Mindenkinek köszönöm a bíztató hozzászólásokat.
Van egy kis időm így hát folytatom.
Ugye ma Valentín nap van és hív a kötelesség!
Gabesz felrakta az eladó Xmc-1-et.Sokat vaciláltam mert ugye itt van az Atmos! Tudtam volna jó áron venni egy Marantz 7705-öt de sokan lebeszéltek róla.Ami minőségben tudja azt amit az Emotiva az a 8805,Vagy az Anthem proci.Az sokkal többe kerül mint az Emo.
Plusz kell még két atmos sugárzó meg egy kétcsatornás végfok.Ha csinálnék atmost akkor csak 2 hangsugárzós rendszer menne.Csak az fér el.
Szerintem egy 18-20 nm-es szobába pont elég a 7.1.Sok helyen még mindig 5.1-el demóznak.
Azért elmentünk az Arénába hogy megnézzük az új atmos teremben a ragadozó városok című mesterművet.
A film egy szar volt,a hangja még szarabb.
Akkor eldöntöttem hogy nekem személy szerint ennyit nem ér.
Igy hát elmentem az Xmc-1-ért.Gabesz nagyon rendes volt.A kisfia megtanította a feleségem porszívózni
Rohantam haza és be is kötöttem a rendszerbe.Miután sikerült aktiválnom a dirac live-ot bekalibráltam vele a szobát.Valamennyire sikerült a mélysugárzót is beállítanom az én kezdetleges hangnyomás mérőmmel.
Ami először feltünt hogy a kisebb proci is nagyon jó teret produkált de ez...
Olyan lett a párbeszéd a centerből hogy teljesen új szintre emelte a Jamok produkcióját.Amikor valami leesik azt tényleg úgy hallod mintha lentről szolna a vászon aljától.A tér túlnyúlik jóval a szoban es az efektek simán az oldalfalkból érkeznek.
Néha olyan az egész mintha a fejembe szólna.
Felhívtam Zsoltot a Homemovienál hogy szeretnék egy komolyabb végfokot és szeretném hogy segítsenek beállítani a rendszert!
A kolega először megijedt egy kicsit amikor kijött és meghalgatta a saját beállításommal a rendszert.Nagyon jól szolt.Nem csak szerintem hanem szerinte is.
A mérések alapján 100 hz körül volt egy kis anomália meg 30hz nel.
Újra bemérettük a dirac-kal de most már mikrofon álvánnyal,kicentizve,stb.
Az eredmény szinte tökéletes lett.Rájöttünk hogy lehet a diracban elhejezni pontokat hogy lehet húzni fel ,hogy lehet csökkenteni a frekvenciákat.Nagyon profi a rendszer.Megetettük az új mérést az Xmc -vel és csak ültünk és hallgattuk.Egy teljesen új dimenzió.Részletgazdag ,dinamikus,nekem nagyon tetszik.Nem bántam meg hogy megvettem!

- 20190214_193327.jpg (1.96 MiB) Megtekintve 1712 alkalommal

- 20190214_193351.jpg (2.26 MiB) Megtekintve 1712 alkalommal

- 20190214_193259.jpg (2.44 MiB) Megtekintve 1712 alkalommal
A D500as szett pedig nagyon korrekt előadást produkál.Simán veri a sokkal drágább rendszereket.
Gondolom ebben sok szerepe van a szoba akusztikájának.
Március elejére igérték az új végfokot ami szintén az Emotiva családból való.Xpa 7 gen3.
Addig felrakok néhány képet a technikárol.