Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 738

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Őszinte leszek, én felhúzott szemöldökkel olvasom ezeket az eltartott kisújjú szótengereket.
De ez legyen az én szegénységi bizonyítványom. ;)
Szerintem!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

venomer írta:
2023.05.07., vas. 08:45
Persona - Soha nem árt látni és látni akarni a végtermék mögött az újságírót. Hajlamos átvágni....
Huhh, csak kíváncsi vagyok, ez tényleg csak úgy kijött belőled, vagy kopiztad, vagy megkérted a ChatGPT-t, hogy írjon egy esszét, vagy...?
Eléggé "magasröptű" és nehéz olvasmány lett :D
A kedvencem:
venomer írta:Szükséges tér a tudatosításhoz, ez lehet akár konkrét ismétlés vagy több szemszögből körbejárva a témát, a szereplők saját szavaival elmondatva ugyanazt a jelenséget, ez átcsúszhat terjengősségbe, ugyanaz a hírérték töredék nyersanyagra is le lenne forgatható, át lenne adható, de legyen némi átcsúszás bele, segond.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Aztán jöhet a Kim Bodnia vonal a Pusher filmekkel (meg a többivel) , a benne szereplő Mikkelsen papával. :smile32:
A vadászat (2012) se feledd.
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Persona - Soha nem árt látni és látni akarni a végtermék mögött az újságírót. Hajlamos átvágni, tudományos részletességű kikutatottságot ígér, legyen írott formátum vagy kamerával elkövetett katalizátor a karrierjéhez, brandépítéséhez és ez így olcsó. Amerikás földön, a személyiségtesztek alkalmazásának károsságáról szól a dolog, ám a felénél átmegy egy rasszizmus alapú nyígásba. A probléma létező, de ismétléseiben és túlsúlyozásában ahova kilyukadunk az nem az, amiről szó volt. Pontosan úgy lóg ki a tény, hogy a film önmaga sikeréhez óda, mint borból a túlzott alkohol, mi csak megtriggerelt bólogatók vagyunk a terv szerint. Érződik mindez azért, mert a kontraszt jókora az ígéret és a kibontott állapot között, meg mert nem kaphatunk az elcsépeltnél egy picivel sem összetettebb forrpontot. Akinél működik a red herring-szerű hatásmechanizmus az észre sem veszi.

Szükséges tér a tudatosításhoz, ez lehet akár konkrét ismétlés vagy több szemszögből körbejárva a témát, a szereplők saját szavaival elmondatva ugyanazt a jelenséget, ez átcsúszhat terjengősségbe, ugyanaz a hírérték töredék nyersanyagra is le lenne forgatható, át lenne adható, de legyen némi átcsúszás bele, segond. Azzal együtt viszont, hogy választ sem kapunk, már nincs rendben: elmaradt az átkötés, hogy mégis a személyiségteszt honnan tudja a rasszt, az eltérő kultúrát, hogyan tud kirekesztő lenni. Az egyetlen ide vágó gondolat, hogy nagyon más tapasztalatokkal rendelkezők alkották meg ezeket, de ezt sem taglalta, nem kapott mélységet, a videós elemzés meg már nem ide tartozik, citált vetület csak. A párizsit tehát kifelejtettnek tekinthetjük a párizsis zsömléből. Az ismétlések helyére beférhetett volna 1-2 vékonyabb szelet, ha több nem is.

Az ezotériás vaklövöldözésnél és íráskép-elemzésnél csak egy fokkal jobb tesztekről van szó, el is hangzott, hogy inkább öndiagnosztizálásra, önmegismerésre alkalmasak, helyükön kezelve. Persze amíg horoszkóp jelleggel, 100%-os megmondóként van jelen a fejekben legyen az magányszemély vagy munkáltató, illetve munkáltatók részére készre csiszoló cégek is ezen a hatáson dolgoznak, addig az eredmény biztosan fals lesz, irányadónak esetleg jó lehet, de nem több. Az emberek nem szeretnek összetett eredményekhez vezető összetett gondolati folyamatokban részt venni, alkalmazni azokat, így maradnak az illogikus piedesztálra emelések. A multik spórolási célzatú alkalmazása pedig ugyancsak számos fejben azt erősíti, hogy ez egy valid módszer. Aki komplexebben látja a világot, önmagát, az sem tud túl sokat tenni. Számos kiegészítést kívánna minden egyes eredmény, de nincs rá akarat (érdek), kapacitás, meg kedv, gondolat sem, hogy szükséges volna.

Unikum a filmben, hogy egy forgatás alatt meghalt szereplőt is láthatunk, ez ad némi élt az olcsó dráma síkján felül is. Érdekesség még, hogy egyesek újra akarják alkotni magukat a kiköpött gépi diagnózis után, ami egyfajta ösztönös reakció a megfelelésre. Kérdem én, meddig fog ide-oda pattogni egy ilyen ösztönös hajlandóságú egyén, ha egy eleve rosszul kódolt rendszernek próbál tesseni, azt is félreértelmezve?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3279

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Mindenki utálja Johant

https://m.imdb.com/title/tt15466426/

Nagyon szép, és emberi történetet elmesélő film, néha abszurd, és fekete humorral.
Szerintem nagyon szerethető.
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.05.07., vas. 07:36
Mostanság Mads Mikkelsen vonalon vagyok
Elég karakteres szinész, úgy néz ki nem mászik bele a hollivódi dagonyába

Ádám almái és Még egy kört mindenkinek
Mindkettő nagyon jó
Az Igazság bajnokai lesz ma este a mozi

Anders Thomas Jensen a forgatókönyv író. Gyakran háttérbe szorul a nevük, pedig a jó film egy jó sztorival kezdődik
Aztán folytasd a Gengszterek fogadójával

https://m.imdb.com/title/tt0236027/

Meg a Zöld hentesekkel

https://m.imdb.com/title/tt0342492/?ref_=tt_sims_tt_i_1

Szereplő, rendező és forgatókönyv író gárda ugyanaz. Ha előbbiek tetszettek, ezek is fognak :D

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Mostanság Mads Mikkelsen vonalon vagyok
Elég karakteres szinész, úgy néz ki nem mászik bele a hollivódi dagonyába

Ádám almái és Még egy kört mindenkinek
Mindkettő nagyon jó
Az Igazság bajnokai lesz ma este a mozi

Anders Thomas Jensen a forgatókönyv író. Gyakran háttérbe szorul a nevük, pedig a jó film egy jó sztorival kezdődik
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Carnival Row

Végülis egy fantasy sorozat (2 évad eddig), de ha a fantasy elemeket leszámítjuk, akár egy mai nyugati nagyváros aktuál- politikai bemutatása is lehetne, bevándorlókkal, szegényekkel, gazdagokkal, gettókkal, kommunizmussal, kapitalizmussal, stb. Van benne egy nagy adag érzékenyítés (csúnya fehér középosztály versus szegény bevándorlók), erősen klísés a sorozat összes része. Orlando Bloom és Cara Delevigne főszereplésével. Megjelenik még egy-két híresebb színész is az egyes részekben. Vizuálisan A-kategóriás film, nem gyerekeknek való, néha durva jelenetekkel.
carnival-row-button-01-1559598008641.jpg
carnival-row-button-01-1559598008641.jpg (188.6 KiB) Megtekintve 1651 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Legjobb tudomásom szerint

Magyar film. Nem túl pörgős, ellenben elég nyomasztó hangulatú. Minden szürke a filmben, hol kevésbé, hol jobban, de semmi sem fekete vagy fehér. Több dologra nincs válasz, még a végén sem. A rendezés jó, a szereplők jók, az emberi érzéseket jól mutatja be a film.
822.jpg
822.jpg (140.45 KiB) Megtekintve 1645 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Three Thousand Years of Longing

Kicsit ellentmondásos film. Annak ellenére, hogy a fél film valójában egy szállodai szobában játszódik és ez a része kissé unalmasra sikeredett, a másik felében viszont egzotikus, misztikus helyeket mutatnak, ami ellensúlyozza a másik felét. Két ismert szereplő viszi a hátán a filmet. Az izgalmasabb felében pazar a látvány világ, de a hangok kiemelkedőek, néhány jelenetben nagyon jön az Atmos-ok felől a hang.
d8ca5b90fe5ed62765c8c8c6dcf2dd608b51a398eb5050fa66eb0a124176f017._RI_V_TTW_.jpg
d8ca5b90fe5ed62765c8c8c6dcf2dd608b51a398eb5050fa66eb0a124176f017._RI_V_TTW_.jpg (3.39 MiB) Megtekintve 1629 alkalommal

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Smile / Mosolyogj (SkyShowtime)

Most néztük meg, miután szenvedtünk egy órát a "nope / nem" filmen, azt NE nézzétek meg, nagyon fos.
Szóval Smile. Ez egy egyszerű misztikus horror, szokásos hihetetlen alapsztori, borzongós elemek és a vége is elcseszett. De a stílusán belül szerintem igényes darab. A sztori nem extra de ötletes. A borzongás egész hiteles, nem a röhögünk rajta cápa zenés jumpscare. Ami még kiemeli a sikítós tini horrorrok közül, hogy a karakterek viselkedése is értékelhető, elgondolkodtató ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

DeLorean írta:
2023.04.29., szomb. 16:30
kasumi írta:
2023.04.29., szomb. 15:39

Erősen ajánlott!
Ez egy film? Egy sorozat?
Miről szól?
Miért ajánlod?
Mi az, ami tetszett benne?

Legalább pár sort ilyenkor!
:smile32:
Meggyőződésem volt, hogy az előzetessel és az imdb hivatkozással így is túlteljesítettem néhány ajánlót. Mint ahogy a hifiben, itt sem vagyok túl szószátyár. De ha valamit mondanom kellene róla, akkor az az lenne, hogy:
Elkezdtem nézni a The Bricks című filmet (https://youtu.be/82Bh4LVStmQ), mert az előzetese alapján ígéretesnek tűnt. Az első néhány dialógus után műanyagnak tűnt az egész. Lehet, hogy a fájl volt hibás (igazából ötletem sincs), de olyan érzésem volt, hogy a kép és a szöveg nem él együtt, ill. egy gyenge szinkronos filmnek tűnt, pedig eredeti nyelven néztem, hallgattam. Szóval 10 perc után áttértem az alábbi ajánlott filmre.
Az első percben érezhető volt, hogy annak van egy olyan hangulata, amely azoknál a filmeknél érezhető (számomra), amely tudnak élményt nyújtani. Bár a történet közepén már sejteni lehet a végkifejletet, szerintem jól oldották meg, hogy nem fulladt unalomba a történet. Miről szól? Nekem arról, hogyan rendezni az Élet (a karma, a sors) úgy az eseményeket, hogy kapcsolatba kerüljünk azokkal, akikkel lezáratlan ügyeink vannak.
Ajánlásom oka csupán az, hogy újra és újra belefutok olyan filmekbe, amelyek gyenge teljesítményükkel sem az érzelmeire, sem a gondolataimra nem képesek hatást gyakorolni, leszámítva azt a pillanatot, amikor úgy döntök (általában 5-10 után), inkább valami hasznosabbra fordítom az időm, mint hogy továbbra is a filmet nézzem.
Ez a film azon ritka kivételek közé tartozott, amely hatást generált, ezért úgy gondoltam, a fórum olvasóközönsége számára is érdekes lehet.
Újratervezés

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Újratervezés

venomer
V.I.P.
V.I.P.

venomer írta:
2023.04.27., csüt. 17:31
Alex_Aston írta:
2023.04.27., csüt. 15:01
Nem váltja meg a világot, viszont szerintem egyáltalán nem kidobott idő.
Igen, kellemes kiruccanás az űrbe. Színházi előadásként is meg lehetne nézni érdembeni romlás nélkül. Vicces amikor egyes emberek feje vörösbe hajlik és nagy csalódásuknak kell méltatlankodva hangot adniuk, mikor kamaradrámába futnak és mintegy támadásként, lehúzásként élik meg, hogy ha csak áttétesen is, de kilátásba került a színház intézménye.

Call Jane (2022) - hívd ezt a személyt, ha a 60s években élsz és nem kívánod még lekötni magad replikával. Egy ideje nem láttam Banks nőszemélyt, de jó volt újra. Nem tudom hiba volt-e kihagyni az elmúlt évekbeli filmjeit, az utolsó látott a Borotvaélen volt. Amolyan életrajzi ívet követ a forgatókönyv, amik általában összecsapott iparosmunkák, jó alapok a klisés mesélésekhez, itt ugyanez jó alapként szolgál az itteni alakítások és a téma alá. Ripli néni leader szerepben, benne sincs oka csalatkozni a nézőnek. :smile32:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2023.04.27., csüt. 13:47
Ashoka kalandjai nem tudjatok mikor kezdodnek?

FAFC7F9B-8237-425F-B017-847E54BF8694.jpeg
14 évesen, mikor Anakin tanítványa lesz. :D
Amúgy a goooooooooogle első találata szerint, 2023 augusztus.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

venomer írta:
2023.04.26., szer. 20:13

Szintén újranézve: Az Európa-rejtély. Lowcost sc-fi, költségvetéséhez képest is és egyébként is jó nézhetőséggel. Lézerkard not allowed.
Nekem bejött ez a film. Semmi extra, de kellemes kikapcsolódás, és jópofa, hogy az egész film a hajó biztonsági kamera felvételein keresztül látható, hogy mi is történt a küldetéssel.

Nem váltja meg a világot, viszont szerintem egyáltalán nem kidobott idő.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2028

Hozzászólás Szerző: wittao »

Ashoka kalandjai nem tudjatok mikor kezdodnek?
FAFC7F9B-8237-425F-B017-847E54BF8694.jpeg
FAFC7F9B-8237-425F-B017-847E54BF8694.jpeg (562.36 KiB) Megtekintve 2155 alkalommal
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

venomer
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2023.04.26., szer. 21:16
venomer írta:
Lézerkard not allowed.
A fénykard? Az megengedett? :D
Az se nincsen. ;)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

venomer írta:

Lézerkard not allowed.
A fénykard? Az megengedett? :D

venomer
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:
2023.04.26., szer. 14:29
Én az első 5 perc után lekapcsoltam... olyan volt mintha Greta Thunberg speed-et szedett volna és pörgő tempóban nyomja a progresszív zöld vallás összes dogmáját...
Köszönöm, hogy bizalmat szavaztál a sorozatnak szent ajánlásom nyomán, de ha ennyire sietsz, lelked rajta, magamat nem ismétlem. Lehet, hogy a későbbi epizódok sem jönnének be, de szerintem inkább csak türelmetlen vagy. Nem erőszak. Tegnap néztem a 6. és 7. részt, elég ütősre sikerültek, kellemes volt, épp akartam írni, írom is. Azt elismerem, hogy nem az első 5 percben mutatja ki a foga fehérjét, de nem is feladata (rossz az, amikor egy sláger egyből a refrénnel kezdődik).

Inside (2023) - Viliem Trafó ismét jó, ismét beltérben alakít, mert nem tud kimenni (A Világítótorony után, kevés filmet nézek meg 2x belátható időn belül, ezt kívántam mégegyszer).

Szintén újranézve: Az Európa-rejtély. Lowcost sc-fi, költségvetéséhez képest is és egyébként is jó nézhetőséggel. Lézerkard not allowed.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.04.14., pén. 12:37
venomer írta:
2023.04.14., pén. 12:17
Extrapolations - jövőkép, kétségbeesett rothadás és csúnya forróság, igényes akciók, kidolgozott karakterek szintén jó színészekkel, nézni meg, még a Tomorrow-nál is jobb, pörgősebb.
Na erről sem olvastam eddig.
Igazi sztár-parádé. Ha még jó is, akkor baj nem lehet.
Megyek kölcsönözni! :)
Én az első 5 perc után lekapcsoltam... olyan volt mintha Greta Thunberg speed-et szedett volna és pörgő tempóban nyomja a progresszív zöld vallás összes dogmáját...

venomer
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2023.04.24., hétf. 15:51
venomer írta:
2023.04.18., kedd 10:04
DeLorean, hogy alakul az Extrapolations nálad?
2 rész után egyelőre...
A java még most jön és a helyére is kerül minden, bátran erőltesd szerintem. :smile32:

Erős idegzetűeknek van itt ez az elborultság, A jövő bűnei címmel. Nehéz eldönteni, hogy a kanadaiak ugyanúgy nem tudnak-e filmet csinálni, mint eddig vagy ezúttal sikerült nézhetőt forgatni, csak erősek a témák, mindenesetre minden felvetésében jogos, fele részt létező jelenségekre reflektál és a kényszerű(?) adaptációk sem zökkenőmentesek, viszont megosztóak. Mindenkinek ugyanaz az útja? Csöcsparádé, gyilkosság, élvezet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2023.04.24., hétf. 20:47-kor.
Ok: elrontott idézés javítása

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Vaják: A vér eredete (The Witcher: Blood Origin)

Története, látványvilága nem rosszabb, mint a fősorozaté, viszont, nincs benne olyan színész, aki elvinné a hátán, mint eddig a fősorozatot Henry Cavill, illetve, a Pacsirta dalai inkább idegesítőek, szemben Kökörcsin dalaival, amik inkább viccesek.

Van benne minimális önreflexív humor, pl. a teljesen valószerűtlen, amolyan "lityipátyi-vityilló"-szerű, véletlen-generátorral kreált(nak tűnő) nevekkel kapcsolatban, amikor tanoncunk bemutatkozik, hogy a neve Crevan Espane aep Caomhan Macha, de a legtöbben csak Avallac'h-nak hívják, akkor jön rá egy reakció, hogy "nem is értem".

És, persze, számos marhaság is, pl. a nagyhatalmú főtanácsos-varázsló lakrészébe csak úgy be lehet surranni, ahol a legféltettebb varázskönyvét egy recsegő padlólap lap alatt tartja mindenféle fizikai és/vagy mágikus védelem nélkül, de, mondjuk, a császárnő is elég egyszerűen kijutott a pórnép közé...

Mindenesetre, akinek tetszett a Vaják 1-2. évada, tehet ezzel a 4 epizódos mini sorozattal is egy próbát, annyira nem rossz, mint, amilyen kritikákat kapott.

Ja, az utolsó epizódnak van stáblista közbeni jelenete.

Enola Holmes 2.

Kb. azt hozza, mint az első, szóval, valószínűleg, akinek az tetszett, ez is fog, akinek meg az sem, ez sem.

Annyival még jobb is az 1.-nél, hogy van értelmes bűnügy és nyomozás.

A film után a stáblista elején érdemes nézni a különböző újságcikkeket, hirdetéseket, mert jópofák.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

venomer
V.I.P.
V.I.P.

The Overnight (2015)[/b - egy egyre furcsább este krónikája. <3

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Az ember akit Ovénak hivnak

https://m.imdb.com/title/tt4080728/

Ezt még anno láttam, nagyon jó kis film egy házsártos és a megszokás rabjainak elő emberről, akinek azért vajból van a szíve. Nálam pl. ilyen egy 10 pontos film.

Tegnap megnéztem az amcsi feldolgozást.

Az ember akit Ottonak hívnak

https://m.imdb.com/title/tt7405458/

Egész jó ez is, szerencsere jóféle átdolgozás. Aki nem látta az eredetit, annak ez is talán tökéletes film lehet, mert ugyanúgy nagyon kedves, és hasonló a mondandója.

De azért az eredetit nem tudja überelni, ami persze nem csoda

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”