Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifilala mozija, kicsit másképp

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

ARC off-ra lett állítva, így mérésközben nem volt semmilyen korrekció. 12 oktávval mi a gond?
Korrekció nélkül így néz ki ,szerintem ez nagyon jó.Köszi hogy felraktad

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Engem is elkapott a méricske láz, bár még csak egyszer mértem, hogy megnézzem hogyan is működik a dolog. Tehát még nem tologattam, pakolgattam sem a sub-ot, sem a mikrofont. Meg szerintem először érdemes utánaolvasni hogy miként is kell paraméterezni és kiértékelni a mérési eredményeket/diagramokat. 
Addig is itt van pár diagram az első mérésemről 

Volna olyan képed, ahol látszik a target, az EQ korrigált és a jobb oldali beállítási értékek?
Az EQ korrekciós ablak.

Köszi előre is!

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Ez eq-val korigalt vagy ennyire jo az akusztikad?
12 oktavra van allitva?

ARC off-ra lett állítva, így mérésközben nem volt semmilyen korrekció. 12 oktávval mi a gond?

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Engem is elkapott a méricske láz, bár még csak egyszer mértem, hogy megnézzem hogyan is működik a dolog. Tehát még nem tologattam, pakolgattam sem a sub-ot, sem a mikrofont. Meg szerintem először érdemes utánaolvasni hogy miként is kell paraméterezni és kiértékelni a mérési eredményeket/diagramokat. 
All_SPL.jpg
RT60.jpg
Spectrogram.jpg
Waterfall.jpg

Ez eq-val korigalt vagy ennyire jo az akusztikad?
12 oktavra van allitva?

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

A másik dolog egy új játékszer.IMG_2441.JPGMini DSP Umik-1 amivel majd jól megmérem a rendszert.Szerettem volna egy ilyet is kipróbálni,bár nagyon járatlan vagyok az ilyesmiben,de valahol el kell kezdeni!

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A center project folyamatban,sajnos elérhető példány legközelebb USA-ban van. Idő közben megérkeztek a hátterek.Sonus Faber Wall Valahol azt olvastam hogy akár frontnak is jó lehet természetesen subbal.Kipróbálva és összevetve a center hangjával azért maradok a három centeres felállásnál.A doboz méret azért hiányzik és a kissebb középmély sugárzó sem tud olyan hangot produkálni 5 literes dobozban.A másik dolog egy új játékszer.Mini DSP Umik-1 amivel majd jól megmérem a rendszert.Szerettem volna egy ilyet is kipróbálni,bár nagyon járatlan vagyok az ilyesmiben,de valahol el kell kezdeni!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Szerintem simán működhet a dolog, főleg h teszt után úgy tűnik be is váltotta az előzetes reményeket sztereóban.

Nem rosszak azért az LCR-ek. Teljesen egységes frontoldalt kapsz vele. Mondjuk ezzel az LCR-rel pl nagyon szívesen élnék együtt :
https://www.focal.com/en/us/high-fideli ... iva-utopia

Ez a Focal egész jól néz ki Annak idején a Dynaudio-nak volt hasonló megoldása.Aháttereknél tudok engedni ,de ott is igyan annak a magasnak kell lennie és Sonus Wall pont jó lenne.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ha neked megfelel a hangja,és a doboz kialakítása,akkor működhet a dolog.Csak számomra szokatlan ez a megoldás,az adott ár ebben az esetben nem jelent semmit,attól lehet eltérő karaktere a dobozoknak,mivel másra tervezték.A center csatornán jön ki a hanganyag jelentős része és nem csak a beszéd.Nekem nagyon megfelel a kialakítása.15 nm-re pedig a teljesítmény is elég lesz.Aztán jöhet majd valamilyen sub,de első körben a három center az első.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 781

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Szerintem simán működhet a dolog, főleg h teszt után úgy tűnik be is váltotta az előzetes reményeket sztereóban.
Nem rosszak azért az LCR-ek. Teljesen egységes frontoldalt kapsz vele. Mondjuk ezzel az LCR-rel pl nagyon szívesen élnék együtt :https://www.focal.com/en/us/high-fideli ... iva-utopia
Na igen,csak ha jól megfigyeled itt is más a hangszórók helyzete a front nem olyan kiképzésű mint a center,csak erre szerettem volna rávilágítani.Az LCR valóban lehet jó megoldás,akinek ez megfeleő.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Gabesz26
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: Gabesz26 »

Nem rosszak azért az LCR-ek. Teljesen egységes frontoldalt kapsz vele. Mondjuk ezzel az LCR-rel pl nagyon szívesen élnék együtt :
https://www.focal.com/en/us/high-fideli ... iva-utopia

Ha neked megfelel a hangja,és a doboz kialakítása,akkor működhet a dolog.Csak számomra szokatlan ez a megoldás,az adott ár ebben az esetben nem jelent semmit,attól lehet eltérő karaktere a dobozoknak,mivel másra tervezték.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha neked megfelel a hangja,és a doboz kialakítása,akkor működhet a dolog.Csak számomra szokatlan ez a megoldás,az adott ár ebben az esetben nem jelent semmit,attól lehet eltérő karaktere a dobozoknak,mivel másra tervezték.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Még annyi lehet a bibi,hogy a centersugárzó dobozának kialakítása fekvő,tehát úgy mérték be,hangolták.
Amennyiben ez az elrendezés tetszik neked,lehet jó alternatíva is.Egyébként ezt teljes rendszerben kellene meghallgatni 5.1-ben,hogy valójában mit tudnának így.
Nekem épp megfelel ez az elrendezés.Amennyiben sztereóban tezszik és centerkékt is tetszik,mi baj lehet a frontoldalon?Ez egy 900 dolláros centersugárzó volt.Hátra a Wall fog kerülni a home szériából szintén.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Még annyi lehet a bibi,hogy a centersugárzó dobozának kialakítása fekvő,tehát úgy mérték be,hangolták.
Amennyiben ez az elrendezés tetszik neked,lehet jó alternatíva is.Egyébként ezt teljes rendszerben kellene meghallgatni 5.1-ben,hogy valójában mit tudnának így.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Annyira nem értek hozzá,de a gyártók nem dialógokhoz fejlesztik a centersugárzóikat?
Lehet,hogy a magassugárzó megegyezzik,de a hangváltó és más alkatrészekben lehet eltérés.
A teljes hangszóró készlet megegyezik a concerto-val.A hangváltóról nem tudoknyilatkozni.Meghallgatás alapján azt tudom mondani hogy sztereóban használva lazán veri a Monitor Audio RS1-et.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Annyira nem értek hozzá,de a gyártók nem dialógokhoz fejlesztik a centersugárzóikat?
Lehet,hogy a magassugárzó megegyezzik,de a hangváltó és más alkatrészekben lehet eltérés.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Új ötletem támadt.

A napokban kipróbáltam két Sonus Faber Solo Home centert sztereóban és egész jól szóltak,arra gondoltam,hogy mi lenne ha három centert használnék LCR elrendezésben.

Ennek a centernek a hangszóró készlete megegyezik a Concerto hangszórókészletével és hátra mehetne egy pár Concertínó.Ha jól tudom a magasa teljesen egyformák.

Ez csak egy futó gondolat,de mit veszíthetek ha kipróbálom?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Megtudod mondani hány rétegű és pontosan milyen padlózata van a helyiségnek, ahol van a technika?Sajnos azt nem tudom,de hatékonyan izolál az alátét.A kanapé sem veszi át úgy a rezgést.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Tehát egy kicsivel bővebben a Subdude II alátétről.

Megtudod mondani hány rétegű és pontosan milyen padlózata van a helyiségnek, ahol van a technika?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tehát egy kicsivel bővebben a Subdude II alátétről.

A hatását azonnal észre lehet venni,nem kell túl sokáig fülelni.
A mély tartomány feszesebb lesz,segít megszüntetni azokat a rezgéseket amik zavarossá teszik az alsó frekvenciákat.
Azoknak is érdemes kipróbálni akiknek gondjuk van a helyiségben található bútorok rezonálásával,mert ezeket is csökkenti.
Csodát nem kell vári tőle,de javulást igen.
A javulás nagyobb mértékű mint a kiadás,tehát igazán költséghatékony megoldás.

Plusz egy ilyen is szolgáltatás is jár hozzá külhonban:

https://www.auralex.com/crm_praf/

További infó:

https://www.auralex.com/

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hű engem érdekel ez a SUB-DUDE téma, írhatnál róla, milyen anyagból van , mik a tapasztalataid, illetve itthon lehet kapni?

Köszi

Eredetileg USA gyártmány,de eBayen is rendelhető.

Az anyaga egy szövettel bevont lap és egy szivacs az alján.Kérdés hogy milyen szivacs?
Szóval egyszerű mint a faék,de a lényeg hogy hatásos.

Amit eddig tapasztaltam az a jóval megfogottabb mély tartomány,nem telepszik rá a hangképre és csökkenti a rezgéseket.
Eddig ennyit tapasztaltam.

Mivel más hasonlót eddig nem próbáltam,így nincs összehasonlítási alapom.

Antistati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Antistati »

Hű engem érdekel ez a SUB-DUDE téma, írhatnál róla, milyen anyagból van , mik a tapasztalataid, illetve itthon lehet kapni?

Köszi

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ma kíváncsiságból kipróbáltam egy subwoofer alátétet.Első tapasztalatból azt mondanám hogy éri az árát.Később még írok róla.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Király!
Már csak a nagyobb center hiányzik!
Bár ha tudnál venni egy Cremona centert nem biztos, hogy beférne a jelenlegi helyre!
Az a gondom hogy megfelelő elektronikával nem egyszerű kiszolgálni.Agyalok hogy mi legyen.Biztos te is tapasztaltad hogy ez a kategória már nagyon érzékeny arra hogy mi van elékötve.Természetesen ez másra is igaz.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Csendélet!IMG_1983.JPG
Király! 
Már csak a nagyobb center hiányzik!   
Bár ha tudnál venni egy Cremona centert nem biztos, hogy beférne a jelenlegi helyre! 
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Csendélet!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”