Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

Ext2fsd a pontos neve a proginak, erre keres rá.
köszi! Meg is találtam! Kipróbálom ahogy végez a számítógép az ide-oda másolgatással...rendszerújratelepítés van készülőben...

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Nálam NTFS-be van formázva 3db 2TB HDD, kutya baja vele a VTEN-nek.Ne haragudj de ezt most pontosan nem értem. 3 db hdd- vel nincs gondod. Egy médialejátszóba egyszerre csak egy hdd-t lehet belerakni. Mindegy a formázás módja...vagy a gép vagy a popi nem látja, ha usb kábellel van összekötve. Vagy cserélgeted a 3 háttértárat....úgy már értem

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Nálam NTFS-be van formázva 3db 2TB HDD, kutya baja vele a VTEN-nek.

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: junior19 »

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: sanko »

Sziasztok!

Popcorn a-500 ast szeretnék összekötni a számítógéppel, usb kábellel amit gyárilag adtak hozzá. A popiba van egy 2tb-os wd hdd. A hdd-t először ntfs be formáztam...a gond az volt, hogy a lejátszó látta a hdd-t de mikor összedugtam a géppel akkor csak a windiws látta. Pont ezt a kábel ki-be dugdosást szeretném elkerülni, meg úgy olvastam, hogy a popi nem igazán örül az ntfs- nek! Leformáztam a hdd-t a popcorn saját fájlrendszerével. Gond nélkül kezeli de mikor usb kábelt bedugom a médialejátszó egyből leválasztja, a számítógép meg egyből formázni akarja. Olvastam valami f2fsd programról ami ezt orvosolná de viszont a google se talált ilyen nevezetű letölthető programot. Hálózatépítéshez nem értek...smb...nfs...nekem kínai....jelszó...ip cím....megosztott mappa...nem igazán sikerült megoldani. Hálózattal azért se akartam összekötni mert állítólag nagyon lassan másolná át a filmeket (átlag 40 gb). Az elképzelés egy usb kábellel összekötöm a géppel, a letöltött agyagot átmásolom...popi bekapcsol...majd mozi, popcorn, heineken! A segítséget eőre is köszi!
Szia!Szerintem a legegyszerűbb megoldás-igaz egy kis anyagi ráfordítást igényel-egy külső HDD dokkoló.
Olyat kell venni amely kezeli a 2TB-os HDD-ket.Nálam így működik a blu-ray lejátszása,nincs hdd a lejátszóban.

A hálózaton keresztüli másolás tényleg lassú,bár biztos létezik hálózaton is gyorsabb megoldás,de

az már más tészta.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!
Popcorn a-500 ast szeretnék összekötni a számítógéppel, usb kábellel amit gyárilag adtak hozzá. A popiba van egy 2tb-os wd hdd. A hdd-t először ntfs be formáztam...a gond az volt, hogy a lejátszó látta a hdd-t de mikor összedugtam a géppel akkor csak a windiws látta. Pont ezt a kábel ki-be dugdosást szeretném elkerülni, meg úgy olvastam, hogy a popi nem igazán örül az ntfs- nek! Leformáztam a hdd-t a popcorn saját fájlrendszerével. Gond nélkül kezeli de mikor usb kábelt bedugom a médialejátszó egyből leválasztja, a számítógép meg egyből formázni akarja. Olvastam valami f2fsd programról ami ezt orvosolná de viszont a google se talált ilyen nevezetű letölthető programot. Hálózatépítéshez nem értek...smb...nfs...nekem kínai....jelszó...ip cím....megosztott mappa...nem igazán sikerült megoldani. Hálózattal azért se akartam összekötni mert állítólag nagyon lassan másolná át a filmeket (átlag 40 gb). Az elképzelés egy usb kábellel összekötöm a géppel, a letöltött agyagot átmásolom...popi bekapcsol...majd mozi, popcorn, heineken! A segítséget eőre is köszi!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Kezdő fejhallgatós vagyok, segítség.
Házimozi erősítőt már régóta használok, de eddig 0 volt a fejhallgatós filmnézés és zenehallgatás. Viszont jön a gyerek és tudom hogy kelleni fog. Abban kéne a segítség hogy merre induljak el a témában? Bluetooth-os, vagy zsinóros, kell-e zárt, van-e értelme egy "surround"-os fejesnek. Egyáltalán bluetooth-os fejest hogy lehet használni filmnézésre? Olvastam az erősítő használatiját de csak azt írja hogy bluetooth eszközzel ha párosítom tudok rá küldeni mondjuk zenét. Mit javasoltok?
Erősítő Denon X2300, fejesre max 20-30 eFt körül szánok.
köszönöm
Azért a 30 ezerért inkább vegyél vezetékest,mert a bluetooth kapcsolat,azon kívűl hogy gyengébb még sokkal drágább is.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Házimozi erősítőt már régóta használok, de eddig 0 volt a fejhallgatós filmnézés és zenehallgatás. Viszont jön a gyerek és tudom hogy kelleni fog. Abban kéne a segítség hogy merre induljak el a témában? Bluetooth-os, vagy zsinóros, kell-e zárt, van-e értelme egy "surround"-os fejesnek. Egyáltalán bluetooth-os fejest hogy lehet használni filmnézésre? Olvastam az erősítő használatiját de csak azt írja hogy bluetooth eszközzel ha párosítom tudok rá küldeni mondjuk zenét. Mit javasoltok?
köszönöm

Én, úgy vagyok a vezeték nélküli fejhallgatókkal, hogy ugyanazért a pénzért, jobb hangút lehet kapni, vezetékesben. Nálam ez, a legfontosabb.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

köszönöm

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!
Van-e Valakinek tapasztalata okos tv box-al kapcsolatban?
Szert tettem egy ilyenre a youtube miatt,gondoltam ennyiért nem sok:http://www.geekbuying.com/item/Tanix-TX ... 69442.html
Két hét alatt itt is volt,a youtube megy is rajta,szuper gyors kis műanyag ketyere,még a hangja is elfogadható az optikai kimeneten,persze külső DAC-cal.
Gondoltam kipróbálom mit tud médialejátszóként.A Kodi16.1-es van rajta eredetileg,USB-n külső vinyóról "beetettem" HD,Blu-ray anyagokkal.Nem sok reményt fűztem hozzá,de meglepett mert vitte rendesen a magas bitrátájú filmeket is.
Egy gondom van vele,akárhogy állítgatom a Kodit,nem jönnek ki a HD hangok a HDMI kimeneten csak sztereóban.Csak a Dolby-Digital jön ki.Feltettem a legújabb 17.3-as Kodit,de annál is ugyanez a helyzet.
Ha Valakinek van ötlete szívesen venném.Előre is kösz.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Sziasztok!

Adott a következő problémám :

Szeretnék 3D-s filmeket nézni, a mellékelt nagy felbontású hangokkal, de az erősítő csak HDMI 1.3-as, a TV ugyan HDMI 1.4-es, de optikai kábelen csak ugye a normál DD, illetve DTS jel "megy át" az erősítőre, HDMI ARC-ot nem tud az erölködő.

Sajnos a médialejátszóm nem támogatja a blu-ray iso 3D-s formátumát, a felezett MKV-k pedig számomra szóra sem érdemesek, tehát marad a PC erre a célra, PowerDVD-vel.

Egy  HDMI splitter megoldás lenne-e a problémámra?

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok! Popcorn a 500 hoz honnét tudok magyar nyelvű használati útmutatót letölteni? Hollandiába élek és ott is vásároltam....tehát nem volt a dobozban. Köszi előre is a segítséget!

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Haver Pana G30-asnán is már rég megszüntette, nekem az ST50-en még van. De a MED-en szintén 1 hónapja szűnt meg.

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: scaurus »

....
Megint leakarnak húzni egy bőrt Rólunk hogy vegyek egy új Androidos lejátszótcsak a youtub miatt?
Meg a Spotify miatt, egy rakat eszközön annak is megszünt a támogatása.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Mintha olvastam volna valahol hogy a jutyub hozzáférés támogatások megszűntek, megszűnnek.

De hogy mikor és miket érint azt nem tudom!
Igen,június 30-ával a google-youtube "szuperpáros" megszüntette a 2012-13 vagy előtte gyártott készülékeknél
az App támogatást.Aranyosak mindenesetre.Megint leakarnak húzni egy bőrt Rólunk hogy vegyek egy új Androidos lejátszót

csak a youtub miatt?
Rendszer:

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Mintha olvastam volna valahol hogy a jutyub hozzáférés támogatások megszűntek, megszűnnek.
De hogy mikor és miket érint azt nem tudom!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!Azért írok ebbe a topicba ezzel a problémával,mert ebben nem igazán vagyok

otthon.A lényeg hogy az eddig szuperül működött youtube app az A300-ason kb.2 hete már nem működik.

Kettő is volt hozzá,az egyiken teljesen elérhetetlen,a másikon Youtube Videos-on a régebbi

linkek még nézhetők,de az újak már azon sem.Sajnos ugyan ez a helyzet az LG BD390-es lejátszómon is.

.A tv-m még nem smart így most a youtubot nem tudjuk nézni tv-n és a hangrendszeren hallgatni.

Valakinek van valami ötlete erre a problémára?

Előre is köszönöm a gyerkőcök nevében is.
Rendszer:

anor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 119

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: anor »

Látja,el is indul a lejátszás...

Ha hdmi vel van össze kötve a pio és a ca akkor csak külön vezesd a tv-be hogy ott szól e!ha igen akkor a ca nál van valami! Nekem 650r van ott van korlátja a optikai kábelnek! 192/24 nálam csak hdmi-n szólal meg a ca! Próbálj kisebb felbontású flacokat is

rockerjani
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: rockerjani »

De látja a fájlt?
Elvileg semmit nem kell állítgatni!

Látja,el is indul a lejátszás...

anor
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hello!
Segítséget kérnék.Pio BDP180 Bluray és CA 751 lejátszó.Háttértárat dugok a lejátszó USB bemenetelére FLAC formátumú zene,ami laptopon rendben megszólal,itt meg se mukkan.A Pio tudja elvileg a FLAC-ot.Át kell valamit állítanom,vagy mi lehet a gond?
Köszi a segítséget!

De látja a fájlt?
Elvileg semmit nem kell állítgatni!

rockerjani
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Elírtam:természetesen a CA751,az erősítő

rockerjani
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Hello!
Segítséget kérnék.Pio BDP180 Bluray és CA 751 lejátszó.Háttértárat dugok a lejátszó USB bemenetelére FLAC formátumú zene,ami laptopon rendben megszólal,itt meg se mukkan.A Pio tudja elvileg a FLAC-ot.Át kell valamit állítanom,vagy mi lehet a gond?
Köszi a segítséget!

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: sony309 »

Sziasztok!

Med 600-t használok a rádugott HDD-vel, innen játszok le mindent.

Napokban vettem egy tabletet, most már azzal és a BubbleUpnp alkalmazással böngészem a zenéket a HDD-ről, megy is semmi gond.

(A tablettel próbálom kiváltani, hogy minden alkalommal be kelljen kapcsolnom a TV-t.)

A zenék (flac) külön könyvtárban vannak albumborítóval.

Hogy és mit kell beállítanom az app-on, hogy az album borítókat is lássam a tabon?

Ha van megfelelőbb app, akkor azt is szívesen kipróbálom!

Köszönöm, ha segít valaki!

S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

anor
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!
Tudtok mondani esetleg egy jó androidos app-ot a popcorn A410 hez?
Természetesen az sem baj ha ingyenes vagy legjobb lenne valami torrentes  fizetős megoldás!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”