Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Ezt tudom és ez volt a jó a logaritmikus erősítés, szerintem.
Egyébként nem hiszem hogy cserélek bármilyen komponent nemcsak a válság miatt hanem nem hinném hogy lenne e értelme az én igényszintemnek.
Valszeg ez ami van bőven megteszi mind mozira mind zenére.
A HD hanganyagok meg még csak most jönnek be. :foto:
Én is kivárok még, nincs hozzá szoftverem.
HD anyagból max. AVCHD meg MKV. A BD pillanatnyilag nem érdekel, túl drága a szoftver.
Ja, a potik a meghibásodás miatt nem kapnak már helyet az új készülékekben. Meg amúgyis egyszerűbb egy encoder, mint a motoros poti.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Akkor vegyél Onkyot legközelebb is. Vagy Yamahát, azok nem spórolnak a teljesítménnyel.
A potis erősítők nem lineárisan hangosítottak, hanem logaritmikusan.
Ezt tudom és ez volt a jó a logaritmikus erősítés, szerintem.
Egyébként nem hiszem hogy cserélek bármilyen komponent nemcsak a válság miatt hanem nem hinném hogy lenne e értelme az én igényszintemnek.
Valszeg ez ami van bőven megteszi mind mozira mind zenére.
A HD hanganyagok meg még csak most jönnek be. :foto:
És -40 -50 nél hallasz hangot???Nem az a problémám, hanem az hogy relatív hangerő szabályzásról beszélünk, tehát ha az erősítőn 3dB-t növelek hangerőben az dupla akkora teljesítményt fog leadni, tehát minek akkora hangerő tartomány ha -60, -50 nél síri csönd.
Arra tehetsz 98dB érzékenységű hangfalakat hajókötél vastagságú kábelekkel akkor sem lesz rajta hang.
Engem ez nagyon zavar egy erősítőben.
A HK 255 minek megy -90 től +10 ig, ha -50 nél semmi teljesítmény, de még -40 nél sem értékelhető semmi.
Akkor legalább menne -80 tól 0 ig de legalább már -60 nál szobhangerőn lehetne zenélgetni.
A pio 2011 -80 tól ment +12 ig.
Bemenet erősségét nem lehetett sem csökkenteni sem növelni de ha hiszitek ha nem -79 nél már lehetett halkan hallani hogy muzsikál, este 10-11 körül mondjuk még élvezhető is volt ha az ember mondjuk zenére akart elaludni.
Jelenleg nekem az onkyo abszolut hangerőt mutat.
Az intellivolume +12dB re van tekerve igaz, de az egyes csatornák szintje
FL:-12dB
C:-9dB
FR:-12dB
SL:-12 dB
SR:-10 dB
Szub:-12dB
így az onkyon a hangerő 0 tól 100 ig megy.
De este 8-10 kor 8 -as hangerőn lehet vele szép csendben zenét hallgatni, és 0,5dB hangerőnél hallom a zenét, nem élvezhető igaz de meg tudnám mondani milyen szám megy a rádióban.
Most 27dB hangerőn van és reggeli zenehallgatáshoz bőven elég.
Jó tudom én vagyok hülye ez mind kit érdekel, ki nem sz@rja le, csak én leírtam a véleményem hogy mit utálok egy AV erősítőben.
Szerintem korábbi évek potis sztereó erősítőin igen sokmindenkit idegesített volna ha 9 óra állásnál még semmi hang.
Ennyi. :foto:
Akkor vegyél Onkyot legközelebb is. Vagy Yamahát, azok nem spórolnak a teljesítménnyel.
A potis erősítők nem lineárisan hangosítottak, hanem logaritmikusan.
És -40 -50 nél hallasz hangot???
Nem az a problémám, hanem az hogy relatív hangerő szabályzásról beszélünk, tehát ha az erősítőn 3dB-t növelek hangerőben az dupla akkora teljesítményt fog leadni, tehát minek akkora hangerő tartomány ha -60, -50 nél síri csönd.
Arra tehetsz 98dB érzékenységű hangfalakat hajókötél vastagságú kábelekkel akkor sem lesz rajta hang.
Engem ez nagyon zavar egy erősítőben.
A HK 255 minek megy -90 től +10 ig, ha -50 nél semmi teljesítmény, de még -40 nél sem értékelhető semmi.
Akkor legalább menne -80 tól 0 ig de legalább már -60 nál szobhangerőn lehetne zenélgetni.
A pio 2011 -80 tól ment +12 ig.
Bemenet erősségét nem lehetett sem csökkenteni sem növelni de ha hiszitek ha nem -79 nél már lehetett halkan hallani hogy muzsikál, este 10-11 körül mondjuk még élvezhető is volt ha az ember mondjuk zenére akart elaludni.
Jelenleg nekem az onkyo abszolut hangerőt mutat.
Az intellivolume +12dB re van tekerve igaz, de az egyes csatornák szintje
FL:-12dB
C:-9dB
FR:-12dB
SL:-12 dB
SR:-10 dB
Szub:-12dB
így az onkyon a hangerő 0 tól 100 ig megy.
De este 8-10 kor 8 -as hangerőn lehet vele szép csendben zenét hallgatni, és 0,5dB hangerőnél hallom a zenét, nem élvezhető igaz de meg tudnám mondani milyen szám megy a rádióban.
Most 27dB hangerőn van és reggeli zenehallgatáshoz bőven elég.
Jó tudom én vagyok hülye ez mind kit érdekel, ki nem sz@rja le, csak én leírtam a véleményem hogy mit utálok egy AV erősítőben.
Szerintem korábbi évek potis sztereó erősítőin igen sokmindenkit idegesített volna ha 9 óra állásnál még semmi hang.
Ennyi. :foto:
.
pillanat saturnban egy "mozi" szoba helységben voltam ami kb 30nm.
Az is lehet, hogy a forrás hangereje volt levéve.
Én a gyengébb h/k-mat ritkán tekerem 10 alá.A halkabb filmek is 15 körül már elég durván szólnak.kb.22nm a szoba
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
.
pillanat saturnban egy "mozi" szoba helységben voltam ami kb 30nm.
Most nemrég hallgattam meg két AV receivert a Satrunban.Tudom nem értékelhető helység, de akkor is.
Marantz 4003 és HK AVR 255
Mindkettő csalódás számomra.
Nem hangban, mert az nem rossz inkább teljesítményben.
HK -90 től megy +10 ig, ami elég jó(nak tűnik).
De csak -30 tól kezdek valamit hallani úgy hogy 1 méterre voltam a front jamoktól.
-20 nál volt valami de inkább -15,-10 ig kellett tekerni hogy kicsit mozis hatás legyen.
De ha felvettem referencia hangerőre nullára akkor sem éreztem hogy kirepít a 30nm helységből.
Marantzal hasonló a történet.
-73 tól megy +18 ig.
Itt is -40 nél még siri csönd, pedig már a fülemet odatettem a front hangfalakhoz.
-30 nál is szinte semmi élvezhetetlen, -20 nál kezdett olyan szobai hangerő talán, de
itt referencia hangerőre kellett tekerni míg akkora mozis érzetet nem keltett mint a HK -10 nél.
Meghallgattam az acoustic energy neo sorozat szubját, abban az nem tetszett hogy zörgött mint állat, de lehet csak azért mert már sérült lehetett vagy dobálták mittudomén, de ha nem 180 ropi elég sok érte.
A két erősítő közül ami egyértelműen kiderült a Marantz jobban érezte magát a jamo c607-el mint a Hk és a HK jobban érezte magát a JBL ES 90 el mint a marantz.
Hangaben nem rosszak, inkább úgy mondom szerethetőek nem fárasztanak, de szerintem egyik sem éri meg amennyibe kerül újonnan, hiába HD-s erősítők.
Azért a Saturn nem 30 nm. A háttérzaj is jóval nagyobb, mint otthon.
Némelyik filmen eléggé fel kell tekerni a hangerőt.
A h/k és a JBL egy cégcsoport, a Harman International tagja, gondolom nem ütik nagyon egymást. :foto:
A Jamo egyébként az Onkyoval van partiban, egymás készülékei jelennek meg a katalógusaikban is.
Most nemrég hallgattam meg két AV receivert a Satrunban.
Tudom nem értékelhető helység, de akkor is.
Marantz 4003 és HK AVR 255
Mindkettő csalódás számomra.
Nem hangban, mert az nem rossz inkább teljesítményben.
HK -90 től megy +10 ig, ami elég jó(nak tűnik).
De csak -30 tól kezdek valamit hallani úgy hogy 1 méterre voltam a front jamoktól.
-20 nál volt valami de inkább -15,-10 ig kellett tekerni hogy kicsit mozis hatás legyen.
De ha felvettem referencia hangerőre nullára akkor sem éreztem hogy kirepít a 30nm helységből.
Marantzal hasonló a történet.
-73 tól megy +18 ig.
Itt is -40 nél még siri csönd, pedig már a fülemet odatettem a front hangfalakhoz.
-30 nál is szinte semmi élvezhetetlen, -20 nál kezdett olyan szobai hangerő talán, de
itt referencia hangerőre kellett tekerni míg akkora mozis érzetet nem keltett mint a HK -10 nél.
Meghallgattam az acoustic energy neo sorozat szubját, abban az nem tetszett hogy zörgött mint állat, de lehet csak azért mert már sérült lehetett vagy dobálták mittudomén, de ha nem 180 ropi elég sok érte.
A két erősítő közül ami egyértelműen kiderült a Marantz jobban érezte magát a jamo c607-el mint a Hk és a HK jobban érezte magát a JBL ES 90 el mint a marantz.
Hangaben nem rosszak, inkább úgy mondom szerethetőek nem fárasztanak, de szerintem egyik sem éri meg amennyibe kerül újonnan, hiába HD-s erősítők.
Nem nyomkodtál el valamit mostanában az erősítőn?Meg lehetne nézni, hogy a digitális vagy analóg bemenet kiválasztása automatikus-e, vagy át lehet-e állítani fix digitálisra.
A mintavételezési frekvenciát is megnézhetnéd, hogy milyet fogad az erősítő minden csatornán és hogy milyenre van beállítva a lejátszó (192 kHz, 96 kHz vagy 48 kHz).
Próbáltam 48 KHz-en és 96 KHz-en, mindegyikkel dadog a DTS hang. A 192 KHz-et nem támogatja sem az erősítőm sem a DVD lejátszóm.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Próbáltad már hogy kihúzod pár napra és utána visszadugod?Elméletileg akkor mindent újra kell állítani... :lol!:
Egyszer már kihúztam a tápkábelt több órára és utána reseteltem is a készüléket. Persze nem lett jobb.
A problémám, hogy teljes bizonyossággal nem tudom, hogy tönkrement-e valami a készülékben. Nagyon furcsa, hogy csak a DTS audioval van probléma.
A H/K AVR-135 erősítőm pár napja valamiért szaggatva játsza a DTS audiot. Pontosabban az 1536 Kb/s-es DTS audiot szaggatva, a 768 Kb/s-es DTS audiot pedig egy ideig folyamatosan játssza, de csak 5-10 percig, aztán megszűnik a hang.Az erősítőnek az összes koax és optikai bemenetét próbáltam már 2 különböző asztali lejátszóval és egy HTPC-vel, valamint több különböző kábellel. Szóval eléggé úgy néz ki, hogy az erősítővel történt valami.
A „Tone” gomb 8 másodpercig tartásával csináltam egy reset-et is, de ettől sem lett jobb.
Esetleg találkozott már valaki ilyesmivel?
Nem nyomkodtál el valamit mostanában az erősítőn?
Meg lehetne nézni, hogy a digitális vagy analóg bemenet kiválasztása automatikus-e, vagy át lehet-e állítani fix digitálisra.
A mintavételezési frekvenciát is megnézhetnéd, hogy milyet fogad az erősítő minden csatornán és hogy milyenre van beállítva a lejátszó (192 kHz, 96 kHz vagy 48 kHz).
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
A H/K AVR-135 erősítőm pár napja valamiért szaggatva játsza a DTS audiot. Pontosabban az 1536 Kb/s-es DTS audiot szaggatva, a 768 Kb/s-es DTS audiot pedig egy ideig folyamatosan játssza, de csak 5-10 percig, aztán megszűnik a hang.Az erősítőnek az összes koax és optikai bemenetét próbáltam már 2 különböző asztali lejátszóval és egy HTPC-vel, valamint több különböző kábellel. Szóval eléggé úgy néz ki, hogy az erősítővel történt valami.
A „Tone” gomb 8 másodpercig tartásával csináltam egy reset-et is, de ettől sem lett jobb.
Nekem is ilyen vasam van, de én még nem találkoztam ilyennel.
Igaz mostanában nem is használom nagyon...
Esetleg valamelyik kereskedő vagy szervizes emberke tudna neked segíteni.
Próbáltad már hogy kihúzod pár napra és utána visszadugod?
Elméletileg akkor mindent újra kell állítani... :taps: :lol!:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
A H/K AVR-135 erősítőm pár napja valamiért szaggatva játsza a DTS audiot. Pontosabban az 1536 Kb/s-es DTS audiot szaggatva, a 768 Kb/s-es DTS audiot pedig egy ideig folyamatosan játssza, de csak 5-10 percig, aztán megszűnik a hang.
Az erősítőnek az összes koax és optikai bemenetét próbáltam már 2 különböző asztali lejátszóval és egy HTPC-vel, valamint több különböző kábellel. Szóval eléggé úgy néz ki, hogy az erősítővel történt valami.
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Ja egészen meggondolom mert csak Áprilisra jön össze a zsém rá De az már nincs messze
És mindenkinek köszi a hozászólásokat :lol!:
De azért ha tudod akkor teszteld majd a vasakat...
Így már sejthető hogy merre érdemes indulni. :taps:
Meg fogom fogadni tanácsod
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Ja egészen meggondolom mert csak Áprilisra jön össze a zsém rá :taps:De az már nincs messze
És mindenkinek köszi a hozászólásokat :lol!:
De azért ha tudod akkor teszteld majd a vasakat...
Így már sejthető hogy merre érdemes indulni.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
ebben az árban mindenképpen hk255
- tib10
- Nincs visszaút
Sziasztok !
Csak egy gyors kérdésem lenne.
Szerintetek Harman/Kardon AVR-255 vagy ebben az árban Denon erőlködő lene jobb mozizásra.
Mozi/zene 70/30%.
Köszi
Még mindig nem vettél vasat? Jól meggondolod a dolgot. :taps:
A 255-ről sok jót hallottam.
Ja egészen meggondolom mert csak Áprilisra jön össze a zsém rá
De az már nincs messze :lol!:
És mindenkinek köszi a hozászólásokat
Mozi:
Én is a Harmant vinném ebben a felállásban...És marha jól is néz ki ez a széria szerintem...
Sziasztok !
Szerintetek Harman/Kardon AVR-255 vagy ebben az árban Denon erőlködő lene jobb mozizásra.
Mozi/zene 70/30%.
Köszi
+1 pont a h/k-nak. Bár a mi fülünk nem a te füled.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Sziasztok !
Mozi/zene 70/30%.
Köszi
Nekem ilyen H/K-m van. Hallgattam Denon-t, Marantzot, Yamahát és Onkyot is. Nekem ezért az árért a H/K jött be. Marantz, Denon jobb volt sztereóban, a Yamaha, Onkyo nekem túl nyers volt. H/K tetszett a legjobban, mondjuk én szinte csak mozira használom (98%).
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sziasztok !
Mozi/zene 70/30%.
Köszi
Még mindig nem vettél vasat? Jól meggondolod a dolgot. :lol!:
A 255-ről sok jót hallottam.
- tib10
- Nincs visszaút
Sziasztok !
Mozi/zene 70/30%.
Köszi
Mozi:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Egyetértek Dokyval,kivéve, hogy az alapvasak nem lennének elegek a 24nm-re.Nekem kb 20nm-en bőven elég a h/k.Szvsz inkább függ a dobozoktól,ha jól választ elég az alapvas.pl. a Rubicon jó lenne oda.
Na azért a H/K alap vasat ne hasonlítsd az alap Yami, Onkyo, stb vasakhoz... :lol!:
De neked is igazad van részben.
Egyetértek Dokyval,kivéve, hogy az alapvasak nem lennének elegek a 24nm-re.Nekem kb 20nm-en bőven elég a h/k.Szvsz inkább függ a dobozoktól,ha jól választ elég az alapvas.pl. a Rubicon jó lenne oda.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Holden9.
Mint már ott írtam, én meggondolnám a vas esetében is a használtat... :lol!:
Lehet válogatni az alap gépek közül (új) ami szerintem kevés lesz a huszonpárnégyzetméterre.
Ja és a másik dolog amiért letennék a szín és design-hoz való ragaszkodáshoz... az inkább a minőség amit szem előtt tartanék!!!
Pl. gyári garis Rubicon szettet árulnak a fórumon (ezüst színben) nagyon olcsón...
Vagy alap dolgokat tudsz venni a keretedből (új), és félő hogy az hamar kevés lesz majd.
Viszont az egérmozihoz képest előrelépés lesz. :taps: