Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: lacy »

Ezáltal lehetővé válik a végtelen kontraszt és a tökéletes fekete megjelenítése, ami mellett ráadásul a többi szín is ragyogóbbnak, erőteljesebbnek tűnik. ...
..
és állítólag tízszer akkora a fényereje, mint a hagyományos projektoroknak

aha game over ha
ki a fene akar tök sötétben a mostani fényerőnél 10x nagyobb ráadásul nem visszavert hanem direkt a szemébe reflektorozó fényeket nézni órákon át?

egy ilyen szar soha nem fog mozis hatású lenni, sőt ha ezekbe is beszerkesztik azokat a (állítólag képjavító) áramköröket, mint amik az új tv-k szarves tartozékai az elmúlt 5 évben akkor végleg kilőtte magát az űrbe
mivel azok az új tv-k annyira természetellenes képet adnak minden mozgás olyan műtermi és életszerűtlen, hogy nekem ilyen nem is kellene itthonra

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Egy-két év és remélhetőleg kiadják az otthoni verzióját is és akkor a projektoroknak "game over".

Nem látom említve sehol, de ez hangáteresztő? Anélkül nehezen gondolom, hogy game over lesz.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Amilyen ütemben fejlődik a technika szerintem nem kell sokat várni rá. Nyilván, mint mindennek először az egekben lesz az ára, de gyorsan esni fog, ahogyan minden újdonság esetén. Itt a tv és projektor fanok együtt növeik majd a keresletet (és itt a tv-fanok jelentik a nagyobb vásárlóerőt) ami szintén árcsökkentő hatású lehet.

A méret: Ez nekem is eszembe jutott, de ha a saját vászonméretemből indulok ki (2,5x1,5m), akkor simán szállítható és be is fér akár egy bejárati ajtón is. Fordulni persze nem egy öröm vele.
Mindenesetre ez már egy reális konkurenciája lehet a projektoroknak (majd).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Egy-két év és remélhetőleg kiadják az otthoni verzióját is és akkor a projektoroknak "game over".
Kérdés, hány darabra szedhető a minimum 2.5 méter széles kijelző.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Egy-két év és remélhetőleg kiadják az otthoni verzióját is és akkor a projektoroknak "game over".Game over,de az még odébb van.Viszont eljön az az idő is egyszer.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Azért ilyen hamar ne temesd el az otthoni projektorokat, mint minden újdonság ennek is az egekben lesz majd az ára....   
"Az igazi barát szemből támad."

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Ez még közel sem biztos..., az árától és a minőségétől nagyban függ majd a projektorok nyugdíjazása. Kétlem, hogy egyhamar lesz belőle hangáteresztő változat .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Nyílik az első európai valódi LED kijelzős mozi!

https://prohardver.hu/hir/cinema_led_samsung.html

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 861

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Nyílik az első európai valódi LED kijelzős mozi!

https://prohardver.hu/hir/cinema_led_samsung.html
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

akkor jön az új oppo? 
Kell valami újítás, nehogy ne kelljen fejleszteni a rendszert -
"Az igazi barát szemből támad."

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

akkor jön az új oppo? 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Jaj de jó, meg ne álljanak az istenért se.

https://prohardver.hu/hir/hdmi_2_1_vart ... _ujit.html
Nyugi,nem fognak Akkor hova tennéd a nehezen megkeresett forintocskákat?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Jaj de jó, meg ne álljanak az istenért se. 

https://prohardver.hu/hir/hdmi_2_1_vart ... _ujit.html
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Jamma40
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Jamma40 »

Sőt, a "HDTV, Blu-ray, HD" szekcióban van külön konkrétan a Popcorn médialejátszóknak saját témája.Ez a kérdés nem kimondottan a popcorn iránt lett feltéve. A tv is optikán csatlakozik az erősítőhöz és annak is kb megegyezik a hangereje a popcornal. Itt inkább a panasonic amelyik kilóg a sorból. Ami nem baj, mert igy könnyebb erősíteni, csak nem értem mitől hangosabb mint a többi.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Sőt, a "HDTV, Blu-ray, HD" szekcióban van külön konkrétan a Popcorn médialejátszóknak saját témája.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Page up -page down. Ha HDMI-vel csatlakozol akkor hatástalan, minden más csatlakozásnál állítható. Nekem kb azonos hangerőn szól minden forrásom, igaz BD playerem nics. CD, DVD, Popcorn C200.Ennek a témának van már konkrét helye: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2176930

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Nem találtam a popcorn on hangerő állítási lehetőséget.
Page up -page down. Ha HDMI-vel csatlakozol akkor hatástalan, minden más csatlakozásnál állítható. Nekem kb azonos hangerőn szól minden forrásom, igaz BD playerem nics. CD, DVD, Popcorn C200.

Jamma40
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A Popcornon lehet hangerőt állítani. Nincs véletlenül kisebbre véve?
Nem találtam a popcorn on hangerő állítási lehetőséget.

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Én már bármit elhiszek. A lejátszó is alap beállitáson van. Nem szoktam állítani semmit.
A Popcornon lehet hangerőt állítani. Nincs véletlenül kisebbre véve?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Sok praktikus dolgot írtál, de azért bizsereg az ujjam, hogy rákérdezzek a "színezett" és "kiegyensúlyozott" hangra, azonban nem kínvallatás zajlik.  Köszönöm a választ!

Színezett alatt az értem, mikor valamely tartomány erősen uralkodik a többi felett. Mint anno az EQ-ek fénykorában. A kiegyensúlyozott ennek ellentéte lenne. Nyilván mindenkinél máshol vannak a határok. (hue/saturation)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10985
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az oké, de ez egy fesztivál volt, nem egy különálló Akos koncert. Ugyanazon a színpadon egymas utan jöttek a bandák, nem cserélgették a felszerelést. Vagy, ha igen, akkor nagyon gyorsan és profin csinálták.
Egy fesztivál hangosítás telepítése 2-3 nap, így hát ezt vélhetően nem cserélték a fellépők között. A színpadi technika a fellépő zenekaré, így ez mindig változik. Ha ugyanazon a hangosításon nagyon eltérő élményt hallottál, annak is megvan a tanulsága, mégpedig hogy a hangminőség nem csak a hangosításon, hanem a forrásjelen is múlik.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Ő azért elég sokszor koncertezik úgy, hogy viszi magával a komplett felszerést. Hangosítástól a megvilágításig mindent. Valahol ezt olvastam legalábbis..
Az oké, de ez egy fesztivál volt, nem egy különálló Akos koncert. Ugyanazon a színpadon egymas utan jöttek a bandák, nem cserélgették a felszerelést. Vagy, ha igen, akkor nagyon gyorsan és profin csinálták.

Jamma40
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lehet hogy nagyobbak az egyesek és a nullák, vagy küld kettest és hármast is.
Viccet félretéve, a lejátszóbkban nem lehet valamit állítani?

Én már bármit elhiszek. A lejátszó is alap beállitáson van. Nem szoktam állítani semmit.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

3 éve én is hallottam egy balatoni fesztiválon és nekem is annyi maradt meg, hogy nagyon pengén szólt. Semmi torz, oda nem illő hang, egyszerűen jó volt hallgatni. Mondom ezt úgy, hogy nem kedvelem a zenéjét.
Ja, ami még meglepett, hogy az előtte zenélő együttes viszont nagyon szarul szólt.

Ő azért elég sokszor koncertezik úgy, hogy viszi magával a komplett felszerést. Hangosítástól a megvilágításig mindent. Valahol ezt olvastam legalábbis..

Jamma40
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ez szerintem valami beállítási probléma lehet (pl. lehet bemenetenként a hangerőt "kiegyenlíteni" az erősítőn)?

A másik lehetőség, hogy a halkabb gép az 5.1 csatornához állítja be a 2 csatornás lejátszás csatornánkénti hangerejét (magyarul minden halkabb, hogy az 5 csatorna összege ne "vezérelje túl" az eredményt). Ez szerintem programozási hiba, gagyi a szoftvere az egyik gépnek.

Annyira nem bonyolult erősítő hogy ne tudnám be állítani. Valamint az erősítő Pure Direct módban van ilyenkor semmi nem állítható. Én sem értem, azért tettem fel itt a kérdést. A popcorn analóg kimenetén is halkabb ugyan az a felvétel mint a Panasonicon. Olyan mintha a panában lenne valami elő erősítő. És minha színezné a hangot is. Csak azt nem értem ha digitálisan megy át a jel, 1-esek és 0-ák. Hogy lehet hangosabb?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”