Csodálatos! Bár nem emlékszem, hogy valaha is olvastam volna ennyi és ekkora baromságot egyetlen cikkben, de hát a commentelők nagyon elégedettek, úgyhogy akkor ez egy jó cikk.
A személyes kedvencem az, hogy a csóka azt hiszi, hogy a 0,45"-es DMD kontrasztját az XPR teszi tönkre.
A másik kedvencem, hogy azt számolgatja az idióta, hogy a pixel melyik időbeli állapotából mennyi "látszik ki" ... de azt nem igazán értem, hogy MIKOR gondolja azt, hogy a pixel el tudja takarni múltbéli önmagát? Mennyire bomlott agy kell ahhoz, hogy ezt a marhaságot kitalálja? Vagy ez most relativitáselmélet meg görbült téridő? Vagy kvantummechanika és a pixel átbújik a résen aminek a két oldalán is önmaga van? Vagy akkor mi ez? Konkrétan erre gondolok:
"One whole green pixel + half the blue pixel + half the light blue pixel + 1/4 the cyan pixel give us a total of 2 pixels and 1/4 of the pixel. So if we multiply 2,073,600 (which is the pixels of 1920 × 1080 resolution) by 2.25 (which are the pixels that finally appear on our screen) it gives us the result of 4,665,600 pixels and not the 8,294,400 pixels that constitute the UHD resolution."
Innen kiindulva persze már logikus következtetés, hogy:
"Respectively a DLP projector that uses the 0.66 ″ DMD chip with the highest resolution 2716 × 1528 (4,150,048) and uses the 2-position XPR module that moves each pixel by 3/4 diagonally achieves a resolution of 4,150,048 x 1.75 = 7,262,584 pixels. Clearly larger but again the 8,294,400 pixels of UHD resolution are not achieved."
Nem mondom én azt, hogy ezeket a dolgokat mindenkinek csípőből kellene tudni ... de aki arra vetemedik, hogy cikket írjon ezekről a dolgokról, az ne legyen már ennyire ostoba a témához ... vagy mégis?
Azt már meg sem kérdezem, hogy a cikk megjelenése óta eltelt időben SENKI nem vette észre, hogy a cikk ostobaságokkal van tele?
Az XPR hátrányaival foglalkozó rész is királyságos: sok hülyeség van benne, csak egyetlen dolog nincs megemlítve: a valóság. Hogy a pixelek mérete a duplája az elvártnak? Nem baj, majd eltakarják egymás sarkát ... ahogy a szerző azt az okos ábrán bemutatta ... :-)
GyP