Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tibidzsí mozija
Tibidzsí mozija
Nem volt szempont a falnál a hőszigetelés. Sajnos minden drága, nem csak a ragasztó. Ez a zöld amúgy is erősebb a simánál, meg elég sűrűn lett ragasztva, kellően stabil lesz. A plafonon a szigetelést is újraragasztjuk, és kerül rá háló, mint a falak külső hőszigetelésél, így azzal se lesz gond.
Hálózati médialejátszóról fogok mozizni, behúztam ide is egy gigabites utp kábelt. De ha már lúd, legyen kövér, így az össze szobába megcsináltam. Soha nem lehet tudni, hátha szükség lesz rá.
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Tibidzsí mozija
Na de milyen rendszer van ott baxki! Az is csoda ha ott életben marad valaki és megússza a film végéig
De ott a hely is sokkal nagyobb.
Ha egy nagyobb rendszert ide is berakna lehet találkozna a jelenséggel.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Tibidzsí mozija
(Fodesznek: Kovácsnál)
Na de milyen rendszer van ott baxki! Az is csoda ha ott életben marad valaki és megússza a film végéig
Tibidzsí mozija
Ha sok kell a ragasztóból az nem jó, mert a ragasztó sem olcsó. De ennyi erővel már egy előtét falat is csinálhattatok volna és közé egy 5cm-es szigetelést. Bár tény, hogy így stabilabb és rezgés mentesebb lesz, de bramac léccel sem rezgett volna be annyira, csak a fém profilok rezegnek inkább, sőt még hangot is adnak a fal mögött.
Az egyik ismerősömnél a fémvázas mennyezetből potyogtak ki a spotok a foglalatból mozizás közben. (Fodesznek: Kovácsnál) Én biztos nem csinálnám fémből, minimum a 30-as UD profilt, amibe bele állítod a leceket, meg persze a direkt függesztőket.
Attól függ hogy építed meg a fémvázat. Jó merev szigetelővel kell kitölteni. Pl. Airrock, és minden esetben duplán kartonozni. A kényes helyeken pedig szivaccsal, vagy gumival kell elválasztani a fémet a fémtől. A nappali álmennyezetén is fém profilokkal dolgoztunk, szigetelő nélkül, egy réteg kartonnal. Csak az illesztéseknél figyeltünk oda nagyon. Hál' istennek itt sincs rezonálás, leszámítva az egyik spot lámpát.
Tibidzsí mozija
Ha sok kell a ragasztóból az nem jó, mert a ragasztó sem olcsó. De ennyi erővel már egy előtét falat is csinálhattatok volna és közé egy 5cm-es szigetelést. Bár tény, hogy így stabilabb és rezgés mentesebb lesz, de bramac léccel sem rezgett volna be annyira, csak a fém profilok rezegnek inkább, sőt még hangot is adnak a fal mögött.
Az egyik ismerősömnél a fémvázas mennyezetből potyogtak ki a spotok a foglalatból mozizás közben. (Fodesznek: Kovácsnál) Én biztos nem csinálnám fémből, minimum a 30-as UD profilt, amibe bele állítod a leceket, meg persze a direkt függesztőket.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Tibidzsí mozija
Lassan alakulgatnak a dolgok. A legelső változat szerint bevakoltattam volna a falakat, de mindenki lebeszélt róla, gipszkartonlapokkal ragasztjuk körbe a falat. Gyorsabb, és olcsóbb is. Azt nem gondoltam, hogy ilyen vastagon kell ragasztót tenni alá. A kivitelező nagyon javasolta a zöld, impregnált gipszkartont, ez ellenál a párának, nedvességnek.
Akusztikai célzattal a két front mögé a sarkokban egy-egy 60*60 cm, padlótól plafonig érő hasáb kerül kialakításra. Ez részben egybevág azzal a kényszermegoldással, hogy kémény miatt jobb oldalon beljebb kellett venni a sarkot.
Még az előző tulaj mesélte, hogy télen elég hűvös tud lenni itt, már terveztem, hogy valami kiegészítő fűtés után nézek. Sima radiátor fűtést nem akartam, mert nem kell mindig fűteni. Fan-coil vs. infrapanel közül az utóbbi lett volna, mert töredéke a kiépítése, hangtalan, célirányosan ott fűt ahol kell, és azonnal érezhető a hatása. Viszont a mostani hűvösebb időben sincs lennt hideg, a kazán hulladékhője sokat melegít a helységen, és a gipszkarton fal is fog szigetelni, meg a betonpadlóra is kerül majd padlószőnyeg, és az elektronika is fog majd fűteni.
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Tibidzsí mozija
Azért nem szeretném hónapokig elhúzni a dolgot, nem is tudok mindent magam csinálni, felszerelés, szerszámok és gyakorlat hiányában.
A pincének sajnos nem olyan jók az adottságai, egy hozzáértő fórumos nem is javasolta, hogy ide mozit csináljak a kis belmagasság miatt. A korábban említett három apróság megoldható. A vízvezetéket besüllyesztjük a plafonba a hőszigetelésbe. A hangszigetelés a gázcső elé kerül, és az oldalfalon hagyunk neki helyet a szellőzésnek. A kémény is hozzáférhető lesz egy kis L alakú beugrással a fal vonalvezetésében, ennek más oka is lesz, de erről majd később.
Tibidzsí mozija
A mozi az első, a többi ráér!
ja ezt próbáld beadni az asszonynak meg a gyerekeknek.. pár hónapig nem lesz ágyatok ,meg szekrényetek meg világítás de a jó kis filmeket hamarosan már nézhetitek a pinyóban biztos jó ötletnek tartanák..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Tibidzsí mozija
De igen, sőt ma szeretnék itt mozizni. De még ennél is jobban szeretnék ágyban aludni, szekrénybe tenni a ruháimat, bevakolni a falba vésett kábeleket, festeni, felszerelni a lámpákat, stb.
A mozi az első, a többi ráér!
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
Vendég
Tibidzsí mozija
De igen, sőt ma szeretnék itt mozizni. De még ennél is jobban szeretnék ágyban aludni, szekrénybe tenni a ruháimat, bevakolni a falba vésett kábeleket, festeni, felszerelni a lámpákat, stb.
jah kerem vannak itt igenyek...
Tibidzsí mozija
Átérzem a helyzeted. Én 4 éve vettem a házat. Ideiglenesen a nappaliban helyeztem el a mozicuccot. Minden évben, pénztárca függvényében fejlesztettem kicsit a házon, udvaron. Csak idén jutottam el oda, hogy elkezdjem építeni a felső szintet, ahol a moziszoba is helyet kap. Mellette nappali + gyerekszoba + fürdő + lépcsőház is épül. Így együtt iszonyat meló és pénz. Főleg úgy, hogy hajlamos vagyok az utolsó szög helyét is megtervezni.
Az eddigi infókból úgy vélem jó adottságai vannak a helynek. Az a kéménycső és vízvezeték megoldható dolog. A belmagasság sem vészes, nincs vizesedés, szóval nincs itt nagy baj.
Kitartást és sok sikert kívánok az elkövetkező hatalmas projekthez!!!
Jó, hogy indítottál topicot, mert menet közben nekem is sokat segítenek a fórumos kollégák.
Tibidzsí mozija
Nem értem miért?Nem szeretnél karácsonykor itt mozizni?
Tibidzsí mozija
Köszönöm mindenkinek a lelkes biztatást, nem vártam ilyen érdeklődést a topikom iránt (ajajaj, mit mondtam, itt csak Bélának vannak topikjai )
Egy kicsit rám is fér, melóhelyen egyik kolléga lebetegedett, de persze ettől még nem lett kevesebb a munka, engem is elkapott valami, de szerencsére már kezdek kilábalni belőle. Már látom a fényt az alagút végén, de miért dudál?
Az építést nehezíti, hogy a mozivászon mögé építendő hangszigetelés mögött fut a gázcső, amit nem lehet befalazni (előírás), biztosítani kell neki a szellőzést. Másik probléma, hogy a plafonon megy át egy vízvezeték a szomszédba, amit be kell süllyeszteni a plafonba. Végül pedig, de nem utolsó sorban a szoba szélességét korlátozza a kéménycső, és a kéményseprőablak, így jobban látszik, közvetlenül a fémprofiltól jobbra, de lesz rá megoldás, vagy legalábbis kompromisszum:
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Tibidzsí mozija
Gratulálok!
Hajrá és mielőtt még bárki túlhajtana az építést illetően,én csak annyit írok,hogy dzsí Tibi dzsí ,persze csak mértékkel,mert néha azért filmet is kell nézni.
Tibidzsí mozija
Egyelőre ennyi, meló mellett még a házfelújítással küzdök, ami mégiscsak magasabb prioritást élvez.
üdv,
Tibidzsí
Nem értem miért?Nem szeretnél karácsonykor itt mozizni?
Gratulálok!Ez sem lesz kis meló. Izgalmas projekt ez is.
Tibidzsí mozija
Üdvözlöm a kedves topiklátogatókat!
Most kezdhetném azzal a közhellyel, hogy olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy külön helységet szentelhetek a mozizásnak, de ez így ebben a formában nem lenne teljesen igaz. Lakásból házba költöztem, ami szép nagy pincével rendelkezik, aminek egy részéből tervezek mozit kialakítani. Bár a házválasztás nem ezen múlt, de ez is a végső megoldás mellett szólt
Az előző tulaj raktárként/lomtárként használta, de én már láttam benne a lehetőséget. Kiindulási helyzet, még a ház(tűz)nézős időből, sajnos csak mobilos kép, sötétben:
részlet az alaprajzból:
a piros vonal egy lebontandó falat jelöl, a zöld helyére pedig egy másik épül. Sajnos nem nagy a belmagasság, még 220 cm sincsen, de hát ezzel kell gazdálkodni. Érdekesség, hogy közvetlenül a pince mellé, de már a pincén kívül ástak egy kutat, ami viszont a pincéből érhető el. A kút, és annak ellenére, hogy túlnyomó része a földfelszín alatt fekszik, egyáltalán nem nyirkos a levegője. Maga a ház egy ikerház, így legalább a szomszéddal közös főfalat hangszigetelni kell. A következő képeken már kipakolva, a piros fal lebontása után:
ezen a falon lesz a vászon:
és a másik oldal:
Egyelőre ennyi, meló mellett még a házfelújítással küzdök, ami mégiscsak magasabb prioritást élvez.
üdv,
Tibidzsí
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Tibidzsí mozija
Újabb mozis topik Tibidzsí fórumtárs kérésére!
Úgy látom nem fog unatkozni a mozis hobbista banda az elkövetkezendő időkben Hajrá!