Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vuki HD audio "ütköztetője"

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Ma ő volt a legfőbb támaszom,állítható.
Egy menyusbordában egy bramac tetőléc két csavarral pedig a tetszőleges méretre fixálva.

és az egyetlen, meg a segítőm izs

Lassan a jelölt részek is megközelítették egymást.

A menyus túl messze van,de ez a rögtönzött favinkli segített a kottát felrajzolni.

A mennyezeti rész is kezd ívesen kinézni.
Ez még csak ettóre provizóre,mert még lejjebb jön az ív a mennyezetről,csak a pontos kijelölés miatt került fel,lehet hogy a vászon helye is beépül ebbe a dobozba.

Kezd már tele lenni a stanyóm az ívekkel,viszont kurrrrrva jól fel tudja dobni vizuálisan az egyébként tré mennyezetet.
A menyezet síkjában van 4 cm eltérés a vízszintestől 5méteren, még valahogy ezt is el kell csalnom,hogy ne lehessen túlzottan megvizualizálni ha valaki rásasol és jó a szeme az egyből kiszúrja.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

E? maragrin-on (vaj, a gyengébbek és Vuki kedvéért ) véletlenül került mögé a vászon? Tahát akkor B+D.

A - nem lehet mert kizárt dolog hogy nemtudod, C - meg ugye még sosem fordult elő

Kizárásos alapon Bandi maga magaa ...... möszjő Karmanek.....wazze de balra, attól még balraaaa!!

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Én sablonnak, mintának használnám imígyen... legalábbis ha valamivel burkolod a tetőt és az élt.

Hát nem egyszerűsíted meg a saját életed, az szent... le a tökfedővel!

Ott a pont ami a sablont illeti,mert hogy annak használtam.

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

E? maragrin-on (vaj, a gyengébbek és Vuki kedvéért ) véletlenül került mögé a vászon? Tahát akkor B+D.

A - nem lehet mert kizárt dolog hogy nemtudod, C - meg ugye még sosem fordult elő

kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: QBB »

Én sablonnak, mintának használnám imígyen... legalábbis ha valamivel burkolod a tetőt és az élt.

Hát nem egyszerűsíted meg a saját életed, az szent... le a tökfedővel!

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

a csovet, a falat, a kabelt vagy a takarolecet kell nezni?
nekem a szurke kabel tetszik...

Akkor viszont félreérthető voltam,mint általában
A dobogó felső szintjére vágtam rá egy másik réteg osb-t darabokból,szóval az a talány.
Nem tudom mi az a klingon biszibasza

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vajon ez minek kellett rá?
ív 1.jpg
Tehát nem zsíron, hanem vajomííííí?
ív 2.jpg

A  Mégsem lett elég erős a beépített grillrács.
B  Eladták a dobogó licencét   és az ív méretlevétele miatt kellett a sablon
C  Vuki csak szívatja a jónépet.
D Esetleg valami más mókolás van a láthatáron.

Kérdezze meg kezelőorvosát, házimozi építészét ha van ha nincs, akkor gyógyszerészét.

mit keres nalad egy klingon bat'leth??

Vendég

Egy lehetséges szín a frontrészen.
Élőben egy picit azért más a hatása.
vörös 1.jpg

a csovet, a falat, a kabelt vagy a takarolecet kell nezni?
nekem a szurke kabel tetszik...

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Vajon ez minek kellett rá?

Tehát nem zsíron, hanem vajomííííí?

A  Mégsem lett elég erős a beépített grillrács.
B  Eladták a dobogó licencét   és az ív méretlevétele miatt kellett a sablon
C  Vuki csak szívatja a jónépet.
D Esetleg valami más mókolás van a láthatáron.

Kérdezze meg kezelőorvosát, házimozi építészét ha van ha nincs, akkor gyógyszerészét.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Egy lehetséges szín a frontrészen.
Élőben egy picit azért más a hatása.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3631

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Azért a egy Vuki is mindent megold  

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Szólsz nekem !!! Te Gabi nincs 1 kis UD profilod kölcsönbe ??? Dehogy nem gyere gurulj át itt vagy 4 Km -re és már kapod is.

Tuti akad 5-6 méter
De tisztelem ,hogy csinálod és nemcsak próbálkozol !!!

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Úgy latom betonozás jobban megy:)
Először ud profilt kell ferfurni függőlegesen a palfora majd viszintesen szintén.
Majd ezek kuzé kell az L alakba meghajtott CD profil.
sokkal könnyebb és gyorsabb .
Végén 1 CD profillal zárod az éleket.
3 mas kép

Jól látod,persze ez se az egyszemélyes kommandó felállásba tartozik.
Taníts mester!
Mi van ha én először az ud profilt az oldalfalra fúrom?
Aztán az ud profil elfogy,mert ez csak maradék anyag volt és abból főztem, amit találtam.
Kétségbe azért nem estem,nem az a kihívás ha adott minden anyagod az építéshez.
"Buga Jakab nem szép ember,de gavallér" én se vagyok az viszont jól mókolok,valamint tánc közben zavar a zene ........tera
Opel csavarokkal van csavarozva a profil a képen, amit feltettél?

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Úgy latom betonozás jobban megy:)
Először ud profilt kell ferfurni függőlegesen a palfora majd viszintesen szintén.
Majd ezek kuzé kell az L alakba meghajtott CD profil.
sokkal könnyebb és gyorsabb .
Végén 1 CD profillal zárod az éleket.
3 mas kép

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Egyedül nem a legjobb ötlet volt a mennyezeti gk.munkálatokba belekezdeni,(nem sokkal tart tovább kb.csak 5x annyi időm ment el vele), főleg ha a mennyezeti függesztők is hiányoznak.
Azért megpróbáltam valamit rögtönözni,mivel menyus bordám akad itthon "pár" darab és hossztoldó is vagy két dobozzal ezekből mókoltam meg a függesztőket.

A borda és az aluléc a vízszintes és a függőleges sík kordában tartásában segédkeztek és a 3. és 4.kezemet is helyettesítették.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Tökre úgy értelmeztem pedig
De mindegy is mert én is csak jóindulatból gondoltam,vagyis írtam hogy idővel más dobozok lesznek majd,nem pedig azért hogy a pascalok nem elég jók.
Először azt gondoltam nagy esetlen erősítőket és hangfalakat "telepít" majd Vuki ezekben a beton rendszerekben.

Brutális beton blokkok készültek el,melyre még a hídépítők is csettintenének

Ezt kikérem magamnak,   még hogy betonrendszerekben?
Esetlen erősítőket erőlködve emelgető szőrös Vukkancs mivoltomra tekintet nélkül így megrágalmazni?? Hát ezt kee csinyáni-e ?? fodesz!
Nem a Maginot-vonal folytatását készítettem el,meg hogy "hidászok" hídépítők, hídkovácsok, függőhídépítők az utász(okról) már nem is beszélve.
Értem én a célzást mi szerint "A híd túl messze van" továbbá "Híd a Kwai folyón" és a legvégén lemegyek hídba.com

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Nem írtam ilyet és kifejezetten szeretem a másságot!
Sokan mennek a csorda után, vagy csak nem akarnak lemaradni.

Én csak a hatalmas munkára értettem és a kép furcsaságára, amikor a picike Pascal rákerült a hatalmas emelvényre! 

Az egész rendszer mindenesetre elképzelhetetlen normál-mozihoz szokott szemeinknek és gondolom füleinknek is.
Kicsit Mclaren kezdeti mozijához hasonlít, amikor a nem túl jó álló hangfalakat még el is fektette.
Na ő beújított egy igazán méretes darabra.

Fodesszel egyetértek abban, hogy ha kész lesz a moziszoba - nem lehet majd elkerülni a változást SZVSZ! Persze ez a pénztől is függ! 
A Pascal-t viszont kifejezetten SACD hallgatáshoz fejlesztette a Sony - ha jól tudom - és a magasai különlegesek!

Köszönöm a munka nevében is de valójában nem hatalmas csak elhúzódik,mert egyrészt egyedül tüttyögök vele (néha Kristóf fiam besegít ugyan) a saját tempómat követve és eddig időm se nagyon engedte a gyorsabb haladást.
Valóban kinézetre a hangszóró darabszámot és a többi komponensek számát is együtt látva nem megszokottnak mondható de én így tudtam megvalósítani hangban azt,amit ennyi pénzből szinte lehetetlen megoldani.
Tehát a számomra egy ekkora helyiségben már mozisnak nevezhető hangerőt és a "részletező"  hangmegszólaltatást (ami ,mint tudjuk kissebb-nagyobb eltérésekkel mindannyiunknak megvan de ezeknek a mértéke rendszerenként nagyban eltér egymástól,ami nem is csoda,mert a komponensek sokfélesége és azok variációinak a számszerűsége szinte végtelen. 
Az beállításokat pedig mindenki a saját ízlésének és az általa mozisnak tartott hangzásvilághoz állítja be.
Egyéb dolgot nem írnék róla,mert már így is túl fényesnek tűnhet a pejkóm szőrének a metál fénye
Úgy tudom én is hogy 835-ös minyonokat az STR-DB 1080-al együtt dobta a Sony piacra az SACD népszerűsítése és a nagy ellenlábas a DVD-Audio formátum elleni versengésük demonstrálására és nem utolsó sorban egy kompakt méretű futurisztikus kinézetű házimozi rendszer (amely a  15-25nm alapterületű helyiségekben hozta az akkori mozis filinget) megalkotása volt a céljuk az akkor divatos ezüstös kivitelben.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Most azért eszembe jut a kép a centerekrő! 
Tényleg nem gúnyolódni szeretnék, nem vagyok olyan, de ekkora munkát végezni és majd ráteszed a Sony Pascal hangfalakat???   

Tökre úgy értelmeztem pedig
De mindegy is mert én is csak jóindulatból gondoltam,vagyis írtam hogy idővel más dobozok lesznek majd,nem pedig azért hogy a pascalok nem elég jók.
Először azt gondoltam nagy esetlen erősítőket és hangfalakat "telepít" majd Vuki ezekben a beton rendszerekben.

Brutális beton blokkok készültek el,melyre még a hídépítők is csettintenének

Vendég

"Vuki azért belegondolok és egyet is értek bubu azon kijelentésével,hogy egy ilyen költségű moziszoba amilyen majd a végére lesz,megkívánhatna egy jobb minőségű hangrendszert majd a jövőben."
Akkor én bealudtam, ezt mikor írta?

Nem írtam ilyet és kifejezetten szeretem a másságot!
Sokan mennek a csorda után, vagy csak nem akarnak lemaradni.

Én csak a hatalmas munkára értettem és a kép furcsaságára, amikor a picike Pascal rákerült a hatalmas emelvényre! 

Az egész rendszer mindenesetre elképzelhetetlen normál-mozihoz szokott szemeinknek és gondolom füleinknek is.
Kicsit Mclaren kezdeti mozijához hasonlít, amikor a nem túl jó álló hangfalakat még el is fektette.
Na ő beújított egy igazán méretes darabra.

Fodesszel egyetértek abban, hogy ha kész lesz a moziszoba - nem lehet majd elkerülni a változást SZVSZ! Persze ez a pénztől is függ! 
A Pascal-t viszont kifejezetten SACD hallgatáshoz fejlesztette a Sony - ha jól tudom - és a magasai különlegesek!

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Vuki azért belegondolok és egyet is értek bubu azon kijelentésével,hogy egy ilyen költségű moziszoba amilyen majd a végére lesz,megkívánhatna egy jobb minőségű hangrendszert majd a jövőben.
A Pascal jó,de mihez képest? A többi bögreszetthez képest túlságosan is.
Ilyen a Bose acoustimass is.Hallottam már és bevallom őszintén tetszett.De akkor sem ér fel a nagyobb rendszerek szintjéhez.
Nekem nem volt elég tere,atmoszférája és súlya,vehemenciája az előadásnak amit a Bose-tól kaptam..
Lényegében megdöbbentő hogy mit szóltak azok az apró dobozok és a szubja is kiváló volt,de mégsem tudnám elképzelni dedikált szobában..
Fizikai korlátok is vannak bőven, illetve esztétikai okok is,amiért én úgy vélem érdemes szem előtt tartani,hogy másfelé kell majd irányt váltani.
Persze nem kötelező,de egy Pascal szetthez elég egy 14nm2 szoba szerintem.
Vagy nem is inkább a szoba méretet hozom fel,hanem az igényt,hogy van akinek elég bőven és pont.

"Vuki azért belegondolok és egyet is értek bubu azon kijelentésével,hogy egy ilyen költségű moziszoba amilyen majd a végére lesz,megkívánhatna egy jobb minőségű hangrendszert majd a jövőben."
Akkor én bealudtam, ezt mikor írta?
Na de komolyra véve,ami nem egyszerű.
Nem mostanában lesz amire elkészül ez a pince helyiség teljesen,ennek viszont nem más az oka,mint a "kedv" és persze a mutató és hüvelyk("ujjam almafa") ujjamat körkörösen vagy egy irányba összedörzsölöm,és közben jól hallható a "vasbetonban percegő szúúúúú"
Ezért ennek függvényében én sem tartom kizártnak,hogy majd a jövőben lenne egy kis fejlesztés,(mondjuk 6db JBL Studio 590 személyében,de az SVA-k és a pascalok maradnának akkor is.

Nem akarok senkit meggyőzni,sem arról hogy én mennyire vagyok megelégedve a mozi produktumával a pascaloknak persze azzal a tartományával,ami nekem a "pluszt" hozza a hangrészletességben és az "éles"hangokban.
Arról meg végképp nem hogy a pascal megfelelő párosítással és a neki tetsző beállításokkal,mire képes.
Azt is tudni kell,hogy a korlátait figyelembe véve,nálam a 835-ös minyonok (Gru ezt most kikérné magának) főleg a magas szekció hallhatóbb tartományaiért felelősek és az álló dobozok pedig a testesebb hangokért pont és.
Vagyis azért, mert két különböző "hangszóródóból" áll a készlet,mint pölö Davidka és Góliát, akik köztudottan nem voltak haverock .
Velük ellentétben az álló Gru-k és a minyonok nagyon-vadon módjára összebratyiztak,köszönhetően az én állllhatatos és kitartóóó kísérletezéseimnekéselőítéletmentes hangfal összeillesztési innovációmnak.com ezt jól megVukializáltam .
Az is igaz hogy az egész rendszer a minyonok köré építkezik,mert én nagyon de nagyon szeretem az "éleseket" hallani és még valamit  az apró icipici alig hallható hangrészleteket és persze ezeket nagyon jól hallhatóan megszólaltatni.
Szóval én csak azt akartam kiizélkedni ebből a hogyishíjjákból,hogy ne legyetek elégedetlenek a rendszeretek hangjával,(én sem vagyok az kivéve a kék bálna hangokat,vagyis a mélyekét de majd csak alakul ez is)
amíg nem próbáltok meg kihozni belőlük minél többet,még mielőtt B Tóth László csere-bere című műsora felhangzana vagy azokat eladnátok.
Ui.
Pernye az más ha van rá zsan zsák zseton.......

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Vuki azért belegondolok és egyet is értek bubu azon kijelentésével,hogy egy ilyen költségű moziszoba amilyen majd a végére lesz,megkívánhatna egy jobb minőségű hangrendszert majd a jövőben.
A Pascal jó,de mihez képest? A többi bögreszetthez képest túlságosan is.
Ilyen a Bose acoustimass is.Hallottam már és bevallom őszintén tetszett.De akkor sem ér fel a nagyobb rendszerek szintjéhez.
Nekem nem volt elég tere,atmoszférája és súlya,vehemenciája az előadásnak amit a Bose-tól kaptam..
Lényegében megdöbbentő hogy mit szóltak azok az apró dobozok és a szubja is kiváló volt,de mégsem tudnám elképzelni dedikált szobában..
Fizikai korlátok is vannak bőven, illetve esztétikai okok is,amiért én úgy vélem érdemes szem előtt tartani,hogy másfelé kell majd irányt váltani.
Persze nem kötelező,de egy Pascal szetthez elég egy 14nm2 szoba szerintem.
Vagy nem is inkább a szoba méretet hozom fel,hanem az igényt,hogy van akinek elég bőven és pont.

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Vuki téged is imádnak a barkács boltban !
Én is egy fél vagyont ott hagytam .
De azt szeretik legjobban mikor 1 db 12 csavart kérek

Igen kérdezik is,mikor épül a nagy cs HD audio h.ü.?

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Csak egy kérdést kolléga:
Pascalok mellé lesz még hangfal?

A többi pascal mellé is természetesen lesz,pontosabban van nagytezsvír.
Önmagában a pascal visít de nem meggyőzően brummog.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Vuki téged is imádnak a barkács boltban !
Én is egy fél vagyont ott hagytam .
De azt szeretik legjobban mikor 1 db 12 csavart kérek

Vendég

Csak egy kérdést kolléga:
Pascalok mellé lesz még hangfal?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”