Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
- Robertó77
- V.I.P.

- Értékelés: 440
Én csak azt nem értem,hogy miért nem raknak egyik médialejátszóba két HDMI kimenetet.
Én meg sem mertem említeni a Q10PRO-t. Nem rossz kis ketyere és a HDR is megy neki. Viszonylag jól jönnek a frissítések is hozzá.
Szerintem abban az árkategóriában az egyik legjobb vétel.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- Robertó77
- V.I.P.

- Értékelés: 440
Én meg sem mertem említeni a Q10PRO-t. Nem rossz kis ketyere és a HDR is megy neki. Viszonylag jól jönnek a frissítések is hozzá.
htpc nél nem jobb :-)
Én a Himedia Q10-et hasonlítottam a One S-hez, de képminőségben a Q10 lelépte az Xbox-ot.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
-
Csutka
de bocsánat én nem azt mondtam ,hogy jobb kép vagy hangminőségben ,pld. mint egy oppo, hanem ,hogy nem rosszabb,egyik gyártó lejátszójánál sem!
OK, akkor vedd úgy, hogy én írtam, hogy jobb képminőséget ki lehet hozni egy HTPC-ből.
De ha szerinted nem jobb sem a képminőség, sem a hangminőség, akkor az a stabilitás és egyszerű kezelhetőség, amit az OPPO, vagy egy picike Dune nyújt - nem jobb?
Nekem a picike Dune Solo 4K még sohasem fagyott le, mindent le tud játszani.
Az OPPO meg annak kell, aki zenét is hallgat.
De ne is válaszolj, az egy lerágott csont már.
De igazad van, egy kis kütyü ismerettel sokkal jobb képminőséget tud egy HTPC!
de bocsánat én nem azt mondtam ,hogy jobb kép vagy hangminőségben ,pld. mint egy oppo, hanem ,hogy nem rosszabb,egyik gyártó lejátszójánál sem!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
-
Csutka
nem lehet upgradelni ,ha még sw-esen ezt azt meg lehet tenni vele ,de a hw-ert nme tudod cserélni, így mindig csere lesz a vége és sok sok kompromisszum,meg csúnya pénz költés, ez a baj az oppo val is meg a többi drága jó cuccal.. egy jó pc-t bármikor lehet minden szempontból upgradelni és bármi telepíthető is rá.. a határ a csillagos ég.. én még nem láttam jobb képminőséget sem, sem oppótol sem mástól sem .. a hdmi-is hang terén szintén ,szóval engem nem tudnak megvenni oppoék vagy primare-k, az analog hangot úgy sem használom, szóval jobbat nekem nem tudnak adni ezek a gyártók, és míg mások azóta 4-5x cseréltek lejátszót ami nem kis pénzmag lehetett ,addig én max 1 v 2 x vettem ezt azt hozzá, lehet hogy összességében van egy jó oppo árába a gépem ,de hosszútávon a töredéke ezeknek.. a játékgépeket ( playstation meg xbox és tsai) nem tartom erre jónak, azokkal játszani kell erre találták ki ezeket! persze nem mondom ,hogy szarok lennének!
Ha valami gond van, akkor meg újratelepíted se perc alatt!
Ha nagyobb a gond, jó lesz Excel táblázat szerkesztésre is!
Pár HTPC-t összeraktam, de nekem nem kellene, jó az OPPO!
De igazad van, egy kis kütyü ismerettel sokkal jobb képminőséget tud egy HTPC!
Még
Bár minden adott lenne, hogy komoly konkurencia legyen. Ők maguk is multimedia centernek tervezték már az "S"-t is (set top box képesség). Az X már atmos dekóderrel is rendelkezik. Az S és X is UHD Bluray-jel is rendelkezik és képes a bitstream-re HDMI-n. Csak egy mindenevő szoftver kellene rá, (mint KODI). Csak gondolom nem annyira támogatja Microsoft a "tőtike" megoldást.
nem lehet upgradelni ,ha még sw-esen ezt azt meg lehet tenni vele ,de a hw-ert nme tudod cserélni, így mindig csere lesz a vége és sok sok kompromisszum,meg csúnya pénz költés, ez a baj az oppo val is meg a többi drága jó cuccal.. egy jó pc-t bármikor lehet minden szempontból upgradelni és bármi telepíthető is rá.. a határ a csillagos ég.. én még nem láttam jobb képminőséget sem, sem oppótol sem mástól sem .. a hdmi-is hang terén szintén ,szóval engem nem tudnak megvenni oppoék vagy primare-k, az analog hangot úgy sem használom, szóval jobbat nekem nem tudnak adni ezek a gyártók, és míg mások azóta 4-5x cseréltek lejátszót ami nem kis pénzmag lehetett ,addig én max 1 v 2 x vettem ezt azt hozzá, lehet hogy összességében van egy jó oppo árába a gépem ,de hosszútávon a töredéke ezeknek.. a játékgépeket ( playstation meg xbox és tsai) nem tartom erre jónak, azokkal játszani kell erre találták ki ezeket! persze nem mondom ,hogy szarok lennének!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Annál bármilyen célhardver jobb,
de csak szted! mert öreg vagy és nem értesz a pc-hez
htpc nél nem jobb :-)Még Bár minden adott lenne, hogy komoly konkurencia legyen. Ők maguk is multimedia centernek tervezték már az "S"-t is (set top box képesség). Az X már atmos dekóderrel is rendelkezik. Az S és X is UHD Bluray-jel is rendelkezik és képes a bitstream-re HDMI-n. Csak egy mindenevő szoftver kellene rá, (mint KODI). Csak gondolom nem annyira támogatja Microsoft a "tőtike" megoldást.
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
Tonyka: nincs hangcsúszás, vagy azt Te állítod be?
Biztos elkerülte Tonyka figyelmét a kérdés.
Mivel nekem HTPC van és nincs szükségem extrákra, nálam az utóbbi időben erősen MKV-k futnak. MKVToolnix-el vágom össze az UHD Eng Atmos hangot, Mont féle ISO-ból kinyert képpel és dobok mellé valamilyen Hun hanganyagot, illetve feliratot. Én azt tapasztaltam, hogy a Mont kép jobb, mint a gyári lemezeken lévő érintetlen anyag. Ez jól látható a szemléltető ábrákon is.
Hangcsúszást 1 esetben tapasztaltam. Az pedig a John Wick 2. Több Atmos anyagot is próbáltam Mont kép alá vinni, de mindig volt benne ~1 másodperces csúszás. Ez az elején ugyanúgy benne volt, mint a végén. Gyanítom a képpel van gond.
Atomszőke
Ma kora reggel éhgyomorra letoltam, ezt a fővárosunkba készült kémes akció muvit. Nem igazán kedvelem a kémes filmeket, ezen ez a darab sem változtatott. Ettől függetlenül nem mondanám kifejezetten rossz filmnek. Egynek tökéletesen megfelel. Fővárosunk nagyon jó táptalajul szolgál, h elhiggyük a Berlini fal még áll. Jól átjön a 80 évek hangulata, ehhez igazán jó segítséget kapunk a jól megválogatott zenéktől. Érdekességképp említettem Terminátor cimbinek, h John Wick jelenet jutott eszembe, illetve a hang is nagyon hasonlatos. Erre olvasom, h a John Wick 2 -t is jegyzi a rendező. Az akciók azért nem annyira pörgősek, nekem kicsit lassúcska, néha azért látszik a nem bevitt ütés. No meg látványos egy - egy jelentenél az ellen őgyelgése, várva, h ő is megkapja a maga pofonját. A történet faék, ezerszer lerágott csont. Lista az összes ügynökről, a folytatást már mindenki sejti. Próbálnak csavart csempészni, de véletlen sem lepődtem meg a legvégén. Charlize Theron jól hozza a kemény nő szerepét, mondjuk neki ez csípőből megy. Inkább a lágyabb nőies szerep tenné próbára. A leszbi jelenetet azért odarakták rendesen. Amúgy nem igazán szégyenlősködik, többször láthatjuk ruhátlanul. A képi világ, felvételek, színek, mind mind a 80 éveket idézik. Nincs a mai kornak megfelelő penge hi-tech kép. A hang DTS-X, kiválóan szól, sokat használják a felsőket, és elég teres úgy egészében a film. Azért hibát is találtam, áthajtanak autóval az egyik ellenfélen, és hát a felsőkből szól az a hang aminek alulról kéne jönnie. Ezt leszámítva nagyon rendben van a hang.
10/6
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Annál bármilyen célhardver jobb, tudod milyen a viszonyom az ördög szerkezeteivel. Szeszélyesebbek, mint egy nő, pedig............
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Nekem megfordult, hardveresen nem egy rossz cucc.
nekünk is van one s-ünk, de meg sem fordult a fejemben hogy azon keresztül játszak le ... igaz játszani sem játszom vele
Nekem megfordult, hardveresen nem egy rossz cucc.
nekünk is van one s-ünk, de meg sem fordult a fejemben hogy azon keresztül játszak le ... igaz játszani sem játszom vele
-
Csutka
Szia megjott
3-5 nap alatt el szokott múlni!
No para!
Nem változott. Beszerzem a full UHD anyagot, a TS Muxer kezeli belőle az Atmos hangsávot. Ezt szépen összemuxolom a BD anyaggal, és már kész is a BD anyag, Atmos, és egyéb hangsávokkal ahogyan én szeretném, Ezzel meg már semmi gondja az Oppo-nak, vagy a Primare-nek. Fontos, h MKV-ból nem érdemes muxolgatni, egyrészt nem megy a TS muxernek, másrészt az Oppo, és a Primare sem komálja. Az érintetlen anyagot kedveli a progi, és a lejátszók is. Igaz UHD MKV-ból még nem próbáltam muxolni.
A napokban próbára teszem az X-box One S UHD lejátszási képességeit HDD-ről. Kíváncsi vagyok fog-e menni neki a konzerv full anyag, vagy az MKV HDR-el együtt. A gyári emez megy neki gond nélkül az biztos.
Erre kiváncsi leszek. One X-et nem tervezel beszerezni? Az már elvileg Atmos-t is kezel, de tud bitstream-elni is - bár azt hiszem utóbbit az S is tud.
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
- Zozi
- Törzsvendég

- Értékelés: 1022
Nem változott. Beszerzem a full UHD anyagot, a TS Muxer kezeli belőle az Atmos hangsávot. Ezt szépen összemuxolom a BD anyaggal, és már kész is a BD anyag, Atmos, és egyéb hangsávokkal ahogyan én szeretném, Ezzel meg már semmi gondja az Oppo-nak, vagy a Primare-nek. Fontos, h MKV-ból nem érdemes muxolgatni, egyrészt nem megy a TS muxernek, másrészt az Oppo, és a Primare sem komálja. Az érintetlen anyagot kedveli a progi, és a lejátszók is. Igaz UHD MKV-ból még nem próbáltam muxolni.
A napokban próbára teszem az X-box One S UHD lejátszási képességeit HDD-ről. Kíváncsi vagyok fog-e menni neki a konzerv full anyag, vagy az MKV HDR-el együtt. A gyári emez megy neki gond nélkül az biztos.
Köszönöm a válaszod!
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
Nekem a kis szappanos doboz Dune Solo 4K visz mindent gond nélkül.
Lehet érdemes lenne venned egy hasonlót ezekhez az anyagokhoz.
Tudtommal gondjai vannak a HDR-el a szappanos dobozodnak. Nem erdekelnek ezek az anyagok, UHD-bol egyedul az Atmos hangsav erdekel. Azt meg megoldom. Puszta kivancsisag miatt nezem meg, hatha valakinek haszna szarmazik itt az oldalon az informaciobol.
-
Csutka
Nekem a kis szappanos doboz Dune Solo 4K visz mindent gond nélkül.
Lehet érdemes lenne venned egy hasonlót ezekhez az anyagokhoz.
Milyen programmal kreálsz magadnak atmos sávval rendelkező filmet? És milyen formátumban?
Tudva levő az oppo (primare) nem nagyon boldogul az atmos+mkv komboval. Vagy már változott?
- Zozi
- Törzsvendég

- Értékelés: 1022
Mivel megindult az UHD lemezek áradata a kölcsönzőkbe, így sikeresen tudok kreálni magamnak Atmos sávval rendelkező filmeket. 2010-es kedvencem a Ha/Ver című film. Na már most abból a szempontból is érdekes ez a cím, h eredetileg nem Atmos keverés. Ma délután hegyeztem a füleimet, vajon hozzátesz-e jelentősen egy objektum alapú újrakevert hang, egy viszonylag régebbi filmhez. Meg kell jegyezem annak idején sem volt rossz keverés a maga idejében. A film kicsit átverős, a dialógusok, és a normál események nem túl hangosak. Így beállítottam szokás szerint egy megszokott kellemes hangerőre. Elérkeztünk a jelenthez mikor önjelölt szuperhősünket elcsapják. Kérem szépen olyan dinamikát kaptam, h majdnem leugrottam a kanapéról. Így kissé visszább vettem az energiából. Nem mondhatom, h hű de sokat hozzátesz a filmhez az új hangkeverés. Az égő épületben lehet markánsan hallani a felsők munkáját, meg pár lövésnél. Ettől függetlenül jó dolog, h egyáltalán foglalkoznak vele. Az ötödik elem lenne még hasonló lehet azt is megfülelem. Azért abban több dologra lehetne használni, emlékezzünk csak a taxis jelenetre. A Ha/Ver-nél maradva, igen kellemes kikapcsolódás volt. Aki még nem látta, mindenképp ajánlom. Az akció jelenetek mai szemmel nézve is rendben vannak. Kicsit a végén lóg ki a CGI a repülésnél. Ezt leszámítva igazán jó a film. Nicolas Cage nem rombolta le még akkoriban a nevét, mint manapság. A kislány karraktere igazi telitalálat
10/9
Milyen programmal kreálsz magadnak atmos sávval rendelkező filmet? És milyen formátumban?
Tudva levő az oppo (primare) nem nagyon boldogul az atmos+mkv komboval. Vagy már változott?
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
Főleg amikor a fejtetőre csap.
S közben az ütés lemegy 10Hz alá is...