Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
ha zúg az attól lehet hogy a táp benne EI vasmagos és a melegedés hatására a lemezek közötti ragasztó elengedett és az 50Hz től el kezd zizegni.
és a kasztnit vagyis a ház lemeze is berezonálhat.
Nincs igazándiból gond ezzel míg kicsi a rezgés, csak picit zavaró lehet.
gondolom akkor erősödik mikor a készülék már megy 1 órája kb.
A lemezeket ha lehet régi tápoknál csavarral lehetett húzni, ezt nemigen lehet.
Sok mindent nem tudsz vele csinálni, bár olyasmit hallottam már hogy epoxigyantával kiöntötték.
Denonéknál láttam ilyet hogy kiöntötték fullra a tápot , na az biztos nem zizegett.
Köszi erre én is gondoltam, mert nem állandó és nem mindig egyforma hangos..Engem magában nem zavar mert mozi közben nem hallani, ellenben ha zene megy bizony kicsi zavaró
Ha a fotó alapján nem lehet megmondani hogy ez így mennyire éri meg, vagy mennyire jó akkor inkább gyűjtöm még a pénzt, és kivárok egy igazán jó ajánlatot.
Köszönöm,
L
Szerintem tedd azt, vagyis gyűjtögess!
Ha van lehetőséged menj el pár helyre, halgatózz....stb.Legyen viszonyítási alap.
Ha meg nagyobb arányban hallgatsz zenét, és kevésbé mozizol akkor meg főleg felejtős.
Nem ismerem ezt a hangsugárzó márkát, nem is hallottam, az ára azért valamit elárul
Vakerán hallatlanul meredek ilyen cuccost megvenni.Főleg úgy, hogy tapasztalatlan vagy e téren.
Itt is van a fórumon rengeteg motyó eladó, szerintem tudnál közülük választani.
Üdv:S
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
kellene egy kis infó, az erősítőm tápja elkezdett zúgni. Van mikor csinálja van mikor nem. Javítható probléma, vagy tápot kell cserélni, vagy mi a fene lehet ez és mitől csinálja? Elég hangos is..
ha zúg az attól lehet hogy a táp benne EI vasmagos és a melegedés hatására a lemezek közötti ragasztó elengedett és az 50Hz től el kezd zizegni.
és a kasztnit vagyis a ház lemeze is berezonálhat.
Nincs igazándiból gond ezzel míg kicsi a rezgés, csak picit zavaró lehet.
gondolom akkor erősödik mikor a készülék már megy 1 órája kb.
A lemezeket ha lehet régi tápoknál csavarral lehetett húzni, ezt nemigen lehet.
Sok mindent nem tudsz vele csinálni, bár olyasmit hallottam már hogy epoxigyantával kiöntötték.
Denonéknál láttam ilyet hogy kiöntötték fullra a tápot , na az biztos nem zizegett.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Gondolkozom rajta...
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Eddig én is azt hittem nem kell, de ahogy bekötöttem ma a szubot, minden megváltozott...Mozin az igazi átütő erőhöz kell az biza Legalábbis az élmény jobb ha az is szól
Így van!
- fodesz
- V.I.P.
Szia!
A hangfal típusát sajnos nem sikerült kiderítenem. Fotó van róla, ezt mellékeltem.
Igazából még nem tudom hogy milyen centert vennék hozzá mint ahogy azt sem tudom hogy milyen surround-okat. Ezekkel kapcsolatban semmi ötletem nincs, de ez egyelőre nem probléma mert nincs is rá pénzem. :-) Csak az érdekelt, hogy ha mozizni akarok akkor tudom-e fejleszteni apróbb lépésekben, vagy nem? Ha egyszerre kell megvennem a surround-okat az aktív mélynomyót meg a centert, akkor az jó sok pénz. Ha a sub ládát ki tudom hagyni, és az erősítőn be tudom állítani hogy azt ne használja (hanem helyette front-okra tegye a mély hangokat) az már nagy segítség.
Ha a fotó alapján nem lehet megmondani hogy ez így mennyire éri meg, vagy mennyire jó akkor inkább gyűjtöm még a pénzt, és kivárok egy igazán jó ajánlatot.
Köszönöm,
L
Szerintem vagyunk itt a fórumon páran,akik örültek volna,ha mindjárt egy ilyen hangfallal kezdhették volna annak idején a házimozijuk megépítését! Egész jó így a kép alapján.Én azt mondom,hogy sorban építsd ki az 5.0-át és ha nem vagy megelégedve a mélyhangokkal,idővel kiegészíted egy szubbal a rendszert.Persze ahogy írtad,a frontokra is rá lehet bízni, az alsó frekvenciákat,de ez függ attól is,hogy milyen a frekvenciamenete a kiválasztott hangfalnak,"meddig tud lemenni".Ha alapból gyenge a mélyhangja akkor üres lesz az alsó tartomány,sok hangot nem fogsz hallani amit a sub beiktatásával lehet csak "orvosolni"
Azzal nincs semmi baj,ha apránként építgetsz.Mindenkinek a pénztárcája és az anyagi korlátai szerint kell választani.
Ha mégis teheted és úgy alakul az anyagi kereted,akkor szerintem vegyél egy komplett 5.0-át,így egyforma dobozaid lesznek ami látványra sem utolsó és a kapott hangkép is homogén lesz!
Ha nem használsz mélynyomót, az erősítőben "OFF" állásban kell a subwoofert állítani és "LARGE" állásban a frontokat.
Eddig én is azt hittem nem kell, de ahogy bekötöttem ma a szubot, minden megváltozott...Mozin az igazi átütő erőhöz kell az biza Legalábbis az élmény jobb ha az is szól
Tehát sub nincs! Bár az igaz hogy van egy sub kimenete, de ha jól látom akkor az "pre out". Ez számomra mit jelent? Ha össze akarok rakni (később) belőle egy 5.1 vagy 7.1 rendszert, akkor muszáj lesz hozzá külön erősített sub-ot vennem? Vagy azt is lehet, hogy sub nélkül használom? Feltéve hogy a front sugárzók széles sávúak és bírják a mélyet is, tudnám úgy használni 7.1 -ben hogy nincs hozzá külön sub láda?
Köszönöm.
L
Szia!
Az, hogy megér-e 85.000Ft-ot erősen a hangsugárzótól függ, amiről képről elég nehéz megmondani, hogy jó hangja lehet-e. Mint írták, szerintem is felesleg a 7.1, inkább 5.1, és a plusz 2 hangsugárzó árát inkább költsd a többire, hidd el, jobban megéri!
Elsősorban számítógéppel fogom használni, főleg zenehallgatásra.
Ha főleg zenehallgatásra használnád, inkább stereo erősítőt ajánlanék, azzal ennyiből lényegesen jobb minőséget érhetsz el.
Az pedig, hogy kell-e sub, rengeteg dologtól függ, hangsugárzók, akusztika stb.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
Szia!
A hangfal típusát sajnos nem sikerült kiderítenem. Fotó van róla, ezt mellékeltem.
Igazából még nem tudom hogy milyen centert vennék hozzá mint ahogy azt sem tudom hogy milyen surround-okat. Ezekkel kapcsolatban semmi ötletem nincs, de ez egyelőre nem probléma mert nincs is rá pénzem. :-) Csak az érdekelt, hogy ha mozizni akarok akkor tudom-e fejleszteni apróbb lépésekben, vagy nem? Ha egyszerre kell megvennem a surround-okat az aktív mélynomyót meg a centert, akkor az jó sok pénz. Ha a sub ládát ki tudom hagyni, és az erősítőn be tudom állítani hogy azt ne használja (hanem helyette front-okra tegye a mély hangokat) az már nagy segítség.
Köszönöm,
L
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
- fodesz
- V.I.P.
Igen, ezekre rájöttem én is. De a két kérdésemre nem kaptam választ. :-)
Kérdés #1.: Megéri ez 85 ezerért (a két hangfallal együtt)?
Kérdés #2.: Ha később veszek hozzá +4 dobozt és bekötöm őket surround és surround back -nek, akkor fogom tudni használni aktív sub nélkül, vagy az is mindenképp kell hozzá? (Ez nekem azért lényeges kérdés, mert +4 surround hangfalat lehet hogy karácsony után tudok majd venni, de egy aktív sub már nem fog beleférni...)
Üdv László!
Jó lenne tudni hogy pontosan milyenek a Pilot hangfalak.Az erősítő szerintem elég jó.
Ha veszel még 4db hangfalat, tudod használni subbal vagy anélkül is,de ez igény és ízlés kérdése.Azért egy külön sub jobban kiegészítené az alsó mélytartományt.De ha az anyagi kereted jelenleg nem engedi később még vehetsz (fogsz is majd meglátod )
Szerintem nem fontos neked a 4db háttérsugárzó,mert jelentősen megterhelné az erősítő tápját,így sem egy combos modell ez a Denon!
Én 5.1-ben gondolkodnék,vagyis a surround back csatornákat hanyagolnám.
Center?
Arról nem írtál.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
Na szép sorban ez egy 7.1 -es erősítő...Azaz ráköthető a frontok, eből 2 pár,1 center, a 4 háttér, 2 oldalt 2 hátul. És van subwoofer kimenete,a subkimenet a bal felső oldalon az RCA az ahhoz van. Természetesen aktív subwooferhez való, nem passzívhoz.
Igen, ezekre rájöttem én is. De a két kérdésemre nem kaptam választ. :-)
Kérdés #1.: Megéri ez 85 ezerért (a két hangfallal együtt)?
Kérdés #2.: Ha később veszek hozzá +4 dobozt és bekötöm őket surround és surround back -nek, akkor fogom tudni használni aktív sub nélkül, vagy az is mindenképp kell hozzá? (Ez nekem azért lényeges kérdés, mert +4 surround hangfalat lehet hogy karácsony után tudok majd venni, de egy aktív sub már nem fog beleférni...)
Sziasztok!
Új vagyok HiFi-ben. Most tervezek venni egy erősítőt, Denon AVR 1706, és van hozzá két darab PILOT álló hangfal. Annyit tudok róluk hogy bikábelezhető német gyártmány, 150 watt, de a pontos típusjelzést nem. Több kérdésem is van. Elsősorban számítógéppel fogom használni, főleg zenehallgatásra. Koax kábellel gondoltam összekötni. Az egyik kérdésem, hogy megér ez így 85 ezer forintot?
Egyelőre nem tudok hozzá venni több hangfalat, majd később ha lesz pénzem akkor szeretnék. Szerencsére ez az AVR1706 ismeri az A+B módot, tehát úgy terveztem hogy zenehallgatáshoz maradna a PILOT és házimozihoz szereznék be hozzá utólag plusz hangfalakat. Jó az elgondolás? A másik kérdésem a mozizással kapcsolatos. Csatoltam egy képet az erősítő hátlapjáról.
Nekem ebből az látszik, hogy tényleg van 9 csatorna, de ebből 4-et elvisz a front A+B, és a maradék 5 az a következő:
- center
- surround x 2
- surround back x 2
Tehát sub nincs! Bár az igaz hogy van egy sub kimenete, de ha jól látom akkor az "pre out". Ez számomra mit jelent? Ha össze akarok rakni (később) belőle egy 5.1 vagy 7.1 rendszert, akkor muszáj lesz hozzá külön erősített sub-ot vennem? Vagy azt is lehet, hogy sub nélkül használom? Feltéve hogy a front sugárzók széles sávúak és bírják a mélyet is, tudnám úgy használni 7.1 -ben hogy nincs hozzá külön sub láda?
Köszönöm.
L
Na szép sorban ez egy 7.1 -es erősítő...Azaz ráköthető a frontok, eből 2 pár,1 center, a 4 háttér, 2 oldalt 2 hátul. És van subwoofer kimenete,a subkimenet a bal felső oldalon az RCA az ahhoz van. Természetesen aktív subwooferhez való, nem passzívhoz.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
Sziasztok!
Új vagyok HiFi-ben. Most tervezek venni egy erősítőt, Denon AVR 1706, és van hozzá két darab PILOT álló hangfal. Annyit tudok róluk hogy bikábelezhető német gyártmány, 150 watt, de a pontos típusjelzést nem. Több kérdésem is van. Elsősorban számítógéppel fogom használni, főleg zenehallgatásra. Koax kábellel gondoltam összekötni. Az egyik kérdésem, hogy megér ez így 85 ezer forintot?
Egyelőre nem tudok hozzá venni több hangfalat, majd később ha lesz pénzem akkor szeretnék. Szerencsére ez az AVR1706 ismeri az A+B módot, tehát úgy terveztem hogy zenehallgatáshoz maradna a PILOT és házimozihoz szereznék be hozzá utólag plusz hangfalakat. Jó az elgondolás? A másik kérdésem a mozizással kapcsolatos. Csatoltam egy képet az erősítő hátlapjáról.
Nekem ebből az látszik, hogy tényleg van 9 csatorna, de ebből 4-et elvisz a front A+B, és a maradék 5 az a következő:
- center
- surround x 2
- surround back x 2
Köszönöm.
L
kellene egy kis infó, az erősítőm tápja elkezdett zúgni. Van mikor csinálja van mikor nem. Javítható probléma, vagy tápot kell cserélni, vagy mi a fene lehet ez és mitől csinálja? Elég hangos is..
Lefogadom, hogy Denon!
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy a Marantz blu és a Pio DVD közül melyik jobb (kép és hang tekintetében), ha csak a DVD lejátszási képességeiket nézzük?
Hát az audio converter egyforma mindkettőben 192kHz/24-bit..A Video a Pioneerban 216MHz/12-bit, mig a Marantzban 148.5/12. Azt nem tudom ez jelent -e valami képminőségbeli difit. Rosszabbnak gondolom nem rosszabb, de sztem jobb sem..Ellenben ez lejátssza a bluray lemezt aminek azért a képminősége minden bizonnyal jobb mint a DVD lemezé.
- fodesz
- V.I.P.
Lefogadom, hogy Denon!
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy a Marantz blu és a Pio DVD közül melyik jobb (kép és hang tekintetében), ha csak a DVD lejátszási képességeiket nézzük?
Nem,ez most Pioneer lesz! Igaz csak egy lájtosabb model
Na várod már gondolom? Melyik lesz?
Lefogadom, hogy Denon!
Bizony,jól jártál vele! Ha a HD hangok miatt nem is,de ha idővel beszerzel gyári BD lemezeket,akkor képminőségben már előrelépés!
Tigris! Nekem is jövő héten jön egy kék lemezjátszó.
Na várod már gondolom? Melyik lesz?
- fodesz
- V.I.P.
Nagyon olcsón jutottam hozzá, kihagyhatatlan ajánlat volt, és színben is jobban passzol a rendszerbe. Enni nem kér, DVD lemezeket kezeli és memoria karit is olvas. Ennyi a történet, semmi más különösebb oka nincs, meg hát ki tudja mit hoz jövő..
Bizony,jól jártál vele! Ha a HD hangok miatt nem is,de ha idővel beszerzel gyári BD lemezeket,akkor képminőségben már előrelépés!
Tigris! Nekem is jövő héten jön egy kék lemezjátszó.
Oké de akkor a bluray lejáccó???
Nagyon olcsón jutottam hozzá, kihagyhatatlan ajánlat volt, és színben is jobban passzol a rendszerbe. Enni nem kér, DVD lemezeket kezeli és memoria karit is olvas. Ennyi a történet, semmi más különösebb oka nincs, meg hát ki tudja mit hoz jövő..
Az engem nemigen érdekel..
Oké de akkor a bluray lejáccó???
Gratula Tigris! Nagyon szépek a malacok! Jól illik össze a rendszer összes elemével!
Köszi nektek..
Gratula Tigris! Nagyon szépek a malacok! Jól illik össze a rendszer összes elemével!
pont ugyanezt akartam írni.
Igen, háccsak hol a HD hangok???
Az engem nemigen érdekel..
Igen, háccsak hol a HD hangok???