Rottel3D írta: ↑2020.12.15., kedd 14:36
Konkrétumok nélkül ez így "nesze semmi, fogd meg jól"...
Igazad van. A felhasználóneved rímel a cég nevével, 3d nélkül. Leírom röviden mi történt.
Futárral küldtem nekik az eszközt. 1 hét után, hogy a futár cégtől kapott info alapján átvették, emailben érdeklődtem, hogy megkapták-e épségben, mivel tőlük semmi jelzést nem kaptam. Az emailre nem válaszoltak semmit és a saját ügyfélkapujukon sem kaptam semmi infot. Hiába írtam be az email címemet, mindig annyit írt ki hogy javítás alatt. Ez gondolom az alap üzenet mindenkinek aki nincs a rendszerükben...
Vártam, egy héttel később hívtam őket fel. Az ügyfélszolgálatos hölgy elmondta, hogy a kollégái kínlódnak az eszközömmel. Elmeséltem neki, hogy emailben érdeklődtem korábban és nem válaszoltak. Erre ő azt mondta, hogy azért mert az info-s cím a főnök úré. Nem értem, hogy a cég emailjét, miért csak egy ember érheti el? Főleg ha van irodavezető / ügyfélszolgálatos kolléga, aki a telefonos beszélgetésünk alapján tisztában van a dolgok állásával.
A másik fura dolog az volt, hogy mi az hogy "kínlódnak" az eszközzel? Ez arra utalt, hogy már javában a javításával foglalkoznak, annak ellenére, hogy engem semmilyen módon sem tájékoztattak a probléma nagyságáról, a javítás várható költségéről, stb. Persze az is lehet, hogy a hibakereséssel kínlódtak.
Legnagyobb meglepetésemre másnap hívott a hölgy, hogy készen vannak a javítással. Ezen megint csodálkoztam. Hetekig semmi, aztán ahogy telefonon érdeklődtem, másnapra már készen is lett? Annak ellenére, hogy kínlódtak vele? Persze, lehet hogy csak véletlen.
A javítás költségét utalni szerettem volna, kaptam ehhez díjbekérő számlát, de a hölgy mondta, hogy lehet hogy néhány nap múlva fogja csak megtudni hogy megkapták-e a pénzt. Ezen megint elcsodálkoztam. Egyrészt azonnali küldés van, másrészt a hölgy, aki láthatólag intézi az ilyesmit, miért nem tud arról rögtön ha kifizetnek egy számlát? A pénzt rögtön utaltam ahogy megkaptam a bekérőt, de csak 4 nap múlva hívott ismét a hölgy, hogy megérkezett a pénz és küldi az eszközt. Szállítási költségről, utánvétről szó sem esett, így azzal a tudattal vártam a csomagot, hogy minden rendezve van.
Következő munkanapon jött a futár. Legnagyobb meglepetésemre, mégis kellett utánvétet fizetnem, mert a szállítási költség nem lett beleszámolva abba az összegbe amit a bekérőn kértek és amit utaltam, hanem utánvéttel fizettették ki velem, anélkül, hogy erről tudtam volna előre.
A csomagot sem vártam, mert semmilyen értesítést nem kaptam a futártól (sőt a hölgy még azt is mondta, hogy lehet hogy több nap múlva fogom megkapni csak mert le van terhelve a futár cég), így arról sem tudtam, hogy fizetnem kell érte. Ha tudom előre hogy utánvétes lesz, akkor is bosszankodtam volna, de legalább lett volna nálam apró és nem kellett volna rohangálnom és a futárt váratnom ezzel. Ugyanis olyan futár jött akinél nem lehetett kártyával fizetni és vissza sem tudott adni. Némi rohangálás után sikerült csak felváltani a pénzemet. Alapból sem szeretek készpénzzel fizetni, de így, hogy teljesen váratlanul ért a dolog, a legrosszabb forgatókönyv valósult meg.
A hölgy szólhatott volna amikor feladta (gondolom ő adta fel utánvéttel), hogy mégis lesz rajta utánvét, de nem mondott semmit sem amikor hívott azzal kapcsolatban, hogy megkapták a pénzt. Kérdezhettem volna én is, de ha megbeszéljük, hogy nem akarok utánvéttel fizetni, akkor számomra evidens, hogy a teljes összeget akarom utalással fizetni, nem csak a javítást.
Nem tudom, hogy mindig így mennek-e náluk a dolgok vagy ez egy egyedi eset volt, igazából az én szempontomból mindegy is. Csalódtam. Azt hittem, hogy simában és gyorsabban megy az ügyintézés. Nem magáról a javításról beszélek, hiszen azt nem tudhatom, hogy pontosan mennyi munka volt vele, csak azt tudom, hogy mikor kapták meg az eszközt és én mikor kaptam róla tájékoztatást ill mikor kaptam vissza. Persze nem hiszem, hogy 3 hétig folyamatosan javították volna, mert akkor gondolom jóval többe került volna.
Mielőtt elküldtem volna az eszközt láttam a weboldalon, hogy van ügyfélkapu is ahol lehet követni a javítást. Azt vártam, hogy fogok kapni egy munkalap azonosítóját miután megkapták az eszközt. Ez nem történt meg. Nem értem, hogy miért nem. Azt gondolom, azért van az ügyfélkapu, hogy mindenki meg tudja nézni magának, hogy hol tart a javítás és ne kelljen emailt írni vagy telefonálni.
Biztos van ezekre az anomáliákra magyarázat, feltéve, ha ezek tényleg csak anomáliák és nem ez a "normális". Megértem, ha sok a munka és emiatt lassabb a folyamat, de a tájékoztatás hiányát, a saját online rendszerük használatának mellőzését vagy a céges, de csak egy ember által olvasható email címet ill. hogy miért küldték mégis utánvéttel amikor direkt kértem átutalásos fizetést, nem értem.
A javított eszköz egyébként azóta is működik gond nélkül.