Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
thxfan moziszobája
Köszönöm a tippeket a vászonhoz , 220 cm széles lesz valószínűleg a befutó. Jó lenne tesztelni több vászon anyaggal is, de ez szinte lehetetlen lesz.
A fényerővel szerintem nincs nagy gond, elégnek mondanám. Ahol vettem adtak egy kódot, amivel be tudok lépni egy szerviz menübe és a DLP beállításnál a Brilliant colort be tudom kapcsolni, amitől szerintem sokkal szebb lesz a kép és a fényerő is nagyobb lesz. Alapból ez a beállítás off módban van és look 1-4 beállítás lehetséges, túl sok időm még nem volt tesztelni a különbségeket, de farost lapon meg talán nem is érdemes. Ez a beállítás nem marad meg, minden ki-bekapcsolás után újra be kell állítani.
Hiccusz, te használtad ezt a beállítást, mik lehetnek a negatívumai, miért van alapból kikapcsolva? Előre is köszi!
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
thxfan moziszobája
Köszönöm a tippeket a vászonhoz , 220 cm széles lesz valószínűleg a befutó. Jó lenne tesztelni több vászon anyaggal is, de ez szinte lehetetlen lesz.
A fényerővel szerintem nincs nagy gond, elégnek mondanám. Ahol vettem adtak egy kódot, amivel be tudok lépni egy szerviz menübe és a DLP beállításnál a Brilliant colort be tudom kapcsolni, amitől szerintem sokkal szebb lesz a kép és a fényerő is nagyobb lesz. Alapból ez a beállítás off módban van és look 1-4 beállítás lehetséges, túl sok időm még nem volt tesztelni a különbségeket, de farost lapon meg talán nem is érdemes. Ez a beállítás nem marad meg, minden ki-bekapcsolás után újra be kell állítani.
Hiccusz, te használtad ezt a beállítást, mik lehetnek a negatívumai, miért van alapból kikapcsolva? Előre is köszi!
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
thxfan moziszobája
ezt írta: ami még befér a hangfalak közé, kb. 220-230 cm lehet a max szélessége
a 220 körüli szélességgel ,még a fényerő is hibátlan lesz neki..
Olvastam, ezzel együtt én a projektor képességeit alapul véve írtam, amit. Jöhet ugyanis más hangsugárzó vagy install lehetőség bármikor.
thxfan moziszobája
ezt írta: ami még befér a hangfalak közé, kb. 220-230 cm lehet a max szélessége
a 220 körüli szélességgel ,még a fényerő is hibátlan lesz neki..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
thxfan moziszobája
Gratulálok a géphez! Ezek még üveg objektívvel készültek anno. Szép, tiszta, homogén és borotva éles képe van, mentes minden hibától. Sajnos a kép többi paraméterében már a mai olcsóbb modellek is megverik, de hát ez van, az elmúlt 9 év azért nem múlt el nyomtalanul. Ezzel együtt sok ember ezt többre tartja (joggal), mint a maiak magasabb (on-off) kontrasztját, jobb optikai kialakítását, motorját, fényalagútját, lásd Gyeniko. Amúgy nekem is ez volt az első DLP gépem.
Ami a vásznat illeti, egyetértek Szepivel. Én azért 240 cm szélesség körül megállnék, hogy ne kelljen 1,3 gain fölé menni. Így fehéregyensúly kalibrálás után is meglenne még 20 fL ( ezen a gépen a CMS egy külön NASA tudomány).
Ezüstöt már csak azért sem szabad, mert nem alkalmas 2D vetítésre, szürkében viszont erősen gondolkodnék, pláne erősített (pozitív gain-ű) verzióban, hisz nálad a kontrasztot mindenképp turbózni kéne!
thxfan moziszobája
Gratula a géphez!
Hány lumen jöhet ki belőle Eco módban és milyen méretű vásznat szeretnél az új helyre?
Ha engem kérdezel, akkor erről a nézési távolságról ideális egy 250-270cm széles 16:9-es méret.
Ha jól tudom, nem egy fényágyú egy a proji olyan 600 lument tippelnék mozi, eco módban, amiben a legtöbbet használnád.
250cm esetén:
1.0 gain-el 16fL (nagyon az alsó határ és a lámpa öregedésével még jobban csökken)
1.2 gain-el 19fL (ez már jó, de az én tapasztalatom az, hogy nagyon sokan inkább 20 felett szeretik és még itt is játszik a lámpa fényerő csökkenése, ami hamar lentebb fog menni az idő múlásával)
1.4 gain-el 22fL (ez az ajánlott teteje és még ettől is sokan fényesebb képet szeretnek, ha csökken a fényerő a lámpa kopása miatt nem fog hamar lecsökkenni az ajánlott érték alá) Fix keretesben én ezt ajánlanám. Nincs hotspot, nincs betekintési szög korlátozás (150") és nem csillog.
Én az ezüst erősített vásznakat nem szeretem a csillogásuk, betekintési szög korlátozásuk miatt (90") és a hotspot miatt.
Csökkentett vásznat, meg egyáltalán nem ajánlok, ehhez a géphez.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- thxfan
- Beköltözött

thxfan moziszobája
Képeket inkább nem raknék be a jelenlegi állapotról .
10.1 Auro3D
Köszönöm mindenkinek a gratokat .
Jöjjenek a részletek.
Egy családtagom igényt formált a TV-re és mondott egy jó árat rá, ezért úgy döntöttem eladom neki, mert az új moziba már mindenképpen projektort szerettem volna. Már korábban is nézegettem a projektorokat, de pl. a Sony magasabb kategóriás gépei, JVC-k számomra jelenleg elérhetetlen áron mentek. A Runco RS900-ból elég sok eladó példány is felbukkant viszonylag jó áron, illetve többen is írták, hogy igen jó gép, ezért ezt céloztam meg. Találtam is egy eladót, amit egy házi mozis cég számolt be egy új Runco-ba, ezért ezt elég nyomott áron adták el. A gépben kb. 1600 óra van, a lámpában pontosan 124 óra, ezért szerintem egy jó darabig nem lesz gondom vele.
A gép b@szott nagy, a képek nem adják vissza, de tényleg egy brutális darab. Több barbárságot is elkövettem, hogy be tudjam ideiglenesen üzemelni. A jelenlegi "vászon" egy fehér farostlap lett, mert nem láttam értelmét egy ideiglenes vászont venni, amit aztán úgy is eladtam volna, mert az új helyre már nagyobb megy, mint ami most max. befér. Furkálni sem a mennyezetre, sem a falra nem akartam semmit, mert már így is szita a szoba összes fala a panelek és egyéb kiegészítők miatt, kell majd hozzá jó pár kiló glett a javításhoz . A már meglévő DVD állványt húztam a kanapé mögé és raktam rá egy fekete farost lapot és arra a Runcot, de így takarja a dög a surr. back hangfalakat, de nem érdekel, mert már csak kb. 2 hónap és indul az új mozi kivitelezése. Beszereztem a Kácsából egy akciós 10 m-es 1.3 HDMI kábelt, ami a szőnyegen megy oldalt és a kanapé mellett-mögött elvezetve, hogy továbbra rontsa az összképet.
A projit nem érzem annyira hangosnak, mint sokan írták még így sem, hogy szinte a fejemnél van és hajmosás után simán megszárítja a hajam, ha kicsit oldalra dőlők mozizás közben . A képe még így faroston is igen komoly, alig várom, hogy végre normális vászonra vetüljön a képe.
Kezdődhet a következő feladat, a vászon keresése. A nagy farost tábla után egyértelműen a lehető legnagyobb képátló a cél , ami még befér a hangfalak közé, kb. 220-230 cm lehet a max szélessége. A jelenlegi állapotban 3,2 m-ről nézve 1,85 széles és megfelelőnek találom, de az új helyen kb. 3,7-3,9 m- lesz a nézési távolság, oda már kicsi lesz ennyi.
Vászonban jöhetnének vélemények pl. miért jó a high contrast 0,9 gain és az erősített 1,3-1,4 gain, illetve az általam megcélzott képméretnél melyik lehet jobb?
További gondom egy HDMI kapcsoló beszerzése, abban is jöhetnek tippek, hogy melyik javasolt, vagy ha valakinek van eladó akár az is.
- thxfan
- Beköltözött

thxfan moziszobája
Köszönöm mindenkinek a gratokat .
Jöjjenek a részletek.
Egy családtagom igényt formált a TV-re és mondott egy jó árat rá, ezért úgy döntöttem eladom neki, mert az új moziba már mindenképpen projektort szerettem volna. Már korábban is nézegettem a projektorokat, de pl. a Sony magasabb kategóriás gépei, JVC-k számomra jelenleg elérhetetlen áron mentek. A Runco RS900-ból elég sok eladó példány is felbukkant viszonylag jó áron, illetve többen is írták, hogy igen jó gép, ezért ezt céloztam meg. Találtam is egy eladót, amit egy házi mozis cég számolt be egy új Runco-ba, ezért ezt elég nyomott áron adták el. A gépben kb. 1600 óra van, a lámpában pontosan 124 óra, ezért szerintem egy jó darabig nem lesz gondom vele.
A gép b@szott nagy, a képek nem adják vissza, de tényleg egy brutális darab. Több barbárságot is elkövettem, hogy be tudjam ideiglenesen üzemelni. A jelenlegi "vászon" egy fehér farostlap lett, mert nem láttam értelmét egy ideiglenes vászont venni, amit aztán úgy is eladtam volna, mert az új helyre már nagyobb megy, mint ami most max. befér. Furkálni sem a mennyezetre, sem a falra nem akartam semmit, mert már így is szita a szoba összes fala a panelek és egyéb kiegészítők miatt, kell majd hozzá jó pár kiló glett a javításhoz . A már meglévő DVD állványt húztam a kanapé mögé és raktam rá egy fekete farost lapot és arra a Runcot, de így takarja a dög a surr. back hangfalakat, de nem érdekel, mert már csak kb. 2 hónap és indul az új mozi kivitelezése. Beszereztem a Kácsából egy akciós 10 m-es 1.3 HDMI kábelt, ami a szőnyegen megy oldalt és a kanapé mellett-mögött elvezetve, hogy továbbra rontsa az összképet.
A projit nem érzem annyira hangosnak, mint sokan írták még így sem, hogy szinte a fejemnél van és hajmosás után simán megszárítja a hajam, ha kicsit oldalra dőlők mozizás közben . A képe még így faroston is igen komoly, alig várom, hogy végre normális vászonra vetüljön a képe.
Kezdődhet a következő feladat, a vászon keresése. A nagy farost tábla után egyértelműen a lehető legnagyobb képátló a cél , ami még befér a hangfalak közé, kb. 220-230 cm lehet a max szélessége. A jelenlegi állapotban 3,2 m-ről nézve 1,85 széles és megfelelőnek találom, de az új helyen kb. 3,7-3,9 m- lesz a nézési távolság, oda már kicsi lesz ennyi.
Vászonban jöhetnének vélemények pl. miért jó a high contrast 0,9 gain és az erősített 1,3-1,4 gain, illetve az általam megcélzott képméretnél melyik lehet jobb?
További gondom egy HDMI kapcsoló beszerzése, abban is jöhetnek tippek, hogy melyik javasolt, vagy ha valakinek van eladó akár az is.
10.1 Auro3D
thxfan moziszobája
Erre lehet mondani nem piskóta!
Gratulálok eme remek ketyeréhez.
thxfan moziszobája
Gratula a gigantikus ászhoz
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
thxfan moziszobája
Remek készülék, gratulálok!
Gratula - Szívesen látnám itthon az biztos....-
Dlp -
thxfan moziszobája
Gratula - Szívesen látnám itthon az biztos....-
Dlp -
"Az igazi barát szemből támad."
thxfan moziszobája
Ugyan későbbre terveztem, de úgy alakult, hogy a TV ment és jött helyette ez :
Bővebben majd holnap.
Gratula a projihoz!
Ahol ez van, ott nincs szükség többé tv-re!
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
thxfan moziszobája
Gratulálok! Gyönyörű képe van az biztos! Anno mikor láttam , teljesen letaglózott!! Sok örömteli mozizást kívánok!!!
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Bővebben majd holnap.
Aki a DLP-t szereti, rossz ember nem lehet!
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
thxfan moziszobája
Bővebben majd holnap.
Aki a DLP-t szereti, rossz ember nem lehet!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Bővebben majd holnap.
- thxfan
- Beköltözött

thxfan moziszobája
Bővebben majd holnap.
10.1 Auro3D
Bizony, h etettem gazdagon lemezzel is, az meg hab a tortán, h a lemez hangja nekem továbbra is meggyőzőbb leheletnyivel.
Egyetértek sokkal jobb a kép és a hang is. A BD áráról annyit kívánok mondani, hogy egy mozi árába kerül és bármikor le tudom vetíteni otthon a filmet
tökéletes minőségben....
thxfan moziszobája
Bizony, h etettem gazdagon lemezzel is, az meg hab a tortán, h a lemez hangja nekem továbbra is meggyőzőbb leheletnyivel.
Egyetértek sokkal jobb a kép és a hang is. A BD áráról annyit kívánok mondani, hogy egy mozi árába kerül és bármikor le tudom vetíteni otthon a filmet
tökéletes minőségben....
"Az igazi barát szemből támad."
Szerintem jó pár oppo tulaj szereti gyűjteni a gyári bd lemezeket! Pl Tonyka, Nemtomm és én is!
De nekem fontos volt a magas minőséggel rendelkező cd lemez lejátszás is, mivel abból is van itthon néhány eredeti darab! Szóval a lemez lejátszási funkcióval lesz teljes az oppo és a primare is!
Hiszen erre találták ki! Aki csak letöltöget, de minőséget szeretne arra is van megoldás és akkor az optikai rész nem áll. A lemezmeghajtók egyik halála, ha nem használják őket.
thxfan moziszobája
Szerintem jó pár oppo tulaj szereti gyűjteni a gyári bd lemezeket! Pl Tonyka, Nemtomm és én is!
De nekem fontos volt a magas minőséggel rendelkező cd lemez lejátszás is, mivel abból is van itthon néhány eredeti darab! Szóval a lemez lejátszási funkcióval lesz teljes az oppo és a primare is!
Hiszen erre találták ki! Aki csak letöltöget, de minőséget szeretne arra is van megoldás és akkor az optikai rész nem áll. A lemezmeghajtók egyik halála, ha nem használják őket.
thxfan moziszobája
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- muzsikpeti
- Fórumlakó

- Értékelés: 250
thxfan moziszobája
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SPA25, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
thxfan moziszobája
Lassan le kellene hagyni az Oppo playerekről a lemezfiókot.Legtöbb Oppo tulajdonos nem szívesen ad pénzt BD lemezre,ahogy már eleve nem is arra a célra vette meg ,csak önálló médialejátszóként van csatasorba állítva a legtöbb házimoziban.A poén meg az ,hogy a 15000 ft-os Panasonic lejátszók tulajainak roskadnak a polcok a BD lemezektől.
Persze a mostoha porfogó lemezelés és gyűjtögetés már ki lett vesézve a fórumon,de alapvetően elsősorban egy Blu ray lejátszó az Oppo is,amihez gyakorlatilag alig van használva.
Én nem mondom,hogy nem szeretnék itthon tudni egy Oppo-t. A Dune az olcsóságával hódított,egyébként én kedvelem,volt Base,Duo és Max (jelenleg) mindhárom stabilan működött,egyszer sem fagyott le ,vagy akadt meg.Minőségben tudom,hogy nem nagy fegyvertény manapság,de "falura jó"
Manapság pedig a használt árak ott tartanak,hogy szinte anyósoméknál is elférne egy a "nyárikonyhán"
thxfan moziszobája
Az m2ts egy régi maradvány a Dune-s idökböl. Gyorsabb volt a film indulása ezért szoktak rá a régi tulajok.
thxfan moziszobája
Megértem , és el is fogadom!
Nem kötekedés de ha nem tudtál az oppon m2ts mellé feliratot varázsólni az nem a készülék hibája. A cfw-vel nem talàlkoztam olyannal amit ne tudna lejátszani, ami ugye a dune-ről nem mondható el, pl bd50 vagy bdiso menüvel együtt, sacd iso, sacd-r stb... . Meg pl tidal zenelejátszási lehetőség. Meg a nagyszerű mediacontrol vezérlés. Nekem pl ezek hiányoznának. Ezért is jó , hogy a primareba is megmaradtak ugyanezek!
A Duo és a Solo is viszi a menüs dolgokat.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
És milyen alaplapot használtál a htpc-hez ?
MSI Z87M - i5 4670K, Asus GT210, MSI HD5450, Asus GTX760
Asrock Z170 Extreme4 - i5 6600K, a VGA-k ugyan azok voltak
Mind a két alaplapi intel vezérlő, jobb képet produkált, mint a VGA-k és jobb képet, mint a Dune és még az Oppo-nál is, de hangban elmaradtak, még a VGA-k is, a Dunéktől is, az Oppotól meg végképp.
A végére csak annyit mondok, hogy 3 hét múlva jön két Oppo 103EU, 103D és amelyik jobb lesz az marad, a HTPC meg megmarad tartaléknak, meg szervernek.
- Speter
- Törzsvendég

- Értékelés: 268
thxfan moziszobája
És milyen alaplapot használtál a htpc-hez ?
MSI Z87M - i5 4670K, Asus GT210, MSI HD5450, Asus GTX760
Asrock Z170 Extreme4 - i5 6600K, a VGA-k ugyan azok voltak
Mind a két alaplapi intel vezérlő, jobb képet produkált, mint a VGA-k és jobb képet, mint a Dune és még az Oppo-nál is, de hangban elmaradtak, még a VGA-k is, a Dunéktől is, az Oppotól meg végképp.
A végére csak annyit mondok, hogy 3 hét múlva jön két Oppo 103EU, 103D és amelyik jobb lesz az marad, a HTPC meg megmarad tartaléknak, meg szervernek.
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
- muzsikpeti
- Fórumlakó

- Értékelés: 250
thxfan moziszobája
Egyetértünk, de melyik felső kategóriás cucc ér annyit amibe kerül. A Primare BD hol ér 1.2 millát? De a sor végtelen, hát még az árcímkék, aztán azokon is Terminátor csak Terminátor.
Erre a kérdésre az av-online csapata adja a választ:)
A dilemma mindig annak a fránya ár/érték aránynak a meghatározásakor merül fel. Jobb-e a BD32 MkII minősége, mint egy tizedébe kerülő lejátszónak? Természetesen jobb, sokkal jobb, de tízszer jobb-e? Ez már megválaszolhatatlan, mint ahogy eleve a kérdés is értelmezhetetlen, mert kinek mit jelent az ?x-szer jobb minőség?? Önmagában nézve a készüléket, vitathatatlanul csúcsminőséget nyújt minden téren, CD-lejátszóként is, és ezt bizony meg kell fizetni. Amennyiben valaki nem hajlandó kompromisszumokra és olyan univerzális lejátszót szeretne birtokolni, amelyiknek képe és hangja referencia minőségű, ne keresgéljen másfelé. Ki merjük jelenteni, hogy ezt a lejátszót nem csak high end-nek nevezik, hanem valódi high end készülék.
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SPA25, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4