Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Gábor pince mozija

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Hozzá teszem mivel tizenegy csatorna van 3 DB Rotel 1075 kellene.
ami ugyebár értelmetlen lenne.
Talán ha 7 db ami körben van 1 típus hajt meg és a mennyezetit 4darabot  1 másik végfok
Ezért látom értelmét 2szer 7 csatornásnak vagy 5+7 csatorna ugyan abból a típusból.

.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

és egy hangtér mitől lesz a homogénebb? Nagyobb az esély homogénebb hangteret összehangolni más és ás gyártók hangszórókészletéből?
Szerintem esélyesebb ugyanannak a gyártónak a hangfalaiból jóbb hangteret kihozni,mint más és más gyártó dobozaiból.
Esélyesebb az biztos.Itt most optimális esetről beszélünk,ugyan úgy mint az erősítő esetében.Megint részekben gondolkodunk és nem rendszerben.Az egységes hangtérért meg leginkább a magas sugárzó a felelős.Az LCR szettek sem teljesen azonosak a surround sugárzóknál,de a magas az ott is az.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Az elég baj! Attól hogy azonos gyártó még egész más hangzás lesz.Nem márkát vagy logókat kell összerakni hanem egy hangteret!
és egy hangtér mitől lesz a homogénebb? Nagyobb az esély homogénebb hangteret összehangolni más és ás gyártók hangszórókészletéből?
Szerintem esélyesebb ugyanannak a gyártónak a hangfalaiból jóbb hangteret kihozni,mint más és más gyártó dobozaiból.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Gábor pince mozija

Eddig sem volt elterjedt annyira az egyforma hangszórókészlet használata az otthoni moziknál és ezután sem lesz az szerintem. Ha lehet, egy gyártótól,de általában különböző hangsugárzókat használunk, még nívósabb rendszerekben is. A végfokokat inkább egy gyártótól és ha lehet ugyanabból a típusból szokás telepíteni,ha van rá lehetőség.Az elég baj! Attól hogy azonos gyártó még egész más hangzás lesz.Nem márkát vagy logókat kell összerakni hanem egy hangteret!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2575

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Eddig sem volt elterjedt annyira az egyforma hangszórókészlet használata az otthoni moziknál és ezután sem lesz az szerintem. Ha lehet, egy gyártótól,de általában különböző hangsugárzókat használunk, még nívósabb rendszerekben is. A végfokokat inkább egy gyártótól és ha lehet ugyanabból a típusból szokás telepíteni,ha van rá lehetőség.
Ez inkabb tunik kereskedoi bull shitnek, mintsem tapasztalati informacionak.
Toled is megkerdem minek 250W teljesitmeny egy jo esetben, 100-120W hangszorohoz? A mert csakon kivul szolgalhatnal valami szakmai szoveggel is.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

Ez nem is vita tárgya! A kérdés inkább az hogy mennyire éri meg ha a plafon sugárzók teljesen eltérő hangszorókészlettel rendelkeznek,teljesen más dobozban.
Eddig sem volt elterjedt annyira az egyforma hangszórókészlet használata az otthoni moziknál és ezután sem lesz az szerintem. Ha lehet, egy gyártótól,de általában különböző hangsugárzókat használunk, még nívósabb rendszerekben is. A végfokokat inkább egy gyártótól és ha lehet ugyanabból a típusból szokás telepíteni,ha van rá lehetőség.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Gábor pince mozija

Mondhat bárki bármit Két egyforma végfok, csak előnyére válhat a rendszernek .
Arról nem is beszélve,hogy sokkal esztétikusabb lesz a comó, ha már ennyire szem előtt van.
Ez nem is vita tárgya! A kérdés inkább az hogy mennyire éri meg ha a plafon sugárzók teljesen eltérő hangszorókészlettel rendelkeznek,teljesen más dobozban.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

Köszi de egyenlőre teszt hétvégén,kíváncsi leszek a malarca.
Ha beválna akkor inkább vennék 1db 5 csatis malacot.

Mondhat bárki bármit  Két egyforma végfok, csak előnyére válhat a rendszernek . 
Arról nem is beszélve,hogy sokkal esztétikusabb lesz  a comó, ha már ennyire szem előtt van.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

Van most egy ilyen Bicolor 1075 az elado reszen! Itt a lehetőség egységesíteni a vegfok szekciót!Köszi de egyenlőre teszt hétvégén,kíváncsi leszek a malarca. Ha beválna akkor inkább vennék 1db 5 csatis malacot.

Vendég

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van most egy ilyen Bicolor 1075 az elado reszen! Itt a lehetőség egységesíteni a vegfok szekciót!

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

Megtaláltam a canon gépemet:D
Ilyen szép állapotban van a malac, hétvégén működésbe hozom.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Nem tudom mivel csináltad ezt az egymásra helyezést de nagyon profi.

Igen PS. 3 kattintás, nem nagy cucc. 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: paler »

Gondolom Photoshop-al, ha képekről van szó. Aki ért hozzá, csodákat tud művelni vele. 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

Kíváncsiságkép összeraktam a frontot és a szubot.

gabi front + szub.jpg

A mélyládát próbáltad több helyen is? Elképzelhető, hogy nem vágna ilyen korán, ha nincs az a beszakadás. 

Csinálok majd új méréseket hétvégén van pár 5letem.
azt kiszeretném próbálni.
Mint írtam neked privibe ha eltoltam a szekrényajtót változott,ugyan úgy megvolt a beszakadás vagy inkább lépcső csak  5 db csökkent és utána nem ment fel vissza 100-ra hanem maradt 95-ön  kisimult sajnos azt nem mentettem el.
ezért is vágtam 80-nál.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Gábor pince mozija

Kíváncsiságkép összeraktam a frontot és a szubot.

A mélyládát próbáltad több helyen is? Elképzelhető, hogy nem vágna ilyen korán, ha nincs az a beszakadás. 

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

menet közben megtaláltam a dopboxba.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

Olvasni meg elemi első osztály....

-

Pianoo felé utolsó megjegyzés tőlem a felém irányuló szerencsétlen megjegyzései miatt;

Imponálóak a próbálkozásaid, de hidd el felesleges - már tied a legszebb kék lapát a homokozóban, senki nem akarja tőled elvenni ne félj .
(kérlek használd arra a fórumot amire való, ne személyeskedésre. Hidd el amióta én regisztráltam ide, már megéltem pár hasonló "jóindulatú" pacákot itt, nem fogsz tudni újat mutatni.)

sry Gabi, utsó off volt tőlem.

Szerintem jól látható,hogy ki írogat itt szerencsétlen,felesleges értelmetlen dolgokat. Ráadásul magadnak is ellentmondasz,de csak nem érted és még te írogattál nekem kaptafáról.. szerintem nem építő,hanem felesleges értelmetlen dolgokat erőltetsz,ahogy más is megjegyezte már,de csak nem érted.
kértelek már,hogy ne írogass nekem. Köszi.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

Gabi! A mérési eredményeid feltennéd?
Este ha lesz lesz időm csinálok méréseket aztán felrakom

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Gabi! A mérési eredményeid feltennéd?Ha meggyógyította a szubját, szerintem fel fogja.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Gábor pince mozija

Gabi! A mérési eredményeid feltennéd?

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Hát tényleg nem kell hozzá sok ész, próba nélkül is tudható volt az eredmény. Semmilyen új következtetést nem lehet leszűrni, mivel alap dolog.
Érdemi információ egyenlő a nullával

Olvasni meg elemi első osztály....

Kipróbáltam. A frontokkal sokkal jobb minőségben szól az atmos és NeuralX felső csatornája.

Ok. De abszolút nem erre gondoltam.
Nem tudom és nem is lehet másképp leírni mire gondoltam, főleg amit privátban írtam pluszban.

Nem gond, más elsőre megértette. Majd talán egyszer személyesen megbeszéljük, vagy a gyakorlatban megmutatom.

-

Pianoo felé utolsó megjegyzés tőlem a felém irányuló szerencsétlen megjegyzései miatt;

Imponálóak a próbálkozásaid, de hidd el felesleges - már tied a legszebb kék lapát a homokozóban, senki nem akarja tőled elvenni ne félj .
(kérlek használd arra a fórumot amire való, ne személyeskedésre. Hidd el amióta én regisztráltam ide, már megéltem pár hasonló "jóindulatú" pacákot itt, nem fogsz tudni újat mutatni.)

sry Gabi, utsó off volt tőlem.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Gábor pince mozija

Azért ez nem egy akkora dolog, amit ne lehetett volna előre tudni
Nem nagyon értettem, már tegnap sem, hogy ezt most miért is kell kipróbálni, milyen következtetést lehet leszűrni ebből?

Hát tényleg nem kell hozzá sok ész, próba nélkül is tudható volt az eredmény. Semmilyen új következtetést nem lehet leszűrni, mivel alap dolog.
Érdemi információ egyenlő a nullával

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2575

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Szerintem ezen sokan gondolkodnak most egyébként! Én is.

Szepi rövidre zárta a dolgot. Van két ugyanolyan Arcam végfoka, ráadásul 2x7 csatorna, ami elég sok mindenre.
Arcam-ról rosszat írni nem lehet, a hangminősége is rendben van, a teljesítménye is korrekt. Méréssel mind a hét csatornát hajtva 150watt fölött van a teljesítménye - ha jól emlékszem az adatokra.

Nálad persze, hogy nem kell még egy 250 wattos Parasound végfok. 
Mondjuk az a kérdés, hogy ha a Parasound palettájáról nézelődsz, elég lesz-e kettő Zamp V3 végfok. 
Illetve az a kérdés, hogy az adott Parasound végfok mellé mi az, amit minőség-teljesítmény-ár alapján érdemes lenne megvenni.
Nem tudom a válaszokat....

Nem kell védeni az Arcam-ot, eszemben sincs róla rosszat mondani. Biztos vagyok benne, h minőségileg nem hagy kívánnivalót maga után. Teljesítményileg meg hozza amit általában a 7 csatornás végfokok. Amit meg nem arra meg ott van még + a könnyen hajtható Klipsch. 

Egy para 5125 azt hiszem megfelelne.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Csutka

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Nah akkor tegyük rendbe, h tényleg jól értsem. A kolléga természetesen ismét csak az ő világában gondolkodik. Így aki kis szobába lakik, és felrak a menyóra 4x70W-os felsőket. De a lenti részt egy 5x200-as végfok hajtja. Az mindenképpen vegyen még egy 5x200W-os végfokot mert neki az kell. Vegyük a példámat, 5x250 dolgozik sztem túlzás, de elfér, ki nem használom. A szettemhez kapható beépíthető 120W, de van gyengébb is, attól függ mit veszek. Szóval a szerencsétlen nyomorult felsők teljesítményéhez elengedhetetlen egy 250W tudó végfok megvásárlása, mert az nekik szuper.  Szepinél azért nem ilyen számokról beszélünk. 

Szerintem ezen sokan gondolkodnak most egyébként! Én is.

Szepi rövidre zárta a dolgot. Van két ugyanolyan Arcam végfoka, ráadásul 2x7 csatorna, ami elég sok mindenre.
Arcam-ról rosszat írni nem lehet, a hangminősége is rendben van, a teljesítménye is korrekt. Méréssel mind a hét csatornát hajtva 150watt fölött van a teljesítménye - ha jól emlékszem az adatokra.

Nálad persze, hogy nem kell még egy 250 wattos Parasound végfok. 
Mondjuk az a kérdés, hogy ha a Parasound palettájáról nézelődsz, elég lesz-e kettő Zamp V3 végfok. 
Illetve az a kérdés, hogy az adott Parasound végfok mellé mi az, amit minőség-teljesítmény-ár alapján érdemes lenne megvenni.
Nem tudom a válaszokat....

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Gábor pince mozija

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Kipróbáltam. A frontokkal sokkal jobb minőségben szól az atmos és NeuralX felső csatornája.

Ok. De abszolút nem erre gondoltam.
Nem tudom és nem is lehet másképp leírni mire gondoltam, főleg amit privátban írtam pluszban.

Nem gond, más elsőre megértette. Majd talán egyszer személyesen megbeszéljük, vagy a gyakorlatban megmutatom.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”