Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifalodája
Szia!Azért hozzád fordulok mert úgy emlékszek neked volt ilyen géped!Beszereztem egy Yamaha rx-v3800 készüléket!Lenne egy problémám a Hdmi nem tudok képet kicsikarni!Probáltam projektoron semmi Plazmán érzékeli ,hogy a Hdmin van valami bedugva amikor bekapcsolom de kép akkor sincs!Mit csinálok rosszul?Vagy rossz a Hdmi kimenet?A hd hang jön hdmin!Több Hdmi kábelt is probáltam!Csak a kimenettel van bajom!Egy hdmi splitter segítene? Media playerre dugnám ès az egyik hdmi menne a projiba a másik meg az erősítőbe?!A hd hang fontos lenne ezért kérdezem a hdmi splitter.Előre is köszi a segítséget!
Bandi Mozifalodája
Az én álláspontom az,hogy a Gyűrűk ura trilógiát és a Hobbit-ot is főleg olyan emberek tudják igazán értékelni akik szeretik,vagy korábban szerették a fantasy-t,pl regényekben is olvasni,vagy akár azokon nőttek fel,nemcsak a TV-ben és a moziban nézték.
( Pl John Caldwell,Jeffrey stone összes regényét olvastam kamaszkoromban,volt amelyiket számtalanszor,vagy említhetném még a Dragon Lance krónikákat,a Skandar Graun Káosz sorozatot és még számtalan más regényt is ebben a műfajban )
Akik átrágták már magukat sok-sok ilyen regényen és filmeken,a néha kissé bárgyú és esetlen filmbeli "túlkapások" és egyéb "gyenge hibák" is sokkal inkább elfogadhatóbbak megbocsájthatóak ha van olyan.
Szerintem a Hobbit abszolút nem sikerült gagyira.
Nekem tetszett csakúgy mint az első része.Nincs számomra olyan hogy melyik a jobb. A Gyűrűk urával is detto így vagyok.Mindhárom rész tetszett
A rajongók készülhetnek ha már a harmadik Hobbit is elkészül majd,mert tuti lesz egy rakás steelbook,digibook,"százlemezes" lapozgatós díszdoboz és ilyen-olyan "egybenőtt" Gyűrűk ura/Hobbit kiadvány is. Lehet megint bolondítani a népet aki nem "éri be" a "letöltött változattal"...
Az Éhezők viadala újabb része szerintem kb 1:20 perc csupán "farsangi bál" a filmben és bohóckodás.
Az izgalmak és a látvány inkább utána indul be. De nem volt nagy durr,nekem az első jobban tetszett.Az kicsit "koszosabb" volt és egyszerűbb.
Hát nyilván a vérbeli fantasy rajongók élnek halnak bármi ilyesmiért.
De azért a mezei mozis és fantasy kedvelőnek néha egy kicsit shock az üresjárat, kornyikálás és a butyuta erőltetett 472x megismételt nyálas párbeszédek. Nem mellesleg én elvárok női karaktert is, legyen az bármilyen film .
Nincs ezzel gond, valamilyen szinten tetszik ez is, csak erős volt az előd és ahhoz képest soványka (még?).
A marketinges kopasztáshoz inkább nem szólok hozzá .
Hát a Futótűz is abból a szempontból eléggé gyenge hogy túl sok mindent nem tűztek hozzá mint folytatás. Nem gond a farsangi bál, mert része a lényegnek, de ez kevés volt.
És mondjuk azt sem értem hogy egy picivel több újdonság nem fért volna e bele, vagy normális befejezés?
Első rész bejött, ha fejen állnak akkor is megnézem a folytatásokat nem kell ehhez drámai epic elharapott végződés...
(Tegyük hozzá hogy nem másfélórás a Hunger Games sorozat se, de még így is tetszett végig)
Mondjuk teljesen mind1 melyik filmről van szó, nem komálom ez ilyesfajta befejezést. Főleg a sikeres filmeknél nem.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Hát ezt remélem majd én is, nem volt magas a szint (csak ércelődök, a hívők mindjárt nekem esnek ).
De én ezt elnapolom asszem, nem bírok elviselni pár napon belül több "félbenhagyós" filmet...
...ma az Éhezők Viadala - Futótűz rendesen felidegelt ebből a szempontból . A Mockingjay-t tuti egyben nézem majd meg később.
Az én álláspontom az,hogy a Gyűrűk ura trilógiát és a Hobbit-ot is főleg olyan emberek tudják igazán értékelni akik szeretik,vagy korábban szerették a fantasy-t,pl regényekben is olvasni,vagy akár azokon nőttek fel,nemcsak a TV-ben és a moziban nézték.
( Pl John Caldwell,Jeffrey stone összes regényét olvastam kamaszkoromban,volt amelyiket számtalanszor,vagy említhetném még a Dragon Lance krónikákat,a Skandar Graun Káosz sorozatot és még számtalan más regényt is ebben a műfajban )
Akik átrágták már magukat sok-sok ilyen regényen és filmeken,a néha kissé bárgyú és esetlen filmbeli "túlkapások" és egyéb "gyenge hibák" is sokkal inkább elfogadhatóbbak megbocsájthatóak ha van olyan.
Szerintem a Hobbit abszolút nem sikerült gagyira.
Nekem tetszett csakúgy mint az első része.Nincs számomra olyan hogy melyik a jobb. A Gyűrűk urával is detto így vagyok.Mindhárom rész tetszett
A rajongók készülhetnek ha már a harmadik Hobbit is elkészül majd,mert tuti lesz egy rakás steelbook,digibook,"százlemezes" lapozgatós díszdoboz és ilyen-olyan "egybenőtt" Gyűrűk ura/Hobbit kiadvány is. Lehet megint bolondítani a népet aki nem "éri be" a "letöltött változattal"...
Az Éhezők viadala újabb része szerintem kb 1:20 perc csupán "farsangi bál" a filmben és bohóckodás.
Az izgalmak és a látvány inkább utána indul be. De nem volt nagy durr,nekem az első jobban tetszett.Az kicsit "koszosabb" volt és egyszerűbb.
Bandi Mozifalodája
Tegnap megvolt a Smaug, kellemes csalódás, jobban tetszett mint az előző! Jó kis szub kergető :-))
Hát ezt remélem majd én is, nem volt magas a szint (csak ércelődök, a hívők mindjárt nekem esnek ).
De én ezt elnapolom asszem, nem bírok elviselni pár napon belül több "félbenhagyós" filmet...
...ma az Éhezők Viadala - Futótűz rendesen felidegelt ebből a szempontból . A Mockingjay-t tuti egyben nézem majd meg később.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Bandi Mozifalodája
A Smaug pusztasága nekem tetszett.Nézd meg érdemes!! Akinek az első rész bejött és persze alapvetően maga a Gyűrűk ura trilógia is biztos ez is úgy lesz. Hang és képi hatások durván jók. 2D és 3D meg is fogom szerezni majd!
Megpróbálom, nem a szívem csücske az egész franchise, de nem adom fel és megpróbálom ideális kedvű állapotban vászonra küldeni .
Horror? Én igazából az Old school horror iskolát kedvelem a mai béna művérfürdők és idétlen visítozások nem hoznak lázban. Halálos Kitérő 1 része szerintem über,nálam alap a műfajban pedig az már nem Old school.viszont a többi részek elképesztően bénák lettek.
Természetesen a Jason és a Michael Myers (Halloween) féle szurkálós horrorok a kedvenceim és ide tartozik még Freddy is,viszont a Texasi fűrészelésben is a 2003-as remake jött be leginkább.Az egyszerű horrorok az igazán jók.Amiben már megjelennek különböző (a mai filmekre jellemző) túlkapások azzal el is vágták nálam könnyen..
A "megtörtént esetes" horrorok/Thrillerek is királyak szerintem sőt sok kedvencem is van ,vagy a King,Koontz,Hitchcock regényei alapján készült néhány kultfilm is.
Most hirtelen nem jut eszembe sok de azért ha beleásnám magam tudnék összeállítani egy kemény horror listát melyek fogtak meg leginkább. Gondolom te is Bandi.
Jó hát ez tág fogalom. A zombis, bélbenturkálós olasz-argentin Fulci,Romero alapművek féltett kincsei a gyűjteményemnek.
Lehet akár milyen gagyi, a feeling nagyon megvan náluk. De ezeknek befellegzett, talán az utolsó és jó modernebb darab az "Az Élőhalottak Visszatérnek 3" volt, de az is bőven 90es évek.
A beteges aberrált lelkületű Láncfűrészes és társai is jöhetnének pár újabb filmmel.
De a mai technológiával lehet nem is mernének belefogni . Majd talán beindulnak, de biztosan nem az amerikai ipar fogja megoldani.
Azért be be csúszik egy Rec sorozat, vagy egy Barlang sorozat, vagy a haladóknak is pl, a Mártírok....
ASci-fi?
A mostaniak közül pl (Föld után,ender's game,Elysium,Gravity,Europa report), egyik sem fogott meg igazán.Látvány van dögivel,az rendben vam,arra bőven rámennek, de nekem az a véleményem hogy sokszor túl sterilre akarnak egy-egy filmet a készítők és túl bonyolítanak is néhány filmet..
Az Enders game számomra vicc ,gyerek sci-fi és pl Harrison Ford-al,olyan alakításai után mint a Indiana jános a szökevény és pl a Tűzfal.Ő ilyen filmekben való nem a sztreccsruhás sci-fikhez...
Persze a Star Wars más tészta és jóval a fentiek előtt volt már,de akkor még nagyon ifjú volt,más volt az az időszak,olyan ez mint manapság Arnie-t látni az akciófilmekben öregesen...
Már jöhetne egy újabb AVP film is Olyan már rég volt.
Számomra a Predator az egyik legállatabbul sikerült "idegen lény" a filmtörténelemben,
Nagyon eltalálták már a '87-es Arnie féle ragadozóban is,pedig ha a mai filmeket nézzük mikor volt már az?
Én várnám még hogy legyen valamiféle folytatás
Szerencsétlen Ford-nak vége lett mint színész kb a Szökevény-nél... azóta vergődik. "Nem én öltem meg a feleségemet!" .
Na majd az Expendables 3 -ban , de az megint mindenről szól csak színészi teljesítményről nem...
Hát a horrorabb sci-fi kategória is lassan már reménytelen . AVP? akarsz megint egy love story-s Alien-Predator filmet? , Vagy Schwarti utánzat Adrien Bodris káoszt? .
Pedig nagyon félbe hagyták a Yutani corp szállal... (és van könyv belőle dögivel).
-
Sajnos valszeg nem és nehezen eladhatók, kevés az olyan hülye felvevő kör mint mi .
- fodesz
- V.I.P.
Bandi Mozifalodája
No hát se láttam még, kölcsönződik, meglessük .
Ami a filmeket illeti én nem válogatok és minden érdekel. És általában ha valamelyik eljut a "play" gombig akkor az végignéződik...
...ami nem minden esetben szerencsés , de hát megelőlegezem a bizalmat és várom a csodát és végignézem. Aztán az esetek 90%ban jó hosszú káromkodással végződnek egy 1-2 stalb kíséretében a teraszon .
A képlet egész jó lett valóban, de a fene nem érti hálíwúdot hogy az aktuális divatnak megfelelően egy stílusból van dömping egy időszakban.
De ez akkor egész jó mozik sikerültek; Képlet, Amikor megállt a föld, Világok harca, X-Akták, stb...
A mostani sci-fi dömping elég furán sikerült sajna, és leállhatnának a képregény átiratokkal is.
Nem igaz hogy nincs ötletük, normális vígjáték nincs, normális akció sincs, horrorról meg nem is beszélve (a TV-s sorozatok durván aláznak mindent).
Smaug pusztaságára is el kéne már indulnunk, de félek a végére kárt teszek magamban .
A Smaug pusztasága nekem tetszett.Nézd meg érdemes!! Akinek az első rész bejött és persze alapvetően maga a Gyűrűk ura trilógia is biztos ez is úgy lesz. Hang és képi hatások durván jók. 2D és 3D meg is fogom szerezni majd!
Horror? Én igazából az Old school horror iskolát kedvelem a mai béna művérfürdők és idétlen visítozások nem hoznak lázban. Halálos Kitérő 1 része szerintem über,nálam alap a műfajban pedig az már nem Old school.viszont a többi részek elképesztően bénák lettek.
Természetesen a Jason és a Michael Myers (Halloween) féle szurkálós horrorok a kedvenceim és ide tartozik még Freddy is,viszont a Texasi fűrészelésben is a 2003-as remake jött be leginkább.Az egyszerű horrorok az igazán jók.Amiben már megjelennek különböző (a mai filmekre jellemző) túlkapások azzal el is vágták nálam könnyen..
A "megtörtént esetes" horrorok/Thrillerek is királyak szerintem sőt sok kedvencem is van ,vagy a King,Koontz,Hitchcock regényei alapján készült néhány kultfilm is.
Most hirtelen nem jut eszembe sok de azért ha beleásnám magam tudnék összeállítani egy kemény horror listát melyek fogtak meg leginkább. Gondolom te is Bandi.
Sci-fi?
A mostaniak közül pl (Föld után,ender's game,Elysium,Gravity,Europa report), egyik sem fogott meg igazán.Látvány van dögivel,az rendben vam,arra bőven rámennek, de nekem az a véleményem hogy sokszor túl sterilre akarnak egy-egy filmet a készítők és túl bonyolítanak is néhány filmet..
Az Enders game számomra vicc ,gyerek sci-fi és pl Harrison Ford-al,olyan alakításai után mint a Indiana jános a szökevény és pl a Tűzfal.Ő ilyen filmekben való nem a sztreccsruhás sci-fikhez...
Persze a Star Wars más tészta és jóval a fentiek előtt volt már,de akkor még nagyon ifjú volt,más volt az az időszak,olyan ez mint manapság Arnie-t látni az akciófilmekben öregesen...
Már jöhetne egy újabb AVP film is Olyan már rég volt.
Számomra a Predator az egyik legállatabbul sikerült "idegen lény" a filmtörténelemben,
Nagyon eltalálták már a '87-es Arnie féle ragadozóban is,pedig ha a mai filmeket nézzük mikor volt már az?
Én várnám még hogy legyen valamiféle folytatás
Bandi Mozifalodája
Bandi szerintem a mostanában látott ,felsorolt filmek közül egyértelműen a Képlet a legjobb. Persze egészen különböző műfajok kerültek megnézésre és "megmérettetésre" a mozifalodában ,de a többi szerintem egy fabatkától csak kicsivel ér többet. A film hangulata elég depressziós de legalább ütősre sikerült.
Én most erre a filmre fogok ráhangolódni. Még nem láttam egy kollégám ajánlotta...
No hát se láttam még, kölcsönződik, meglessük .
Ami a filmeket illeti én nem válogatok és minden érdekel. És általában ha valamelyik eljut a "play" gombig akkor az végignéződik...
...ami nem minden esetben szerencsés , de hát megelőlegezem a bizalmat és várom a csodát és végignézem. Aztán az esetek 90%ban jó hosszú káromkodással végződnek egy 1-2 stalb kíséretében a teraszon .
A képlet egész jó lett valóban, de a fene nem érti hálíwúdot hogy az aktuális divatnak megfelelően egy stílusból van dömping egy időszakban.
De ez akkor egész jó mozik sikerültek; Képlet, Amikor megállt a föld, Világok harca, X-Akták, stb...
A mostani sci-fi dömping elég furán sikerült sajna, és leállhatnának a képregény átiratokkal is.
Nem igaz hogy nincs ötletük, normális vígjáték nincs, normális akció sincs, horrorról meg nem is beszélve (a TV-s sorozatok durván aláznak mindent).
Smaug pusztaságára is el kéne már indulnunk, de félek a végére kárt teszek magamban .
- fodesz
- V.I.P.
Bandi Mozifalodája
Bandi szerintem a mostanában látott ,felsorolt filmek közül egyértelműen a Képlet a legjobb. Persze egészen különböző műfajok kerültek megnézésre és "megmérettetésre" a mozifalodában ,de a többi szerintem egy fabatkától csak kicsivel ér többet. A film hangulata elég depressziós de legalább ütősre sikerült.
Én most erre a filmre fogok ráhangolódni. Még nem láttam egy kollégám ajánlotta...
http://www.youtube.com/watch?v=Wv49SrCneGU
Bandi Mozifalodája
Még mielőtt terítékre kerülne a tyúk, előtte jöjjön az utolsó tízes akik vászonra kerültek a Mozifalodában:
Képlet - Knowing
Nekem ez eddig kimarad, de páran jót nyilatkoztak róla.
És valóban, még Nick Cage is majdnem használható volt benne.
Halálos Szerelem - The Necessary Death of Charlie Countryman
A Heineken reklámokat rendező pali filmje. Párbannézős.
Románia, trabant, LaBeouf, Mikkelsen, Schweiger...
Egyszernézős, de legalább volt stílusa.
Végjáték - Ender's Game
Hát most már a Super 8 után menthetetlenül létrejött a tini sci-fi kategória.
Kép, hang patent. Filmileg meg Ben Kingsley játszik benne
Match Point - Match Point
Még nem sikerült megnéznem eddig... hál isten.
Mostmár biztos hogy engem Scarlett Johansson -t egymásnak teremtettek (sry J-Law).
Rendesen felidegelt a végeredmény és maga a film is, hogy hogyan képzelték ezt el filmnek?
Persze Woody Allen film, és rávágnám hogy nagyon gyenge és felejthető.
Aztán valahogy járt a fejembe a cselekmény még pár napig, lehet hogy jó film? .
A Jogász - The Counselor
Katasztrófa.
KA-TASZ-TRÓ-FA .
Pedig hogy vártam és micsoda szereposztás.
De valahogy mindenből sokat akart Ridley és keveset markolt.
Persze azon felül hogy néha pár perc erejéig van értelme is,
és a filmtörténet történelmében most a lehető legtöbbet mutatnak Cameron Diaz műmelleiből
egy zagyva és erőltetett valami lett.
Lehetett volna sokkal jobb is .
A Zombik Lázadás - Rise of The Zombies
Jááááj, ez már nem is B hanem C kategória.
Borzalmasan gyenge volt, meg nevetni sem volt kedvem a bénázáson...
Last Vegas - Last Vegas
Szódával elment.
Semmi extra, de lehet nem is kellett bele.
Machete Gyilkol - Machete Kills
Ezt a stílust (is) nekem találták ki. Végig jól szórakoztam.
Viszont botrányos lett a Magyar szinkron, egész másról szól a film az eredeti nyelvezettel és gegekkel.
Lassan Machete Cortez is olyan lesz mint Zsákos Frodó és várat és játszik az idegekkel a folytatásig.
Annyi különbséggel hogy itt megéri várni .
Thor: Sötét Világ - The Dark World
Huhuu fej, Thor, potroh... itt aztán 19-re lapot húz a Marvel...
Már hogy egy külön közös szálat indít el a képregény világból.
Meredek lesz 4-5 filmet összevonni de meglátjuk, a Guardians of The Galaxy után okosabbak leszünk.
Vagy nem . De legalább Benicio del Toro kapta a szerepet.
A film jó volt, bár már lassan pukkan a klisé lufi, de még egyben maradt.
Blue Jasmine - Blue Jasmine
Belenyúltam megint a jóba , már hogy nem készültem és nem tudtam hogy Woody Allen film.
Bár Cate Blanchett-nek vastagon jogos volt az oscar, de szerintem ennyi.
Tulajdonképp film sincs, csak egyszemélyes kommandó...
Bandi Mozifalodája
....éééééééés, elsőre rögtön szemöldök összehúzás következett be, kisebb csodálkozás keretében .
No hát akkor mosogatás off, délutáni mozi törölve, kanapéra visszaül, zenehallgatás ezerrel.
A bűnős ValhallA fórumtársunk konyhájából kikerült CuAgSS hangfalkábel páros volt ugye, és végre egy bi-amp kialakítású kábel kerülhetett a rendszerbe az Audioquest Granite helyett.
Kicsit mókásan néz ki a Granite mellette , pedig ő sem az apróbb kábelek közül való.
Felépítés brutális, bár ezek a szorítós-egymásbaköthető banánok nem az AVR csatlakozó dzsungelhez terveződtek, de tetszettek. és az esetleges következő szereléshez már valamelyik hasonló társát fogom használni.
Hangra elsőre nagyon megnyerő volt számomra. Sok olyan jegyet mutatott amit én egy hangfalkábelben keresek és kedves.
Enyhén középhiányos (ami nekem és a hangfalaknak fekszik), mélyszekció hibátlan és nem gondoltam volna hogy visszajönnek a régebben megszokott hangok a C805-ösökkből ezzel az erősítővel.
De visszajöttek és sokkal pontosabbak lettek, nekem ez fontos és azonnal levett a lábamról .
A kábel hibrid mivolta miatt kicsit félő volt az "átmenet", de olyan magasak jöttek elő a hangfalakból hogy nem gondoltam volna hogy tudnak ilyesmit...
Néhol majdnem túlzásba és kiemelésbe esett, de a harmónia megmaradt.
Mindenképp "meleg" kábelnek hallottam mint a sajátomat, viszont nyíltságra és részletességre a magas tartományban egy könyörtelen hidegvérű orvlövészre hajaz a Granite mellett .
Talán ami pici negatívum, az az alacsonyabb hangerőn keresendő, kisebb dinamikában. És picivel zártabb térben muzsikál, és mintha picit pontatlanabbul is tenné.
De ez eléggé szőrszálhasogatás témája, mert ezeken kívül szinte mindenben klasszisokkal jobban muzsikált.
Mozin is tarolt, két filmet is levezényeltem velük, és a nyíltság és a precizitás meggyőző volt, a center az AQ Rocket 44- karöltve egy kicsit szürkének tűnt a hangképben mellettük.
Egészen extrát domborított a rendszerben, bármelyik kábeles próbálkozást felül múlta. És talán megkockáztatom hogy mint minőségbeli ugrás, többet hozott mint a nemrégiben eszközölt hangfalcsere.
Szóval megvolt végre a WOW faktor, és illet végre valami a rendszerbe. Ami nagyon fontos szerintem hogy illeszkedjen rendesen mint eszközileg, mint hallgatóilag.
Köszönöm Cecil a kipróbálási lehetőséget , egészen biztosan lesz valamikor folytatása a közeljövőben (vagyis remélem valahogy kisakkozom majd ).
Ami lehet fájdalmas lesz, és bomlik megint a rendszer $ szinergiája (majdnem drágább maga a kábel mint a hangfal ), de a cél már megvan.
Vagyis a csillagok mai állása szerint ez jó iránynak tűnik, meglepően jónak. Persze terítékre kerül még egy más izmosítási mód is azért a közeljövőben.
De hogy melyik lesz előbb a tojás vagy a tyúk? azt mát én sem tudom . És Ákoson is sok minden fog múlni .
Bandi Mozifalodája
Lezajlott a HDMI és hangfalkábel próba is a múlt héten. Egyik oldalról egy meglepő és lehet fájdalmas tapasztalattal ;
Első körben az AQ Carbon HDMI madzagot próbálhattam rá a rendszerre. Partnere a régebbi szériás AQ HDMI-3 kábel volt.
Az Ottó játékos kiválóan alkalmas volt a két kimenetével egy HDMI tesztre. A képi tudományuk most sem érdekelt érdemben, csak a hang és arra gyakorolt hatásuk foglalkoztatott.
Két-három napi hasonlítgatás után, elég vegyes tapasztalatokat szerezhettem. Különbség volt, és érdekes hogy a Carbon inkább az új vonalat képviseli hangban mint pl a Cinnamon amit lecseréltem anno..
Zenén, a HDMI-3 -as szimpatikusabb volt, kicsivel tágabb térrel és dinamikával és visszafogottabb magasokkal. Mozin valahogy egy hajszálnyival izgalmasabb a Carbon.
És érdekes hogy van jelszint különbség is köztük, kb +1-1,5 dB a régebbi változat javára.
Igazából bár van különbség a kábelek közt, de elenyésző difikről beszélhetek amit a rendszerem ki tudott hallatni magából. És persze rápróbáltam a mede8er X3D-re is
Zenére inkább a HDMI-3, mozira a Carbon. De árérték arányban még mindig a Cinnamon-t gondolom az ésszerű $ megoldásnak, efelett már valószínűleg erősen rendszerfüggő a dolog....
Persze ha valaki hozzám vág egy Vodka-t, vagy egy Coffee-t akkor a tesztelési elán változatlan lenne .
És akkor aznap délután mikor végeztem velük, gondoltam bekészítem - behámozom a kölcsönkapott hangfalkábeleket meghallgatásra.
Kicsit már elfáradtam és kiábrándultam valahol már az utóbbi pár hét bogarászós/csalódós hallgatózásoktól a témából, és mondván hogy úgysem fog felvillanni hangban semmi komolyabb extra...
Szóval bekötöttem, gondoltam hadd zörögjön valami a háttérben amíg mosogatok, és amúgy is elegem van már abból a 7-8 teszt számból és este mozi inkább.
Lemez begyűr, volume konyha mód, éééééééés.....
folyt. köv .
Bandi Mozifalodája
Na hogy áll a hf kábel meg vegfok próba?
Haladunk, haladunk.
Amúgy ugye zuhogó esőben szöktettem meg tőletek a cuccokat, másnap és azóta meg hét ágra süt a nap meg perzselő 20 fokok rohangálnak... Nem egy tesztelő idő .
A T3-as próbára már én is kiváncsi vagyok:-)
Hát ő lehet marad a tápos fordulóra (is)... (ne szóljatok Cecilnek )
Várjámá' ..... ellátjátok minden jóval Bandit. Ott az Ottó meg végfok,meg a kábelek..... azt sem tudja már mit hová kössön jómódjába

Meg és összedugok én mindent yool', ne kíméljetek . Ottó se hozott hozott zavarba, sajnos .
- fodesz
- V.I.P.
Bandi Mozifalodája
Várjámá' ..... ellátjátok minden jóval Bandit. Ott az Ottó meg végfok,meg a kábelek..... azt sem tudja már mit hová kössön jómódjába

Bandi Mozifalodája
A T3-as próbára már én is kiváncsi vagyok:-)
Bandi Mozifalodája
Összeszedem lassan a gondolataimat, tapasztalataimat és írok róla majd pár sort...
No hát akkor fussunk neki .
Derült égből villámcsapásként ért a lehetőség, hogy kipróbálhatom végre ezt a legendás kütyüt...
Sokféle szempontból érdekelt; a hangja és a képe mellett az SACD-R képességei és hálózati és multimédiás képességei érdekeltek a saját felhasználási számízem szerint.
Nem is beszélve a borsos árú készülékről olvasott sok jó tapasztalatot. Kicsit azért egy idő után frusztráló volt olvasni őket, mert lassan már mint a vietnámi kenőcsöt, mindenre ezt ajánlották .
De én amúgy is a hiszem ha látom és a hiszem ha hallom elvet vallom, így remek tapasztalatszerzés volt még akkor is ha valószínűleg sosem férne bele a büdzsébe...
A készülék dizájnja kellemes (igen még nekem is ), és távvezérlőért hatalmas respesct a márkának. Rendesen ki van találva, és normális keretek közt müxik a háttérvilágítása is.
Elsőre az SACD-R részlegnek estem neki, végre egy eszköz ami HDMI-n keresztül kipréseli magából a digitális DSD jelet az erősítő számára feldolgozásra.
Hangra és működésre nagyon patent, 5.1-ben masszív vigyorral hallgattam sokszor végig a számomra megunhatatlan Kraftwerk "koncert" felvételeket.
Remekül indult a kapcsolatunk, és rátértem a hálózatos médialejátszó használatra. És rávetettem volna Ottót a fájlszerveren tárolt médiaanyag halmazra...
De hamar kiderült, hogy valóban csak DLNA szerveren hajlandó streamelni bármit is. Ezt a mai napig nem értem, miért jó nekik.
Mivel a D-Link fájlszerem nincs csőre töltve ilyen szempontból - csak a "normális" SMB, így maradt az USB-s elavult adattár hurcolászás.
Indulhat a filmezés mobilwinyókról, BR menü patent, szép gyorsan zajlott minden aztán pákk, befagyás... restart... nincs usb meghajtó ...
... asztali PC-n megnéz ... NTFS tábla szértverve ... ehh ... GetDataBack indít ... winyó visszaállít...
(ez baromi egyszerűnek hangzik leírva, de aki ismeri az okozott galibát és a GDB programot, az sejti hogy 500 gigánál nem pár óra volt a visszafejtés a HDD-ről
hát érdekes, nyilván egyedi eset, nyilván . Ezek után már inkább egy kisebb pendrájvról operáltam, biztos ami biztos.
Remek élmény volt , főleg hogy HTP koléga lemeze volt )
Később belőttem az asztali PC-re a Servioo szervert és onnan már gond nélkül ment a média forgalmazás DLNA-n.
Kicsit döcögősen megy így a filmezés hálózaton, de hát DLNA, HTPC-sek előnyben. Egyszerűen a földönjárók hátrányban .
Apropó MKV lejátszás; nincs chapter ugrás, nincs időcsúszkás léptetés, nincs 30 másodperces lapozás, csak GO TO rublika ami nagy ritkán aktiválható.
Tekerni lehet szédítő 2x-es tempóban...
És belefutottam olyan kódolású filmbe is amit jobbnak látott hogy az utolsó 15 percét már nem fontos nekem megnéznem és befejezte a vetítést .
De azért 6-7 filmet megnéztem vele, és ami nagyon tetszett a képen kívül az a kommunikáció zajlása volt az erősítő között.
Más elven váltatja a hangdekódereket mint az X3D, sehol egy pattanás, sehol egy fals kommunikáció. Ezek azért előfordulnak a mede8errel ritkán. Ritkán ugyan, de előfordulnak.
(csak a Z7-mede8er, a V3800-al semmi gondja nem volt anno a médialejátszómnak)
Persze tudom, hogy elsősorban nem erre találták ki, de megpróbáltam. Nyilván elsősorban lemezes adatetetésre született.
Lemezes adatkezelésre ami engem már szinte már semennyire nem foglalkoztat a DVD korszak óta...
Képre és a videó processzoros képességei nagyon jók. Ez nagyon tetszett, és tulajdonképpen ettől nem vártam semmi extrát. De kellemes csalódás volt. Pazar.
És most kellene hogy következzen a hangi részleg, ettől vártam a legtöbbet. Nehéz leírni is, de ettől kaptam a legkevesebbet a rendszerben.
Vagyis hát vártam a csodát, de igazából az SACD részlegen kívül nem jött el. Vagyis eljött, de nem olyan mértékben mint számítottam rá.
Természetesen megfüleltem az összes kimeneten mi történik a saját magam által preferált zenékkel, de valahogy én semmi kiugró eksztrát nem kaptam tőle.
Még van pár napom vele hátra és pár filmet biztosan még a vászonra pumpáltatok vele, és a zenét is ő fogja szolgáltatni.
Élvezkedem amíg lehet és köszönöm még1x a lehetőséget .
Bandi Mozifalodája
Ha akarsz LX55-t tesztelni/hasonlítgatni, elviheted valamikor 1-2 hétre.
Egy kicsit? összezavart ez a lejátszó, de sort keríthetünk majd rá ha leszámoltam a többi vendéggel .
Bandi Mozifalodája
Ha akarsz LX55-t tesztelni/hasonlítgatni, elviheted valamikor 1-2 hétre.
Bandi Mozifalodája
Egy kicsit előreszaladtunk itt a végfokosdiban, az erősítő oldali rendszer elemzésben...
Már lassan két hete vendégeskedik nálam egy "lejátszó", aminek nagyon örülök mert már régebb óta érdekelt mi rejlik a név és a hírnév mögött .
Elég alaposan körbejárhattam a témát, adott sokféle tesztelgetésre\kipróbálásra lehetőséget. Nagyon sok minden érdekelt mit tud, és sok mindenre választ kaptam.
A lehetőséget és a bizalmat köszönöm a gazdájának újfent itt is .
Összeszedem lassan a gondolataimat, tapasztalataimat és írok róla majd pár sort (persze ha van rá igény ). Addig egy-két kocka felvezetésként... .
Szóval elő az Ottó-val ;
Bandi Mozifalodája
Ne is mond, volt pár álmatlan éjszakám..., azóta több helyen is az lett a háttérképem, motiváció gyanánt..., de hogy ne csak rébuszokba beszéljünk, róla van szó (ELAC BS403 és társairól):
Lehet le kellett volna kandi kamerázni a demó utáni beszélgetésünket .
elacot en is hallottam es az allam leesett es ugy is maradt...kb paraszt bacsi szindroma, hogy amig nem tapasztalod meg nemhiszed el, hogy ilyen van...nekem nagyon bejott kiveve az ara
Monitorozni mentünk BS 243, 244, 403 és azért volt bőven előítélet nálam. De nagyon gyorsan elfoszlottak és csak csodálkoztam.
A baj az álló FS 249-esnél volt a legnagyobb... hujaj .
Ami meglepő hogy szinte "olcsónak" is nevezhetőek a tudásukhoz képest. És ha valaki jó helyen keresgél másodkezes példányokat, akkor meg egyenesen brutálisan jó vétel lehet.
Egyszóval erősen meglepőek voltak, mint Christoph Waltz ebben a rövid snittben;
Eléggé humpink volt a BS403, én megkockáztatnám hogy mozira frontként is beválna itthon...
Bandi Mozifalodája
elacot en is hallottam es az allam leesett es ugy is maradt...kb paraszt bacsi szindroma, hogy amig nem tapasztalod meg nemhiszed el, hogy ilyen van...nekem nagyon bejott kiveve az ara
Bandi Mozifalodája
Velünk is megtörtént nemrég egy hasonló élmény nemrég hangfal fronton. Betértünk, meghallgattuk, csodálkoztunk, kijöttünk, eladunk mindent a hokiba, aztán valahogy mégse $ .
(Pedig lehet beleférne nemde Klang Lebt kolléga? ).
Ne is mond, volt pár álmatlan éjszakám..., azóta több helyen is az lett a háttérképem, motiváció gyanánt..., de hogy ne csak rébuszokba beszéljünk, róla van szó (ELAC BS403 és társairól):
Aavik - Borresen - Ansuz
Bandi Mozifalodája
(Más: A pillanat amikor életed szerelmének megmutatod a Képlet c. film repülőlezuhanós és metrós jelenetét, közben te elélvezel a gyönyörtől, és megkérdezed, hogy: "na állat, mi?" majd jön lelohasztó válasz: "hangos"... megfizethetetlen...
:DDDDD
Bandi Mozifalodája
Személy szerint nekem is nagyon fontos, és élvezetes tud lenni a zenehallgatás. Ugyan nem tudnám %-os arányban kifejezni a "mjuzik liszening" mennyiségét, vagy a minoségét, de néha sokkal jobban esik a hombár fejemnek egy jó kis cédén ellazulni egy nehéz nap után, mint 1-2 bugyuta film végig szenvedése. A lényeg, hogy a zenénél is a leheto legjobb hang élmény megélésére gyúrok a lehetoségeimhez képest egy szisztemen belul, amihez bizony igencsak szukséges a megfelelo hardver támogatás. A véleményem szerint az esetek tobbségében (tehát nem mindig) a professzorok és a végtelen erosítok erre jobban alkalmasak, és hatásosabban ki vannak hegyezve, mint az AV receiverek, vagy az integrált erolkodok. Ráadásul nincsenek is teleb@szkodva mindenféle (számomra) felesleges szolgáltatással, amiket úgysem használnék ki (airplay, wifi, bluetooth, tuner, stb) - max inkább kifizetnék mikor megveszem. Nem is beszélve a meghibásodások nagyobb esélyének, plussz a vételárak vs minoség arányainak. Monnnyuk, hogy ellentmondjak saját magamnak, azzé egy Cambridge Audio Azur 751R-es AV erosítot nem dobnék ki az udvarra, ha valaki véletlenul otthagyná a lábtorlonkon ajándékba...
http://www.richersounds.com/product/av- ... b-751r-blk
De ehhez már kapásból dukálna a CA Azur BD-752-es Bluréj pléjer is...
http://www.richersounds.com/product/blu ... -752bd-blk
Volt szerencsém meghallgatni ezt a párost ennek a bóótnak az egyik shopjában, és oszíntén megfordult a fejemben, hogy eladok mindent a ...csába, és rámozdulok egy ilyen Kembridzs Hangjára azon-nyomban...
Sokszereplős az egyenlet, nem szeretnék ebből túl nagy feneket keríteni mert azért ha csak a hang a fontos akkor nyilván a mozis szeparált cuccos jobb bármelyik integráltnál. Ez nem kérdés.
De, ha azt mondom a hangján kívül hogy legyen a proffon pölö 2 hdmi kimenet, normális eq, programozható profilok, rendelkezzen mindenféle dekóderrel, használható rendszer távvezérlője legyen, ne legyen külsőre számomra vizuális környezet szennyezés, tudjak a márkából kiegészítő egységeket szerválni mert sznob vagyok és élvezem az összhangot amikor reggel csipás szemmel feltápászkodok és miközben belebújok a mamuszomba rápillantok az egységekre és rögtön tisztább szárazabb érzés (végfok, tuner, CD/DVD/BR pörgettyű, stb), nem egyszerű ennyi mániért.
Szóval van az a money ami felett már szerintem értelmetlen erőltetni a témát, simán zsebrevág hangra pölö egy 200k-s sztereó cucc egy többszörösébe kerülő mozis zenés próbálkozást (használt ár).
Amúgy meg hangról meg nagyon nehéz és értelmetlen vitázni, a hallgatózási szempontok megismerése nélkül. Lásd a szubodat például muhahaha, micsoda indulatokat keltett pár emberben anno .
-
CA elég gyorsan fejlődik, van potenciál bőven náluk. Lassan jönnek majd a durvább cuccok tőlük szerintem.
Velünk is megtörtént nemrég egy hasonló élmény nemrég hangfal fronton. Betértünk, meghallgattuk, csodálkoztunk, kijöttünk, eladunk mindent a hokiba, aztán valahogy mégse $ .
(Pedig lehet beleférne nemde Klang Lebt kolléga? ).
Bandi Mozifalodája
Édességből 98db balaton szelet a rekordja,sörből 32 üveg,Töltött káposztából(házi) pedig 27 gombóc....
Nem tudtam, hogy ez rekordnak számít... A reggeli 5 liter tejeskávé utáni gyomorsav túltengést szoktam ennyivel lefojtani...
Hogy tud megenni 32 soros uveget? Like this: ???
Lenni én kici Cunami-Cinema Cizellált Císztemem:
Tíví: Panasonic TX-P50U20B 50"Full HD DíVíDí: Panasonic A360 3D Blu-ray: Panasonic DMP-BDT500 Processor: Sherbourn PT-7020 Power Amp 5ch: Rotel RMB-1075 Front hangfalak: Klipsch RF-82 Center hangfal: Klipsch RC-62 Hátsó surround hangfalak: Klipsch RS-62 Subwoofer: Jamo Sub360 Készülék állvány: Atacama Equinox Tíví állvány: Atacama SL500 Surround hangfal állvány: Atacama SL300 Analóg IC kábelek:5 pár Siltech New York Subwoofer kábelek: 3db Siltech Stockholm + Y elosztó HDMI kábelek: 1db AudioQuest Chocholate + 3db QED New Reference Hangfalkábelek: Crystal Copper Special & Chord Carnival Silver Screen Hálózati kábelek: 1db Siltech SPO-18, 1db Siltech McIntosh, 4db Siltech SPX-20, 2db Siltech Berlin Hálózati elosztó: Siltech Octopus Gyilkológép: Sony PS3 Super Slim 12GB