Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Bandi Mozifalodája

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Rendszerkörnyezet és rendszer újraépítés - part VI - A már már soha el nem készülő szekrény chapter 2 & TV álfal csere.

Építsük tovább a már soha el nem készülő média szekrényt, a vászont bútorzat után ő következett, ha már benne volt a boogie a fúrómban és a kezeimben, és útban is voltak a testrészei.

Fejjel lefele módszer volt a legalkalmasabb ismét;

Beragasztva összecsavarozva, oldalfalak a helyükön;

Alja is fent, megfelelő MEOw-s kísérővel ;

Beragasztva és végre lehetett újra kívülről csavarozni, a macska se látja majd;

Ezek nem szisztematikusan elrendezett mosogatószivacsok, ezek a bútorlábak extra vastag filccel leragasztva a parketta védelmében .
A középső, a nagyfiút tartó rekesz kapott egy kis extra tartó/merevítő  lábazatot;

Már a talpán, majdnem a helyén;

Szerkezetileg ugyan elkészült, de funkcionalitásra még csak 80%-os, még várja későbbi törődést...
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

TV szekció is megkapta az új köntösét, és a vászon-front presence bútorzat kábelei is rendbe szedődtek;

Emlékszem 5 éve a teljes lakásfelújítás után a szűz érintetlen falon az első tiplik felfúrása után, kizártnak tartottam hogy rövid időn belül változtassak bármin is...
Ma ez már a 3ik változtatás, és középen már megint ementáli lett a falból ;

De sebaj, és ennyit emelkedett a TV pozíció a H párna elem vízszintes darabja alatt látszik. És felkerültek a kábelcsatornák is a középvonalban;

Takaró elemek fent, pozícióban kivágva. Ezt az 50 mm-es taposócsatornát a Jóisten is két hangfalkábel, táp és trigger vezeték kényelmes elrejtésére találta ki:);
(A háttereimnél is már beváltak, tapétázás után remekül beleolvad a falba. Legalábbis jól próbálkozik.)

Ál bútorlap, TV konzol alaplap vízszintbe állítva, felcsavarozva, kábelcsatlakozások felfúrva;

Itt már kajlán kacsingatott egymásra a két egység, hamarosan egybe is kelhettek...

folyt. köv...
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Köszönöm Urak .

Félúton is jólesik, én már látom majdnem egyben a végeredményt, az előjelek biztatóak .
Megpróbálom végigvinni hasonló részletességgel.

Mivel sikerült a falra rögzíteni?

4db konzol van a falon, két-két csavarral - ha jól emlékszem 8x160-as csavarok+tipli biztos ami biztos.
A két szélső konzolba van befogva a vászontok, a két középső csak a szekrény tartja ki a pluszban. A 4 konzolra csúszott/feküdt fel a szekrény, majd a felső élénél kapott még három csavart a tetejére sarokvassal a falhoz fogatva.

Bandi, a maszkolásról majd írhatnál még! Az kicsit bővebben érdekelne.
Jól kitaláltad a két felső sugárzó elhelyezését!

Kezd a szocreál stílusú nappalid kicsit átalakulni! 

Írok majd és rakok fel képeket ha egyeznek a kalkulált távolságok ha helyére kerül az eszköz állvány és a center és tudok pontos végállásokat beállítani.

Szocreál? . Ilyet még nem kaptam .

Nagyon várom már a teljes összképet, hogy milyen lesz ha minden a helyére kerül.

Már én is , következő héten a végére érek itt is.

Sokan mondják, hogy nincs szükség maszkolásra. Szerintem prizma, 21:9-es vászon nélkül elengedhetetlen a maszkolás. Bandi, Te a majdnem tökéletest fejlesztetted tovább! Ezt a konzolt remélem átmenő csavarokkal rögzítetted a falhoz!
Egy kicsit én is Yamahás vagyok, kívánom, hogy elégedetten mozizz a munkálatok végén! A topicod továbbra is a kedvenceim között van!

Ez biztosan így lesz, és örülök hogy szimpatikus a topic .

Nyilván jó dolog csak a hasznos fehér felületet használni és kizárni a haszontalan visszaverődést.
Cecil ötlete remek volt, a gyári megoldásokhoz képest töredék áron meg lehetett így oldani.

Kíváncsi leszek mit hoz a gyakorlatban, de én igazából a használatára a túl nagy vászon miatt is leszek rákényszerülve;

Nagyon fontos jól belőni a nézési magasságot és a lehető legjobban közelíteni a képi középvonalhoz. Nem minden a nagy vászon, ezt elhelyezni is tudni kell értelmesen.
Ez nálam a 96"-osnál szinte tökéletes volt 16:9 -es anyagoknál is, 9-10 centiméterrel tértem csak el a kívánatostól és még pont kényelmes, nem nyakfájdító volt.

Most ez borult eleve a magasabb alsó állvány/szekrény miatt (+10cm), és a nagyobb átmérő miatt 14 centivel (azthiszem 14) magasabbra került a középvonal 16:9 -ben.
Ezt már most látom hogy alkalmatlan lesz 16:9 anyagokra mozizni. A vászon aljára leküldött 21:9 moziknál viszont pont tökéletes lesz most maszkolással.

A sport műsoroknál lesz probléma, az fájni fog fizikálisan is felfele bámulni .

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Rendszerkörnyezet és rendszer újraépítés - part V - Vászon burkoló szekrényzet megépítése.

Felhasználandó anyagok végre megérkeztek, tervrajzok adottak, építésre fel

Sokan mondják, hogy nincs szükség maszkolásra. Szerintem prizma, 21:9-es vászon nélkül elengedhetetlen a maszkolás. Bandi, Te a majdnem tökéletest fejlesztetted tovább! Ezt a konzolt remélem átmenő csavarokkal rögzítetted a falhoz!
Egy kicsit én is Yamahás vagyok, kívánom, hogy elégedetten mozizz a munkálatok végén! A topicod továbbra is a kedvenceim között van!

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Én is csatlakozom a gratulálókhoz. 

Nagyon jól néz ki, ezt ügyesen kifundáltad.

Nagyon várom már a teljes összképet, hogy milyen lesz ha minden a helyére kerül.

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Csutka

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Bandi, a maszkolásról majd írhatnál még! Az kicsit bővebben érdekelne.
Jól kitaláltad a két felső sugárzó elhelyezését!

Kezd a szocreál stílusú nappalid kicsit átalakulni! 
Csak így tovább! 

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Jó nagy centersugárzó . Király lett grat., egyedi elképzelés és a megvalósítás is példás. Mivel sikerült a falra rögzíteni?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Bandi,gratula! Tényleg nem kis fába vágtad a fejszét...,vagyis még jó, hogy nem azt vágtad bele   Frankó lesz! Ügyes vagy!  

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Nem most írom először,De( ismételten csak) Niro szavait kell idézzem maga...maga...magaaa,tud valamit!!
Nagyon patentül megcsináltad,ezt az egyedi Bandibútordarabot.
Gratulálok

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Le a kalappal, ennyit tudok kinyögni. Van türelmed kitartásod. 

Van egy alap nyúlós cérnám , feszegetem a határokat - még egy hetet nem bírnék elviselni még szórakozás nélkül.

Hát Bandesz le a kuluppal.Gondolom forgolodtál pár álmatlan éjszakát mi hogyan legyen.
Kíváncsi leszek hogyan fogod megoldani a működtetését.
Szóval annyira jó vagy ,hogy este nyugodtan sugdoshatod a saját neved!

Projektor bekapcsol, vászont leparancsolja, Bandi odatipeg - maszkolás lehúz ha akarja.

Ha alaposan megtervezi az ember, a legnagyobb gáz az üresjárat ha valami anyagra várni kell vagy valamit nem tud hirtelen beszerezni. De ez mindennel így van.
Az alsó részleg az már frusztráló volt hogy n+1x kitaláltam mi legyen, és lusta voltam elkezdeni és mindig változott valami. Most ez azért minden munkaperc örö' és bodó'tág .

Sokáig nem tartott az öntelt légkör, másnap belefúrtam a jobb mutatóujjamba asszem .

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Hát Bandesz le a kuluppal.Gondolom forgolodtál pár álmatlan éjszakát mi hogyan legyen.
Kíváncsi leszek hogyan fogod megoldani a működtetését.
Szóval annyira jó vagy ,hogy este nyugodtan sugdoshatod a saját neved!

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Egy gondolatot sajnos meg kell osszak a topicban ;

Hétfőn reggel értesültem én is Forest74 fórumtársunkról helyzetéről/állapotáról, és bár most is "vidám" hangvételű posztokat raktam fel a topicba, 2 napja másra se tudok gondolni a jelen idejű munkálatok\ barkácsolások közben\alatt.

Nagyon kedves, emberséges, szimpatikus embert ismerhettem meg személyesen is a személyében, rendkívül pozitív hatást gyakorolt rám azalatt pár óra alatt is amikor vendégül látott lakásukban anno.
Pár hónapja szinte napi levelezésben álltunk, megosztottuk egymással gondolatainkat, kölcsönösen adtunk egymásnak véleményt.
Jó pár apróság is az ő véleménye mentén is alakult nálam, és ezekkel tegnap és ma borzasztó rossz szájízzel  volt foglalkozni.

Épp hétvégén akartam pár "marhaságról" üzenetet váltani vele, és Hétfőn meg szembesültem a valósággal....

Nagyon remélem és bízok benne hogy Flóriánnal mihamarabb "szót válthatunk itt", engem borzalmasan érintett a hír...

Itt a topicban nem szeretnék reflektálni semmilyen szinten a témában, de ezt muszáj volt megjegyeznem.

Szepinek külön köszönet , hogy felvállalta és megosztja a friss információkat a topicjában; LINK .

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Le a kalappal, ennyit tudok kinyögni. Van türelmed kitartásod. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Rendszerkörnyezet és rendszer újraépítés - part V - Vászon burkoló szekrényzet megépítése.

Felhasználandó anyagok végre megérkeztek, tervrajzok adottak, építésre fel, végre . 

A cél az esztétikum mellett a funkcionalitás volt tervben, egyrészt tartalmazza a front presence csatornáknak szánt meghajtókat,
másrészt a "doboz" helyt adott a manuális maszkoló rolónak is és ez egy picit extrább pontosságot követelt.
Egyrészt a hely szűke, másrészt a vászonnal való találkozásakor a kívánatos távolság nem lehetett nagyobb 3-4 milliméternél a végeredményben.
Ez a szendvics felhelyezésnél már nem is olyan egyszerű mutatvány, még akkor sem ha az ötlet nem tőlem származik, én csak szűkítettem a hézagokat, és kevesebb játékot hagyva az esetleges utólagos korrekcióknak.

Ez több ponton is izgalmas volt számomra is , hogy a papírról a gyakorlatban mennyire lesz életképes a tervezés a végére...

Rakjuk is össze. Ez már nappalink méretű helyiséget követelt, ott is pár napig akadálypályát jelentett a bent lakó élőlényeknek ;

Létrás belső váz, szendvics szerű előkészítése;

Az ötkamrás első szekció válaszfalainak beragasztása, csatlakozásra előkészítése;

Merevítés/első szekció beragasztva, összecsavarozva, oldallapok felrakva, a két most használt hangszóró kamra szigetelve;

Kábelcsatornák felcsavarozása, maszkoló roló felmérése;

Kábelezés ON;

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

80-90 db csavarral és egy alapos ragasztás után a teteje is felkerült, roló gyöngysor kiszabadítva, kábelek kivezetése kimarva.
Már fejjel lefele várta a végleges fellövést;

Egy fejjel lefele belső kép a vászon rekeszből és a ki milliméterezett végleges pozíciókból;

A roló "alatti" rézszínű sarokvas alatt már a vászon tok érkezik be alá a konzolokról. Sok felesleges hely nem maradt így sem .
Picit biztos ismeretlenként nehéz elképzelni ezt, de szerintem az extulaj átlátja a helyzetet .

Várta a fellövést, felhelyezést. Ami persze sikerült, de az egész tokozat/szekrényzet a végére elérte az 60-65 kilós összsúlyt.
Egy élmény volt két embernek a helyére emelni , az tuti hogy egyhamar nem szeretnék hozzányúlni, leszerelni ;

A legmacerásabb fejlesztési elem kipipálva. Még van vele pár apróság, képről még így ujjlenyomatosan is öröm visszagondolni a napra amikor felraktuk.
A kalkulált méretek hibátlanok lettek, a vászon a helyén bukott ki, a maszkoló roló tartotta a 3-4 mm-es távot. Bár nem vagyok mérnök/tervező emberke, főleg nem asztalos,
de az első próbáknál azért egy kicsit büszkébb voltam magamra , még magamat is megleptem .

Első blikkre élőben a "nagy" vagy az ormótlanul nagy jutott az eszünkbe nekünk is, de a többiek is épülnek; a végső összhatásban elképzelve és megvalósítva azért másként fogja "adni" magát.

Remélem .

folyt. köv.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Bandi Mozifalodája

Tudod diszlexiával ez is nagy szám.

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Izgalmasnak hangzik. Kivancsi leszek mi lesz ebbol?

Izomláz és jóleső fáradtság már összejött . Picit előrébb járok már, kb 2 héttel vagyok lemaradásban a topiccal, a héten itt is felgyorsulnak az események.
Következő hétvégén már rendszerélesztés... elvileg .

Bandesz nyugtas meg,hogy azt a fehér deszkát letakarod 1 függönyel vágy valamivel.
Mert addig nem alszom.

Megnyugtatlak, hogy bár a képeken is már látható az érkező megoldás, és az olvasásod is részleges, én inkább e miatt aggódnék .

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Bandi Mozifalodája

Bandesz nyugtas meg,hogy azt a fehér deszkát letakarod 1 függönyel vágy valamivel.
Mert addig nem alszom.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1078

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Izgalmasnak hangzik. Kivancsi leszek mi lesz ebbol?

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Rendszerkörnyezet és rendszer újraépítés - part IV - Vászon burkoló szekrényzet megé... A be nem kalkulált rendszerfejlesztés első gondolatai.

Sajnos a lapszabászat második lerendelése, beszerzése okozott némi csúszást, de megérkeztek mindannyian;
A média szekrény korpusza, a teljes vászonrendszer tokozata/szekrényzete, és az új TV álfal is:

Tehát az új bútorzat a sötét alma és a prégelt fekete kombinációban fog pompázni. Elsőre úgynézki sikerült eltalálni a hangdobozok mintáját és árnyalatát is.
De ez a mai napig meglepetés lesz még nekem is hogy mennyire .

Az előzetes rajzokon és a fantáziára bízva nagyjából látja az ember mi-mekkora lesz ténylegesen a valóságban.
De vászontok lapjainál azért kicsit megtorpant az ember a helyszínre érve, és egy kicsit könnyelműnek érezte az eddigi gondolatait .
A következő állomás mindenképpen ez kellett, hogy legyen - a közel három méteres bútorlapokat minél hamarább a helyükre kell helyezni...

És itt egy picit megszakítom a házi barkács bejegyzést, a két luk már árulkodik arról hogy nem szimpla takaró elem lesz a szekrényzetből;

Körülbelül a V3800-as yami belakása óta foglalkoztatnak az inaktív DSP szolgáltatásai a márkának, ez a Z7-essel már fájó volt nem kipróbálni, az A5000-esnél már eleve számoltam vele, hogy nem fogom kihagyni...
Az utóbbi másfél évben kerestem kutattam a front presence kiépített rendszereket, és ez csak megerősített benne hogy baromi hasznos lenne és kell.
Ennek most jött el az ideje, sokat gondolkoztam hogy külön álló monitor/szatellit, vagy ha beépített akkor a "gyári" megoldásokkal - vagy boncoljak fel egy monitor doboz párost, vagy esetleg egy center párost és hangváltóstul építsem bele valamibe...

Ez most adta magát, épül a tágas bútordarab.

A hangfalszettemhez nem gyártanak plafon megoldásokat, fali beépíthetőt viszont igen, monitor és LCR felállásban is teljes értékű meghajtókkal.
Ezek viszont borzalmasan drágák kísérletezni, próbálkozni így maradt a használt normális doboz beszerzés és a boncolás.
Na igen, Jamo C80 használt beszerzés , 3-4 hónap után feladtam a nyár közepére...

Időközben a végfok és most a vászon és az átalakítási kiadások megcsapolták a hobbipénzt rendesen és maradt a legegyszerűbb megoldás két 8"-os luk eldöntésében, és plafon megoldások választására.
Tesztelni, kalandozni egyenlőre bőven elég lesz, de a szekrényzet kivitelezésénél a későbbi szempontok is elő lesznek azért készítve ha érdemes lesz a folytatásra.

A lapszabászati mizéria és üresjárat legalább adta az időt a beszerzése és pár helyi szalon terrorizálására .

Meg is lett a végeredmény és pár hete viccből elküldtem egy hasonló képet pár ismerősnek, a reakciók megfizethetetlenek voltak ;

Első körös célpont a 600-as sorozat volt a Jamo-tól, de nem igazán találták el a kisebbik sorozat dobozainak a hangját, sőt. A 2-400 -as verziók még annyira sem.
Pár másik márkát is megfülelve, olyan messzire nem kellet mennem a nyertes megoldásért. A Bowers&Wilkins CCM362 párosának személyében;

Egy tucathosszóságú Audioquest X2 hangfalkábellel karöltve. A háttereknél már bevált, itt is ez lesz a minimum.

Van ilyen nálam, miért ne lehetne ; ha egyszer az adott keretből valami jobban teljesít az igényekhez...

Az igények amik nem lehetnek teljesek, mert azért nem fedik le a hangképet. De próbálkozni és kiismerni a lehetőségeket remek alap lesz.
Tehát Front Presence hajlamok kiépülnek és céljuk a Yamaha féle DSP rendszer által a center csatorna kiterjesztése a nagyobb képtér miatt és esetleg egy "külön zóna" a mindennapi háttér zenéléshez.

Maxi amatőr dobozépítési tapasztalatnak is remek lesz, eddig anno ifjú titánként csak az autóiparban kamatozhattam hasonló tudásomat és pocsékabbnál pocsékabb megoldások születtek .
Ne ezt azért próbálom elfelejteni és valami használhatót összehozni :majd .

Időrendileg ez kb 1 héttel ezelőttig csak egy idei terv volt kiépíteni teljesen, valamivel meg is kellene hajtani és erre anyagi keret még nem annyira ált rendelkezésre.
De azért a figyelő/vadászó mód elindult és hátha belefut az ember valamibe esetleg.

A terv egy kisebb teljesítményű két csatornás végfok volt, és ki is kértem pár fórumtársunk véleményét, tippjét egy trigger vezérelhető és végfokként alacsony áramfelvételű modellre.
Ebben elsőre semmi furcsa, de ha jobban belegondol az ember; minek gyártanak kis teljesítményű végfokot - ha már végfok?
Nahát nekem sem jutott sok verzió eszembe.

A Rotel "kereső" az nálam még mindig default a mindennapokban és épp volt is egy használható megoldás licitálós formában.
El is mentettem, de sok esélyt nem éreztem hogy lenne esélyem a mókás keretemmel megnyerni...

Az aukció zárónapján még versenyben voltam és csak elmentettem egy riasztást a vége előtt 10 percre. A riasztás egy étteremben ért egy családi ebéd közben és még mindig nyitott volt.
Két falat közben bepötyögtem a számomra is vicces keretemet, és étkeztem tovább - úgyse nyerek, ahogy nem szoktam, és most a keret is sovány.
De legközelebb a telefont a kezembe véve a zöld felirat várt és a keret alatt sikerült megnyerni a végfokot...

Meg is érkezett Angliából, és ez már az új angliai ebay shipping centeren keresztül jött, ami egy érdekes és jó dolog az adott országnak és a külföldi vevőknek is.
Picit tovább tartott a postázás, de így is 8 nap múlva csöngetett vele a futár.

Ő egy Rotel RB-06 -os;

És ő még a dobozban is marad egy ideig. Egyrészt mert előre kalkulált esztétikai hibával vettem (erről majd lövök képeket a kijavításáról), másrészt ki sem tudom próbálni még 1 hétig legalább.
Remélem azért működik . Majd kiderül...

Az igazán kívánatos modell egy D osztályos poháralátét RB-1510-es lenne, vagy ugye esztétikailag egy RB-1050-es a 10-es szériából.
Az alacsony áramfelvétel feltétel, sajnos az AB osztályos modellek annyira túl vannak méretezve, hogy a végső megoldás valószínűleg az RB-1510 lesz majd.
De még az is lehet hogy maradhat a 06-os is.

folyt. köv.

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Nálad is az a baj,hogy belépve a szobában az ajtóban esik a frontoldal,ugyanúgy mint nálam.

A kanapéd mögött ha nem volna az az ablak, akkor oda lehetne átcuccolni a frontoldalt akár
Falazd be,minek annyi üvegfelület?? Úgyis csak akusztikai rémálom és a túl sok fényt amúgy sem szeretik a házimozisok
Ytong tégla, nikecell, glett + egy zsugor sörétes   és egy nap alatt meg is lenne.

Persze, most meg falazzuk be az egyik ablakot .

Ezek nem bajok, ez egy nappali, ha heti 3 filmet megnézek, az kb. 2,5% -a a heti időtartamnak. A maradék 97,5% időtartamnak azért vannak más funkciói is .

De igazad van, te leszel az első akit várlak tatarozni az aprócska Északi oldalt .

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Igen kb ennyit kéne hozzá építeni. De a bejárati ajtóba is belesimulna ,
 Nálad is az a baj,hogy belépve a szobában az ajtóban esik a frontoldal,ugyanúgy mint nálam.

A kanapéd mögött ha nem volna az az ablak, akkor oda lehetne átcuccolni a frontoldalt akár
Falazd be,minek annyi üvegfelület?? Úgyis csak akusztikai rémálom és a túl sok fényt amúgy sem szeretik a házimozisok
Ytong tégla, nikecell, glett + egy zsugor sörétes   és egy nap alatt meg is lenne.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Várjátok meg a végeredményt hogyan fest majd készen . Nem csak a vásznat és maszkolást fogja tartalmazni a végén...

Biztos vagyok benne, hogy jó lesz!!

Ezek csak ötletelések ilyenkor. Hátha merítesz belőlük, na meg más pénztárcájából és idejével mindig könnyen....  

Kíváncsian várom a folytatást. 

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Sziasztok!
Ha a kiemelkedő vászon dobozt a mennyezeten kicsit megtoldanád 50-70cm-el, keskenyebb méretű gipszkartonnal, vagy nikecellel  akkor jobban belesimulna a környezetbe. Ebbe a "nyúlványba" szerelhetsz led lámpákat is.
Üdv,Laci

Igen kb ennyit kéne hozzá építeni. De a bejárati ajtóba is belesimulna , és nálunk a plafon picivel átlag fölötti és vagy a kiépítés lenne bumfordi, vagy a vászon nézne ki hülyén a sok kifutóval.
Sőt kevés is lenne, 80 centi kellene körülbelül. Sokadrészt a szobám nagy szerelmét kizárt hogy megbontom; a parkettát .

Jók ezek a megoldások, de csak nulláról építkezve, és;

Várjátok meg a végeredményt hogyan fest majd készen . Nem csak a vásznat és maszkolást fogja tartalmazni a végén...

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 634

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Hasonló elven, mint ez:

Ahol a spot lámpák vannak, onnan ereszkedne ki a vászon. De ha TV is lenne a falon, akkor nagyon ki kéne emelni a dobozolást (vászon + TV mélység), s úgy már elképzelhető, hogy csúnya lenne.  

Sziasztok!
Ha a kiemelkedő vászon dobozt a mennyezeten kicsit megtoldanád 50-70cm-el, keskenyebb méretű gipszkartonnal, vagy nikecellel  akkor jobban belesimulna a környezetbe. Ebbe a "nyúlványba" szerelhetsz led lámpákat is.
Üdv,Laci

CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”