Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 12
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Udv a T. Tarsasagnak!
Olvastam, hogy a sub membranja ne legyen 60 cm-nel elorebb a faltol. Nalam olyan 67 cm -re van. Mindket oldalon kb. 35-40 cm szabad hely van. /asszimetrikusan/ Hatlap kb. 25 cm-re van a faltol. Vegeredmenyben jo igy, de ha komolyan kell venni ezt a 60 cm-t lehet lepek az ugy erdekeben. Teljesen jogos az automatikus gondolat, hogy huzd odebb user! Csak a gond az, hogy nagyon nehez volt beloni a subot, hogy stabilan alljon vizszintben -tuskeken van + granit es neopren- ha nem muszaj nem bolygatnam. De adok a velemenyetekre, segitsegeteket elore is koszonom:
Stirlitz
Olvastam, hogy a sub membranja ne legyen 60 cm-nel elorebb a faltol. Nalam olyan 67 cm -re van. Mindket oldalon kb. 35-40 cm szabad hely van. /asszimetrikusan/ Hatlap kb. 25 cm-re van a faltol. Vegeredmenyben jo igy, de ha komolyan kell venni ezt a 60 cm-t lehet lepek az ugy erdekeben. Teljesen jogos az automatikus gondolat, hogy huzd odebb user! Csak a gond az, hogy nagyon nehez volt beloni a subot, hogy stabilan alljon vizszintben -tuskeken van + granit es neopren- ha nem muszaj nem bolygatnam. De adok a velemenyetekre, segitsegeteket elore is koszonom:
Stirlitz
- Quetz
- Beköltözött
- Értékelés: 735
Csak annyit szeretnék hozzátenni, típustól függetlenül, hogy a reflex porton kiáramló levegő sebessége modellezhető:

Egy gondosan megtervezett mélynyomó esetében pedig ezt úgy lövik be, hogy használható tartományban ne legyen zaj. A képen látható winisd egy egyszerűsített modellel dolgozó DIY program, de biztos vagyok benne, hogy az iparban létezik ennél sokkal komolyabb tervező szoftver is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Úgy gondolom és tapasztaltam,hogy a szubok hangját(azonos szinten lévők) elsősorban az akusztika határozza meg,illetve a kialakítása a dobozszerkezetnek.Kijelenteni,hogy keni az alját vagy nem keni,azt csak abban az esetben ha azonos körülmények közt,ergo egymás mellett meghallgatva lehet,hogy egyik vagy a másik tetszetősebb a hallgatónak.geza123 írta: ↑2019.12.31., kedd 12:12Hogy legyen más vélemény is. Hallottam dupla Arendal 1.5-ös rendszert, és nekem nagyon nem tetszett. Kente az alját, olyan lötyögős volt számomra az egész produkció. Ereje valóban van. Én biztosan nem adnám oda egy dupla 1200 Ultra felállásért cserébe. De ez így jó, más és más igényekkel rendelkezünk.R.G. írta: ↑2019.12.31., kedd 10:58Kedves Quentz nel hallottam az Arendal subot. Amit tud marketing nelkul is az valami fenomenalis. Nala a kanape mogott helyezkedett el. Pfuuuuu. Csak ennyit tudok ra mondani. Hallottam dupla Velos felallast regebben. Ahogy az emlekeimben elnek, ott az Arendal nyerne ha szamit a velemenyem
Esetemben egy szub onnantól jó ha az én igényeimnek megfelelően hallgatva(nem az a finomkodós típus vagyok),nem torzít,nem búg és legfőképp nem koppan le.Viszonylag kevés szub volt a tulajdonomban olyan ami az én igényeimet bírta.Vagy hallottam másnál és megugrotta ezt.
A velo ultra minden tekintetben hozta az elvárásaimat,de egy kissé 3 év után ráuntam a precíz,száraz,pontos feszes mélyeire és vágytam egy kis csibész levegőmozgatásra.SVSben gondolkodtam,de ott csak a drágább nagyobbak jöhettek volna szóba,mivel hallottam többször és tapasztaltam,hogy nevezhettük bárhogy is a modellt,mindegyik,hangsúlyozom,mindegyik az én igényeimnek nem megfelelve,lekoppant(sb12,2000,pb2000,sb ultra13,pb 12 plus)Ezekkel szemben egy velo ultra,spl 1200,yamaha soavo,focal sw908 sosem koppant le,sose...
Szóval egy jó akusztikai körülmények közt jók lehetnek a felsorolt modellek is,de nem nekem aki szereti veretni a mozit.
Eddig az Arendal szenzációs,pedig hol van még a vége.Lehet hájpolom egy kicsit ezzel a márkát,de egy sb4000 vagy egy pb4000hez képest az ára....és még akkor az sb16,pb16ot nem említettem,vagy a DD Velokat...
Vélemény amit tapasztalatból írtam.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
Ha már XTZ, akkor már inkább az 1x12-re hajtanék. Arendalból meg Sub1 vagy 1961 1V. Meghallgatás nélkül nem egyszerű dönteni. Be kéne rendelni őket 

- Vicarious2
- Fórumlakó
- Értékelés: 22
Volt szerencsém néhány napig használni ezt az Arendal 1.5 subot
Nos a hangjára semmi panaszt nem tudok mondani , egy Canton 1200R-t váltott, na ott voltak a passzív membránnak bizonyos frekiken hörgő-morajló oda nem illő hangjai.. Ennél ugyanazon jeleneteknél ez teljesen rendben volt. Ez egy brutális szub, nemcsak a hangja, de a méretei is
, így nálam sajna nem fért el. Gondolkodóban is vagyok, mi legyen helyette egy kisebb Arendal 1 zárt-on, vagy egy XTZ 12.17 Edge-en gondolkodom, ami méretben és minőségben is hasonló...

Marantz Cinema 40
Focal Aria 906+S900, Focal Aria 900CC, Focal Aria 926
SVS SB-4000
Audioquest NRG2, Pangea AC14SE MK2, Taga PF-1000, Oehlbach NF214 SUB
QED XT40, Inakustik Silver
LG 70 UM7450PLA, Epson EW-TH5210
Focal Aria 906+S900, Focal Aria 900CC, Focal Aria 926
SVS SB-4000
Audioquest NRG2, Pangea AC14SE MK2, Taga PF-1000, Oehlbach NF214 SUB
QED XT40, Inakustik Silver
LG 70 UM7450PLA, Epson EW-TH5210
Hogy legyen más vélemény is. Hallottam dupla Arendal 1.5-ös rendszert, és nekem nagyon nem tetszett. Kente az alját, olyan lötyögős volt számomra az egész produkció. Ereje valóban van. Én biztosan nem adnám oda egy dupla 1200 Ultra felállásért cserébe. De ez így jó, más és más igényekkel rendelkezünk.R.G. írta: ↑2019.12.31., kedd 10:58Kedves Quentz nel hallottam az Arendal subot. Amit tud marketing nelkul is az valami fenomenalis. Nala a kanape mogott helyezkedett el. Pfuuuuu. Csak ennyit tudok ra mondani. Hallottam dupla Velos felallast regebben. Ahogy az emlekeimben elnek, ott az Arendal nyerne ha szamit a velemenyem
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Ha nem valt volna be a predator,en is arendalt nezegettem,az lett volna a kovetkezo versenyzo sztem! Nekem is tetszenek nagyon,bar en a zartal kezdtem volna a meghallgatast,de nem tartok a reflextol,biztos nagyon utos db! Grat,hozza,teljesen mas dimenzio lehet az ultra- hoz kepest, valoszinu 3 ultrahoz kepst is,a velo masra valo,mas igenyekre,sosem tudott igazan nagyot utni nalam sem,de meg a dd sem,nem veletlen nalam is a csere!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Kedves Quentz nel hallottam az Arendal subot. Amit tud marketing nelkul is az valami fenomenalis. Nala a kanape mogott helyezkedett el. Pfuuuuu. Csak ennyit tudok ra mondani. Hallottam dupla Velos felallast regebben. Ahogy az emlekeimben elnek, ott az Arendal nyerne ha szamit a velemenyem
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Csak egy ultrám volt.DeLorean írta: ↑2019.12.31., kedd 08:14A két Velo 1200 ULTRA szubnál is jobbnak hallod?DARTHdick írta: ↑2019.12.30., hétf. 22:22Bátran ajánlom, nagyon igényes, masszív, jól megépített ládáról van szó. Más topikokban is szó volt róla, miket utasított maga mögé hangban, nálánál dupla annyiba kerülő szubokról volt szó, s ehhez csak csatlakozni tudok, nálam a Velodyne Ultra esett el mellette...
Nagyon minőségi a kialakítása és az adatai alapján kiváló lehet!
![]()
Valóban nagyon minőségi kivitel, s a hangja pazar. Folyamatos járatásban van, az alacsony frekvenciák intenzívebben vannak már jelen(levegővibrálás), a 30-35hz ütései meg egyre inkább könyörtelenebbek. Tegnaphoz képest ma már vissza is vettem a jelszintből, van benne kraft.
Vagy háromszor leírta, hogy Velo volt az előd 

Mindezt mekkora alapterületen és mekkora térben okozott pozitív változást? Mit váltott le és föleg milyen rendszerben lett ennyire jó? Amennyiben megosztani megköszönném

"Az igazi barát szemből támad."
Nálam landolt az itt a forumon árult szub.
Nos, nem okozott csalódást, pedig egy Velodyne ultra 1200-est váltott.
Erősen bejàratás alatt van még, de azt már hallani, érezni, hogy az alja nagyon rendben van, az már most hozza a velo ultra szintjét. A Velóból valahogy hiányoltam időről időre azt az ütést, mellkas döngetést amit a reflexes ládák jobb félék, produkálnak. Viszont a velo feszességét, pontosságát nagyon szerettem,. Hála az égnek, az arendalnál nem tapasztalom eddig azt a fajta kenős mélyhangot, ami a reflexesekre jellemző szokott lenni. Pedig reflexesként hallgatom, még a zárt megoldását nem próbáltam. Majd ha ment úgy 100órát,akkor kísérletezem vele.
Egyenlőre nagyon meglepő, hogy mennyire jól kontrollálható a doboz, semmi reflexhang, portzaj.
Igaz még nem vertem oda neki úgy igazából, de filmnézős hétköznapi hangerőn járatódik, s a tapasztalataim e rövid idő alatt ezek voltak.
Bátran ajánlom, nagyon igényes, masszív, jól megépített ládáról van szó. Más topikokban is szó volt róla, miket utasított maga mögé hangban, nálánál dupla annyiba kerülő szubokról volt szó, s ehhez csak csatlakozni tudok, nálam a Velodyne Ultra esett el mellette...
Netről lőttél hozzájuk doboztervet? Subokról is dobhatsz fel képeket!

- Quetz
- Beköltözött
A subok BMS 18n862 hangszórók, zárt ládákban. Az MDF még száradt, amikor a fotó készült (persze elfelejtettem fényképezni, amikor azok is bekerültek a helyükre).
Az LCR szekciót HTM-12 hangfalak alkotják, 12"-es woofer-el. A surroundok pedig Volt 10-esek.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
A sub-ok ezek szerint open baffle-k? :Quetz írta: ↑2019.12.25., szer. 18:53
Mivel THX minősítésű hangfalak, legtöbbször az M&K 300-as szériáját hozzák fel, mint minőségi vetélytárs. És azon a szinten már nem az megy, hogy melyik a jobb, hanem melyik hangzást preferálod.
Én is csak azért árulok egy pár monitort, mert nem raknám be oda, ahol az LCR-ek vannak no meg hát a költségvetésbe is lyukat ütöttem :)
thx_bafflewall.jpg

Alakul! 15"-ak az LCR-ek?
- Quetz
- Beköltözött
Mivel THX minősítésű hangfalak, legtöbbször az M&K 300-as szériáját hozzák fel, mint minőségi vetélytárs. És azon a szinten már nem az megy, hogy melyik a jobb, hanem melyik hangzást preferálod.
Én is csak azért árulok egy pár monitort, mert nem raknám be oda, ahol az LCR-ek vannak no meg hát a költségvetésbe is lyukat ütöttem :)
- -KP-
- V.I.P.
Hajaj, bőven elég lenne a Monitor is. Még a monitorok is akkorák, mint más márkáknál az álló.
- Quetz
- Beköltözött
Arendal nappali:

- -KP-
- V.I.P.
Évekre eltűntél, majd kezded a szokásos mantrát, ami szerintem sokunknak már a könyökén jön ki. Ha a munkámról beszélnék úgy, ahogy te a házimozizásról, elküldene a főnököm kiégés elleni tréningre. Attól hogy nem találsz magadnak való filmet/ filmeket, attól még sokunk talál és élvezettel használja a rendszerét. Én a helyedben inkább olyan dolgokkal tölteném az időmet, ami örömet ökoz. A te esetedben ez már évek óta nem áll fenn, ami a napnál is világosabb. Ez most nem rossz szándékból írom, csak nem értem. Ha valami ennyire nem okoz örömöt, akkor miért erőlteted?
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Az a lista kurta lesz!

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11042
- Kapcsolat:
Tehát mindenki teszi, amihez ért.feherlaci írta: ↑2019.12.23., hétf. 22:40Igen, valóban semmi nem változott. Én folyamatosan a silány tartalom miatt kesergek, te pedig még mindig a szivacsokat ajálgatod.
42. Ha elfogadom a 42-őt pl. a legutóbbi Stallone filmet, sokkal jobbnak ítélném meg és akár tetszene is annyira, hogy végig nézzem?

Talán nem Stallone és nem Atmos hangsávos filmeket kellene keresned. Biztos vagyok benne, hogy legalább annyi jó film születik manapság is, mint régen, csak most jobban elfedi őket a mainstream, bár abban is vannak kincsek (lásd pl. a Joker!). Keseregni mindig lehet, most éppen az új Star Wars epizódot menő szidni, pedig üzletileg tökéletesen működik, pár hét alatt meghozza az árát, aztán jó ideig tiszta hasznot termel. A filmkészítés és kiadás pedig elsősorban üzleti tevékenység.
Laci ha már így visszatértél közénk, akkor írhatnál a filmes topicba pár sort azokról a filmekről amik tetszettek.Szerintem többen örülnénk neki.feherlaci írta: ↑2019.12.23., hétf. 22:40Üdv újra itt! Látom, minden a régi.A válasz: 42.
Egy igazán jó filmet kívánok neked karácsonyra!
Üdv neked is! :)
Igen, valóban semmi nem változott. Én folyamatosan a silány tartalom miatt kesergek, te pedig még mindig a szivacsokat ajálgatod.
42.
Ha elfogadom a 42-őt pl. a legutóbbi Stallone filmet, sokkal jobbnak ítélném meg és akár tetszene is annyira, hogy végig nézzem?
Mostanában láttunk egy jó magyar filmet, ami érdekes témát dolgozott fel (ismerősösökkel sokat beszélgettünk róla), de a filmnek nem volt szüksége ATMOS-ra, REC 2020-ra és RT60-as szivacsokra. A látványhányás filmek felénk úgy merülnek feledésbe, hogy másnap azt sem tudjuk mit néztünk, pedig ezerrel volt villogás a vásznon, mennydörgés a hangfalakon ...
Legyen igazad és jöjjönek már valami látványos, ötletes, tartalmas filmek mert a 3 éves 220 órás vetítőm érdemi használat nélkül fog szétporladni. :)
Üdv újra itt! Látom, minden a régi.
A válasz: 42.
Igen, valóban semmi nem változott. Én folyamatosan a silány tartalom miatt kesergek, te pedig még mindig a szivacsokat ajálgatod.
42.
Ha elfogadom a 42-őt pl. a legutóbbi Stallone filmet, sokkal jobbnak ítélném meg és akár tetszene is annyira, hogy végig nézzem?
Mostanában láttunk egy jó magyar filmet, ami érdekes témát dolgozott fel (ismerősösökkel sokat beszélgettünk róla), de a filmnek nem volt szüksége ATMOS-ra, REC 2020-ra és RT60-as szivacsokra. A látványhányás filmek felénk úgy merülnek feledésbe, hogy másnap azt sem tudjuk mit néztünk, pedig ezerrel volt villogás a vásznon, mennydörgés a hangfalakon ...
Legyen igazad és jöjjönek már valami látványos, ötletes, tartalmas filmek mert a 3 éves 220 órás vetítőm érdemi használat nélkül fog szétporladni. :)

42.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11042
- Kapcsolat:
Üdv újra itt! Látom, minden a régi.