Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Vuki HD audio "ütköztetője"

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Igen,erre gondoltam,illetve gyanús,hogy eddig csak a center részt mutattad és lesz itt még egy/két meglepi számunkra hangfal méret és mennyiség terén, nagy hangerőnél még a hr.sz változás is előfordulhat nálad:-)
"Nee..em ez csak egy aranyhal"
"Amit mondtam, megmondtam"

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Megkötöttem vagy húsz helyen,most már teljesen együtt mozog nem koccan a vas az osb-nek,persze azt a "gerőt" nem tudom lemodellezni, ahogy néha durvulok filmnézés közben.
Nekem is átfutott a vasálarcomon a szilopál féle megoldás de egy valódi ütköztetés közeli próbálkozásnál, semmi nem lehet fix csak ami le van betonozva.

Igen,erre gondoltam,illetve gyanús,hogy eddig csak a center részt mutattad és lesz itt még egy/két meglepi számunkra hangfal méret és mennyiség terén, nagy hangerőnél még a hr.sz változás is előfordulhat nálad:-)

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Jól haladsz,a vasháló és az osb közötti nútot lehet érdemes volna olcsóbb szilóval kitölteni nehogy ütköztetés közben berezonáljon,lehet a kötegelő nem lesz elég.
Bocs,hogy belevaú:-)

Megkötöttem vagy húsz helyen,most már teljesen együtt mozog nem koccan a vas az osb-nek,persze azt a "gerőt" nem tudom lemodellezni, ahogy néha durvulok filmnézés közben.
Nekem is átfutott a vasálarcomon a szilopál féle megoldás de egy valódi ütköztetés közeli próbálkozásnál, semmi nem lehet fix csak ami le van betonozva.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Jól haladsz,a vasháló és az osb közötti nútot lehet érdemes volna olcsóbb szilóval kitölteni nehogy ütköztetés közben berezonáljon,lehet a kötegelő nem lesz elég.
Bocs,hogy belevaú:-)

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

A osb táblák szeges lemezt kaptak a toldások mentén.

A vasrácsot pedig kábel kötegelővel erősítettem az osb-hez,mert amikor rácsaptam a tetejére ököllel külön életet éltek.
A hangnyomás pedig sokszor eljátszaná ezt a rezgő hangot ütögetés nélkül is.

Volt egy beköltözési próba is a lakóknak.

Elférnek a lakásukban.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Vuki, az OSB tábla eleje vagyis az ív nem lesz egy kicsi peremmel előlről lezárva,hogy a lap élét takard, illetve adj neki egy kis vastagságot vizuálisan is?
Csak mert ha igen akkor kár volt bemarni a rácsot Mert a perem úgyis eltakarta volna.
Viszont értem miért martad be még ha így is marad...Mert akkor feltart a rács és a sarok betonblokkjait is szintezni kellett volna hozzá?
Mindenesetre ügyes vagy.Le a kalappal.Egy olyan maró nagyon nagy segítség ha van kéznél.Sokféle kényes melót el lehet vele végezni...

Bubu nem lesznek meg sokáig a Pascalok,csak Vuki ezt még nem tudja.

Igen az elejére megy egy perem és valóban takarná a vasat,viszont kis túlzással minden mm számít,mert már így is magasabb lesz vizuálisan, mint ahogy szerettem volna.
Az alsó padlószintből még 4cm dagály effekt lesz 3cm zárt cellás polisztirol lap plusz a parketta.
Látom azért te már hollottál olyanról,aki látott már olyat aki hasonlót csinált ,vagyis jó az ha valaki átlátja szakmailag a munkamenetet.

"Bubu nem lesznek meg sokáig a Pascalok,csak Vuki ezt még nem tudja"
Miért valaki el akarja mangázni a donokat?
Minden más hangszóró mehetne az armadából kivéve a két db SVA és a 13db pascal,ami még kettővel bővülni fog.
Ezeket a magassugárzókat semmi mással nem tudnám helyettesíteni,vagy ha igen én,azokat nem tudnám megfizetni.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Most azért eszembe jut a kép a centerekrő! 
és majd ráteszed a Sony Pascal hangfalakat???

Arra nem teszek rá hangfalakat,azokat elbírná rács nélkül is.
Engem viszont nem, anélkül hogy meg ne hajoljon ha ráállok.
Egy szinttel lejjebb mennek a pascalok és a két SVA.
Azért lesz két szintes, hogy minden elférjen és hozzájuk is lehessen férni.
Nyugodtan kérdezz,válaszolok ha tudok

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Vuki, az OSB tábla eleje vagyis az ív nem lesz egy kicsi peremmel előlről lezárva,hogy a lap élét takard, illetve adj neki egy kis vastagságot vizuálisan is?
Csak mert ha igen akkor kár volt bemarni a rácsot Mert a perem úgyis eltakarta volna.
Viszont értem miért martad be még ha így is marad...Mert akkor feltart a rács és a sarok betonblokkjait is szintezni kellett volna hozzá?
Mindenesetre ügyes vagy.Le a kalappal.Egy olyan maró nagyon nagy segítség ha van kéznél.Sokféle kényes melót el lehet vele végezni...

Bubu nem lesznek meg sokáig a Pascalok,csak Vuki ezt még nem tudja.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Grillező rács készítése, avagy adjunk egy eséjt a bográcstartó "Ez mijez"-nek.
Mivel gyengusznak találtam a centerek feletti részt (meghajlott alattam nem keveset, amikor a szélére álltam), kapott egy
kis merevítést 16-os betonvasból.

Most azért eszembe jut a kép a centerekrő! 
Tényleg nem gúnyolódni szeretnék, nem vagyok olyan, de ekkora munkát végezni és majd ráteszed a Sony Pascal hangfalakat???   

Tényleg sorry, de nem vagy 100-as!!

Kíváncsian várom a végeredményt mindenesetre és javítom ezeket a mondatokat! (ha szükséges) 

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Hihetetlen történelmi, megismételhetetlen, letablózó felismerés, hogy a Csömöri Hadron Squadron és a Bandi MF egy eszköze közös, a GYS inverter formájában .

Te, én azért görgettem a képeket párszor föl-le, hogy ezt a rácsozatot most tényleg belemartad az OSB lapba....  .
Állat!
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

HUuuuu Vuki ez nem sámli
Feleséged hogy bírja a kitöréseidet?
Én rafináltan be vonom a melóba

Persze hogy nem sámli,grillező rács.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

HUuuuu Vuki ez nem sámli
Feleséged hogy bírja a kitöréseidet?
Én rafináltan be vonom a melóba

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Grillező rács készítése, avagy adjunk egy eséjt a bográcstartó "Ez mijez"-nek.
Mivel gyengusznak találtam a centerek feletti részt (meghajlott alattam nem keveset, amikor a szélére álltam), kapott egy
kis merevítést 16-os betonvasból.

Az osb alja pedig kapott egy kis díszítést,nehogy már ne legyen azon is minta

10mm mélyen kimartam pontosabban kiocsmánykodtam felsőmaróval a rács helyét,így már csak 6mm-re lóg ki a vas az osb aljából.
Azért nem 16mm mélyen,mert nem akartam nagyon elgyengíteni az osb lapot.

Kapott egy kis alvikort a felülete.

A tűztér alulnézetből.

Egy kis hilti szalag,hogy még merevebb legyen és kevésbé rugózzon.

Körbe a széleken a 10mm-es osb azért kellett,mert nem martam teljesen bele a betonvasat a 22miliméteres osb-be,ezért a vas ült fel a beton peremére,amit ki kellett szintezni hogy atomanti módon feküdjön fel a betonra mindenhol és síkba is legyen.
Még valami a matek így teljes,tehát a vasból 6mm lóg ki  a 22-es osb síkjából a szintezésre használt osb pedig 10mm-es a köztes pár milimétert a hilti szalagok körül látni,hogy mindenhol 10 legyen az annyi.

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

"Uthíííni" (Csillagok vargányája)fekiáltást ismételgette szuzuki  a felső szintről,amikor látta rajtam, hogy már kezdek belassulni az első sornál.

Szenszej, én azért csak hanyagolnám a parketta témát és csak beburkolnám az ál-kő burkolattal. De lvl273 fele ekkora méretűvel .
Majd ár2dituoooááá (remélem emléxel még a narrátoros SW6-ra ) visszakapcsolja a hyperhajtóművet vagy...

és már kész is .

Jó lesz ez, kitartás!
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Látva azt a szép laminált padlót, elég erősen elgondolkodom, mi lenne ha én sem szőnyeget raknék.     
Félek, hogy csak bajt hozna az akusztikára, amit nem lehetne helyrehozni. Pedig sokkal praktikusabb, könnyen tisztítható, természetes, stb..   

Tegyél le akkor parkettát.Ma már óriási a választék és szebbnél szebbek vannak.
De praktikus lehet és otthonos,meleg,ha attól függetlenül teszel le egy szép vastag szőnyeget is középre..
Én moziszobában jobban ajánlom hogy teliben szőnyeg legyen a padlón.Jobb a komfortérzet is és akusztikailag sem hátrányos.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Látva azt a szép laminált padlót, elég erősen elgondolkodom, mi lenne ha én sem szőnyeget raknék.     
Félek, hogy csak bajt hozna az akusztikára, amit nem lehetne helyrehozni. Pedig sokkal praktikusabb, könnyen tisztítható, természetes, stb..   

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Az elképzelés nekem is először szürke volt,még ettől sötétebb szürke és nem festett hanem egy eredeti táblásított követ néztem ki.
Annak viszont a mérete 40x15 cm volt és 19.600ft/nm igaz festeni meg csiszolni sem kellett volna,de a mérete miatt nem erre a kicsi, tagolt és íves felületre lett volna alkalmas.
A kence Dunaplaszt vizes vékonylazúr.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Vuki a kőburkolat kenésénél nem gondoltál ilyesmi színre? Ehhez a sötét szürke színhez gyakorlatilag minden másféle szín passzol és kicsit visszafogottabb is.
Én ha újra csinálnám ilyen lenne.(Lehet legközelebb ilyen is lesz ha festem a mozit)

Vagy átfesthető lehet majd egyáltalán? Mivel van lekenve? falazúrral?Annak látszik..

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

egyszer megtudjuk ,csak győzzük kivárni! én drukkolok!
Nektek csak várni kell,nekem viszont nélkülözöm kell a narkóval is felérő hangját.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Grat. a topikhoz
De kutya legyek, ha értem, hogy mit is akarsz ebből kihozni

Köszönöm.

A képek viszont talán jobban vissza adják a szándékot.
Persze ha jobban elolvasom és értelmezem is a kulcsszavakat kutya, ha, mit, kihozni, sebaj ha elkészül talán értelmezhetőbb képeket tudok készíteni.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Grat. a topikhoz

egyszer megtudjuk ,csak győzzük kivárni! én drukkolok!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Elérkezett a becsomagolás ideje.
Az alsó sort úgy állítottam be hogy a 10mm-es parketta biztosan beférjen a kő alá,10mm-es osb és két réteg alátét hab.

"Uthíííni" (Csillagok vargányája)fekiáltást ismételgette szuzuki  a felső szintről,amikor látta rajtam, hogy már kezdek belassulni az első sornál.

Itt már szaporítanom kellet a darabszámot,mert a kő nem akarta venni az ívet,nem úgy mint a hegesztő trafó,amikor eb pálcával hegesztek pardooon a vidékies kifejezésért szóval hegesztőelektróda.

A farostlemez a sorok emelgetésénél nyújtott némi segítséget az aluléceket nem bírtam volna betaposni

Ahogy Akisa mondta pár éve ő egyébként a helyi Sógun legalábbis az én szememben és tényleg origi japán az ember "csinoszka lesz"

A parketta nem ennyire világos,mint ahogy a telefonos képen látszik.

Ilyesmi inkább de élőben azért minden egy pacit csinoszkább Banzaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjj kva tré hogy a pinyóban még nincs zaaaaaaaaaaaaajjjjjjjj!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1488

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Most éppen egy Guiness rekordot készülök megdönteni itt az AVX fórumon.
Méghozzá a ki tud házi készítésű HD audio hadron ütköztető dobogó megépítéséről egy nap alatt több képet feltölteni kategóriában.
Persze ha mindíg kizökkenek a gondolatmenetemből akkor nem sikerül.

Akkor egy analóg monológ Vuki módra:

Tudod mit "miért?mit miért? miért Kelly?miért ne?!" Maligen
Minden a matekkal kezdődött,de erről kicsit később.
A megállóómániás Ati (ez én volnék) ez olyasmi mint a megalomániás csak Gabesz kolegámharcostársamésházimoziscimborám már úgy29-30éve még abból a korból,amikor Snell Sanya diszkósként tolta a XVI.kerületi Ikarus műv.házban.Szóval ő Sanyi mellet volt segédlemezpörgető discos és zeneszámkikereső na mindegy a lényeg az hogy Gabesz így hív.

Szóval ez az Ati gyerek,mármint én felhalmozott a pinyójában sok hangkeltésre alkalmas és kevésbé alkalmas motyót.
Aminek az lett a következménye hogy kezdett nem elférni kulturáltan az eszköztára és nem is nagyon fért hozzájuk egy kábelcsere vagy egy kis takarítás végett.
A kinézet is kezdett egy Király utcai használt müszaki kisboltra hajazni,ezzel aztán tele lett a stanyója gondolt egyet és elhatározta hogy megépíti a világ első többfunkciós házimozis dobogóját.

Egyetlen egy dolog volt ami visszatartotta és ez nem a kémia vegyjelei nem is fizika korlátai voltak, hanem az a kva matematika.
Egészen pontosan az hogy adott egy közel 5m helyiség ahol el kellene hogy férjen a centersugárzó egység kb 150cm
egy média lejétszó két darab processzor és négy darab erősítő mindegyik 43cm széles+-1-2mm.
Matek 7x43+ 150 ha szorosan egymás mellett vannak 451cm~4.5m, ez azért nem oanjóó,mert akkor a frontsugárzók takarásába kerül egy két készülék ami idiótán és leddiódán néz ki.
Így aztán kiötölte és elkezdte megvalósítani a kétszintes rettenetnek is beillő dobogót,amelyet többfunkciósra tervezett.
Ez a több funkciós dobogó egyedül álló a világon,mondom egyedül tehát nincs mellette mégegy ugyan ilyen dobbantó, és még azért is kuriózum, mert a többfunkciós mivolta teljesen újszerű innovációóóó, ezért vagy bejön vagy nem a többfunkciós üzemmód.
Így aztán a centersugárzók bekerülnek az "Ez mijez"-be a többi pedig elfér felette, úgy hogy még hozzájuk is lehet férni.
A lövész árokra meg a több kamrás elrendezésre most nem térnék ki sem a hangterelő nyílásokra az ő érdekében,mármint a megállóómániás Atiéra.

Legközelebb csömörön ütköztetik a HD audio hadronokat,amikor elkészül az új collider.

Grat. a topikhoz

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Én ilyen hadműveletekre befogom az asszonyt
Akkor bizony még én is az Ikaruszba nyomtam a pinyoba.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Miután már túlvoltam dobogós pályafutásom legszemetebb munkafázisán a csiszoláson.
Jött egy kis színek kavalkádja vagyis egy-két árnyalatnyi sötétítés a felületen.
A színezést szoláriumban csoki csövek használata helyett Dunaplaszt vizes vékonylazúr dió színezéssel,ecsettel történő felhordással történt.
Először festékszóró hatlövetűvel próbáltam de annyira egyenletes lett a színe hogy kva műnek hatott túl egyenletes lett a festék a felületén a természetes kőszínnel köszönő viszonyban sem volt.Nem voltak árnyalatok és átmenetek a felületen.
Semmi ami csak egy kicsit is természetesnek hatott volna.
Nem mintha a természetben lenne akár csak hasonló színű kő,mint amilyen színt én választottam,de legalább az ecsettel való felhordás révén egyenletlen lett a festék eloszlása és így már kezdett kőre hasonlítani egy kicsit.
Szintén a jóöreg polisztirol lapok, két pötty a kövek hátuljára a tubusos rugacsból és 10 perc elteltével már fel is lehet állítani a táblát anélkül, hogy a kövek szaporodnának,vagyis elég gyorsan szárad és oldószermentes,vagyis több jó tulajdonsága is van (tehát többfunkciós akárcsak a dobogó) nem büdös és nem oldja pölö  a polisztirol lapot sem.

A köveket a p.l-ról felszedni ílyesmi módon érdemes pölö glettvas tigrisugrásban beficcen alá és "egyetlen pendítéssel" Vadászat a vörös sziktóberre az október féltestvére, ha jól csináljuk szintén nem szaporítjuk meglévő kőállományunkat.

Ilyen kis darabokat szakít ki a lapok hátuljából amit aztán her günter spáklivál el lehet távolítani.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”