Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

F112re tippelek én is.
Szép lenne, de hideg, nem lesz nagy pukkanás. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

F112re tippelek én is.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Egyelőre még csak jégen van, tehát nem ment el.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Na, most hogy elment a 2. is, ne húzd tovább az idegeinket. Kivele, mi az utód?

Mivel többségben egyedül mozizol, én a helyedben 1db-ot vennék, de az igazi nyálcsorgatós lenne. (Feltéve, ha 1 db önmagában beilleszthető a szobába/rendszerbe.)
Szerintem JL Audió lesz!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Na, most hogy elment a 2. is, ne húzd tovább az idegeinket. Kivele, mi az utód?

Mivel többségben egyedül mozizol, én a helyedben 1db-ot vennék, de az igazi nyálcsorgatós lenne. (Feltéve, ha 1 db önmagában beilleszthető a szobába/rendszerbe.)

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Amúgy mi lesz az SVS helyett?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Már biztos utána néztél de azért:
https://www.puliwood.hu/kritikak/fences ... 24864.html

Meglesem, érdeklődve várom. 

Én meg ezt ajánlom: http://www.mafab.hu/movies/produce-148120.html

Nem kőkemény, de kellemes kedves kis történet. 

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Már biztos utána néztél de azért:
https://www.puliwood.hu/kritikak/fences ... 24864.html
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Az a Denon proci valami szenzációs.A felépítése is nagyon komoly és a maga 28 kg-os súlyával még sok végfokot is lepipál.Az audio részére is nagyon odafigyeltek.Ennél a processzornál a mozi és a zenei produkció is kiemelkedő.Nekem a kedvencem.
Egyetértünk, nem véletlen esett a gazdának a választása rá. Az már sajnálatosabb, h a nevet látván van aki helytelenül csak kommerszként kezeli, és igazából fogalma sincs róla, mi ez a vas tulajdonképpen. Nincs mit tenni az előítéletek, és a rossz berögződések már csak ilyenek. Ennyiből rossz az általánosítás, mert ha valakivel szembe jön egy ilyen gyöngyszem, akkor nem fordít kellő figyelmet rá csak a neve miatt megrántja a vállát, és megkérdi, jobb nem volt? Mert, h van ilyen is.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Szerencsés vagy ha neked ilyen van. Nálam is a Denon dobbantja meg a szívet máig ,az összes processzor mellett.

Sajnos nincs ,csak volt szerencsém kipróbálni egyszer és azóta is ez a kedvencem.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Tonyka, ez egy nagyon jó kis élménybeszámoló!
Egyre jobbakat írsz!
Ne hagyd abba!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Az a Denon proci valami szenzációs.A felépítése is nagyon komoly és a maga 28 kg-os súlyával még sok végfokot is lepipál.Az audio részére is nagyon odafigyeltek.Ennél a processzornál a mozi és a zenei produkció is kiemelkedő.Nekem a kedvencem.

Szerencsés vagy ha neked ilyen van. Nálam is a Denon dobbantja meg a szívet máig ,az összes processzor mellett.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

פß÷#& 
Jó ilyeneket olvasni.Baromi király lehetett! Az a center már így képről is félelmetes, hallani biztosan egészen más volt.
A nagy Denon király, kár, hogy ennél a márkánál igazán nagy hatás ,csak ebben a kategóriában ér mindenkit. Mert valljuk be, ez így van.
De hát szép a felhozatal,a Reveleken kívül ott van még a 4k proji és a Para "hegesztő trafók" is. Hát na.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A héten igen finom rendszert volt lehetőségem fülügyre venni, egy nem túl nagy, de minőségi kis moziszobában. Rendszer elemei nagy vonalakban.

Revel F52,
Revel Ultima Voice 2 
Revel Performa S30
Velodyne DD15
Denon AVP-A1HD
Parasound Halo A52
Parasound Halo A23
Oppo 105
HTPC
Sony VPL-VW300 4K 

Szóval igazi ínyencségek, a center látványa leírhatatlan, optikailag azonnal földbe döngöli az embert, gyakorlatilag elég sokáig bámultam, aztán percek elteltével ismét azon kaptam magam, h megint bámulom. Vittem az egyetlen SACD, azzal kezdtem a fülelést. Azt kell mondjam nagyon precízen tisztán levegősen szólalt meg Diana Krall. Kis túlzással szinte tapintani tudtam volna a hangját. A DD igazán jól dolgozott az F52 alá. Az F52-t nem kell félteni mély ügyileg, így kézenfekvő volt a kérdésem, miért a DD, miért nem csak a front. Egy kapcsolással meg is kaptam a választ. Ugyan az általam ismert egyik legnagyobb tudással rendelkező emberkéről van szó, viszont neki is meghaladta a tudását az F52 mélyeinek 100%-os rendberakása önmagában. Akusztikailag nem adja ki a helység, mintha ilyet mondott volna miközben átkapcsoltuk, pedig kezelve, és bemérve van a szoba. Szóval az F52 magában túlzó mélyeket tol, minden vaskos túlzó. Nem katasztrófa, de a DD pontos illesztésével sokkal kellemesebb a zene. Itt kaptam egy rögtönzött bemutatót 7 csatornás sztereóból. Mégpedig koncert felvételt, megdöbbentően valóságosan szólt, rettenetes jól átadta a koncert hangulatát, termestől mindenestől. Átkapcsolva 2.0-ra visszaléptünk a kőkorszakba. Eltűnt a varázs egy pillanat alatt, lapos, jellegtelené vált a zene az előzőhöz képest. Egyetlen egy szívfájdalmam volt, h a tér sajna sérül, kissé tükörképes lett. Érthetőbben, furcsa volt a fejem felett hátulról hallani az énekest. Tehát olyan kissé mintha elféderelnénk hátrébb a hangot, mint mondjuk az autóban. Ezt leszámítva zseniálisan szólt, egy lekapcsolt villany mellett, vagy félhomályban teljesen megértem ha valaki megkedveli ezt a fajta zene hallgatást. No akkor jöhetett Adele, és a sok csatorna. Állam leraktam rögtön, a center örült jól szólt, Adele kristálytiszta hangja magával ragadott, pedig ezerszer hallottam már. A térben mindenki masszívan a helyén, minden hangszer, csettintés baromi realisztikus volt. A basszusgitár pengetésénél ismét remekelt a DD15, csodásan végig hallhatóan finoman ott volt az egész szám alatt a húr pengetése. Ezek után nem volt kérdés, h filmeknél is rendkívüli élményekben lesz részem. Régebben mindig kifogásoltam a hangerő, és a mélyek hiányát. No az új moziszobában nem panaszkodhattam egyikre sem. Cowboyok és űrlényekkel kezdtünk, mégpedig mikor megtámadják fényes nappal a csapatott az idegenek. Volt itt minden kérem szépen, lódobogás, robbanás, repülő bigyók stb. Túlzásoktól mentes, dinamikus, részletező, egy pillanatra nem megingó hangot kaptam. A tér is ámulatba ejtett, jöttek mentek a dolgok, az űrjárművek előttem hasították a levegőt, vagy éppen fékeztek be, h kábelt kilőve elrabolják hőseinket. Maximális élményt kaptam, igazából nem tudtam belekötni a hangba, pedig nagyon akartam. Na jó egyetlen egy dolog volt, ami az én vessző paripám, a dipolok, kissé fent. helyezkednek el, na nem úgy fent, ott vannak ahová a nagy könyveben vannak tanácsolva. Szóval éreztem ahogy ellovagolnak mellettem hátulról előre, h kissé fentről kanyarodott a lovas. Viszont a Prometheus űrhajós eldőlős jelenetnél  hihetetlen jól estek lefelé az idegen űrhajó különböző alkatrészei egyenesen ránk. Nagy kerek egész a rendszer, tökéletesen van összehangolva, minden nagyszerűen dolgozik. Egy apró érdekesség, Audyessey be van kapcsolva, beszéltünk is pár szót erről. Vannak a megrögzött mindent kapcsoljunk ki, mert úgy a jó kollégák, amiben én nem kételkedek, mert biztos vannak helyzetek. Viszont jelen rendszernél egyértelműen, nagyon nagyon komolyan hallható az Audessey előnye. Kikapcsolva minden oda lesz, a dinamikától kezdve a részletességig minden. Lapos lett a hang, mint az alföld, pedig nem mindennapi készülékről beszélünk. Ezt a különbséget még a süketek is rögtön hallanák. A szobára visszatérve, külön piros pont, h a vetítő nincs a szobában, a fal túloldaláról kapjuk a jóféle képet. Utóbbira sem lehet panasz, amúgy is az egyik személyes kedvencem a Sony 4K-s 300-as sorozata. A szoba megér még pár szót, csillagos mennyezet, variálható színvilágú LED-es világítás, igazi tespedős motorizált kanapé. Néha megkérdik hallottam-e már jobbat, mint a sajátom. Természetesen igen, most is egy ilyen rendszert hallottam. 

Köszönöm a lehetőséget, élmény volt minden perc.   A névtelenség szándékos, kérlek titeket ne a személy kitalálása legyen a központi téma, köszönöm, főképp azoknak akik tudják. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

...És el kellett mennetek moziba? Vagy volt otthon min nézni?

Szoktunk járni, sőt mostanság egész sűrűn. Megvan a maga bája mindenképp, és a minőségre sem pröszkölhetek igazán. Szóval miért ne?

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Délután mozizni támadt kedvünk...

...És el kellett mennetek moziba? Vagy volt otthon min nézni?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nyomd, bébi, nyomd

Délután mozizni támadt kedvünk. A választás a fent nevezett címre esett. A szereposztás elég jó, és mégis a veteránok mellett Ansel Elgort simán elviszi a filmet. A karraktere nagyon eltalált, remekül fekszik neki a szerep. Mit sem érne a karakter jó történet nélkül. No hát azt kell mondjam történet ügyileg is minden rendben. Első kockákról kissé szállító ugrik be, aztán teljesen más szintet, stílust vesz fel a továbbiakban. Izgalom, feszültség, nagyon minimális humor. Minden karakter egyesével érdekes, még a fő gengszter (Kevin Spacey) fia rövid jelenetei is tartogatnak meglepetést. Jamie Foxx is jól tolja, ezúttal negatív szerepben. A film ritmusa baromi jól eltalált, csavarok, meglepetések is vannak.  Az operatőri munka nagyon jó, néha szédítő a kamera mozgás akár a történet. A szinkron, és a hang nagyon rendben volt, kis teremben néztük, de egy szavam sincs, a nejem megemlítette, h szívesen lejjebb venné a hangerőt. A zenének elég fontos szerepe van, így jobbnál jobb zenéket kapunk, mindenféle műfajból. A film végét sem klisézték el, legalább is nem a néző által várt módon jutunk el ahová szeretnénk. Ajánlom mindenkinek, kategóriájában kiemelkedő darab. 

10/9

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A 9300-as upgradeből nem lett semmi? Vagy csak kölcsönbe volt/van nálad   Vagy most csak direkt teszed a ......
Kölcsönbe volt, a beszámolót megtalálod ha visszalapozol. 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Mire gondolsz? Nem tudok új fényágyúról idehaza. 
A 9300-as upgradeből nem lett semmi? Vagy csak kölcsönbe volt/van nálad   Vagy most csak direkt teszed a ......

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Tonyka, te meg írhatnál pár sorocskát az új fényágyúdról is, hátha elvonnád a nép figyelmét erről a drága/túlárazott témáról 

Mire gondolsz? Nem tudok új fényágyúról idehaza. 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Rágjátok má megint rendesen a gittet ...  inkább pihenjetek és készüljetek a holnapi babazsúra. Fapaci megígérte hogy holnap lesz tánc is 

Tonyka, te meg írhatnál pár sorocskát az új fényágyúdról is, hátha elvonnád a nép figyelmét erről a drága/túlárazott témáról 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Valamelyik filmben volt "ha valamit jól csinálsz azt ne add olcsón."
Azt hiszem batman a bohóc ceruzás jelenet.
”...ne add ingyen". :-)

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Valamelyik filmben volt "ha valamit jól csinálsz azt ne add olcsón."
Azt hiszem batman a bohóc ceruzás jelenet.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

No,ezek után ha venni mersz egy ilyen Primare lejátszót akkor megkövezünk nyilvánosan! Persze csak viccelek....
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Lezárt

Vissza: “Házimozi”