Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv!
Sony kezelési útmutatóját vedd elő és nézd meg a HDMI beállításokat. Állítsd be, hogy az erősítő dekódolja a hangot és ne küldje tovább a TV-nek.
Én ebben "tökamatőr" vagyok (nálam már a PC dekódol és nem is tudok tenni ellene kb. semmit) de én is valami "HDMI Audio Passthrough" vagy hasonló beállítást keresnék az AVR-ben, pont ahogy a kolléga mondta.
Esetleg "game" helyett másik bemenetet használni az AVR-en ... bár nem hiszem, hogy ez varázsütésre megoldaná a gondot, de TALÁN pl. a "BD" (vagy hasonló) bemenet esetén alapértelmezés szerint dekódolja a hangot (ha bemenetenként beállítható a dekódolás akkor TALÁN a default érték valamelyik másik bemenet esetén a dekódolás, míg a "Game" bemenetnél sokan a tévén hallgatják a hangot és ezért itt a "passthrough" a default? Hülyén hangzik de nem teljesen lehetetlen...)
Szerintem meg fogod találni a beállítást, mivel mostmár tudod, hogy kb. mit és hol kell keresni. A Denon-om használatijából is emlékszem valami hasonló beállításra, szóval HAJRÁ! MENNI FOG!!!! :-)
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv mindenkinek!
Új tag vagyok a fórumon (és nagyon kezdő házimozis), remélem a megfelelő helyen teszem fel a kérdést, illetve tudtok segíteni:
Nemrég vásároltam egy Sony str-dn860-at ami az alábbiak szerint van beépítve:
win10 PC gtx970 vga-val -> vga-ból hdmi-n keresztül az AVR 'game' iputjába -> AVR video outputjábaól hdmi-n keresztül Samsung TV
A probléma az, hogy a rendszer nem érzékeli a sony processzort audio playback eszközként, hanem bármit csinálok (inputok, outputok variálása) mindig a TV-t használja annak.
Tehát jelenlegi felállás szerint a pc-ből jövő jelet elküldi az AVR-en keresztül egészen a tv-ig, a tv dekódolja a jelet, majd visszaküldi az AVR nek és úgy ki a hangfalakra.
Ennek nyílvánvalóan semmi értelme, hisz az AVR-t szeretném audioprocesszornak használni.
A Sony elött ugyanebben a felállásban egy harman kardon 355 volt bekötve, ami hibátlanul működött.
Bármi javaslat?
Előre is köszönöm.
Üdv!
Sony kezelési útmutatóját vedd elő és nézd meg a HDMI beállításokat. Állítsd be, hogy az erősítő dekódolja a hangot és ne küldje tovább a TV-nek.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv mindenkinek!
Új tag vagyok a fórumon (és nagyon kezdő házimozis), remélem a megfelelő helyen teszem fel a kérdést, illetve tudtok segíteni:
Nemrég vásároltam egy Sony str-dn860-at ami az alábbiak szerint van beépítve:
win10 PC gtx970 vga-val -> vga-ból hdmi-n keresztül az AVR 'game' iputjába -> AVR video outputjábaól hdmi-n keresztül Samsung TV
A probléma az, hogy a rendszer nem érzékeli a sony processzort audio playback eszközként, hanem bármit csinálok (inputok, outputok variálása) mindig a TV-t használja annak.
Tehát jelenlegi felállás szerint a pc-ből jövő jelet elküldi az AVR-en keresztül egészen a tv-ig, a tv dekódolja a jelet, majd visszaküldi az AVR nek és úgy ki a hangfalakra.
Ennek nyílvánvalóan semmi értelme, hisz az AVR-t szeretném audioprocesszornak használni.
A Sony elött ugyanebben a felállásban egy harman kardon 355 volt bekötve, ami hibátlanul működött.
Bármi javaslat?
Előre is köszönöm.
Htpc (Home Theatre PC)
ok értem...
Minden lejátszásnál gond van vagy csak bizonyos filmeknél? Azért kérdem mert anno nekem is volt oppo95 és a nagy bitrátájú és/vagy 20Gb-nél nagyobb MKV filmekkel voltak iylen gondok DLNA-n keresztül.
Ha átmásolod az adott anyagot a NUC belső SSD-re akkor is?
Én még azt megpróbálnám a helyedben, hogy rögtön a NUC-ra kötni a megjelenitőt próba képen és onnan lejátszani (akár külső HDD, akár belső). Így legalább az Oppo-t is kizárod és tényleg valami hálózati gubanc lesz...
- NOGRP90
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
Htpc (Home Theatre PC)
Ne haragudj de szerintem ott van az elsődleges probléma, hogy olyan eszközöket használsz adott feladatra amik alapvetően nem arra valóak...
Pl Oppo 93/95 leggyengébb része pont a hálózatos lejátszása, a 103/105 is csak a CFW-vel használható rendesen...
hálózati streamelésre meg miért nem NAS?? mint előttem is mondták az általad leírt igényeket már tudják azok is és erre van kitalálva (hálozati tárolás/megosztás) és akkor nem kellene USB vinyóról szórakozni se...
Egy NAS-al mennyivel lennék előrébb? Ugyan úgy nem oldaná meg az általad említett problémát. Ha csak NAS kellene akkor a NUC-ra is tudnék FreeNAS-t vagy linuxot tenni. Mellette ott a Spotify stream, a DAC, az airplay ssh szerver stb. Egyáltalán nem kellene gondot okozni a NUC-nak a hálózati tárolás csak be kell konfigurálni.
Mellesleg ez az egész úgy indult, hogy keresetem eszközt hálózati tárolásra és vacilláltam egy NAS és egy Raspberry között. Mivel Pi több feladatra volt alkalmas ezért az lett. Közben később nőttek az igények amire a Pi már kevés volt, így lett belőle később egy NUC.
Htpc (Home Theatre PC)
Ne haragudj de szerintem ott van az elsődleges probléma, hogy olyan eszközöket használsz adott feladatra amik alapvetően nem arra valóak...
Pl Oppo 93/95 leggyengébb része pont a hálózatos lejátszása, a 103/105 is csak a CFW-vel használható rendesen...
hálózati streamelésre meg miért nem NAS?? mint előttem is mondták az általad leírt igényeket már tudják azok is és erre van kitalálva (hálozati tárolás/megosztás) és akkor nem kellene USB vinyóról szórakozni se...
- NOGRP90
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Elsőnek is mindenkinek köszönöm a segítséget.
dhcodoki:
CAT5e kábel van mindenhol a házban.
cecil:
Közvetlenül HDD-ról vagy pendriveról tökéletesen megy minden.
batman98:
Mikrotik 951-es routerem van amit előre felkonfigurálva vettem, az igazság az, hogy fogalmam sincs hogy ezt hogyan tudom beállítani. Ez nem egy mezei D-Link router ezt általában parancssorból kell vezérelni. Annyit csináltam, hogy az Oppónál manual ip beállítást adtam meg a routernél meg fixáltam ip-jét neki.
balageguy:
Kipróbáltam elsőnek egy sima nagyméretű fájl másolását egyik gépről a másikra és vica versa ami maximum 25 Mbps / 3.125 MB/s eredményezett, hát elég gyatra. VLC-vel próbáltam DLNA streamelni másik PC-vel ahol a helyzet még rosszabb volt mint az Opponál kb 3 másodpercenként beállt. Szerintem itt a hálózattal vagy magával a Windows beállítással lesz a gond. Ha megy elsőnek 2 gép között a másolás rendben akkor szerintem az Oppo is jó lesz.A NUC-ra egy külső HDD-van rákötve amiről 150 MB/s-el másolok az SSD-re szóval az is tuti jó. Raspberryre simán másoltam 10 MB/S-el SFTP-n keresztül. Samba ott is lassú volt. A Pi-nek viszont a hardvere volt a gyenge hozzá.
Most a kérdés hogyan tovább?
Htpc (Home Theatre PC)
Próbáld ki más eszközre is stream-elni. Ha megy, akkor valóban az Oppo oldalán van a baj. Egyébként gondolom az a 30Gb-s mkv-nek elég kell, hogy legyen 100mbit. Mérd meg a sebességet, úgy, hogy hálózaton átmásolod azt a 30 gigát egy másik HDD-re. Ha az átvitel megüti a 100mbit-et (vagy közel annyi) és nem ingadozik nagy mértékben, akkor a hálózatod rendben van. Otthon én 200mbit-et simán elértem úgy, hogy wifin másoltam egy olyan gépről, ami cat5e kábellel volt rákötve a routerre.
Ma nem hagyott nyugodni a dolog és kipróbáltam egy TP-Linkes 100 mbit-es switchel is a dolgot. Direktbe összekötöttem a NUC-al az Oppo-t és az eredmény ugyan az... 30GB-os MKV fájl kb 30 másodpercenként meg-megáll.
AVR: Marantz Cinema 30
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Htpc (Home Theatre PC)
Ma nem hagyott nyugodni a dolog és kipróbáltam egy TP-Linkes 100 mbit-es switchel is a dolgot. Direktbe összekötöttem a NUC-al az Oppo-t és az eredmény ugyan az... 30GB-os MKV fájl kb 30 másodpercenként meg-megáll.
Hálózati konfig?
Érdemes kiiktatni a DHCP szervert az útvonalválasztóban;
- kikapcsolod és kézzel rendelsz hozzá az eszközökhöz MAC cím alapján IP címeket.
- vagy bekapcsolva hagyod, és megnézed mekkora tartományt használ alapesetben (általában 1.1 ->1.100 -ig), és ezen kívül helyezed el a MAC cím alapján az IP címeket.
Ez sokat szokott segíteni a "buta" céleszközöknek és gyorsabb is lesz az átvitel.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Htpc (Home Theatre PC)
Azt kipróbáltad hogy a HDD-t közvetlen az Oppo-ra kötöd? ha úgy megy akkor hálózati gond.
Egyébként a 93/95 Oppo-knak bődöletesen rossz a hálozati lejátszás képessége, a 20Gb feletti MKV-knál ezt csinálja, nem tudja hálózatról... na meg lehet a DLNA is szűk keresztmetszet ekkora fájlnál, mondanám próbáld meg NFS vagy Samba megosztással de ugye azt megintcsak nem tudja az Oppo
Htpc (Home Theatre PC)
UTP kábeled rendben van?
CAT1 - telefonkábel (hangátvitel, 2 érpár)
CAT2 - maximum 4 Mb/s adatátviteli sebesség
CAT3 - 10 Mb/s az adatátviteli sebesség
CAT4 - max. 20 Mb/s adatátviteli sebesség
CAT5 - 100 Mb/s adatátviteli sebesség
CAT5e - 1000 Mb/s átviteli sebesség
CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebesség
CAT7 – 10Gbit/s átviteli sebesség
- NOGRP90
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
írtam, hogy wifin és kábelen is ugyan az a gond. A router egy Mikroti rb951g-2hnd router, atomstabil 2 év alatt egyszer nem kellet újraindítani mert behalt volna. Az andriodos olcsó lejátszó a másik szobában 1x nem fagyott, vagy akadt be streamelés közben.
- NOGRP90
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Kábel? Router?
írtam, hogy wifin és kábelen is ugyan az a gond. A router egy Mikroti rb951g-2hnd router, atomstabil 2 év alatt egyszer nem kellet újraindítani mert behalt volna. Az andriodos olcsó lejátszó a másik szobában 1x nem fagyott, vagy akadt be streamelés közben.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11021
- Kapcsolat:
- NOGRP90
- Nincs visszaút
Htpc (Home Theatre PC)
Pontosan ez az egyik legnagyobb gond ezekkel a kütyükkel, tele vannak a fórumok a tiedhez hasonló adattovábbítási, kijátszási problémákkal
Sziasztok!
Körülbelül 2-3 hete írtam, hogy a raspberrym-el streamelési gondjaim vannak Opporól. Ajánlottátok, hogy cseréljem le NUC-ra vagy Beebox-ra a Pi-t. Végül egy NUC lett belőle. Viszont ez a gondomat továbbra sem oldotta meg. Ugyan úgy befagy a streamelés és laggol néha, úgy látszik még sem a raspberry-volt a hunyó. Viszont akkor már nem tudok semmire sem gondolni, hogy mi lehet a rossz.
Wifiről és Kábelről is ugyan úgy akad. Több filmet is kipróbáltam és a helyzet ugyan az. Komplett rendszert cseréltem. Ami egyedül maradt az Oppo és a hálózat. A hálózatnak bőven elégnek kellene lennie. Streamelés közben jó ha 10% a hálózat használata a NUC-nak.
Szerintetek mi lehet a gond?
Htpc (Home Theatre PC)
És synology-ból melyiket érdemes választani? Egyszerű otthoni felhasználásban gondolkodva.A legalapabb is megfelel vagy szerencsésebb inkább kicsit komolyabbat nézni?
Htpc (Home Theatre PC)
Ha már a HTPC topic-ban nincsen érdemleges reakció a HTPC-ről, gondoltam bepróbálkozom egy egyszerűbbel:
NAS téren milyen gyártó javallott? Én Synology-t nézegetek, szoftveresen elég idióta biztosnak tűnik, mégis kellő funkciót és mobil szolgáltatást nyomtak bele.
a synology -val nem rúgsz mellé ,esetleg még qnap is ajánlott..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11021
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Ha már a HTPC topic-ban nincsen érdemleges reakció a HTPC-ről...
Attól tartok, olyan kérdéseket tettél fel, amikre nem lehet pár szóban válaszolni, illetve éles vitáktól övezve már le lettek rágva a múltban, ezért nem reagált rájuk senki.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Érdeklődnék van-e valahol esetleg egy link, általános leírás, összesítés, bármi, ami segítséget nyújthat gép építésben. Nem kívánom elolvasni ezt az 500+ oldalnyi hozzászólást. Egy jó ideje éptgetem már Én is rendszeremet, ejlenlegi 3. verzió is erősen elavult, érzem a korlátait, bőségesen megérett a cserére. Ahogy fejlődik a technika, egyre kevesebb cuccot kell venni egy gépbe, így Nekem is megfordult a fejemben, hogy egy cuki MiniITX-es csodát varázsolok össze, vagy megveszem valamelyik gyártó Broadband PC-jét, bár véleményeteket mindenképpen ki szerettem volna kérni, hátha segít a döntésben, mérlegelésben
- Mennyire erős CPU-t nézzek? A szoftveres HFR nagyon zabálja a magokat és az erőt, tudom.
- Intel vs AMD?
- CPU <65 Watt elég egy külső táp. Mire kell odafigyelni? Belső tápnál mi a minimum? Jelenleg minimálisan búgnak a hangfalaim, és nem tudom hogy a konnektorom földelése rossz, vagy a táp HTPC tápja vágja haza az egészet?
- Kell dedikált VGA kártya, vagy elég a mostani combosabb Kaveri/Skylake APU-k IGP-je?
- HDMI: jó az alaplapra integrált, esetleg abból valami aranyozott kivitelt, vagy MINDENKÉPPEN szerezzek be valami PCI-os HDMI kártyát?
- elég 2x4 GB DDR4, vagy tényleg szükség lehet 2x8 GB? Szerintem elég a 2x4.
Kedvelem a Windows funkcionalitását, ráadásul nem csak és kizárólag filmnézésre használom a gépet, így attól tartok sajnos a Dune és Popcorn-féle hálózati multimédia lejátszók kiesnek a sorból, bár próbáltam majdnem 10 éve egy ASUS O play mini-m asszem, tökéletesen meg voltam vele elégedve. Sim2 D80-as projektoromból kiindulva sem 4K, sem 3D nem játszik, jelem internetről letöltött 20 GB-os filmekből és jobb minőségű (jobb MP3, FLAC, ...) zenéből áll Foobar-ral, nincsen optikai meghajtóm, jelforrásom egy router-re kötött NAS 8 m-nyi távolságban egy emelettel lejjebb. Távirányításról jelenleg is egy wireless tapipados multimédiabillentyűzet gondoskodik, tökéletesen elég.
Bocs a kicsit hosszú post-ért
Szia.véleményem szerint ha Kodit használsz és mad vr-t és egyebeket azokon remekül ki tudod próbálni mire képes a rendszered.Mondjuk az elég erőforrásigényes,és szinte felzabálja a gépet,tehát ha teheted és pénzed megvan rá minél jobb cuccokat pakolj bele. Egyébként milyen multiméda billentyűzetet használsz ha szabad megkérdeznem,mivel én még vásárlás előtt állok,és próbálnám a legjobbat kiválasztani.Előre is köszönöm ha segítesz.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
- Tsancy
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Htpc (Home Theatre PC)
Ha már a HTPC topic-ban nincsen érdemleges reakció a HTPC-ről, gondoltam bepróbálkozom egy egyszerűbbel:
NAS téren milyen gyártó javallott? Én Synology-t nézegetek, szoftveresen elég idióta biztosnak tűnik, mégis kellő funkciót és mobil szolgáltatást nyomtak bele.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 870
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Hello, en ezeket a kerdeseket kb egy eve teszem fel. Eloszor probald meg kikapcsolni a Bios-ban a C3/C6 Technical Support-ot nekem ez okozta a sipolast a hangfalakban.
A HTPC-vel kapcsolatban a gyartok kozott megoszlanak a velemenyek valaki az egybeprocialaplap-ra eskuszik valaki az legerosebb procira ezt csak te dontheted el merre indulsz el. Ha szerencses vagy es van eleg penzed akkor kolcsonkerhetsz kulonbozo darabokat es magadnal kiprobalhatod hogy melyikre van penzed vagy milyen minosegben gondolkozol. Sok sikert es turelmet a keresgeleshez.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Tsancy
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
Érdeklődnék van-e valahol esetleg egy link, általános leírás, összesítés, bármi, ami segítséget nyújthat gép építésben. Nem kívánom elolvasni ezt az 500+ oldalnyi hozzászólást. Egy jó ideje éptgetem már Én is rendszeremet, ejlenlegi 3. verzió is erősen elavult, érzem a korlátait, bőségesen megérett a cserére. Ahogy fejlődik a technika, egyre kevesebb cuccot kell venni egy gépbe, így Nekem is megfordult a fejemben, hogy egy cuki MiniITX-es csodát varázsolok össze, vagy megveszem valamelyik gyártó Broadband PC-jét, bár véleményeteket mindenképpen ki szerettem volna kérni, hátha segít a döntésben, mérlegelésben
- Mennyire erős CPU-t nézzek? A szoftveres HFR nagyon zabálja a magokat és az erőt, tudom.
- Intel vs AMD?
- CPU <65 Watt elég egy külső táp. Mire kell odafigyelni? Belső tápnál mi a minimum? Jelenleg minimálisan búgnak a hangfalaim, és nem tudom hogy a konnektorom földelése rossz, vagy a táp HTPC tápja vágja haza az egészet?
- Kell dedikált VGA kártya, vagy elég a mostani combosabb Kaveri/Skylake APU-k IGP-je?
- HDMI: jó az alaplapra integrált, esetleg abból valami aranyozott kivitelt, vagy MINDENKÉPPEN szerezzek be valami PCI-os HDMI kártyát?
- elég 2x4 GB DDR4, vagy tényleg szükség lehet 2x8 GB? Szerintem elég a 2x4.
Kedvelem a Windows funkcionalitását, ráadásul nem csak és kizárólag filmnézésre használom a gépet, így attól tartok sajnos a Dune és Popcorn-féle hálózati multimédia lejátszók kiesnek a sorból, bár próbáltam majdnem 10 éve egy ASUS O play mini-m asszem, tökéletesen meg voltam vele elégedve. Sim2 D80-as projektoromból kiindulva sem 4K, sem 3D nem játszik, jelem internetről letöltött 20 GB-os filmekből és jobb minőségű (jobb MP3, FLAC, ...) zenéből áll Foobar-ral, nincsen optikai meghajtóm, jelforrásom egy router-re kötött NAS 8 m-nyi távolságban egy emelettel lejjebb. Távirányításról jelenleg is egy wireless tapipados multimédiabillentyűzet gondoskodik, tökéletesen elég.
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon-nagyon irigyellek, hogy nem sokallod a majdnem másfél milliót egy lejátszóért ...
Én meg sajnállak, hogy te igen. Ez egy ilyen dolog, kár tovább ragozni.
Htpc (Home Theatre PC)
Amit tud a készülék plusz amiket alább leírtam...
1.371.551.94 Ft
Nagyon-nagyon irigyellek, hogy nem sokallod a majdnem másfél milliót egy lejátszóért ...
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
Htpc (Home Theatre PC)
1.371.551.94 Ft
Mi is fért volna bele ennyi pénzbe?
Amit tud a készülék plusz amiket alább leírtam...
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest