Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hifilala mozija, kicsit másképp
ARC off-ra lett állítva, így mérésközben nem volt semmilyen korrekció. 12 oktávval mi a gond?
Korrekció nélkül így néz ki ,szerintem ez nagyon jó.Köszi hogy felraktad
Engem is elkapott a méricske láz, bár még csak egyszer mértem, hogy megnézzem hogyan is működik a dolog. Tehát még nem tologattam, pakolgattam sem a sub-ot, sem a mikrofont. Meg szerintem először érdemes utánaolvasni hogy miként is kell paraméterezni és kiértékelni a mérési eredményeket/diagramokat.
Addig is itt van pár diagram az első mérésemről
Volna olyan képed, ahol látszik a target, az EQ korrigált és a jobb oldali beállítási értékek?
Az EQ korrekciós ablak.
Köszi előre is!
Ez eq-val korigalt vagy ennyire jo az akusztikad?
12 oktavra van allitva?
ARC off-ra lett állítva, így mérésközben nem volt semmilyen korrekció. 12 oktávval mi a gond?
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Engem is elkapott a méricske láz, bár még csak egyszer mértem, hogy megnézzem hogyan is működik a dolog. Tehát még nem tologattam, pakolgattam sem a sub-ot, sem a mikrofont. Meg szerintem először érdemes utánaolvasni hogy miként is kell paraméterezni és kiértékelni a mérési eredményeket/diagramokat.
All_SPL.jpg
RT60.jpg
Spectrogram.jpg
Waterfall.jpg
Ez eq-val korigalt vagy ennyire jo az akusztikad?
12 oktavra van allitva?
A másik dolog egy új játékszer.IMG_2441.JPGMini DSP Umik-1 amivel majd jól megmérem a rendszert.Szerettem volna egy ilyet is kipróbálni,bár nagyon járatlan vagyok az ilyesmiben,de valahol el kell kezdeni!
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
A center project folyamatban,sajnos elérhető példány legközelebb USA-ban van. Idő közben megérkeztek a hátterek.Sonus Faber Wall Valahol azt olvastam hogy akár frontnak is jó lehet természetesen subbal.Kipróbálva és összevetve a center hangjával azért maradok a három centeres felállásnál.A doboz méret azért hiányzik és a kissebb középmély sugárzó sem tud olyan hangot produkálni 5 literes dobozban.A másik dolog egy új játékszer.Mini DSP Umik-1 amivel majd jól megmérem a rendszert.Szerettem volna egy ilyet is kipróbálni,bár nagyon járatlan vagyok az ilyesmiben,de valahol el kell kezdeni!
Szerintem simán működhet a dolog, főleg h teszt után úgy tűnik be is váltotta az előzetes reményeket sztereóban.
Nem rosszak azért az LCR-ek. Teljesen egységes frontoldalt kapsz vele. Mondjuk ezzel az LCR-rel pl nagyon szívesen élnék együtt :
https://www.focal.com/en/us/high-fideli ... iva-utopia
Ez a Focal egész jól néz ki Annak idején a Dynaudio-nak volt hasonló megoldása.Aháttereknél tudok engedni ,de ott is igyan annak a magasnak kell lennie és Sonus Wall pont jó lenne.
Ha neked megfelel a hangja,és a doboz kialakítása,akkor működhet a dolog.Csak számomra szokatlan ez a megoldás,az adott ár ebben az esetben nem jelent semmit,attól lehet eltérő karaktere a dobozoknak,mivel másra tervezték.A center csatornán jön ki a hanganyag jelentős része és nem csak a beszéd.Nekem nagyon megfelel a kialakítása.15 nm-re pedig a teljesítmény is elég lesz.Aztán jöhet majd valamilyen sub,de első körben a három center az első.
Szerintem simán működhet a dolog, főleg h teszt után úgy tűnik be is váltotta az előzetes reményeket sztereóban.
Nem rosszak azért az LCR-ek. Teljesen egységes frontoldalt kapsz vele. Mondjuk ezzel az LCR-rel pl nagyon szívesen élnék együtt :https://www.focal.com/en/us/high-fideli ... iva-utopia
Na igen,csak ha jól megfigyeled itt is más a hangszórók helyzete a front nem olyan kiképzésű mint a center,csak erre szerettem volna rávilágítani.Az LCR valóban lehet jó megoldás,akinek ez megfeleő.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Nem rosszak azért az LCR-ek. Teljesen egységes frontoldalt kapsz vele. Mondjuk ezzel az LCR-rel pl nagyon szívesen élnék együtt :
Ha neked megfelel a hangja,és a doboz kialakítása,akkor működhet a dolog.Csak számomra szokatlan ez a megoldás,az adott ár ebben az esetben nem jelent semmit,attól lehet eltérő karaktere a dobozoknak,mivel másra tervezték.
- Gabesz26
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
Ha neked megfelel a hangja,és a doboz kialakítása,akkor működhet a dolog.Csak számomra szokatlan ez a megoldás,az adott ár ebben az esetben nem jelent semmit,attól lehet eltérő karaktere a dobozoknak,mivel másra tervezték.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Még annyi lehet a bibi,hogy a centersugárzó dobozának kialakítása fekvő,tehát úgy mérték be,hangolták.
Amennyiben ez az elrendezés tetszik neked,lehet jó alternatíva is.Egyébként ezt teljes rendszerben kellene meghallgatni 5.1-ben,hogy valójában mit tudnának így.
Nekem épp megfelel ez az elrendezés.Amennyiben sztereóban tezszik és centerkékt is tetszik,mi baj lehet a frontoldalon?Ez egy 900 dolláros centersugárzó volt.Hátra a Wall fog kerülni a home szériából szintén.
Még annyi lehet a bibi,hogy a centersugárzó dobozának kialakítása fekvő,tehát úgy mérték be,hangolták.
Amennyiben ez az elrendezés tetszik neked,lehet jó alternatíva is.Egyébként ezt teljes rendszerben kellene meghallgatni 5.1-ben,hogy valójában mit tudnának így.
Annyira nem értek hozzá,de a gyártók nem dialógokhoz fejlesztik a centersugárzóikat?
Lehet,hogy a magassugárzó megegyezzik,de a hangváltó és más alkatrészekben lehet eltérés.
A teljes hangszóró készlet megegyezik a concerto-val.A hangváltóról nem tudoknyilatkozni.Meghallgatás alapján azt tudom mondani hogy sztereóban használva lazán veri a Monitor Audio RS1-et.
Annyira nem értek hozzá,de a gyártók nem dialógokhoz fejlesztik a centersugárzóikat?
Lehet,hogy a magassugárzó megegyezzik,de a hangváltó és más alkatrészekben lehet eltérés.
Új ötletem támadt.
A napokban kipróbáltam két Sonus Faber Solo Home centert sztereóban és egész jól szóltak,arra gondoltam,hogy mi lenne ha három centert használnék LCR elrendezésben.
Ennek a centernek a hangszóró készlete megegyezik a Concerto hangszórókészletével és hátra mehetne egy pár Concertínó.Ha jól tudom a magasa teljesen egyformák.
Ez csak egy futó gondolat,de mit veszíthetek ha kipróbálom?
Megtudod mondani hány rétegű és pontosan milyen padlózata van a helyiségnek, ahol van a technika?Sajnos azt nem tudom,de hatékonyan izolál az alátét.A kanapé sem veszi át úgy a rezgést.
Tehát egy kicsivel bővebben a Subdude II alátétről.
Megtudod mondani hány rétegű és pontosan milyen padlózata van a helyiségnek, ahol van a technika?
Tehát egy kicsivel bővebben a Subdude II alátétről.
A hatását azonnal észre lehet venni,nem kell túl sokáig fülelni.
A mély tartomány feszesebb lesz,segít megszüntetni azokat a rezgéseket amik zavarossá teszik az alsó frekvenciákat.
Azoknak is érdemes kipróbálni akiknek gondjuk van a helyiségben található bútorok rezonálásával,mert ezeket is csökkenti.
Csodát nem kell vári tőle,de javulást igen.
A javulás nagyobb mértékű mint a kiadás,tehát igazán költséghatékony megoldás.
Plusz egy ilyen is szolgáltatás is jár hozzá külhonban:
https://www.auralex.com/crm_praf/
További infó:
https://www.auralex.com/
Hű engem érdekel ez a SUB-DUDE téma, írhatnál róla, milyen anyagból van , mik a tapasztalataid, illetve itthon lehet kapni?
Köszi
Eredetileg USA gyártmány,de eBayen is rendelhető.
Az anyaga egy szövettel bevont lap és egy szivacs az alján.Kérdés hogy milyen szivacs?
Szóval egyszerű mint a faék,de a lényeg hogy hatásos.
Amit eddig tapasztaltam az a jóval megfogottabb mély tartomány,nem telepszik rá a hangképre és csökkenti a rezgéseket.
Eddig ennyit tapasztaltam.
Mivel más hasonlót eddig nem próbáltam,így nincs összehasonlítási alapom.
Hű engem érdekel ez a SUB-DUDE téma, írhatnál róla, milyen anyagból van , mik a tapasztalataid, illetve itthon lehet kapni?
Köszi
Ma kíváncsiságból kipróbáltam egy subwoofer alátétet.Első tapasztalatból azt mondanám hogy éri az árát.Később még írok róla.
Király!
Már csak a nagyobb center hiányzik!
Bár ha tudnál venni egy Cremona centert nem biztos, hogy beférne a jelenlegi helyre!
Az a gondom hogy megfelelő elektronikával nem egyszerű kiszolgálni.Agyalok hogy mi legyen.Biztos te is tapasztaltad hogy ez a kategória már nagyon érzékeny arra hogy mi van elékötve.Természetesen ez másra is igaz.
Csendélet!IMG_1983.JPG
Király!
Bár ha tudnál venni egy Cremona centert nem biztos, hogy beférne a jelenlegi helyre!
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Csendélet!IMG_1983.JPG
Király!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Csendélet!