Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
A velo kinézetre azért komolyabb, mint az SVS .
Hangra is, szvsz
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1208
Mutatós a frontoldal. A velo kinézetre azért komolyabb, mint az SVS .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Csendélet
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Így van. A Trinnov pld. nem a Dolby processzor révén tud 48 csatornás 3D hangot, hanem saját megoldása van. Az, hogy hány hangsugárzó van egy szobában csak akkor gond, ha azt a helyiséget amúgy más célra tervezték. Egy nappali persze, hogy hülyén nézne ki ennyi dobozzal, de egy moziszobában tök mindegy. De ha annyira zavarja a szemet, be is lehet mindent tenni hangáteresztő szövetkárpit mögé, csak hely legyen hozzá.
De ehhez az alapanyagnak is úgy kellene lennie keverve, vagy tévedek? Vagy a Trinnov saját feje szerint kever fel mondjuk egy 7.1 anyagot sok - sok csatornára?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Laikusként gondolom minél több a doboz, annál folyamatosabbak, az átmenetek a dobozok közt. Így egészen finom mozgások is ábrázolhatók a térben. A hátrány csak a sok - sok doboz, körbe körbe, alul felül, vagy akár ezek közt. No meg persze alapanyag, és ami ezt tudja processzorálni.
Így van. A Trinnov pld. nem a Dolby processzor révén tud 48 csatornás 3D hangot, hanem saját megoldása van. Az, hogy hány hangsugárzó van egy szobában csak akkor gond, ha azt a helyiséget amúgy más célra tervezték. Egy nappali persze, hogy hülyén nézne ki ennyi dobozzal, de egy moziszobában tök mindegy. De ha annyira zavarja a szemet, be is lehet mindent tenni hangáteresztő szövetkárpit mögé, csak hely legyen hozzá.
Ha nem atmosról beszélünk, a frontok és az oldalsó surround sugárzók között is nagy az "űr", amelyet egy wide front sugárzó hihetetlen mértékben javít! A legnagyobb sajnálatomra ez még nem igazán elterjedt a konzumer világban. A drága cuccokban viszont ott van, s aki hallott már ilyet élőben, aláírja, iszonyat hasznos.
Laikusként gondolom minél több a doboz, annál folyamatosabbak, az átmenetek a dobozok közt. Így egészen finom mozgások is ábrázolhatók a térben. A hátrány csak a sok - sok doboz, körbe körbe, alul felül, vagy akár ezek közt. No meg persze alapanyag, és ami ezt tudja processzorálni.
Az nem igazán kérdés, hogy az atmos a felső teret és az ottani mozgásokat jobban hozza.
Az érdekesebb, hogy az alsó hangfalakon változik-e valami? Ugyanolyan? Jobb? Miben jobb?
Az is talán megérne egy komolyabb tesztet, hogy két felső hangfallal érdemes-e nekiállni atmos-nak.
Szerintem nem érdemes, mert sok hatás elég hülyén hallatszik.
Persze demo, de a madár körberepülése eléggé szar két hangfallal. Azt mondom, hogy atmos nélkül is jobb.
Atmos nélkül szépen körberepül az alsó hangfalakon, de két felsővel fentről a surround hangfalakra érkezik, mintha zuhant volna egyet szerencsétlen pára.
Azért találták ki a 2 sugárzós atmost, hogy azok számára is elérhetővé tegyék a formátumot, akik nem akarnak/tudnak többet fent elhelyezni vagy költséghatékony módon szeretnék azt meglépni. Az viszont, milyen hatást eredményez az egész, legfőképp attól függ, hányat, de még inkább, hova teszünk belőle. A cél, hogy minél inkább közelítsünk egy olyan térbeli elrendezéshez, amiben nincsenek "lyukak". Akár a horizontális, akár a vertikális hang effektek folytonosan kéne, hogy átmenjenek egyikről a másikra. Elvégre ez egy 3D hangformátum, s azt tudjuk, ennek valósághű reprodukciójához minimum 3 Irány (dimenzió) szükséges. 5 alapcsatornával és 2 felső sugárzóval ez nem (nagyon) lehetséges, s bizonyos, csak (eredendően) felülről jövő effekteket leszámítva, meglehetősen kompromisszumos. A gond nem (csak) az, hogy fent (vagy oldalt, akár hátul) nincs a teljes tér beterítve (a hangok szükséges szferikus pozicionálása lehetetlen), de az is, a hangok térbeli "mozgása" nem egyenletes. A Dolby, új, 9 alapcsatornát biztosító atmos chipset-je előrelépés lesz e téren. Az Auro 3D formátum (megfelelő csatorna kiosztású verziója) pont ebből a szempontból nyújt többet, s talán ezért is érzi az ember úgy, sokkal inkább körbeveszi a hang, mint a Dolby vagy a DTS-X esetében.
Ha nem atmosról beszélünk, a frontok és az oldalsó surround sugárzók között is nagy az "űr", amelyet egy wide front sugárzó hihetetlen mértékben javít! A legnagyobb sajnálatomra ez még nem igazán elterjedt a konzumer világban. A drága cuccokban viszont ott van, s aki hallott már ilyet élőben, aláírja, iszonyat hasznos.
-
Csutka
Egy kis Atmos vs áll Atmos agymenés.
Mivel az elmúlt hét bővelkedett feltört UHD lemez kínálatban, így elkészítettem magamnak pár filmet amihez nem volt BD-n Atmos hang. Viszont ha már csináltam akkor meghagytam a DTSHD hangot, így lehet váltogatni, összevetni egy - egy kiemelt felső hangszórós jelenetet. Alien Covenant, Logan, és a Galaxis őrzői 2-t tuningoltam meg. A Logan-t, és a Galaxis 2-t végig is néztem. Többször is visszatekertem a jeleneteket, és füleltem. Számomra az derült, ki, ámbár jó dolog az Áll Atmos lehetőség, de azért nem ugyanaz. Nagyon lehet hallani, h az egyik csak szöszölés adott jelenetnél, az Atmos viszont valódi mozgásokat tud a térben közvetíteni a felsők, és az alsók közt. Mordály leugrik a fáról jelenet, jól pozicionált, tényleg leugrik az orrunk elé. Áll Atmos esetén ez nem történik meg, van valami kis neszezés, de semmiképp nem összefüggő mozgást mutat. Logan jelenetében elvágják az Albínó feje felett lévő árnyékoló szövet madzagját. Szépen fent, jobbról balra elsusog az anyag, tényleg olyan mintha a fejünk felett zajlana igazából. Kedvelem az ilyen Atmos-os villantásokat. Áll Atmos esetén ismét nincs meg ez az érzés. Ellenben, az eső esést, ami nem valódi mozgás, hanem csak úgy kopog a fejünk felett azt tök jól adja elő. Szóval a térbeli mozgásábrázolás ami csorbát szenved a a valódi Atmos-hoz képest. Már amikor van. Így aztán kijelenthetem, h valódi értéket ad az Atmos hangsáv a filmekhez. Habár közel sincsenek kihasználva továbbra sem a benne lévő lehetőségek.
Az nem igazán kérdés, hogy az atmos a felső teret és az ottani mozgásokat jobban hozza.
Az érdekesebb, hogy az alsó hangfalakon változik-e valami? Ugyanolyan? Jobb? Miben jobb?
Az is talán megérne egy komolyabb tesztet, hogy két felső hangfallal érdemes-e nekiállni atmos-nak.
Szerintem nem érdemes, mert sok hatás elég hülyén hallatszik.
Persze demo, de a madár körberepülése eléggé szar két hangfallal. Azt mondom, hogy atmos nélkül is jobb.
Atmos nélkül szépen körberepül az alsó hangfalakon, de két felsővel fentről a surround hangfalakra érkezik, mintha zuhant volna egyet szerencsétlen pára.
Gratulálok az új szerzeményekhez -
Gratulálok az új szerzeményekhez -
"Az igazi barát szemből támad."
grat a velokhoz!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Egy kis Atmos vs áll Atmos agymenés.
Mivel az elmúlt hét bővelkedett feltört UHD lemez kínálatban, így elkészítettem magamnak pár filmet amihez nem volt BD-n Atmos hang. Viszont ha már csináltam akkor meghagytam a DTSHD hangot, így lehet váltogatni, összevetni egy - egy kiemelt felső hangszórós jelenetet. Alien Covenant, Logan, és a Galaxis őrzői 2-t tuningoltam meg. A Logan-t, és a Galaxis 2-t végig is néztem. Többször is visszatekertem a jeleneteket, és füleltem. Számomra az derült, ki, ámbár jó dolog az Áll Atmos lehetőség, de azért nem ugyanaz. Nagyon lehet hallani, h az egyik csak szöszölés adott jelenetnél, az Atmos viszont valódi mozgásokat tud a térben közvetíteni a felsők, és az alsók közt. Mordály leugrik a fáról jelenet, jól pozicionált, tényleg leugrik az orrunk elé. Áll Atmos esetén ez nem történik meg, van valami kis neszezés, de semmiképp nem összefüggő mozgást mutat. Logan jelenetében elvágják az Albínó feje felett lévő árnyékoló szövet madzagját. Szépen fent, jobbról balra elsusog az anyag, tényleg olyan mintha a fejünk felett zajlana igazából. Kedvelem az ilyen Atmos-os villantásokat. Áll Atmos esetén ismét nincs meg ez az érzés. Ellenben, az eső esést, ami nem valódi mozgás, hanem csak úgy kopog a fejünk felett azt tök jól adja elő. Szóval a térbeli mozgásábrázolás ami csorbát szenved a a valódi Atmos-hoz képest. Már amikor van. Így aztán kijelenthetem, h valódi értéket ad az Atmos hangsáv a filmekhez. Habár közel sincsenek kihasználva továbbra sem a benne lévő lehetőségek.
Tony irtad, hogy a primare sokkal jobb mint az oppo akkor igy nem kell ujra bemerni a rendszert? Ha igen a parameterekben milyen valtozast hozott?
Egyelőre nincs újra mérés, tervezek még némi változást, majd azután. Természetesen mérhetnék most már akárhányszor, csak Audyssey kitt kéne hozzá. Ha felbukkan kint egy kedvező ajánlat lehet benevezek rá. Ne kelljen állandóan a Home Movie csapatot riasztani ha valamit bogarászok.
A JL E azért nem JL F.
-
Csutka
Ehhez kapcsolódó a subok cseréje. Most így újra kell méretned a rendszert? Vagy ezt már ilyenkor Te is megtudod tenni?
Ez igen érdekes kérdés.
Miért kellene újra mérni? Az akusztika nem igazán változott. A szubok hangerejét kell csak beállítani megfelelően.
Nem az lenne a lényeg,hogy belesimuljon és egységes legyen?
Szerintem, de
Szepi! Melyik JL-t hallgattad?
E110 és E112.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Nekem a JL-ben pont az nem tetszett, hogy nem mutatta magát, nagyon belesimulós volt, ezért választottam az SVS-t.
Gratula az új szerzeményekhez!
Szepi! Melyik JL-t hallgattad?
A belesimulás nálam az, ha nem mutat semmit magából, nem érezni a jelenlétét, nem teszi oda magát, nem érzem, hogy dolgozik. Nekem mozinál nagyon fontos, hogy ott legyen, érezzem, üssön ha kell. Köszönöm!
A belesimulás nálam az, ha nem mutat semmit magából, nem érezni a jelenlétét, nem teszi oda magát, nem érzem, hogy dolgozik. Nekem mozinál nagyon fontos, hogy ott legyen, érezzem, üssön ha kell.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Nekem a JL-ben pont az nem tetszett, hogy nem mutatta magát, nagyon belesimulós volt, ezért választottam az SVS-t.
- Robertó77
- V.I.P.

- Értékelés: 440
Illetve még egy kérdés használod a subok korrekciós rendszerét? Vagy csak a proci szabályoz?
Én most a Velot választottam, de igazából nyugodtan nevezhetjük oldalra lépésnek, nem sértődöm meg érte.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Robertó77
- V.I.P.

- Értékelés: 440
Tony irtad, hogy a primare sokkal jobb mint az oppo akkor igy nem kell ujra bemerni a rendszert? Ha igen a parameterekben milyen valtozast hozott?
Ehhez kapcsolódó a subok cseréje. Most így újra kell méretned a rendszert? Vagy ezt már ilyenkor Te is megtudod tenni?
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
Nahát, nahát. Biztos voltam benne, hogy a meghirdetett jlaudio-ra repülsz rá. Ettől független gratulálok hozzá!