Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

thxfan moziszobája

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 352

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

Na igen a profi hangáteresztő vásznakkal hatalmas gyakorlati és tapasztalati tudása lehet. Ebben a szegmensben azt gondolom igen nagy a különbség a két személy szakértelme közt. Lehet nyomatni valakit, ha értelme is van.
Rosszindulatú voltál most!
Miért ne lehetne tapasztalata ennek kapcsán, hisz csak a feltételezésedre hagyatkozol?!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Szepi is tud tanácsot adni a témában. A mai napig megvagyok elégedve a vásznával.  Nehogy háborút robbantsak!
Na igen a profi hangáteresztő vásznakkal hatalmas gyakorlati és tapasztalati tudása lehet. Ebben a szegmensben azt gondolom igen nagy a különbség a két személy szakértelme közt. Lehet nyomatni valakit, ha értelme is van.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Vissza a szobahoz.
Nem gondolod, hogy ehhez a vetitettkep merethez
picivel kozelebb ulj.
Es ha mar...
Esetleg a hatso traktusbol levehetnel...
Ok. Ez nem azt jelentene, hogy megnagyobbitod,
hogy aztan lefalazd, de a kozel 7 meter kicsit soknak tunik

Amugy nem irigyellek az atepites miatt, nem kis munka lesz
(Alapozas, falazas, teto atalakitas, vilagitas, burkolat, festes, stb.)

Sok sikert hozza!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Dreamcinema-t azért javasoltam, mert ott láttam először élőben minőségi hangáteresztő vásznat. Jól volt installálva, használat közben eszembe sem jutott, hogy nem a szokásos anyaggal van dolgom.
Természetesen Szepi is tud tanácsot adni a témában. A mai napig megvagyok elégedve a vásznával.  Nehogy háborút robbantsak!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Dreamcinema és mindenre választ kapsz. 

Úgy gondolom, mindenki akkor jár el helyesen, ha (lehetőségeihez mérten), kikér több véleményt is, s ellátogat mindenhova, ahonnan szakmai segítséget vár, remél. Aztán összeveti, mérlegeli a hallottakat és dönt. Mi nem csak beszélünk az ilyen-olyan vásznakról, hanem meg is tudjuk mutatni őket. Nálunk a hagyományos és hangáteresztő vásznakat testközelből, demó alatt tudja bárki megítélni. Mindezt bekalibrált képpel. Hozzánk nem kell "elzarándokolni", mivel a fővárosban vagyunk, ahol előbb-utóbb, még a vidéken élőknek is akad jobbára dolga. De mondom, szabad országban élünk.

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 352

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

Pl. nézegettem a Screenline hangáteresztő vásznakat, árban tűrhetők, kérdés, hogy mennyire jók, vagy nem jók?
Vedd fel Szepivel a kapcsolatot, biztosan választ kapsz a vásznakkal kapcsolatban felmerült kérdéseidre.
Korrektségben, tapasztalat terén , valamint segítőkészség szempontjából szintén számíthatsz rá!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Korábban más miatt már beszéltem Ivánnal és most is felajánlotta a segítségét, roppant korrekt és segítőkész, le a kalappal . Élni is fogok majd a lehetőséggel és elmegyek hozzá.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Igen, ezt sokan írjátok, de van valakinek ezzel kapcsolatban személyes tapasztalata, látta és hallotta már? Pl. nézegettem a Screenline hangáteresztő vásznakat, árban tűrhetők, kérdés, hogy mennyire jók, vagy nem jók?

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

én is felejteném a hangáteresztős dolgot, kis pénzből jót nem tudsz venni 

Igen, ezt sokan írjátok, de van valakinek ezzel kapcsolatban személyes tapasztalata, látta és hallotta már? Pl. nézegettem a Screenline hangáteresztő vásznakat, árban tűrhetők, kérdés, hogy mennyire jók, vagy nem jók?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

A swansok maradnak?
Első körben biztos, keretem nem lesz azokat cserélni, illetve továbbra sincs problémám a hangjukkal, a kivitelükkel meg pláne. Itt már kb. 22 m2 lenne az alapterület, talán ki is tudnák magukat futni. Egy - a számomra továbbra is bizonytalan irányú és kimenetelű- hangfal upgrade árából szerintem inkább a vetítés irányába mennék, ha lenne rávalóm.
10.1 Auro3D

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

én is felejteném a hangáteresztős dolgot, kis pénzből jót nem tudsz venni 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

A swansok maradnak?

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Egyetértek Dhcodoky-val.
A hangáteresztős perforáltba elég felejtős a moire miatt, kiugrik az ember szeme...
A szőtteknél meg nagyon meg kell nézni a nézési távot mert ha közel vagy látod a szövés textúráját, ami mikroszövet az pedig 1,5 -2milliotól indul kis meretnel (250-290)de hozzá kell tennem ezeket borzalmas nagy méretekre találták ki , és arra tökéletes.(..de ez az én véleményem)
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Hajrá!!!

Én is tennék hozzá. 
Nálam 3,5 méterről a 2,5 méter széles vászon tökéletesnek mondható. 

A hangáteresztő vásznat már sokszor megrágtuk. Én azt mondom legyen normál vászon és a hangáteresztő vászon és köcölékei (mert lesznek) árát költsd a tetőszerkezet átépítésére és egy új fal felhúzására, ezáltal növelve a szoba szélességét. A fennmaradt összegből pedig menj el egy 2 hetes akciós egyiptomi útra Bár viccelek, de van benne igazság.
Az ajtót nem tudod kissé előre, vagy hátra tolni?? Pont a legrosszabb helyen van.. Vagy alakítsd át, úgy hogy ne befelé nyíljon, így teheted a kanapét középre.

Lehet elgondolkodnék az atmos előkészítésén... Én már hajlok ebbe az irányba, bár még a felhozatal kevés.  

A bontás, új alapozás és falazás, hőszigetelés+színezés, meglévő öntözőrendszer átépítése, a tető teljes megemelése, hogy a hozzáépített részen is egy értékelhető belmagasságot kapjak benne lenne egy Steward vászon és egy Sim/Runco árában, így az teljesen kizárt. Majd rakok be képeket és abból látható lesz, hogy igen költséges lenne.

Egy jó hangáteresztő árából már a Maldív szigetek is kijön, nemhogy Egyiptom .

A szoba elrendezésén lehetne változtatni, ott a front és háttér oldal felcserélhető, bár a meglévő ablak miatt nem biztos, hogy szerencsés. A kanapét semmiképpen nem raknám teljesen középre, mert akkor egyik oldalán ülve sem lennék tökéletesen középen, így szerintem ez az elrendezés maradna.

Atmos továbbra sem érdekel, demóra nem építem ki, továbbra is inkább szinkronosan nézem a filmeket, az elektronika is marad még egy jó darabig. A projinak viszont előkészítem a terepet.
10.1 Auro3D

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Hajrá!!!

Én is tennék hozzá. 
Nálam 3,5 méterről a 2,5 méter széles vászon tökéletesnek mondható. 

A hangáteresztő vásznat már sokszor megrágtuk. Én azt mondom legyen normál vászon és a hangáteresztő vászon és köcölékei (mert lesznek) árát költsd a tetőszerkezet átépítésére és egy új fal felhúzására, ezáltal növelve a szoba szélességét. A fennmaradt összegből pedig menj el egy 2 hetes akciós egyiptomi útra Bár viccelek, de van benne igazság.
Az ajtót nem tudod kissé előre, vagy hátra tolni?? Pont a legrosszabb helyen van.. Vagy alakítsd át, úgy hogy ne befelé nyíljon, így teheted a kanapét középre.

Lehet elgondolkodnék az atmos előkészítésén... Én már hajlok ebbe az irányba, bár még a felhozatal kevés.  

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Én a mennyezet vázát fa szerkezeti kialakítással javaslom.
Kevesebb meglepetést tud okozni mint egy fémből megépített.

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Az már megfogalmazódott benned , hogy ha vetítenél milyen projektor jönne szóba ? Mert az sokat jelenthet a szoba kialakitásban...pl én a hosszabb vetítési távra tervezem az enyémet egy külön hátsó leválasztott helyre betéve a vetítőt es az összes komponenst igy ki tudom zarni az összes hangját , legalábbis megprobalom...mondjuk a nézési táv izles dolga
Nekem a 280széles 21:9 3m-ről az ideális ugyanez 16:9 ben már sok(nekem)
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Annyi volna az észrevételem, hogy a szobád hosszú lesz szerintem. Ugyanilyen széles a szoba itthon is (hossza 5.5m) és 3 méterről nézzük a 250cm széles vásznat. Ettől messzebb ezt a méretet már kicsinek találnám.

A vászon és vetítés csak később lenne, de majdnem teljes szélességben hangáteresztő vászonnal oldanám meg, szerintem.., de az a rész még erősen képlékeny.
10.1 Auro3D

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Szívesen venném a véleményeteket ezzel kapcsolatban.
Az ötlet nagyon jó. 

Annyi volna az észrevételem, hogy a szobád hosszú lesz szerintem. Ugyanilyen széles a szoba itthon is (hossza 5.5m) és 3 méterről nézzük a 250cm széles vásznat. Ettől messzebb ezt a méretet már kicsinek találnám.

Ebben a formában a sarkokat leválasztani nem tudom, hogy érdemes-e. Talán többet érne, ha meghagynád és inkább basszuscsapdát tennél oda. De ehhez Fapaci ért.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Én egyszer kipróbáltam az első két sarkokat levágni, de annyira kiterelődtek a mélyek a hallgatási pozíció felé, hogy kés katasztrófa volt, búgott, mint állat. Ezért én javaslom, nem fix-re építeni be az akusztikai sarokelemeket. 
Amúgy nagyon jó gondolat a moziszoba, ott már projektort is lehetne használni sötétebb falszínekkel.

A sarkokat és a teljes kialakítást szeretném majd fapacival egyeztetni és a tanácsát kérni, így az egyelőre részletkérdés.

Az egyik amiért belevágnék, hogy jelenleg mindkét rövid oldalfalamon van ajtó, vagy ablak, ami miatt egy feszített vásznat és a surr. back. hangfalakat is csak kompromisszummal és kínlódva tudok elhelyezni.
Első körben nem tudok majd vásznat és projit venni, a belépő modelleket és azok cserélgetését nem tartom jónak, azon csak buknék, ezért az csak jövőre lehet. Már denevérbarlang lenne az tuti a későbbi vetítés miatt .
10.1 Auro3D

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Én egyszer kipróbáltam az első két sarkokat levágni, de annyira kiterelődtek a mélyek a hallgatási pozíció felé, hogy kés katasztrófa volt, búgott, mint állat. Ezért én javaslom, nem fix-re építeni be az akusztikai sarokelemeket. 
Amúgy nagyon jó gondolat a moziszoba, ott már projektort is lehetne használni sötétebb falszínekkel.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Idén valamikor ősz elején tervezünk néhány átalakítást a házon, ezért lehetőségem lenne egy nagyobb moziszoba kialakítására egy meglévő tároló, hátsó előtér és terasz egybenyitásával. A gond csak annyi, hogy max. 3,2 m széles lehet, mert a meglévő falazatra épülne a projekt, túl sok anyagi pluszt jelentene pl. egy új alapozás, falazás és a jelenlegi helyiségek fölötti tetőrész teljes átalakítása a kiszélesítés miatt. Szélességben ezáltal csak 20 cm-t nyernék, viszont a hossza kb. 1,9 m-el lenne több a jelenlegi szobától. Már a helyiség kialakításánál törekednék a minél jobb akusztika megteremtésére, ezáltal pl. a sarkokat is levágnám gipszkartonnal és kőzetgyapottal tölteném fel. A mennyezetet a jelenlegi ferde mennyezeti sík miatt trapéz alakú kialakítással tenném szimmetrikussá.

A jelenlegi állapotról holnap rakok fel képeket és könnyebben átlátható lesz, addig is néhány vázlatrajz, hogy miről is lenne szó.

Jelenlegi állapot:

Tervezett új moziszoba üresen és berendezve:

Szívesen venném a véleményeteket ezzel kapcsolatban.
10.1 Auro3D

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Nagyon jó!!! Köszi a linket! 

Szépen néznénk ki, ha a terminátorok nem rozsdamentesből készülnének.

A dreamcinema-ban nézegettem a relikviákat. Nagyon profi cuccok vannak. A svárci terminátornak, pl. igazi emberi hajból van a haja. A ruhája igazi bőr és az arca tapintása is igazinak hat. Érdemes szemügyre venni azokat is.  

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Ügyes munka, nekem a rozsdás jobban tetszik.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Néhány részlet kinagyítva:

10.1 Auro3D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”