Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Kedves ZolaBA!
Nincs gond a Monitor Audio márkával, mindazonáltal a DREAMCINEMA nem forgalmazza a márkát. A meglátásomat osztottam meg a kérdezővel. Nem gondolnám, hogy arra akartam inspirálni Roberto77-et, válasszon inkább a saját márkáink közül.
Ha akartad volna megtehetted volna, hogy megpróbálsz rábeszélni valami másra. De nem tetted De a bogarak csak nem nyugszanak
- Robertó77
- V.I.P.
Én egyik hozzá szólást sem érzem sértőnek. Ötletelés, vélemény csere mindig tud új gondolatokat elindítani amiből a végén jó is kialakulhat. Még mondjuk úgy is ha le akarnak valamiről beszélni.
...nem értek hozzá és érdekemben sem áll neked bármit eladni.
Kedves ZolaBA!
Nincs gond a Monitor Audio márkával, mindazonáltal a DREAMCINEMA nem forgalmazza a márkát. A meglátásomat osztottam meg a kérdezővel. Nem gondolnám, hogy arra akartam inspirálni Roberto77-et, válasszon inkább a saját márkáink közül.
...sztereó üzemmódban "csak" a mélységi szinpadkép fog eltünni a falratolástól,
Miért?
Pontosan. Az ég világon semmi sem fog történni, ha nem húzod el. Sőt. Kap egy pár dB “boost”-ot a mélytartománya. Rá is fér. Ha meg bassz menedzsmentet is használsz, tök mindegy, hisz ők mélyet nem fognak megszólaltatni.
Mozizásnál tényleg majdnem mindegy, sztereó üzemmódban "csak" a mélységi szinpadkép fog eltünni a falratolástól, pedig ez a hangfal elég jó ebben.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Pontosan. Az ég világon semmi sem fog történni, ha nem húzod el. Sőt. Kap egy pár dB “boost”-ot a mélytartománya. Rá is fér. Ha meg bassz menedzsmentet is használsz, tök mindegy, hisz ők mélyet nem fognak megszólaltatni.
"Az ég világon semmi sem fog történni, ha nem húzod el." - így van! jó hangosan fog szólni, nem lesz tűzveszélyes, és emiatt nem megy idő előtt tönkre!
"Sőt. Kap egy pár dB “boost”-ot a mélytartománya." - Jaja, nem kell a BASS gombot tökig tekerni, kész előny!
"Rá is fér." - így van! csak egy fél milkás gagyi doboz, biztos kell neki plusz!
"Ha meg bassz menedzsmentet is használsz, tök mindegy" - így van, majd az Audyssey visszatekeri a görbéket!
"hisz ők mélyet nem fognak megszólaltatni" - így van! nehogy már egy szar félmilkás doboz teljes sávszélességű legyen! Ezért van a mélyláda!
Roberto: én sajnos nem tudok jobb dobozt ajánlani, nem értek hozzá és érdekemben sem áll neked bármit eladni. Bocs, hogy beleszóltam.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Robertó77
- V.I.P.
Köszi
Ezt,hogy érted? Nem szükséges a faltól eltolni?
- Robertó77
- V.I.P.
Hali.
A Vogels vlb200-ra keress rá.
Ez sem olyan egyszerű mert ha megnézed a hangfal kábel csatlakozó terminált nem biztos,hogy be tudom fogni vele. Pont ezt szívtam meg annó a RX1-es hátterekkel.
- Robertó77
- V.I.P.
Semennyi.
Ezt,hogy érted? Nem szükséges a faltól eltolni?
- Robertó77
- V.I.P.
Bocs, de 560 ezer Ft-al a zsebedben miért akarod a fizikát megerőszakolni? nincs front reflexes doboz, ami tetszik?
Itt több tényező is szerepet játszik.
-kedvelem a márkát
-van némi kedvezményem
-Ribbon vagy szallag sugárzóval
szereltet szeretnék
Te mit ajánlanál?
Hátsó reflex dobozok itt gondolom jó lenne minél messzebb a faltól tenni. Mennyi lenne az a távolság ami már minimálisan elég?
Semennyi.
Hali.
A Vogels vlb200-ra keress rá.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Hátsó reflex dobozok itt gondolom jó lenne minél messzebb a faltól tenni. Mennyi lenne az a távolság ami már minimálisan elég?
Bocs, de 560 ezer Ft-al a zsebedben miért akarod a fizikát megerőszakolni? nincs front reflexes doboz, ami tetszik?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Robertó77
- V.I.P.
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Szeretném lecserélni a jelenlegi hangsugárzóim. Meg is van, hogy mire. Viszont van egy kis gondom. Jelenleg falra akasztható kép sugárzókat használok. A terv, hogy a frontok szerepét Monitor Audio Gold 100 látná el. A nagyobbik méretű polc sugárzója a gyártónak a Gold sorozatból.
A probléma, hogy állvány alkalmazása nem megoldható a két gyerkőc miatt. Mindenképpen valahogyan egy konzollal kellene a falra rögzítenem. Viszont nem szokványos a doboz formája, ezért kellene valami jó konzol amivel fel tudnám tenni a falra. De mindezt úgy kellene megoldanom, hogy ne keljen a dobozokat fúrni, faragni.
Szóval ha valakinek lenne valami jó ötlete, hogy hol nézelődjek ilyen paraméterrel rendelkező konzol után azt megköszönném.
Mivel a jelenlegi hangfal szettem vissza számolná a kereskedő gyakorlatilag már csak az én döntésem hiányzik a megvalósításhoz. Viszont nem akarok úgy bele ugrani, hogy utána meg ne tudjam biztonságosan elhelyezni.
Ötleteket, javaslatokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Robi
Nem mindegy,de nekem nincs szükségem másokra ennek eldöntésében.Az én pénzem,az én dolgom!
Azért majd menj el a vaktesztre, ha lesz...
Hát mert talán nem mindegy, hogy ugyan azt a (kép)minőséget kapod-e 100e-ért és 300e-ért is... bár lehet neked mindegy.Nem mindegy,de nekem nincs szükségem másokra ennek eldöntésében.Az én pénzem,az én dolgom!
Amúgy miért is kellene bárkinek bizonygatni,hogy valaki hallja vagy látja a különbséget?
Hát mert talán nem mindegy, hogy ugyan azt a (kép)minőséget kapod-e 100e-ért és 300e-ért is... bár lehet neked mindegy.
Szerintem meg a két utolsó közül valamelyik. Hacsak nem akarsz 1-2év múlva újat venni a 4k miatt.
Kíváncsi lennék amúgy egy igazi vaktesztre egy oppo/ca vagy más agyonhájpolt videófil/hájend lejátszó és a SONY UBP-X 800/Panasonic DMP-UB704 között, amolyan Dreamcinema stílusban...
Amúgy miért is kellene bárkinek bizonygatni,hogy valaki hallja vagy látja a különbséget?
HDMI-n keresztül nem lenne értékelhető különbség....azaz mindenki elbukna egy vakteszten szerintem.Hangban lehet értékelhető különbség.
HDMI-n keresztül nem lenne értékelhető különbség....azaz mindenki elbukna egy vakteszten szerintem.
Ebben azért ne legyél olyan biztos -
"Az igazi barát szemből támad."
Kíváncsi lennék amúgy egy igazi vaktesztre egy oppo/ca vagy más agyonhájpolt videófil/hájend lejátszó és a SONY UBP-X 800/Panasonic DMP-UB704 között, amolyan Dreamcinema stílusban...
HDMI-n keresztül nem lenne értékelhető különbség....azaz mindenki elbukna egy vakteszten szerintem.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni a következő kérdésben: Blu-ray lejátszó vásárlása előtt állok, több lehetséges típus is felmerült, de nem igazán tudok döntésre jutni.
A következő lenne a lista:
-Pioneer BDP-X300
-Pioneer BDP-180-K
-YAMAHA BD-S681 BL
-SONY UBP-X 800
-Panasonic DMP-UB704
Tudom, kicsit hosszú... Zenére és mozira is használnám, lemezről és külső vinyóról is. Szerintetek mi lenne a legjobb választás ezek közül? A plafon nagyjából 120-130 E jmf, tehát OPPO, CA, Arcam, Denon, stb. sajna nem játszik. Esetleg más tipp a megadott kereten belül?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szép napot!
Szerintem meg a két utolsó közül valamelyik. Hacsak nem akarsz 1-2év múlva újat venni a 4k miatt.
Nagyjából mindegy. Mindegyik elfogadható képminőséget nyújt, hacsak nem 3 méteres vetített képet nézel, mert akkor oda bizony kell az Oppo, CA, stb.
Zenére meg mindegyik gyenge.
Funkcionalításban és csatlakozókban vannak eltérések, válasz ezek alapján.
A jelenlegi TV 40"-os, és a jövőben sem lesz sokkal nagyobb. A házimozi többi része sem felső kategóriás készülékekből áll (belépő szintű Denon erősítő, JBL hangfalak). Jelenleg egy Panasonic DVD lejátszóm van, ahhoz képest valszeg mindegyik feljebb lépést jelent.