Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Leone média kuckója
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Leone média kuckója
Bubunak: kétség kívül tény, hogy király, amikor az embernél kiköt egy új masina, de én most kezdek lehiggadni...egyszer már volt nálam egy LX-50, nagyon szerettem és megfogadtam, hogy amint lehet, beszerzek egy másikat, mert gyűlnek a SACD-k rendesen...:-) (rutracker.org). Azon gondolkodom most, hogy mégis elkülönítem a hm-et és a sztereót, év végéig be szeretnék szerezni egy ikon2 mkII-t, nem azért, mert márkafüggő lettem, hanem mert az ikon2 hangját is nagyon megszerettem és remekül zenélnek a NAD-dal, amit nem szeretnék lecserélni, legalábbis idén nem! :-) Jövőre is max akkor, ha meghallgattam a 375-öt és hallhatóan jobbnak találom, mert minden nap beleszeretek ebbe a remek gépezetbe (C372), annyira zenél!
Edem igazi hi-fi mániás, egyedül ő tudnak az mkII-től eltántorítani, ha egyszer eladja a Tannoyt, mert gyönyörű előadást produkált nála...
fater80: Nekem már a meghibásodás is furcsa volt, bár sokan írják, hogy a NAD-oknál szériákban kell gondolkodni, az egyik nagyon megbízható és kiegyensúlyozott, míg a másiknál visszatérő problémák vannak....az 515-nél nem olvastam semmilyen nyűgöt, ezért is volt meglepő egy láthatóan tipp-topp készüléknél ilyen hiba. Valami még most sem teljesen gömbölyű, de ezzel tudok együtt élni, nevezetesen olyat csinál, hogy az első pár kinyitásnál automtikusan visszahúzza a lemeztálcát, aztán ez megszűnik, de az okot laikusként én nem tudom....viszont utána zseniális előadást produkál.
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Annyi minden történt, nehéz összefoglalnom, ezért szétbontom több részre.
1. elkészült a lejátszó. Fejhibás volt. Én őszintén szólva korábban nem néztem utána, Ti tudtátok, hogy Sony olvasófej van a NAD-okban? Legalábbis a C515-ben az volt, mert megkaptam a hibás alkatrészt is, de újra itthon van, gyönyörűen szól és ez a lényeg!
nem csak a nad ban pl yamaha cdben is sony KSS valamelyik variácioja
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Leone média kuckója
El sem hiszem, hogy ilyen régen írtam ide...pedig nem így szerettem volna, de nem csak pénzben, időben sem vagyok milliomos...szóval holnap úgy néz ki, hogy régi-új családtagot köszönthetek egy Pioneer DV-LX50 személyében. Nagyon sajnáltam, amikor el kellett adnom, a válság akkor sajnos nálam is begyűrűzött...de most van lehetőség, hogy újra magaménak tudjak egyet. Ennek a lejátszónak remek sacd-s képessége van, ez a fő szempont, ami miatt rácsúszok. Amíg meg nem adja magát, Ő marad!!! Fodesznak nem tudok elég hálás lenni, Edm pedig egy nagyon szimpatikus, jó lelkű emberke, aki igazi hm megszállott. Azon apropóból, hogy a lejátszó nem csak külcsínre van rendben, lehetőségem nyílt egy kis hallgatózásra is.
A Tannoy D300 remek produkciót nyújtott, nagyon rendben volt a színpadkép is, a Denon 4308 pedig annak, aki a meleg tónusú, de nagy dinamikájú hm erősítőt keresi, ami sztereón is jó alternatívát nyújt, ha nem akar külön erősítőt, az optimális választás. Ugyanakkor mesélt a terveiről is, talán a grandiózus számomra a legkifejezőbb szó rá...de drukkolok Neki, hogy meg tudja valósítani az álmait!
Ide még nem is írtam!
Edm tényleg rendes fazon! Tőlem vett egy NAD erősítőt, de sajnos nem sokáig volt nála - nem jött be neki. Nem tudom milyen tervei lehetnek, de ő sem tud megállapodni, mint Te!
Én is túlzásokba szoktam esni, de annyira jó érzés egy újat/mást kipróbálni. Nekem ez okoz boldogságot!
Gondolkodtam, hogy minek neked egy LX50-es DVD, de így már értem. Én most egy OPPO 103-as lejátszóval váltottam ki minden forrás készüléket. Nagyon tudom ajánlani, jó kis lejátszó.
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
El sem hiszem, hogy ilyen régen írtam ide...pedig nem így szerettem volna, de nem csak pénzben, időben sem vagyok milliomos...szóval holnap úgy néz ki, hogy régi-új családtagot köszönthetek egy Pioneer DV-LX50 személyében. Nagyon sajnáltam, amikor el kellett adnom, a válság akkor sajnos nálam is begyűrűzött...de most van lehetőség, hogy újra magaménak tudjak egyet. Ennek a lejátszónak remek sacd-s képessége van, ez a fő szempont, ami miatt rácsúszok. Amíg meg nem adja magát, Ő marad!!! Fodesznak nem tudok elég hálás lenni, Edm pedig egy nagyon szimpatikus, jó lelkű emberke, aki igazi hm megszállott. Azon apropóból, hogy a lejátszó nem csak külcsínre van rendben, lehetőségem nyílt egy kis hallgatózásra is.
A Tannoy D300 remek produkciót nyújtott, nagyon rendben volt a színpadkép is, a Denon 4308 pedig annak, aki a meleg tónusú, de nagy dinamikájú hm erősítőt keresi, ami sztereón is jó alternatívát nyújt, ha nem akar külön erősítőt, az optimális választás. Ugyanakkor mesélt a terveiről is, talán a grandiózus számomra a legkifejezőbb szó rá...de drukkolok Neki, hogy meg tudja valósítani az álmait!
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Tigris - én azóta nem merem ezt csinálni, hogy sajnos egy rossz mozdulatnak köszönhetően egy banándugó elfáradt... összességében azóta, hogy a NAD-ot az Onkyoval összekötöttem, egyáltalán nem bánom, hogy csak egy front pár van. Megkapom zenén és mozin egyaránt, amit szeretnék hallani.
Atc - igen, a Dali árképzése...nem lesz belőle tömeghangfal, de lassan a Zensorból sem, kérdés, hogy akkor mi is lesz a belépő modelljük. Ennyiben előnyöd van Neked, hogy tudsz azzal sakkozni, hogy beszerezz minden árszegmensből, így könnyebb kielégítened az igényeket.
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Majd egy hónapja írtam ide...pedig azért apróbb dolgok történtek: a hálózati kábeleket sikerült Valhalla-kra cserélni illetve bekötöttem a NAD-ot az Onkyo mögé, így mozin sokkal nagyobb dinamikát kaptam, mint addig. Így a Polkok átkerültek a hálóba és a Dalik közül kettő lett a surround. Meg vagyok elégedve a hallottakkal!
A Polk olcsóbb dobozai nem igazán tetszettek,de a Dalik nagyon jók.Már csak az árán kellene faragni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Leone média kuckója
Én vettem 2 pár hangfalkábelt a frontokhoz, a forrás felől mindig bevannak dugva. A hangsugárzóban meg cserélgetem, ha zenélni akarok. :)Banándúgóval a végén nem tart semeddig kivenni a másikat meg bedugni a helyére.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Majd egy hónapja írtam ide...pedig azért apróbb dolgok történtek: a hálózati kábeleket sikerült Valhalla-kra cserélni illetve bekötöttem a NAD-ot az Onkyo mögé, így mozin sokkal nagyobb dinamikát kaptam, mint addig. Így a Polkok átkerültek a hálóba és a Dalik közül kettő lett a surround. Meg vagyok elégedve a hallottakkal!
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Tegnap elköltöztettem a Polkokat (Hivox tuning). Két dolog vigasztal, az egyik a Dali Ikonok, a másik, hogy nagyon jó helyre kerültek!
Szeretném időről-időre új szerzeményeimet bemutatni, hátha esetleg valakinek kedvet teremtek hozzájuk.
Elsőnek egy nagy kedvenc, Smetana - Moldva SACD. Elöljáróban azért el kell, hogy mondjam, kicsit idegen tollakkal ékeskedek, nem a saját leírásom teszem be többnyire, hanem a legjobbnak tűnőket a netről.
Bedrich Smetana (1924-1884) cseh zeneszerző és zongoraművész.
Négyéves korában már felnőttekkel játszott vonósnégyesben.
Gimnáziumi tanulmányai alatt saját vonósnégyesével, és zongoristaként is rendszeresen fellépett, miközben Josef Proksch tanított számára zeneszerzést.
Liszt Ferenc támogatásával zeneiskolát alapított, majd 1856-tól Svédországban a Göteborgi Filharmonikus Zenekart vezette.
Smetana 1861-ben tért vissza hazájába, kezdeményezte a Cseh Nemzeti Színház felépítését, zenekarok, kórusok létrehozásával és rendezvényekkel szervezte hazája zenei életét, miközben termékeny zeneszerző volt.
1863-ban megalkotta A brandenburgiak Csehországban című operát, három év múlva pedig a népzene elemeire épülő, cseh nemzeti operaként számontartott Az eladott menyasszony című vígoperát, óriási sikerrel. Ezután kinevezték a Nemzeti Színház karnagyává, a sikeres előadások közepette továbbra is komponált.
1874-ben elvesztette hallását, ekkor visszavonult, de ekkor alkotta Hazám című hatrészes szimfonikus ciklusát, melynek II. része a Moldva.
A cseh klasszikus zene megteremtője 1884-ben halt meg Prágában.
A szimfonikus költemény a Moldva (Vltava) folyó eredetét és folyását mutatja be, érzékeltetve a folyó milyenségét a játékos csordogálástól a méltóságteljes hömpölygésig.
A szimfonikus költemény, miközben "utazunk" a Moldva folyón, a partvidéket is bemutatja, minden szépségével és romantikájával.
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Igen, ebben igazad van, hogy a családi béke egyik állomása, ha látja a redukciót hangfal vonalon, de valamiért ott van bennem az a nyavalyás kisördög, hogy mivel már csak kábeleket szeretnék illetve a cd tuningot, így gyakorlatilag van lehetőségem a sztereó vonalon egy Ikon 2 MKII-es gyűjtésre, igaz, hogy csak jövőre, de össze szeretném hozni és akkor már csak az önfeledt zenehallgatás és filmnézés maradna hátra!
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Nem tudom, mibe kerül most egy HFK, azt sem, hogy mennyiért találnál hangfalat, meg kábelt hozzá, de azt meg merem kockáztatni, hogy ha négy helyett két hangfal marad elöl, az az asszony szemében felbecsülhetetlen.
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Vegyél egy Lacy féle hangfalkapcsolót, és már meg is van a hátsó pár hangfal.
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Igazság szerint még a hátsókat kell majd kicserélnem, de abban már nem kell, hogy ilyen vak szerencsém legyen - amit jelen esetben Kukori képviselt, akinek mindig hálás leszek ezért -, úgyhogy már csak a kábelezés van vissza. Ákos! Mától gyűjtögetek!
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
És igen!!! Új darab (szó szerint, gari meghosszabbítva 5 évre Hornéknál!):
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Nem elég, hogy kedden megjött a cd lejátszó, hogy a sztereó rendszer még inkább javuljon, ma jött egy pár gyönyörűség ValhallaA "Ákos" mester kezemunkáját dicsérve:
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Felraktam hirdetésbe a Polkokat, sajnálom őket nagyon, mert kinézetre, hangzásra egyaránt a szívemhez nőttek (a fórumtárs, aki a subot elvitte, meghallgatta, neki is nagyon bejöttek), de a homogenitás miatt...hátha...holnap... ...szóval holnap!!!
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Hála Csupatinak okosodtam a hordozók terén is. A SACD-R kiírásához az Ő tanácsa alapján Tayo felületű JVC-t használok ezentúl szemben a TDK-val. Az új jövevénynek (Pioneer DV-600) kellett egy HDMI kábel, be is neveztem egy olcsóbbra, aztán majd meglátjuk... :bebebebebebe:
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Annyi minden történt, nehéz összefoglalnom, ezért szétbontom több részre.
1. elkészült a lejátszó. Fejhibás volt. Én őszintén szólva korábban nem néztem utána, Ti tudtátok, hogy Sony olvasófej van a NAD-okban? Legalábbis a C515-ben az volt, mert megkaptam a hibás alkatrészt is, de újra itthon van, gyönyörűen szól és ez a lényeg!
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Tegnap elvitte egy kedves fórumtárs a Polk subot, szerintem nagyon jól ki fogja egészíteni a Dalikat. Jött a telefon is a szervizből, hogy elkészült a CD lejátszó, remélem, ma el is jutok oda. Aztán a héten valamikor érkezik majd Valhalla (Ákos) féle IC, úgyhogy elindult a sztereó kábel fejlesztés. (Remélem, hamarosan követheti egy hálózati kábel, majd tervben van a cd Hivox tuningja, utána oda is egy tápkábel, majd még egy IC a Dune és az erősítő közé. A végén jönne majd a hangfalkábel, de az szerintem csak jövőre...)
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Hála Csupati fórumtársnak, egy nagyon kedves földinek, ma újabb "családtaggal" bővültem, aminek segítségével elmélyedhetek a SACD világában:
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Nahát! Az a másik: a Ghostban maradandót alkott Patric Swayze. Szegény, nem gondolta szerintem, hogy érte is ilyen hamar jönnek...
Osu no seishin!
Bizony, Sean Connery igazolta, hogy a férfi, mint a jó bor, ahogy öregszik...és ott még Baldwin is szerethető volt. Nem beszélve olyan zseniálisan alakító mellékszereplőket, mint James Earl Jones vagy Sam Neil. Ez is az a kategória, amit akárhányszor meg tudok nézni!
Dettó!
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 6948
Leone média kuckója
Bizony, Sean Connery igazolta, hogy a férfi, mint a jó bor, ahogy öregszik...és ott még Baldwin is szerethető volt. Nem beszélve olyan zseniálisan alakító mellékszereplőket, mint James Earl Jones vagy Sam Neil. Ez is az a kategória, amit akárhányszor meg tudok nézni!
Dettó!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Osu no seishin!