Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Leone média kuckója
Leone média kuckója
Nagyon mutatós kis szoba, az összhatás pedig nagyon jó, gratula!!!
Húha, most vagy én nem fogalmaztam elég érthetően, vagy Ti már éjfél környékén egy kicsit átsiklottatok a dolgokon.
Èn a következőt írtam:
Mikor az erősítőt elmentem meghallgatni egy sokkal nagyobb helységben (7,5 x 3,75m) olyan mozit csinált, hogy egyből éreztem hogy nálam egy kisebb (4x4,3m) helységben bőven elég lesz a produkciója
Ebben a moziszobába (az állvány közepén ő az) szolgált és hallgattam meg mielőtt hozzám került.
Tehát ez NEM az én moziszobám sajnos, hanem itt teljesített szolgálatot az erősítőm mielőtt hozzám került. És én (csak ez miatt linkeltem be a képeket) itt hallgattam meg mielőtt eldöntöttem hogy megveszem-e. És ebben a helységben csinált olyan mozit számomra, amire azt mondtam hogy nekem otthon kisebb helységben ez elég lesz.
Egyébként a moziszoba tényleg nagyon klassz, de ahogy fentebb írtam sajnos nem az enyém.
A szoba gazdája odaátról egy fórumtárs: Lalabátya
További szép napot kívánok mindenkinek.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Leone média kuckója
Csak ennyit röviden az én dolgaimról.
Nagyon mutatós kis szoba, az összhatás pedig nagyon jó, gratula!!!
Aavik - Borresen - Ansuz
Leone média kuckója
Hűűha! Ez nagyon klassz! First class!
Leone média kuckója
Az én építkezésemet főleg az határozta meg, hogy nem akartam belépő kategóriától indulni. De azért anyagilag sem vagyok eleresztve annyira hogy új dolgokból építsek ki egy erős középkategóriát. Ezért minden komponens kiválasztásánál legalább a középkategória megugrása volt a célom. Pl. mikor az erősítő kiválasztásakor az egyik fő cél az volt hogy mozin jól szóljon, mivel nálam a mozi a meghatározó 90-10%-ba. Zenét inkább csak háttérzeneként szoktam hallgatni, így nálam nagyon ritka mikor leülök és teljesen átadom magamat a hangszereknek úgy mint pl. az audiófil-ek . Viszont a mozinál más a helyzet, annak megadom a módját úgy ahogy kell, és ez miatt nálam ez a fő piorítás. Mikor az erősítőt elmentem meghallgatni egy sokkal nagyobb helységben (7,5 x 3,75m) olyan mozit csinált, hogy egyből éreztem hogy nálam egy kisebb (4x4,3m) helységben bőven elég lesz a produkciója
Ezt azért megugrottad vastagon. Prioritás mindenkinél más, nálam a felhasználás 80-20% a mozi javára. Viszont a 20% a fontosabb, és ez alapján is döntök/döntöttem. És szerintem a zenei oldal alapból húzza magával a mozist is.
Azért ilyesfajta audiofil génekkel azért nem rendelkezek , viszont vannak olyan párosok amik jól működnek és amik mellett (ha lehet) szerintem nem szabad elmenni .
A sub volt az egyetlen komponens, ami a tervezetthez képest változott. Nagyon szerettem volna egy Velo CHT subot de mikor kerestem nem volt egyetlen egy sem eladó. Időközben olvastam Tonyka beszámolóját Bandinál tett látogatásáról, és megakadt a figyelmem azon amit a subjáról írt. Pár napra rá meg is jelent egy hirdetés egy korábbi szériás Jamo (a Bandi szubjának az elődje) subról, ami színben is pont passzolt az elképzeléseimhez, és ára sem volt rossz számomra. Tehát belevágtam, ha Bandinak jó, és Tonykának is tetszett az annyira rossz nem lehet alapon.
Erről azért írhatnál majd valahova, nálad mennyire vált be a 300-as. Nálam a 360 -as igen jóleső és érthetetlen reakciókat váltott ki , elsősorban nálam is, és akinél meglátogatott is.
...de most egy ideig élvezni akarom a technikát.
Ez a legfontosabb .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Leone média kuckója
Köszönöm leoneottiz.
Az én építkezésemet főleg az határozta meg, hogy nem akartam belépő kategóriától indulni. De azért anyagilag sem vagyok eleresztve annyira hogy új dolgokból építsek ki egy erős középkategóriát. Ezért minden komponens kiválasztásánál legalább a középkategória megugrása volt a célom. Pl. mikor az erősítő kiválasztásakor az egyik fő cél az volt hogy mozin jól szóljon, mivel nálam a mozi a meghatározó 90-10%-ba. Zenét inkább csak háttérzeneként szoktam hallgatni, így nálam nagyon ritka mikor leülök és teljesen átadom magamat a hangszereknek úgy mint pl. az audiófil-ek . Viszont a mozinál más a helyzet, annak megadom a módját úgy ahogy kell, és ez miatt nálam ez a fő piorítás. Mikor az erősítőt elmentem meghallgatni egy sokkal nagyobb helységben (7,5 x 3,75m) olyan mozit csinált, hogy egyből éreztem hogy nálam egy kisebb (4x4,3m) helységben bőven elég lesz a produkciója
Ebben a moziszobába (az állvány közepén ő az) szolgált és hallgattam meg mielőtt hozzám került.
A sub volt az egyetlen komponens, ami a tervezetthez képest változott. Nagyon szerettem volna egy Velo CHT subot de mikor kerestem nem volt egyetlen egy sem eladó. Időközben olvastam Tonyka beszámolóját Bandinál tett látogatásáról, és megakadt a figyelmem azon amit a subjáról írt. Pár napra rá meg is jelent egy hirdetés egy korábbi szériás Jamo (a Bandi szubjának az elődje) subról, ami színben is pont passzolt az elképzeléseimhez, és ára sem volt rossz számomra. Tehát belevágtam, ha Bandinak jó, és Tonykának is tetszett az annyira rossz nem lehet alapon.
Hála Istennek szinte minden komponenst sikerült szerintem elég jó árba beszereznem, és elmondhatom azt is, hogy viszonylag sikerült a kitűzött szintet megugranom. Hogy a jövő mit hoz azt még nem tudom, de azért van már egy halovány elképzelésem a jövőbeni fejlesztésekről, de most egy ideig élvezni akarom a technikát.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Leone média kuckója
Köszönöm Paler! Korábbi szériás Onkyokat csak filmen volt szerencsém hallani, így a régi és új széria zeneiségét nem tudom összehasonlítani. Ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, az én szubjektív véleményem az, hogy ha az Onkyo jó zenén, akkor a Yamaha kiváló. Az is lehet persze, hogy a Yami és a Dalik között nagyobb a "szinergia", mint az Onkyo-val volt.
Mellékzönge, de végig figyeltem a szisztematikus építkezésed, le a kalappal a kitartásodhoz és türelmedhez!
Bubu: Samantha Fox-al párszor én is összegyűrtem képzeletben a lepedőt tinédzser koromban. :-D
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Kedves Bubu!
Amikor Pesten jársz, bármikor szívesen látlak egy kis demózásra, ha időd engedi! Használom az EQ-t és ennek tudom be azt, hogy gyakorlatilag ugyanaz a dinamika és "térhangzás" megvan, mint az Onkyonál volt.
Hiányzik a NAD persze, de ez tudod picit sánta hasonlattal olyan, mint ha a második nőben mindig az elsőt keresnéd, emiatt aztán el sem tudnád őt fogadni, mert a konklúzió csak az lenne, hogy mégsem az igazi. Én viszont úgy fogom fel a dolgot, hogy a Yamaha más, mint a NAD, de jól "elvagyunk" együtt. Mivel azonos korosztály vagyunk, talán lehet, hogy régen Téged is megmozgatott Geszler Dorottya és mondjuk Michel Pfeifer...Minden szempontból mások, de egyiket sem rúgtam volna ki az ágyamból csak azért, mert a másik már megvolt, ugyanakkor tudtam volna, hogy tartósan csak az egyik maradhat... ilyen ez az erősítős business is... Miért nem születtem arabnak??? :-D
Hát igen! Geszler Dorottya és nálam inkább Samantha Fox!
Leone média kuckója
Szia !
Gratulálok az új AVR-hez használd sokáig megelégedéssel.
Itt azért az Onkyo elvérzett annyiban, hogy én kifejezetten szeretem a zenéket pure direct üzemmódban hallgatni. Az Onkyo csak nagyobb hangerőnél szólt úgy, hogy azt már szívesen hallgattam, alacsonyabb hangerőn viszont olyan volt a zene közvetítése, mintha valaki egy-egy takaróval leborította volna a hangfalakat, minden olyan távolinak hatott. Stereo módban előjött a dinamika, de a Yamaha Pure-ban és 2ch stereo-ban egyaránt jól hallhatóan felette áll az Onkyo-nak.
Az fenti véleményedhez meg csak annyit tennék hozzá, hogy bár én saját fülemmel még nem hallottam, de akiknek már van új szériás Onkyo-ja, azok azt mondják hogy az Onkyo is stílusváltáson eset (esik) át. Állítólag sokkal zeneibb lett az új széria, de cserében viszont a moziban is változott a hangzásuk. Volt olyan Onkyo-s akinek az új irány ez miatt nem is jött be.
Leone média kuckója
Megérte várni a részletes beszámolóra. Grat, hozzá és a sikeres váltáshoz .
Nagyon hasonló a beszámoló és teljesen hasonlóan átéltem anno a két márka közti különbséget, igaz NR807 vs V3800, de a két márka közti felfogás valószínűleg maradt a a modernebb gépeknél is.
Asszem írtál is hozzám akkor; hogyan gondolom én ezt a zenei szakadékot ? , hát így . Kár hogy nem akkor kerestél V3800-ast amikor...
De mindegy is, jó volt olvasni ezt a jópár sort. Valószínűleg ha nincs a Z7 akkor nálam is valamelyik Aventage - 2010/3010 -es gép dolgozna.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Kedves Bubu!
Amikor Pesten jársz, bármikor szívesen látlak egy kis demózásra, ha időd engedi! Használom az EQ-t és ennek tudom be azt, hogy gyakorlatilag ugyanaz a dinamika és "térhangzás" megvan, mint az Onkyonál volt.
Hiányzik a NAD persze, de ez tudod picit sánta hasonlattal olyan, mint ha a második nőben mindig az elsőt keresnéd, emiatt aztán el sem tudnád őt fogadni, mert a konklúzió csak az lenne, hogy mégsem az igazi. Én viszont úgy fogom fel a dolgot, hogy a Yamaha más, mint a NAD, de jól "elvagyunk" együtt. Mivel azonos korosztály vagyunk, talán lehet, hogy régen Téged is megmozgatott Geszler Dorottya és mondjuk Michel Pfeifer...Minden szempontból mások, de egyiket sem rúgtam volna ki az ágyamból csak azért, mert a másik már megvolt, ugyanakkor tudtam volna, hogy tartósan csak az egyik maradhat... ilyen ez az erősítős business is... Miért nem születtem arabnak??? :-D
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Köszi a hosszabb beszámolót!
A Yamaha erősítők valahogy eltűntek a látókörből, szerintem akkor, amikor az Albacomp lett az importőr.
Sajnos nem hallottam még "mai" Yamaha erősítőt, de biztosan továbbra is nagyon jók!
Azt nem tudom, hogy a sztereó a NAD nélkül milyen lett nálad, de a Yamaha sztereója biztosan jobb, mint az Onkyo előadása.
A NAD azért biztosan hiányzik egy kicsit!
Az EQ-t használod a Yamaha erősítőben? Az hogy teljesít?
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Aztán, hogy még legyen hab a tortán, talán szerdán vagy csütörtökön kezdte egy fórumtárs árulni a HDI DUNE Max-át, én meg egyből feldobtam a Prime 3.0-t. Úgy nézett ki, hogy visszatáncol, mert nem volt benne biztos, hogy az új 3D-s Base ki tudná azt váltani, attól meg ő is tart, hogy az új Max ára a csillagos eget nyaldossa majd alulról, de tegnap felhívott, hogy matekolt a dolgon és mehet a business!
Így mától a médiatartalmak túlnyomó részéért már ő a felelős:
Azért, hogy ne legyen üres a pocakja, hála az Aqua Computernek egy WD 3,5,Green 2 TB-s winyó is került bele.
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Az alapfelállás adott volt...a feleségem állandóan rágta a fülem, hogy szükségünk van-e egy 18m2-es nappaliba két rendszerre s front szinten 6 hangfalra?! (szub, center, két-két monitor a sztereóhoz és hm-hez)... Kényszerűen el kellett ismernem, hogy van némi igazság abban, amit mond, különös tekintettel arra, hogy a baráti körünkben gyakorlatilag mindenki "egérmozit" használ és nem az elektronika dominál. Sajnos egy házasság sem szól másról, mint az állandó kompromisszumokról és néha (sic!) nekem kell engedni...
Ahogy már korábban is írtam, a Yamaha magával ragadott anno mind a sztereóban, mind filmeken nyújtott teljesítményével.
Az Onkyot nagyon megszerettem, mert házimozin azt a teret adta, amit szerintem itthoni filmnézéshez kell és bár sokat járunk moziba, mégis mindketten megkaptuk otthon is másfél-két órára azt a szórakozást, amit egy-egy film nyújthat.
A NAD egy egész más világ, nekem már a 316 hangja is biztosította azt, hogy egy-egy jó zenén relaxáljak, hogy legyen aláfestése annak, mikor esténként megbeszéljük, hogy kivel mi történt a melóhelyen, hogy a tanulást segítse egy-két komolyzenei felvétel. A 372...igazság szerint a hangkaraktere nem sokban tért el az utódtól, ugyanakkor óriási tartalékai voltak, mert bizonyos mai felvételeknél nagyobb "kakaón" az "unokaöcsi" hajlamos volt elfogyni
Szóval azt szerettem volna, ha ki tudom váltani e két élvezetet egy erősítővel... Volt egy Denon 4310-es, egy 3311-es eladó illetőleg egy Yamaha 3800-as. Utóbbira teljesen ráfókuszáltam, hiába volt Celldömölkön...(ó "boldog" szombathelyi katonaság :-D ) Gyakorlatilag nem találtam olyan review-t, test-et és tesztet, ahol ne emelték volna az egekbe (5 star! - What-hifi, Hifi.de, Audioholics.com...stb.)
Eldőlt a sorsom! Jeleztem is az eladónak, hogy szeretnék "rácsúszni" erre a gyönyörűségre, de előbb meg kell válnom az én kincseimtől. Gondoltam, hogy az Onkyo hála a sok jogos és néha picit túlzó hype-nak gyorsan el fog menni, ugyanakkor a NAD-dal szkeptikusabb voltam, ezért is lőttem "picit" alá az árát. Meglepődtem, hogy mennyi embert mozgatott meg, de hál' Istennek mindkettő jó kezekbe, egy-egy igen szimpatikus és fanatikus fórumtárshoz került, akik a kilómétert sem sajnálták, ha jó vasra tehetnek szert.
Szóval múlt szombaton mindkettőtől elköszöntem, de már közel sem olyan nehéz szívvel, mert pénteken már elrabolták az enyém! A Vaterán nézegettem csak úgy unaloműzés gyanánt a felhozatalt, amikor megakadt a szemem RAJTA! Yamaha RX-A1020! Fekete! (A Sonyt leszámítva sosem volt fekete erősítőm...) Azonnal elkezdtem utána olvasni és gyakorlatilag azonos volt a kritikája a 3800-al.
A meghallgatásra egy XI. kerületi társasházi magánlakásban került sor, ahol a számomra nagyon megnyerő fiatalember elmondta, hogy egy NAD C326-os váltja majd, mert inkább a zenehallgatásra fókuszál majd, mert otthonról tud dolgozni és a munkájában is ad neki pluszt a háttérzene. A meghallgatás egy HTPC alapú rendszerrel történt, hozzávetőleg egy órán át "nyüstöltük" ezt a csodát, de már a zene rész után tudtam, hogy nekem Ő kell!!! Ahogy behunytam a szemem és átadtam magam a flamenco gitár vagy az Emerson, Lake and Palmer, aztán Joe Cocker, majd Bocelli előadásának, tudtam, hogy ez nem csak az egyébként itthoni rendszerek kialakításánál méltatlanul háttérbe szorult hangfalaknak, a Heco Metas Xt sorozatnak köszönhető (zseniális dobozok), ez az erősítő zenél! Aztán félve attól, hogy esetleg a hm résznél mégsem kapom meg ugyanazt, mint az Onkyo-nál, betettük az Avatarnak azt a részt, ahol Jake Sullyra rátámad az az izé... Igaz, a htpc-ben egy majd 100.000 Forintos hangkártya volt (sajnos azt nem tudom, mi volt, mert htpc-be szerencsére még! nem mélyedtem bele), de valami leírhatatlan volt, amit hallottam.
Nem volt kérdés, hogy másnap ott a helyem ismét, de csak azért, hogy az új "szerelmem" kikérhessem. 150-ért ment el az Onkyo, 75-ért a NAD, egy pici alkuval 205-re sikerült letornásznom a 1020-at, így minden szempontból jókedvűen mentem haza.
Nem tudom, hogy annak, hogy napi egy-két órám volt a beállításra, a Dalik (ezt azért nem annyira hiszem) vagy a szoba akusztikája (az egy új építésű téglaház volt, én viszont panelproli vagyok), de szerda környékére éreztem úgy, hogy olyasmit sikerült belőnöm, ami hasonlít a Budán hallottakhoz.
Most sokat és valami újat kéne írnom az itthon hallottakról, de a sokak által nem érdemtelenül "lehúzot"" what-hifi által írtak jöttek ki nekem is konklúzióként, mert míg az Onkyo dinamikája és részletgazdagsága visszaköszönt a filmeknél, azaz ott gyakorlatilag nem tudok számottevő különbséget tenni a két erősítő között, addig zenénél előjött az a részletgazdag és izgalmas hang, amit a sztereótól elvár az ember.
Itt azért az Onkyo elvérzett annyiban, hogy én kifejezetten szeretem a zenéket pure direct üzemmódban hallgatni. Az Onkyo csak nagyobb hangerőnél szólt úgy, hogy azt már szívesen hallgattam, alacsonyabb hangerőn viszont olyan volt a zene közvetítése, mintha valaki egy-egy takaróval leborította volna a hangfalakat, minden olyan távolinak hatott. Stereo módban előjött a dinamika, de a Yamaha Pure-ban és 2ch stereo-ban egyaránt jól hallhatóan felette áll az Onkyo-nak.
Az Onkyo-nak ugyanakkor szerintem sokkal logikusabban felépített és szebb menüje volt és nekem a távirányító ergonómiája is jobbnak tűnt. Itt sajnos az internet eléréséért wifi vonatkozásában jobban zsebbe kell nyúlni, mert a D-Link 721-el ki lehetett váltani az Onkyo saját dongle-ját, amire eddig a Yaminál nem találtam alternatívát... :-( Nem baj, majd az amerikai rokon! :-D
Ami nekem nagyon tetszik és filmeknél nagy hasznát veszem (amennyire a két-három filmen ez lejött, amit megnéztünk) az az, amit már Fodesz topicjában említettem és az Onkyo-nál nem volt, azaz a dialogue liftup, azaz a centerből jövő hangokat akkor, ha a hangfal a képernyő alatt került elhelyezésre, három lépcsőben lehet emelni ízlés szerint. Így sikerült elérnem azt, amit Bubu is jelzett, hogy elvár egy centertől, jelesül azt, hogy gyakorlatilag ne tudjunk rámutatni, hogy "Na, ott van!", hanem beleolvadjon a színpadba.
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Onkyo Vs Yamaha majd írjál már légyszíves..
- leoneottiz
- V.I.P.
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Még tesztelgetek, de nagyjából már körvonalazódni látszik, mit is vetek "e-papírra". :-)
Nem dohányzok, nem iszok, a feleségemmel nőzök max, a hm+zene dolgot én is hobbyként kezelem, jobban bejött, mint a bélyeggyűjtés vagy mondjuk a makettezés (bár szeretni azt is szeretem...).
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Szerintem is nagyjából egy időben kezdtünk, és nem csak a rendszereinkben volt hasonlóság (bár amennyi Neked volt, a fórum 70%-a elmondhatná ezt magáról :-D ), hanem a gondolkodásunkban is.
Én is gondolkoztam az AX10-en és arra jutottam, hogy lehet, kár volt egy ilyen jó gép tulajdonosának lenni...aztán megnyugtatom magam, hogy akár vasboltot is nyithatnék, ha mindent, ami a szívemnek kedves volt, megtartottam volna szentimentalizmus okán. Ergo: jól van ez így!
Így van!
Ha viszont hobbinak is tekintjük a dolgot, akkor kell néha változtatni is. Én gyakrabban megtettem, de ez nem jelent semmit!
Majd kíváncsi leszek az Onkyo+NAD, esetleg a mostani Yamaha +/- NAD felállásban a próbálkozásaidra a sztereóval kapcsolatban. Azt kifejthetnéd részletesebben is, talán sok fórumosnak egy járható utat jelent.
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Szerintem is nagyjából egy időben kezdtünk, és nem csak a rendszereinkben volt hasonlóság (bár amennyi Neked volt, a fórum 70%-a elmondhatná ezt magáról :-D ), hanem a gondolkodásunkban is.
Én is gondolkoztam az AX10-en és arra jutottam, hogy lehet, kár volt egy ilyen jó gép tulajdonosának lenni...aztán megnyugtatom magam, hogy akár vasboltot is nyithatnék, ha mindent, ami a szívemnek kedves volt, megtartottam volna szentimentalizmus okán. Ergo: jól van ez így!
Osu no seishin!
Leone média kuckója
Nagyjából akkor egy időben "indultunk"!
Nem voltak rossz rendszereid! Várom a folytatást!
Én így visszagondolva a Pio AX10Ai-t nagyon jó erősítőnek tartottam, de nem hoztam ki belőle a maximumot.
Jó lenne a mostani felállásban meghallgatni - kíváncsi lennék rá.
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Az ez utániak nagyjából már részét képezik a topicnak, talán még azt nem említettem meg, amikor egy fórumtárstól sikerült beszerezni egy HDI Dune Prime 3.0-t (mindig irigylem azt, akinek otthon több masinája is van, ő is a Max felé tendált, ez meg az ugródeszka volt neki).
Ahogy már utaltam is rá, az Onkyot aztán váltotta a Yamaha, amiről jön hamarosan a beszámoló...
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Hangfal fronton is elindult a fejlesztés, Trek fórumtárs ellenállhatatlan áron adta az Ikon Vokal 2 Mk2-t és az Ikon 1 Mk2-t és nagyon, de nagyon szuper falak voltak...de...akkor éppen picit megcsúsztam anyagilag, ezért szinte mindent eladtam.
Aztán ahogy ment a pénz, hirtelen jött is, előbb egy Dali AXS szett jött, majd őket váltotta egy Polk RTi6, Polk Csi5 szett PSW subbal.
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
A jött egy ilyen ez volt, csak nem engedte a kép beillesztést
Az LX-50 meg Ő
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Éppen csak beköltöztem - azt is nehéz volt megszokni, hogy lakótelepen lakok én, aki előtte soha... - és szokott volna hozzá a tudathoz, hogy a nappalit gyakorlatilag teljesen "belakták" a kütyüim, amikor bezengtem, hogy a Yamit váltaná egy gép...csak a rokonai segítségére is szükségem lenne, mert a lelkem, ami "élősúlyban" 30 kg-t nyomott - Pioneer VSX-AX10 -, nekik kéne ide szállítmányozni. Előtte sokat olvastam erről a gépről és nagyon, de nagyon "ott" volt...
Annyira "bejött", hogy én csalfa, hátat fordítva a hálóba "száműzött" Yaminak a hálóba is Pio-t akartam, ezért képes voltam a legnagyobb hóban Szolnokra leautózni érte:
Az AX10 megint csak egy jó DVD lejátszót kívánt, ezért az avx-nek hála jöhetett egy ilyen:
Ugyanakkor nem sokra rá, hogy ezt megvettem, valaki egy Pioneer DVD LX-50-et árult, amiről ódákat zengtek és azt is, hogy egy kis firmware moddal az írott sacd-ket is tökéltesen kezeli. Mit volt mit tenni, meg kellett venni! :-D
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
A DVD gyűjtés is beindult, valahol 700 környékén állt meg az mkv és bluray korszak előtt... Ehhez viszont szerettem volna egy "top" lejátszót, ezt már itt, az AVX-en találtam meg, mégpedig a talán Yamaha nagykövetnek is nevezhető Feldernél: Yamaha DVD-S657, ami SACD lejátszására is alkalmas volt (igaz, halvány lövésem nem volt arról, hogy mi az a sacd...). Ez a lejátszó is megvan a mai napig, a melóhelyemen teljesít szolgálatot.
Közben új ház, a dolgozóba is szerettem volna egy rendszert, ezért a Jamokhoz párosítottam ezt
Pioneeer VSX-1014-s. Amilyen szép volt, annyira nem tudtam belé életet lehelni, nekem végig visszafogottnak hatott a Yamaha mellett és ami megdöbbentett, sztereóban is jobb volt a Yami! Hangfalkábel, digitális optikai és koax vonatkozásában nem hittem a nálam bölcsebb és tapasztaltabb embereknek, úgy gondoltam, hogy erre ne költsön az ember horror összegeket, jó az, amit a nagyobb áruházakban (Auchan, Tesco, MM) vehet az ember...
Aztán jött egy nagyobb hullámvölgy...elköltözés otthonról, új asszony, aztán egy másik... :-D, a nagy Ő, aki kultiválta ezt a hobby-t is...
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.
Leone média kuckója
Közben ugye kezdett kinyílni a világ, úgyhogy elkezdtem böngészni a netet, hogy emberi áron nincs-e olyan hangfalszett, ami zenén is jól teljesít? Tettem ezt azért, mert a Jamo egyszerűen élvezhetetlen volt...
Dán márka? A Jamo is ilyen...nem nyúlok megint mellé? Mit lehet tudni a Daliról? Bevezető akció az új szériájukra...gyönyörű szép cseresznye szín, az asszonyt ezzel le lehet venni a lábáról...csússzunk rá!
Úúú, ez valami szuper! Tényleg nagyon szerethető volt!!! Persze a maximalizmus vezérelt, ezért addig vadásztam, amíg sikerült egy használt Concept 2-t találni. Közben Bóta Józsi árult egy Yamaha RX-V2500-at és meghallgatás nélkül rámentem, mert annyi jót lehetett olvasni a neten, amit akkor az ember - én - még szentírásnak vett. Nem bántam meg, talán az általam leginkább szeretett erősítőm volt.
Osu no seishin!