Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
feltünt...de mi az ára?
a teszvesz.hu-n 53.000.-huf az ára eddig
ami nagyon baráti első ránézésre
Nekem lenne jó ötletem 100 ezer körüli erősítőre, ami zenén is jól teljesít (a Yamahánál midenképpen jobban).
kíváncsian várom véleményedet
köszi
Nem tudom, mennyire tűnt fel a piros betűs felirat egy sorral lejjebb.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Jelenleg 1 yamahával szemezgetek ( Yamaha RXV-757) ez a százezres árkategória, gondolom ilyen áron már található jó vásár.
Nekem lenne jó ötletem 100 ezer körüli erősítőre, ami zenén is jól teljesít (a Yamahánál midenképpen jobban).
kíváncsian várom véleményedet
köszi
A Technics inkább hifiket gyártogatott, 2002 volt az utolsó évjárat. A Matsushita teljesen leépítette az otthoni használatra szánt hifi komponensek gyártását, Technics decket vagy tunert a tengerentúlon sem kapsz újonnan. Az AV fronton meg a Panasonic márkanevet vitte tovább.
-
Vendég
Mégegyszer:
A Technics van, csak náluk (vagy Európában) nem forgalmazza a Matsuhita konszern, itt a Panasonic a márkanév
gondoltam megnézem miket csinál mostanában a Technics, de lemezjátszókon kívül semmi érdekeset nem találtam. Talán átaludtam pár évet?
hááát, Te mondtad
Gyakorlatilag (a lemezjátszón kívül, mert az DJ körökben jól forog) mindent abbahagyott - abbahagyatott vele a konszern.
system
Ha már itt van ez a topic, akkor kérdezek egy-két érdekes dolgot.
Felmerült bennem, hogy le kéne cserélnem a Technics SA-AX530 házimozi erősítőmet, ha ezt még szabad így hívni, mivel se DD5.1-et se DTS-t nem tud.
Nézegettem a mostani házimozi erősítőket pl. denon, onkyo, és gondoltam megnézem miket csinál mostanában a Technics, de lemezjátszókon kívül semmi érdekeset nem találtam. Talán átaludtam pár évet?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
OFFTOPIC:
hála istennek, fájdalmat nem okoz, a véleményemet írtam le.Nem mellesleg, nem csak én vagyok ezen a véleményen, max, most én írtam ezt le.nem értem, mi a fura abban, ha leírja az ember, hogy miért nem néznek körül a "frissen" regisztráltak...nem mellesleg, a stílusom nem szokott "ilyen" lenni
Igazából azért nem szólok senkinek még ha hibát is látok(lásd:saját készitésű képek topikját az illetékesektől elnézést csak a példa kedvéért) mert nem ismerem az illető okait.Általában megpróbálok körültekintöen a jó helyre írni és nem ismételni a kérdést ami szerepelt már, de néha megesik hogy nem sikerül.Esetemben a hibához vezető indokok a következők:
1.Észrevettem hogy gázos a cucc, rémület lemezek próbálgatása állitgatás DVD,erölködő,
2.Nincs napi 5órám topikot túrni9óra meló után,meg családom is van egy ötödikes fiúval.
3.Igy hát megtörtént a baj rossz helyre irtam és olyat kérdeztem ami már szerepelt.De hála Posza fórumtársnak a segitségével megkaptam a választ és a családi béke is maradt.
norbi31 irta le a frankót úgyhogy ezek fényeben akinek jóval kevesebb ideje van nála is, az elkerülhetetlenül hibázni fog a jövőben is. Szerintem kár olyan dolgot fájlalni ami nem fog ilyen vagy olyan okok miatt változni,nekem meg ez a véleményem.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Ha az erősítő nem érzi a 6. csatornát, akkor honnan tudjátok, hogy van és hogyan kapcsoljátok át az erősítőt kézzel 6.1 Discrete üzemmódra???
Diszkrétre sehogy. Sőt a DTS-ES Discrete csak "alap" módban működik. Ha a Sony-nál bármilyen térhangzás programot bekapcsolok, akkor visszavált DTS-Matrixra. Én meghallgatam, a különbség meghökkentő. A teszre csak a surr. back csatornát hagytam meg, a többi hangfalat kikötöttem a rendszerből, és a Király visszatér "olifántos" jelenetét használtam. Érezhető volt, hogy a diszkrét leválasztásnál sokkal dinamikusabb a hátsó közép csatorna, gondolom a teljes frekvencia átvitel miatt. És olyan hangok is hallatszottak, amelyek a DD.EX-nél nem, ami szintén csak mátrix-kódolás.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Jelenleg 1 yamahával szemezgetek ( Yamaha RXV-757) ez a százezres árkategória, gondolom ilyen áron már található jó vásár.
-
Vendég
Végképp OFF
Beírod a keresőbe, hogy erősítő, akkor 12 !!!! oldalt kapsz válaszul.
Az első mindjárt az "Ilyet veszek..." ami a topicindítónak is megfelelhetett volna, de az első 3 oldalom szinte mindegyik ebben a témában fontos topic előkerül...
csak keresni kell(ene)
És én is solszor teszem szóvá, mert szar dolog, hogy ugyanarról a témáról van 5-6 vagy még több topic, írok az egyikbe, és utána 2 napig keresem, mert nem találok vissza, volt már ilyen nem is egyszer...
Amúgy pedig az is zavaró, hogy ugyanarra a kérdésre nyitnak topicot a T. fórumosok legyen az kezdő vagy sem (én is csináltam már ilyet, pedig már akkor sem voltam kezdő a fórumon ) és roppan bosszantó azért nyitogatni meg, hogy ugyanazt a kérdést olvassam, csak egy sokadik topicban.
Arról már nem is szólva (ez persze most nem erre a topicra és a ynitójára igaz, csak ha már lendületben vagyok ) mikor a T. kérdező 4-5 topicban is megkérdezi ugyanazt és azzal megy időm legjava, hogy mindegyikben megtaláljam ugyanazt a kérdést...
Na ennyi nagyjából, leírtam ezt is én meg még mások is párszor, nincs is semmi baj ezzel, csak hát....
a szoba 20 nm-es ahova cucc kerülne
és a hangfalakról még nem beszéltem itt is van már 1 kiszemelt:Wharfedale Xarus XR-4000 (kísértetiesen hasonlít a Wadus szériára - tesómnak olyan van 4 utas kiválló hanggal)
erről is kérdezném véleményeteket...
köszi..............zsola
Nekem az elődje van meg (757 kapot néhány csatit semmi több) és akkora helyiségben használom, mint Te.
Zenét nem a yamin hallgatok, amúgyis csak keveset, de egy cd-játékossal rákötve nem lesz gond. Mozira nagyon jó. Röviden: én elégedett vagyok vele.
Waldus-Xarus szerintem nem igazán otthoni zenélgetésre való (nem túl zenei), kivéve ha a hangos zene hallgatás a lényeg. Bár eddig nálam Wharfedale-ből csak Diamondom és Pacific PI volt.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
OFFTOPIC:
Na most ergo megjegyzésére ketten is reagáltak, bár gondolom csak egyikőjüknek szólt....
Az tény, hogy nincs mindíg könnyű helyzetben a kezdő fórumos, de azért sok mindent meglehet találni. Bár néha én sem találok meg dolgokat és hozzá kell tennem, hogy napi 4-5 órát vagyok itt (nagyjából napra kész ).
Az a baj, hogy néha fontos információk nem a megfelelő helyen kötnek ki! Itt lép képbe a memória (vagy nem ), de ehhez sok topicot kell olvasni folyamatosan...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
OFFTOPIC:
hála istennek, fájdalmat nem okoz, a véleményemet írtam le.Nem mellesleg, nem csak én vagyok ezen a véleményen, max, most én írtam ezt le.nem értem, mi a fura abban, ha leírja az ember, hogy miért nem néznek körül a "frissen" regisztráltak...nem mellesleg, a stílusom nem szokott "ilyen" lenni
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Nem tudom, miért nem néznek körül a "frissen" regisztráltak a topikokban elôször...
Talán azért mert semmi köze a Yamahához aztán meg műszaki hibára gyanakodtam,meg nem volt kedvem 3órát böngészni a topikokat meg kezdő is vagyok úgyhogy bocsi ha ekkora fájdalmat okoztam neked.Persze aki pont olvasta azt a témát az könnyen észreveszi hogy netalán volt már ez a kérdés.De "frissek" mindig lesznek ez a problema megmarad,sőt lessz amit sokszor megfognak még kérdezni.Hát dióhéjban ennyi.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Miért van az hogy néha érzékeli automata beállitásnál az erölködo˝ a Dolby D EX-et néha meg nem pedig a film EX?Várom az ötleteket.
Van hogy a flag-et nem teszik rá a lemezre. Ez egy olyan "vezérlo˝" a jelfolyamban, ami automatikusan odakapcsolja az ero˝síto˝ dekóderét. De van ellenpélda is. Pl. A falu, és a Halj meg máskor magyar sávja(meg az angol is) DD.EX, pedig a borítón nincs rajta...
Köszi megnyugodtam!
OFFTOPIC:
Karib-tenger kalózainál szintúgy nincs a boríton, de "adja" a jelet 6.1-re.
Nem tudom, miért nem néznek körül a "frissen" regisztráltak a topikokban elôször...
nem mellesleg, van yamaha erösítô topik is...több típusra is, de ez nem számít különösöképpen.
Nagy, feltünô betükkel ki kellene írni a fórumok kezdôlapján, hogy elôször nézz körül.(mintha lenne, de úgy látszik kevesen veszik észre)
Nos...
Elég fura a stílus...persze mindenki más SZERENCSÉRE!
mielőtt elindítottam ezt a témát végignéztem a kapcsolódó írásokat
kb. 100 oldalt olvastam végig
aztán bátorkodtam gondolni, hogy nem az számit ki mennyit írt ebbe a fórumba
(tévedtem)
örülnék ha építő hozzászólásokat írnál ebbe a témába
(és te is voltál kezdő)
én 34 évesen hidd el elég nagy hifi őrült voltam de az utóbbi 6-8 évben nem ez jelentette életem fő vonalát
azóta annyit fejlődött a házimozi hogy gondoltam írok ide néhány kérdést...
ha zavar a "zöldfülüek" lapja akkor ne nyisd meg ezt az oldalt
köszike
továbbra is várom az építő gondolatokat
Ha az erősítő nem érzi a 6. csatornát, akkor honnan tudjátok, hogy van és hogyan kapcsoljátok át az erősítőt kézzel 6.1 Discrete üzemmódra???
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
Miért van az hogy néha érzékeli automata beállitásnál az erölködo˝ a Dolby D EX-et néha meg nem pedig a film EX?Várom az ötleteket.
Van hogy a flag-et nem teszik rá a lemezre. Ez egy olyan "vezérlo˝" a jelfolyamban, ami automatikusan odakapcsolja az ero˝síto˝ dekóderét. De van ellenpélda is. Pl. A falu, és a Halj meg máskor magyar sávja(meg az angol is) DD.EX, pedig a borítón nincs rajta...
Köszi megnyugodtam!
OFFTOPIC:
Karib-tenger kalózainál szintúgy nincs a boríton, de "adja" a jelet 6.1-re.
nem mellesleg, van yamaha erösítô topik is...több típusra is, de ez nem számít különösöképpen.
Nagy, feltünô betükkel ki kellene írni a fórumok kezdôlapján, hogy elôször nézz körül.(mintha lenne, de úgy látszik kevesen veszik észre)
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Miért van az hogy néha érzékeli automata beállitásnál az erölködő a Dolby D EX-et néha meg nem pedig a film EX?Várom az ötleteket.
Van hogy a flag-et nem teszik rá a lemezre. Ez egy olyan "vezérlő" a jelfolyamban, ami automatikusan odakapcsolja az erősítő dekóderét. De van ellenpélda is. Pl. A falu, és a Halj meg máskor magyar sávja(meg az angol is) DD.EX, pedig a borítón nincs rajta...
Köszi megnyugodtam!
Miért van az hogy néha érzékeli automata beállitásnál az erölködő a Dolby D EX-et néha meg nem pedig a film EX?Várom az ötleteket.
Van hogy a flag-et nem teszik rá a lemezre. Ez egy olyan "vezérlő" a jelfolyamban, ami automatikusan odakapcsolja az erősítő dekóderét. De van ellenpélda is. Pl. A falu, és a Halj meg máskor magyar sávja(meg az angol is) DD.EX, pedig a borítón nincs rajta...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
A Denonnak, a h/k-nak (mellesleg a Pioneernek is) van házimozi erősítős topicja. Szerintem nézz szét ezek között, mert sok hasznos infót megírtak már a tulajok.
Házimozi erősítők, processzorok
sziasztok...
Gondolom a téma örökzöld, órákat lehetne róla beszélgetni.
Én arra lennék kíváncsi, melyiket preferáljátok, előnyök - hátrányok, személyes tapasztalatok....
Az előzőekből talán sejthető hogy erősítő vásár előtt állok
Számomra fontos a film és a zene egyaránt, kb. fele fele arányban.
Kb. 10-15 éve voltam fiatal, az akkori zenei stílus a disco-house tengely volt, ami a mai napig megmaradt, de bejött az új befutó a jazz is.
és a hangfalakról még nem beszéltem itt is van már 1 kiszemelt:Wharfedale Xarus XR-4000 (kísértetiesen hasonlít a Wadus szériára - tesómnak olyan van 4 utas kiválló hanggal)
köszi..............zsola
Gondolom a téma örökzöld, órákat lehetne róla beszélgetni.
Én arra lennék kíváncsi, melyiket preferáljátok, előnyök - hátrányok, személyes tapasztalatok....
Az előzőekből talán sejthető hogy erősítő vásár előtt állok
Számomra fontos a film és a zene egyaránt, kb. fele fele arányban.
Kb. 10-15 éve voltam fiatal, az akkori zenei stílus a disco-house tengely volt, ami a mai napig megmaradt, de bejött az új befutó a jazz is.
köszi..............zsola