Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Hiccusz írta:
2021.06.12., szomb. 19:10
motorgyilkos írta:
2021.06.12., szomb. 13:46
Akkor nekifutok megint hatha tema lesz belole. Szeretnem kalibralni a vetitomet otthon hazilag, van egy xrite pro plus om. A monitort gepre kotve egyszeru vele a tortenet, de tv-t es vetitot csak laptopon keresztul lehetseges. Evvel csak az az aggalyom, hogy en nem a laptopomat hasznalom forrasnak. Nem az lenne az idealis, ha a forras adna a teszt abrakat es szineket majd azt merni? Igy szerintem nem pontos a meres. Ha van esetleg olyan program ami kepes erre es kompatibilis az xrite al pls osszatok meg. Koszi
A HCFR ingyenes, az nem jó? Kiírod vinyóra, s a forrásról lejátszhatod a tesztábrákat.
O, koszi ez talan jo lesz. Letoltottem megnezem tamogatja e a colorimetert.
Koszi.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Koszi a valaszokat, Teszt abraim vannak mp4 formatumban a bajom az hogy az xrite ot az iprofiler progival tudom csak vezerelni es az a beallitasok utan csinalna a mereseket automatikusan a sajat abraival. Nem talaltam semmi opciot arra hogyan hasznalhatnam, merhetnek vele kulso generalt teszt abrakat. arra kene szoftver. Nem problema ha fizetos(emberi aron ). Tenyleg nem meguszni szeretnek koltseget evvel hanem erdekel, meg van kedvem bibelodni ilyenekkel. Mar most tobbet koltottem erre mint egy kalibralas szakival :D
Thx.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

motorgyilkos írta:
Akkor nekifutok megint hatha tema lesz belole. Szeretnem kalibralni a vetitomet otthon hazilag, van egy xrite pro plus om. A monitort gepre kotve egyszeru vele a tortenet, de tv-t es vetitot csak laptopon keresztul lehetseges. Evvel csak az az aggalyom, hogy en nem a laptopomat hasznalom forrasnak. Nem az lenne az idealis, ha a forras adna a teszt abrakat es szineket majd azt merni? Igy szerintem nem pontos a meres. Ha van esetleg olyan program ami kepes erre es kompatibilis az xrite al pls osszatok meg. Koszi
Ezt is használhatod:

https://www.avsforum.com/threads/avs-hd ... on.948496/

Amúgy jogos es logikus a felvetesed - én is ide lyukadtam ki...
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

motorgyilkos írta:
A HCFR ingyenes, az nem jó? Kiírod vinyóra, s a forrásról lejátszhatod a tesztábrákat.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tatárlaki
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: tatárlaki »

...az ötletet köszönöm, ilyesmi elég jónak látszik...
https://www.ebay.com/itm/273906975478?e ... WVnSIQhvmk
Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, 6xIMG STA 2000D, Tulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0

PJani
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: PJani »

Ebay-en érdemes sztem körülnézni...van pár gyanúsan olcsó de van néhány értelmesebbnek tűnő darab is
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... t&_sacat=0

tatárlaki
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Arra még nem volt példa a praxisodban, hogy ilyet keresett valaki és szembesülve a lehetőségekkel egy "kisipari megoldással" váltotta ki a "gyári " projektor liftet?
Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, 6xIMG STA 2000D, Tulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

tatárlaki írta:
2021.05.26., szer. 12:36
Sepi VPR Lift modell SL-100, terhelhetőség: 16.8 méret: 55,5 x 46 x 18
Egy ilyen pl, alsó mennyezet paneltartó készlettel és távirányítóval kb 460.000Ft
Nagyon ritkán kérnek ilyet.

Köszönöm az ötletet.
Kettő icipici baj van vele: első az ára, a második a terhelhetősége...
Nem azt mondtam, hogy ez kell neked, csak ilyen árban gondolkozz, ha legalább olasz minőséget akarsz és kb ezekkel a paraméterekkel. A kínaiakba, ami kb fele ennyi, abba meg nem érdemes belenyúlni.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

tatárlaki
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Egy ilyen pl, alsó mennyezet paneltartó készlettel és távirányítóval kb 460.000Ft

Köszönöm az ötletet.
Kettő icipici baj van vele: első az ára, a második a terhelhetősége...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Véleményetek érdekel: Jelenleg gyári lámpával, kalibráltan 15,4 fL a fényerőm. Ez elegendőnek számít?
Érdemes lehet tuningolt izzót választani egy kicsit több elérhető fényerőért?
A tuningolt izzók tuningolása miben nyilvánul meg? Ezeknél is bekalibrálható rendesen a gamma-görbe? (Gondolok arra, hogy esetleg nem teljesen feszültségarányosan világosodik vagy ilyesmi).
Élettartamban jelent csökkenést egy ilyen beavatkozás?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

tatárlaki írta:
2021.05.26., szer. 11:53
Urak!
Úgy alakult, hogy a vetítőnket máshova kell "áthelyeznem" és ehhez egyenlőre az úgynevezett "projektor lift" elnevezésű eszköz lenne ismereteim szerint a legalkalmasabb. Kb. másfél méterre a plafontól lenne az üzemi helyzete -egyéb esetben feltolva a mennyezetig- és erre egyéb megoldást nem látok.
Volna valakinek ötlete, hol lehetne ilyesmit emberi áron venni illetve esetlegesen készített/készíttetett valaki ilyesmit megfelelő szakemberrel?
Szívesen venném a jószándékú ötleteket.
Köszönettel.
prd_acc9.jpg
prd_acc9.jpg (19.63 KiB) Megtekintve 2290 alkalommal
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

tatárlaki
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Urak!
Úgy alakult, hogy a vetítőnket máshova kell "áthelyeznem" és ehhez egyenlőre az úgynevezett "projektor lift" elnevezésű eszköz lenne ismereteim szerint a legalkalmasabb. Kb. másfél méterre a plafontól lenne az üzemi helyzete -egyéb esetben feltolva a mennyezetig- és erre egyéb megoldást nem látok.
Volna valakinek ötlete, hol lehetne ilyesmit emberi áron venni illetve esetlegesen készített/készíttetett valaki ilyesmit megfelelő szakemberrel?
Szívesen venném a jószándékú ötleteket.
Köszönettel.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Dorian írta:
2021.05.25., kedd 12:24
Batyó elérhetőségét meg tudja adni valaki?
Valószínűleg szükségem lesz egy lámpacserére, és akkor már azzal egybekötve tükör-beállítás és tisztítás is.
Ment privi

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Batyó elérhetőségét meg tudja adni valaki?
Valószínűleg szükségem lesz egy lámpacserére, és akkor már azzal egybekötve tükör-beállítás és tisztítás is.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ennyire ne tolongjatok :D

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hell.
Vettem egy x rite i1display pro plus-t jol jonne egy kis tippek trukkok projektor kalibralas teren :rolleyes: priviben vagy akar itt is.
Koszi.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Egyébként meg nem is tudom miért jártatom én a pofámat. Kinek is lenne jó ha nyugaton ráeszmélnének, hogy a boltban megvett projektorok mit is "tudnak" valójában?

Jelen pillanatban kis hazánk a 0,95"-es DLP-k "nagyhatalma". Mostanra már több kalibráló emberkét is megkérdeztem, hogy hány ilyen gépet látnak jártukban-keltükben és mindegyik azt mondta, hogy a legtöbb házimoziban ma már ilyet kell kalibrálniuk. Hol van másik olyan ország "vadkeleten", ahol az átlagos házimozis gép valamilyen PD/Barco 0,95"-es chip-pel? A mesében?

Ha a használtpiaci árakat a gépek valódi tudása/képminősége alakítaná, akkor mindenki nagy bajban lenne, aki ezután akar valamilyen hasonló gépet venni.

Szerintem maradjunk csendben és élvezzük, hogy a nyugati házimozisok ilyen "komoly", 0,45"-es 4K DMD-vel felszerelt (a katalógusok szerint "dögös") és "turbó XPR-es" gépekre cserélik le ezeket a leharcolt ipari hulladék 1080p vackokat! Nekünk meg úgy tűnik ezek a vackok még egész jól használhatóak egy ideig ... mivel mi szegények és "igénytelenek" vagyunk. Meg tudatlanok is ... :-)

Bocsánat, én tévedtem, ez az XPR-es cikk mégis csak csupa "okos" dolgot ír, csak én voltam a csacsi, hogy nem értettem meg elsőre a dolog valódi üzenetét.

Állítólag Feynman mondta a kvantumfizika értelmezésével kapcsolatban a kollégáinak, hogy "Shut up and calculate!" azaz szerénységem által elkövetett szabad fordításban "Kussolj és számolj!". Jelen szituációra alkalmazva: "Kussoljunk és élvezzük" ... vagy nem? :-)

GyP

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Deadpool írta:
2021.05.21., pén. 22:52
Hamar összejön, valószínűleg a cikkíró sincs teljesen tisztában a dolgokkal, ha ezeket így publikálta. Mint láttuk, a tévedés folytán kialakult hibás következetése már igazából logikus, ha a felvetésben hisz.
Nem az a baj, hogy égbekiáltó marhaságokat gondol valaki, hanem az, ha ezeket leírja, publikálja és a többiek elolvassák és elfogadják valóságnak. Nem kell ezekkel a dolgokkal mindenkinek tisztában lenni, de azért mielőtt valaki másokat tanít, esetleg olvasson utána a dolgoknak vagy beszéljen valakivel aki nem hülye a témához. Magyarul mutassa meg valakinek a cikket és ha az is azt mondja, hogy OK, akkor publikálja. Tudtommal az Internet Előtt ez így volt szokás ... kivéve amikor nem.

Talán a hetvenes években két Ausztráliában élő fiatal kiváncsi lett arra, hogy mennyire "okosak" az autós újságírók. Publikáltak egy cikket arról, hogy ők építettek egy autót a garázsban, ami vízzel megy, a karburátorra kell tenni valami kis kiegészítőt és vizet tankolni az autóba, ezután a kocsi ezzel a pici módosítással a vízben levő hidrogént fogja égetni a hengerekben termonukleáris magfúzióval és egy liter vízzel sokezer kilométert tesz majd meg. Namost aki tanult fizikát, az jót nevet ezen, hiszen ez kb. minden tudományos ténynek ellentmond amit a fizika ismer. Nem így az újságírók. A legnevesebb szaklapok VILÁGSZERTE lepublikálták ezt a marhaságot ... és így a két fiatal mérnök választ kapott a kérdésére, hogy a valóságban mennyire hozzáértő emberek ülnek a kiadókban.

Közel ötven évvel később, az Internet korában kb. ugyanott tartunk. Bármekkora baromságot le lehet írni, bármennyire is ellentmondanak a leírt marhaságok a tudomány tényeinek, az olvasók örülnek és senki nem emeli fel a szavát.

Egyébként még akkor írtam a weblap "Contact Us" oldalán az embernek, hogy nagyon gyorsan szedje le ezt az ostobaság-áradatot a honlapjáról és segítek neki kijavítani a benne levő hibákat. Azóta sem válaszolt. Tanulság: minél hülyébb valaki egy témához, annál okosabbnak képzeli magát. Ez egyébként egy tudományosan bebizonyított dolog, van róla tétel is elnevezve. Ez az egész eset plusz egy bizonyíték a tétel mellett...

DeLorean: "Na most a mezei user mit mondjon erre?"

Használd az agyadat és alkoss saját véleményt az Általad ismert természeti törvények alapján! Szerinted egy tárgy el tudja takarni önmagát? Mert a cikk "okos" írója pl. ezt a feltételezést "fejtegeti" a pixelszámolásos részben. Ha ez Neked nem gyanús, akkor jogod van a cikk írójának hinni. Elvégre a Föld is lapos ... mint az közismert ... :-)

GyP

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Hiccusz írta:
2021.05.21., pén. 18:59
Mea Culpa.
Hamar összejön, valószínűleg a cikkíró sincs teljesen tisztában a dolgokkal, ha ezeket így publikálta. Mint láttuk, a tévedés folytán kialakult hibás következetése már igazából logikus, ha a felvetésben hisz.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeLorean írta:
2021.05.21., pén. 18:14
Morph írta:
2021.05.21., pén. 14:56
Azért azt ne feledd, itt vagy Te nekünk, és így felvilágosodtunk. Más országban, nincsenek olyan mérnökök, akik hobbiból optikai képzéseket tartanak, ingyen, a fórumokon át, és átadják a tudást! :smile32:
De tényleg, aki hajlandó a litániáidat végigolvasni, és még figyel is bizony az alapképzést elsajátítja, a vetítők területén. :D
OK, de egy cég képviselője, aki projektor kalibrálással foglalkozik évek óta betesz egy linket. Ért hozzá, nem is vonom kétségbe. A cikk teljesen korrekt, amennyire én meg tudom ítélni.
Erre jön egy az egész egy nagy hülyeség és baromság egy olyan embertől, aki szintén ért hozzá, hatalmas tisztelet övezi a fórumon és nem is kérdés - neki ez a szakmája.

Na most a mezei user mit mondjon erre?
Én csak gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

Most én akkor ezt elolvassam, vagy ne olvassam el, vagy mit tegyek?
gondolkodik.gif
Attól még, hogy betettem egy cikket, még lehet, hogy marhaság. Nem olvastam el, én is kaptam. Mea Culpa.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

Nem mondom én azt, hogy ezeket a dolgokat mindenkinek csípőből kellene tudni ... de aki arra vetemedik, hogy cikket írjon ezekről a dolgokról, az ne legyen már ennyire ostoba a témához ... vagy mégis?

Azt már meg sem kérdezem, hogy a cikk megjelenése óta eltelt időben SENKI nem vette észre, hogy a cikk ostobaságokkal van tele?
Azért azt ne feledd, itt vagy Te nekünk, és így felvilágosodtunk. Más országban, nincsenek olyan mérnökök, akik hobbiból optikai képzéseket tartanak, ingyen, a fórumokon át, és átadják a tudást! :smile32:
De tényleg, aki hajlandó a litániáidat végigolvasni, és még figyel is bizony az alapképzést elsajátítja, a vetítők területén. :D
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Hiccusz írta:
2021.05.19., szer. 23:29
XPR elmagyarázva
Csodálatos! Bár nem emlékszem, hogy valaha is olvastam volna ennyi és ekkora baromságot egyetlen cikkben, de hát a commentelők nagyon elégedettek, úgyhogy akkor ez egy jó cikk.

A személyes kedvencem az, hogy a csóka azt hiszi, hogy a 0,45"-es DMD kontrasztját az XPR teszi tönkre.

A másik kedvencem, hogy azt számolgatja az idióta, hogy a pixel melyik időbeli állapotából mennyi "látszik ki" ... de azt nem igazán értem, hogy MIKOR gondolja azt, hogy a pixel el tudja takarni múltbéli önmagát? Mennyire bomlott agy kell ahhoz, hogy ezt a marhaságot kitalálja? Vagy ez most relativitáselmélet meg görbült téridő? Vagy kvantummechanika és a pixel átbújik a résen aminek a két oldalán is önmaga van? Vagy akkor mi ez? Konkrétan erre gondolok:

"One whole green pixel + half the blue pixel + half the light blue pixel + 1/4 the cyan pixel give us a total of 2 pixels and 1/4 of the pixel. So if we multiply 2,073,600 (which is the pixels of 1920 × 1080 resolution) by 2.25 (which are the pixels that finally appear on our screen) it gives us the result of 4,665,600 pixels and not the 8,294,400 pixels that constitute the UHD resolution."

Innen kiindulva persze már logikus következtetés, hogy:

"Respectively a DLP projector that uses the 0.66 ″ DMD chip with the highest resolution 2716 × 1528 (4,150,048) and uses the 2-position XPR module that moves each pixel by 3/4 diagonally achieves a resolution of 4,150,048 x 1.75 = 7,262,584 pixels. Clearly larger but again the 8,294,400 pixels of UHD resolution are not achieved."

Nem mondom én azt, hogy ezeket a dolgokat mindenkinek csípőből kellene tudni ... de aki arra vetemedik, hogy cikket írjon ezekről a dolgokról, az ne legyen már ennyire ostoba a témához ... vagy mégis?

Azt már meg sem kérdezem, hogy a cikk megjelenése óta eltelt időben SENKI nem vette észre, hogy a cikk ostobaságokkal van tele?

Az XPR hátrányaival foglalkozó rész is királyságos: sok hülyeség van benne, csak egyetlen dolog nincs megemlítve: a valóság. Hogy a pixelek mérete a duplája az elvártnak? Nem baj, majd eltakarják egymás sarkát ... ahogy a szerző azt az okos ábrán bemutatta ... :-)

GyP

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”