Realtek RTD1619DR, az már majdnem negyede teljesítményt tud mint az nvidia tegra x1 a Shield tv pro-ban.
Még 4-5 év és talán utolérik a shield-et

Realtek RTD1619DR, az már majdnem negyede teljesítményt tud mint az nvidia tegra x1 a Shield tv pro-ban.
Szokás kérdése...

Köszi a tippet. Sajnos viszont azt láttam, hogy az "olcsóbb" Zidoo-kon nincs USB, csak oldalt. Ez ugyanúgy tudná akkor (mert akkor max egy L végű USB-t veszek, hogy ne álljon ki annyira)?fapaci írta: ↑2022.07.09., szomb. 11:47A Zidoo UHD modelleken is Android fut és igen jó DAC van bennük. Persze van a piacon jobb konverter bőven, de nem ilyen áron.
A Zidoo igen, de a Dune Pro Vision tudtommal nem képes USB-n digitális audio jelet kiadni, azokra a csatlakozókra csak külső háttértárat köthetsz, de ezt egy felhasználóval kellene ellenőriztetni. Ez esetben külső DAC-ot a Dune-re csak HDMI és SPDIF összeköttetéssel tudsz kötni, ezek viszont általában blokkolják az MQA használatát. Ám az MQA-val egy lépést sem teszel előre, szerintem vedd is ki a szempontok közül!
Egy modern NUC jó választás, ha nem akarod kimaxolni a képminőséget, több streaming szolgáltatót is akarsz használni és bevállalod a szoftveres buherálást. Kép és hangminőségben veri az olcsó média playereket, de a komolyabbaktól elmarad, ellenben időtállóbb megoldás, kevésbé avul el pár év alatt, mint bármelyik asztali lejátszó.

A Zidoo UHD modelleken is Android fut és igen jó DAC van bennük. Persze van a piacon jobb konverter bőven, de nem ilyen áron.lotka írta: ↑2022.07.06., szer. 15:04Szeretnék venni egy médialejátszót és a segítségeteket kérném.
Elkezdtem nézelődni, hogy milyen lejátszók vannak a piacon, de mivel zenét is szeretnék hallgatni (Tidal+MQA, FLAC, DSD) ezek ára elég borsos, ráadásul még a Zidoo UHD 3000-nél is olvastam, hogy azért egy jobb DAC "simán" lenyomja.
Ezért arra gondoltam, hogy vennék egy média lejátszót (~100-200K), ami Android-os és fel tudnám rá telepíteni azokat a progikat amiket szeretnék (pl. HBO GO, USB Audio player pro stb.) és ad egy jó minőségű képet filmhez, zenére meg USB-n keresztül rákötném a DAC-ra, hogy az MQA is átmenjen.
Árban, kinézetben és paraméterekben látszólag ez tökéletes lenne nekem: DUNE HD PRO VISION 4K SOLO Viszont nem egyértelmű, hogy az USB-t kimenetként is tudnám-e használni vagy csak bementként.
Gondolkodtam miniPC-ben is (pl. NUC, Vivo), de gondolom egy dedikált céleszköznek azért jobb képe lenne.

Tudnál abban segíteni,hogy Neo S-re miképp tudnék Tidal-t telepíteni?Hálás lennék,mert egyenlőre bármely app telepítése reménytelen....fapaci írta: ↑2022.03.22., kedd 11:11A Zidoo UHD3000, Neo S, Neo X lejátszók MQA képesek és van rajtuk szimmetrikus audio kimenet is. Gyárilag egyiken sincs Tidal szoftver, de könnyen telepíthető mindre. A Tidal Connect szolgáltatás sajnos nem megy velük (elvileg).Blondsztyú írta: ↑2022.03.22., kedd 10:01Üdvözletem a fórumozóknak!
Kérdezném a felhasználóktól,hogy tudnátok ajánlani olyan média lejátszót amely 4K képes,telepített Tidal klienssel rendelkezik(stabilan működik) és az MQA-t is képes kezelni .Ami még fontos lenne az az XLR sztereó kimenet amit preferálnék, a 2db HDMI kimenet talán ma már nem nagy elvárás,jól jönne az is.
Tisztelettel, köszönöm a válaszokat előre is!

Hardveres MQA támogatás nincs benne és a Tidal-t sem tudja, de a Roon-nal valamilyen szinten együttműködik (talán mert azért nem kell fizetniükBlondsztyú írta: ↑2022.04.25., hétf. 19:29Érdeklődnék,hogy a lejátszóra telepíthető-e a Tidal,ha igen akkor az MQA albumokat magas felbontásban képes-e megszólaltatni?
Ez kizárt mert a Dune nem fizet semmilyen licenszet.Blondsztyú írta: ↑2022.04.25., hétf. 19:29Sziasztok,Dune HD Max Vision 4K felhasználók!
Érdeklődnék,hogy a lejátszóra telepíthető-e a Tidal,ha igen akkor az MQA albumokat magas felbontásban képes-e megszólaltatni?
A választ,válaszokat tisztelettel előre is megköszönöm!
![]()
Üdv

Valóban lehetne ezen az úton is járni, de a formátumokkal lenne probléma, plusz a Samsung lejátszója végtelenül egyszerű, adott esetben bizonyos feliratokat sem tud megjeleníteni.

A windows 10-nek van saját DLNA szervere is.
Plex. A lejátszó a Samsung Store-ban, a szerver szoftvert pedig a PC-re kell telepítened. Jelenleg szerintem nincs más megoldás.tottyi írta: ↑2022.03.22., kedd 10:49Hello, valaki tudna abban segiteni, hogyan lehet tv-en lejatszani filmet ami pc-en van es routeren keresztul van osszekoteve halozaton? Ugy lenne jo mint mikor ketto szamitogep van osszekotve es halozaton ra tudok lepni a masikra de nem Remote desktopon keresztul. Samsung QE75Q80A
bármilyen olcsó kínai lejátszó vagy pl. egy Fire TV 4K Max, stb. KODI-valtottyi írta: ↑2022.03.22., kedd 10:49Hello, valaki tudna abban segiteni, hogyan lehet tv-en lejatszani filmet ami pc-en van es routeren keresztul van osszekoteve halozaton? Ugy lenne jo mint mikor ketto szamitogep van osszekotve es halozaton ra tudok lepni a masikra de nem Remote desktopon keresztul. Samsung QE75Q80A