Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 946

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Távol a világtól

Amennyire nem akartam megnezni annyira erdekes volt, na nem az akciokra meg az efektusokra gondolok, hanem, hogy
[SPOILER] szerintem ez spoiler
talan kezdenek az amerikaiak rajonni, hogy kicsit tultoltak magukat a vilagban
.
Ketto erdekes mondat is elhangzik a filmben. Jo szorakozast hozza. :)

youtu.be/7eTurM6YLEY
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: wittao »

DeLorean írta:
2023.12.08., pén. 14:31
wittao írta:
2023.12.07., csüt. 20:58
Napoleon

Tegnap iMAX-ben neztuk meg baratokkal.
Nem volt rossz film, de bevallom sokkal tobb nyertes csatara es csatajelentere szamitottam. Inkabb a szemelyisegen volt a hangsuly szerintem, es engem egy ido utan mar nyomasztott a film.
Nem varom, hogy ujra megnezzem valamikor, pedig titkon egy ujabb nagy ivu kosztumos filmre szamitottam, mint mondjuk a Gladiator… de szamomra nagyon nem.
Nem láttam, de inkább a Joker filmre hajaz, nem?
Egyszer meg kell nézni, de nincs benne több.
Tudod, talan pont ez volt a legnagyobb gondom.
Mintha Jokert lattam volna francia katonanak oltozve… egyezeruen barmennyire is szeretem Phoenix-et szinte egy kaptafara megy a szineszi jateka. Es a Joker eseteben ez illett hozza, na de egy Napoleon szintu karakter eseten? Nem is tudom… erthetetlenul allok egyelore, amikor eszembe jut.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

wittao írta:
2023.12.07., csüt. 20:58
pedig titkon egy ujabb nagy ivu kosztumos filmre szamitottam, mint mondjuk a Gladiator… de szamomra nagyon nem.
Úgy látszik, hogy a Gladiator szintű filmekre nagyon is várni kell, talán emberöltőnként jönnek….

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: wittao »

Napoleon

Tegnap iMAX-ben neztuk meg baratokkal.
Nem volt rossz film, de bevallom sokkal tobb nyertes csatara es csatajelentere szamitottam. Inkabb a szemelyisegen volt a hangsuly szerintem, es engem egy ido utan mar nyomasztott a film.
Nem varom, hogy ujra megnezzem valamikor, pedig titkon egy ujabb nagy ivu kosztumos filmre szamitottam, mint mondjuk a Gladiator… de szamomra nagyon nem.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Vörös veréb (Red Sparrow)

Most jutottam oda, hogy megnézzem.

Összességében nem volt rossz, cselekmény, színészek, miliő, fényképezés, zene rendben volt.
Krimik, kémfilmek esetében a lassú folyás sosem zavart, így itt sem.

De hiányzott belőle a karakter fejlődés és a feszültség: sem annak nem volt semmilyen íve és így izgalma, hogy egy balerinából kém lesz, sem szakmai, sem szexuális feszültség nem volt az amerikai és orosz kém viszonyában, sem Márvány lelepleződésében semmi katartikus nem volt.
Az egész tét nélkülinek hatott.

Nem bánom, hogy megnéztem, aki szereti a kémfilmeket és még nem látta, nyugodtan tegyen vele próbát, de nem egy mestermű - pedig minden adott volt, hogy az lehessen.

A könyvet nem olvastam, de netes vélemények szerint az adaptáció pont a lényeget hagyta ki filmből.
(Ahogy, szerintem, a Harry Potter filmekből is pont a lényeg maradt ki, mert a fő történet szál a HP könyvekben is érdektelen.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3983

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Megfojtott virágok

https://m.imdb.com/title/tt5537002/

Régi vágású, grandiózus film, kiváló alakításokkal. Közel 3,5 óra, de megéri végig nézni.
DiCqprio zseniális, De Niro nem is kérdés.
És igazából minden szereplő remek, a végén pedig Brendan Fraser és John Lithgow szinte cameo szerepét is jó volt látni.
Jesse Plemonst pedig egyre jobban bírom.

A képi világa nagyon szép, a zene is illik a filmhez. Jó kis mozi élmény volt. Ajánlom.

.
1697207643-temp-IcNFjp_cikktorzs@3x.jpg
Csak a Marantz! :-D

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 695
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Régebbi Oszkár vagy Bafta díjas filmeket nézünk ebben a vacak időben

Vérző olaj - Daniel Day-Lewis
Nem vénnek való vidék - Javier Bardem
jók
Bardem-től még most is félek :rolleyes:
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Apaci72 írta:
2023.12.06., szer. 12:25
Sziasztok!
Disney +
Ezt ajánlom, I. évad 4 rész:
https://youtu.be/AnPl4PuNb5U

Remélem hamarosan jön a következő évad...
Trailer ígéretes volt, elkezdtem anno, de 2-3rész alatt többször is bealudtam, szóval kuka.

Inkább ez:
A nagy szájú
https://www.imdb.com/title/tt21195490/

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Sziasztok!
Disney +
Ezt ajánlom, I. évad 4 rész:
https://youtu.be/AnPl4PuNb5U
p25101345_b_h8_ab.jpg
Remélem hamarosan jön a következő évad...
PD Cyviz F22 wuxga - Prismasonic HD5000M - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Dögrovás és az újratelepített Disney+ app együtt néhány rossz döntéshez vezetett:

Übergáz (Stuber)

A magyar cím illik magára a filmre.
Egy rosszul látó rendőr és egy bénázó Uber sofőr kényszerű kalandja.
Lehetett volna egy tisztességes "buddycop" mozi.
Gyakorlatilag minden rossz benne, ami egy filmben rossz lehet.
Félidőnél kinyomtam.

A menü (The Menu)

Sok szék között a pad alá.
Vígjátéknak nem elég vicces.
Szatírának, társadalom kritikának gyenge.
Történet, tanulság meg nemigen van.
Van benne néhány vicces jelenet, meg Anya-Taylor Joy, de ennyi.
Végigszenvedtem, de nem érte meg.

Fekete Párduc 2. (Black Panther: Wakanda Forever)

Én sok mindent elviselek a szuperhősfilmektől, de az MCU-ban a Fekete Párduc 1. része volt, SZERINTEM, a leggyöngébb eresztés, úgy a nézhetetlenség határát súrolta.
A 2. rész se lett jobb.
Csak MCU kompletistáknak (ez okból néztem én is ...).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

kargidje írta:
2023.12.03., vas. 10:38
...
Melyik app-ot használod? Tv, pc, tablet, teló ... stb.
A Disney+ app-ot egy 2015-ös gyártmányú, androidos Sony tévén használom.

Lehet, nem véletlen, hogy a tévén elérhető Google Play Áruházban a felhasználói értékelés 2,4 pont.
(Az androidos mobilomon elérhető áruházban 4,5 pont...)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6385

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

n AppleTV-n és iPad-n használom a Disney+ appot, ezeken pont olyan, mint az összes többi filmstream-szolgáltató appja.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

scaurus írta:
2023.12.01., pén. 16:59
Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice)

A 3. Kenneth Branagh-féle Poirot film.
Branagh 3. alkalommal rettenetes, mint Poirot.

A 3 közül még ez a legélvezhetőbb, bár, függetlenül attól, hogy mindenre kapunk magyarázatot, a természetfeletti jelenetek mennyisége miatt ennek már vajmi kevés köze van egy Poirot filmhez.

David Suchet magabiztosan ül a trónján, a Branagh-féle filmeket gyorsan befedi a feledés jótékony homálya.

Csak megveszekedett, kompletista Poirot rajongóknak tudom ajánlani, senki másnak.

MÁS

Költői kérdés: a Disney+ app miért egy hulladék, amit szinte hetente újra kell telepíteni, mert egy idő után nem indítja el a kiválasztott filmet, hanem egyszerűen kilép?
(A gyorsítótár törlése sem segít...)

Az HBO Max, Netflix, Spotify alkalmazásokkal nincs ilyen probléma.

+1

nekem az 1. Poirot alakítása is nevetséges, jómagyarosan gáz volt. A többit inkább kihagyom.

Melyik app-ot használod? Tv, pc, tablet, teló ... stb.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

25 km/h - Féktelen száguldás

Szintén nem az elejétől , és nem is végig láttam, de amíg néztem tetszett. Nem egy akciófilm, de egy kellemes időtöltés. A szereplők is jól játszottak, szép tájakon visz keresztül a film.
Két testvér 30 év után újból találkozik apjuk temetésén. (Klisés) Teljesen különböző életvitel, elfojtott ellentétek, bunyó a temetésen. Majd belevágnak kamaszkoruk álmába, hogy átszelik mopeden az országot.....

Ilyen szomorkás hétvégére tökéletes!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Pár rövidfilmet ajánlok, amik bár nem tartalmaznak robbanásokat, meg véres jeleneteket, de mégis szerintem kiváló alkotások.

Café Marylin
https://m.imdb.com/title/tt21440792/

Mi lehet az, amiért az ország legnépszerűbb szinkron színészét meghívják egy kis kávézóba zárás után? Nos, olyan meglepő, és fordulatos sztori kerekedik ebből, hogy szerintem minden film rajongó mind a 10 ujját megnyalja utána. Zseniális!

Utolsó esély
https://m.imdb.com/title/tt15135992/?re ... %2520esely

Miért akar egy 50-es évei körül járó ember hirtelen megtanulni gördeszkázni? Nagyon szép és megindító történet arról, hogy sosem késő, főleg ha az ember belátja, hogy hibázott.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice)

A 3. Kenneth Branagh-féle Poirot film.
Branagh 3. alkalommal rettenetes, mint Poirot.

A 3 közül még ez a legélvezhetőbb, bár, függetlenül attól, hogy mindenre kapunk magyarázatot, a természetfeletti jelenetek mennyisége miatt ennek már vajmi kevés köze van egy Poirot filmhez.

David Suchet magabiztosan ül a trónján, a Branagh-féle filmeket gyorsan befedi a feledés jótékony homálya.

Csak megveszekedett, kompletista Poirot rajongóknak tudom ajánlani, senki másnak.

MÁS

Költői kérdés: a Disney+ app miért egy hulladék, amit szinte hetente újra kell telepíteni, mert egy idő után nem indítja el a kiválasztott filmet, hanem egyszerűen kilép?
(A gyorsítótár törlése sem segít...)

Az HBO Max, Netflix, Spotify alkalmazásokkal nincs ilyen probléma.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

scaurus írta:
2023.11.28., kedd 18:18
...
Bár, 20+ gyári korongjaim (cd, dvd) kezdenek tönkre menni...
Mármint: 20+ éves

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Testek (Bodies)

Tinédzser koromban biztos tátott szájjal bámultam volna, milyen izgalmas, hogy ugyanaz a holttest felbukkan ugyanazon a helyen, de eltérő időpontokban.

Őszülő halántékkal szemlélve viszont az unalom lengte körül.
A sztori nem izgalmas, a színészek nem túl karizmatikusak, a karakterek, beleértve a szerencsétlen hullát is, érdektelenek.

Semmi (akár hangulat, zene) nem fogott meg, így 1 rész után elengedtem.

Élet a bolygónkon (Life on our Planet) (2023)

Végtelenül látványosan és hihetően talált ismeretterjesztő(nek mondott) sorozat.
Viszont inkább tűnik légből kapott spekulációnak, mint hitelesnek.

1 rész után elengedtem ezt is.

MÁS

Vajh, az HBO Max miért hirdeti azt a Harry Potter-filmekkel kapcsolatban, hogy "Rád vár az egész gyűjtemény", amikor a Legendás állatok 3. része nincs a kínálatban.

Vagy ezt ugy kell értsem, hogy az HBO Max rendelkezésére álló egész gyűjteményt nézhetem (elérhetővé teszik a csóró magyarnak), csak az ő EGÉSZ gyűjteményényük valójában NEM TELJES?

Újabb példája, hogy streaming nem videotéka, így ebben a formában nem váltja ki a korongat, (illegális) letöltést.

Bár, 20+ gyári korongjaim (cd, dvd) kezdenek tönkre menni...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

The Creator/Az Alkotó

7.1-es IMDB pontszámnál jár, gondoltam megnézem. Alapvetően jó, de azért kicsit vegyes benyomásaim lettek. Technikailag kiváló minőséget kapunk, magyar TrueHD hangok, Atmos-ok szépen zenélnek, a sub-ok is izzadnak, amikor robbannak az atombombák (amúgy elég sűrűn a filmben). Jó a CGI is benne. A történet kicsit izzadságszagú, bár nem mindig lehetett előre kitalálni a következő részt. Szárnyas Fejvadász és Terminator feeling-je van néha az embernek a film nézése közben. Van benne egy-két híresebb színész is. Egyfajta érzékenyítést láthat az ember ami jelen esetben a emberforma kiborgok és az emberek háborújáról és újra magára találásáról? szól. Persze vannak benne meseszerű dolgok is, amik kicsit visszavesznek az élményből, a színészek munkáját nem mondanám kiemelkedőnek, de ettől függetlenül bőven az egyszer nézhető film kategóriájában van. Feleségem is végignézte, akkor olyan nagyon rossz nem lehet…
blogroll-creator-review-1695740984192.jpg
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.11.22., szer. 14:15
zx07 írta:
2023.11.22., szer. 13:03
Én ugyanezeket írtam volna. Valami szex-féleség kell azért a mai filmekbe, még ha éppen ebben erőltetett is némiképp. Csodálkoztam is, hogy nem volt benne LMBTQ-szál... így nem biztos az Oscar... (bár sokan azt írják, hogy biztos). Minden tetszett benne, de amit húztak mint a rétestészta, azok a tárgyalásos jelenetek voltak. 40-45 perccel is rövidebb lehetett volna ha húznak rajtuk egy kicsit. Így 3 óra.
Igen, azon én is csodálkoztam. :)

A bomba robbantása, a feszültég, hogy elpusztul-e a világ közben nagyon jó volt. A hang a frenetikus egyébként.

Sajnáltam a magyarok háttérbe szorítását. Azt jobban ki lehetett volna fejteni. Kivel milyen volt a konfliktus és miért.
Így Teller egy faxkalap, de mi nem értjük miért. Nagyon idiótának állították be.
A tárgyalást meg sokkal sokkal jobban meg kellett volna csinálni, ott kevés volt a feszültség.

A két nő bár jól játszott, de valahogy nem illettek bele a képbe teljesen.

Tetszett, ahogy az elnök gyávának nevezi Oppenheimer-t és nem akarja látni, de ezt a szálat is sokkal jobban meg lehetett volna csinálni. A többi elnökkel meg egy kontrasztot.

De soha rosszabb filmet. Ez azért valami!
Ahogy írtam nekem a mondjuk Számolás Joga sokkal inkább bejött.
Nem a magyarokról szól a film, az látszik, de nem is ez volt a cél - az is látszik. Én azt vettem ki a filmből, hogy Teller legalább akkora koponya volt, mint Oppenheimer és ugye két dudás egy csárdában... később ez be is igazolódott a H-bombával. Az A-bomba is nagyot szól, de a H-bomba mekkorát szól. Illetve az jól átjött, hogy ez egy nemzetközi csapat volt, akik együtt dolgoztak. Sose rosszabb filmet...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2023.11.19., vas. 09:12
Oppenheimer

Gondolom mindenki megnézi, kíváncsi leszek a véleményekre.
Nagyon várós volt a film és lehet kap díjakat, de nekem valahogy nem állt össze egy egésszé és hatalmas hiányérzetem van.
A színészek kiválóak, a történet is jó, de sok felesleges dologgal foglalkozik és nem fejt ki olyan dolgokat, amiket érdemes lenne.
Cillian Murphy, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon és még sk ismert név és arc.

Florence Pugh a Marvel után itt is "jeleskedik" - teljesen érthetetlen és nem ebbe a filmbe való a sex jelenet. Az első még OK, de a második már inkább nevetséges. Na de jó őt is látni ilyen "környezetben". :)

A bevétel mindenesetre OK lesz. 100 millióból készült és már milliárdnál jár.

8 pontot azért adok rá.
:smile32:

oppenheimer.jpg
Én ugyanezeket írtam volna. Valami szex-féleség kell azért a mai filmekbe, még ha éppen ebben erőltetett is némiképp. Csodálkoztam is, hogy nem volt benne LMBTQ-szál... így nem biztos az Oscar... (bár sokan azt írják, hogy biztos). Minden tetszett benne, de amit húztak mint a rétestészta, azok a tárgyalásos jelenetek voltak. 40-45 perccel is rövidebb lehetett volna ha húznak rajtuk egy kicsit. Így 3 óra.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2023.11.21., kedd 06:58
Monarch: Legacy of monsters

https://m.imdb.com/title/tt17220216/

Az újhullámos Godzilla - King kong univerzumban játszódó sorozat. A 2014-es film után játszódik 1 évvel, sok, sok visszatekintéssel az 50-es évekbe a kezdetekhez.
Inkább a jól felépített karaktereket van a hangsúly, és a történeten, a pár zúzás, ami van benne, az pedig kifogástalan, első osztályú minőségben van megvalósítva.
Első két rész alapján jó.
Csak megint az unalomig ismételt klisék: a menő, k. laza okoska, kissé szerencsétlen srác, nameg a csinilány ... kölökfilmet csináltak belőle. :smile33:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Monarch: Legacy of monsters

https://m.imdb.com/title/tt17220216/

Az újhullámos Godzilla - King kong univerzumban játszódó sorozat. A 2014-es film után játszódik 1 évvel, sok, sok visszatekintéssel az 50-es évekbe a kezdetekhez.
Inkább a jól felépített karaktereket van a hangsúly, és a történeten, a pár zúzás, ami van benne, az pedig kifogástalan, első osztályú minőségben van megvalósítva.
Első két rész alapján jó.

.
Apple_TV_Monarch_Legacy_Monsters_key_art_graphic_header_4_1_show_home.jpg.small_2x.jpg
Apple_TV_Monarch_Legacy_Monsters_key_art_graphic_header_4_1_show_home.jpg.small_2x.jpg (82.52 KiB) Megtekintve 2790 alkalommal

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

scaurus írta:
2023.11.19., vas. 07:59
Rémálmok útvesztője (Nightmare Alley)
...
mármint Rémálmok sikátora
...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

MGMART írta:
2023.10.31., kedd 20:58
Sound of Metal- A metál csendje (2019)

A filmet összesen 160 díjra jelölték , ezek közül 6 Oscarra. Köztük a legjobb hangra. Ami ez esetben a teljes filmélményhez nélkülözhetetlen.
398536501_871058921204135_2015719937737415354_n.jpg
Én is csak ajánlani tudom ezt a remek filmet.

Valóban nagyon jó a hangja is, rengeteget hozzáad a film élményhez, és ahhoz, hogy bele tudjuk élni magunkat a főhős helyzetébe.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”