Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Z mozi

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Re: Z mozi

Hozzászólás Szerző: Emotiva »

Én is úgy gondolom hogy lehet ez az atmos dolog még nincs teljesen kidolgozva.Egyébként a propeller hangokra ott van a mennyezeti ventillátor.
mennyezeti-ventilator-03350-feher-fekete-ueveg-fa.jpg
mennyezeti-ventilator-03350-feher-fekete-ueveg-fa.jpg (12.28 KiB) Megtekintve 1584 alkalommal
Komolyra fordítva,nem éreztem annyira a késztetést hogy kiépítsem a mennyezeti szekciót.
Tényleg sokat gondolkodtam a processzor vásárlása előtt hogy melyik legyen.
Emo xmc vagy Marantz 7705.Több házimozis ismerőst megkérdeztem és mindegyiktől azt az infót kaptam 'ha az emotiva termékei mellett teszem le a voksomat ekkor csak az xmc.A marantz nem egy liga.
Szolgáltatás terén sokkal több minőségben kevesebb.'.Biztos hogy nem vagyunk egyformák és valaki imádja az atmos rendszert de szerintem 18 nm-en 12db hangsugárzó sok.Én ezt olyannak tartom mint a Bmw plug in hibridjét.Jó hogy van csak minek.De tényleg ez csak az én véleményem és nem akarom megbántani az atmos fanokat. ;peace; leborulok.gif

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Fish írta:
2019.02.15., pén. 16:10
ettől függetlenül továbbra sem nagy szám az atmos sztem... borzasztó nagy a hype ,de valóban apró cseprő jeleneteknél észrevehető, és akkor fasza, de nem kell elájulni tőle.. ha később lesz neki akkor később ,az xmc1 úgy sem tudja ... nem ettől lesz lesz jó egy rendszer... :D most hogy nálam ismét csak 5cs a végfok, és még keresem a felsőknek valót, nem vagyok kiborulva ,hogy nem hallom a felsőket, és nem írja ki a proci hogy éppen atmos megy :D én is úgy vagyok vele, hogy ha megtalálom amit szeretnék akkor majd be lesz kötve addig marad az 5.1 :D
Az az atmos, amit leírtam.

Ráadásul sokszor nevetséges és nagyon felháborító az a rengeteg hibás hang, amit felkevernek, vagy éppen annak hiánya.
Az etalonnak tartott Deepwater Horizon filmben még véletlenül sem tudják eltalálni, hogy mikor kellene helikopter propeller hangot tenni a felsőkre, stb...

A miértjét nem tudom, de nem megy az "objektumos programozás" senkinek és egyelőre kamu szagú is az egész számomra.

Az ötlet viszont nem rossz, remélem változni fog jó irányba a dolog!
:smile32:

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

ettől függetlenül továbbra sem nagy szám az atmos sztem... borzasztó nagy a hype ,de valóban apró cseprő jeleneteknél észrevehető, és akkor fasza, de nem kell elájulni tőle.. ha később lesz neki akkor később ,az xmc1 úgy sem tudja ... nem ettől lesz lesz jó egy rendszer... :D most hogy nálam ismét csak 5cs a végfok, és még keresem a felsőknek valót, nem vagyok kiborulva ,hogy nem hallom a felsőket, és nem írja ki a proci hogy éppen atmos megy :D én is úgy vagyok vele, hogy ha megtalálom amit szeretnék akkor majd be lesz kötve addig marad az 5.1 :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Firekiller írta:
2019.02.15., pén. 10:10
...Ne egy film alapján ítéld meg az Atmos nyújtotta hangot véleményem szerint se. Célszerű lenne olyan fórumoshoz elmenned demóra, ahol egy jól kiépített rendszert hallva, a megfelelő filmeket megtekintve megváltozna a véleményed ezt illetően, ebben biztos vagyok!....
:tutiok:

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 352

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

Szépen összerakott mozi, minden elismerésem!
A készülékek kissé be vannak zsúfolva az állványba úgy látom, a megfelelő szellőzés nem ártana.
Ne egy film alapján ítéld meg az Atmos nyújtotta hangot véleményem szerint se. Célszerű lenne olyan fórumoshoz elmenned demóra, ahol egy jól kiépített rendszert hallva, a megfelelő filmeket megtekintve megváltozna a véleményed ezt illetően, ebben biztos vagyok!
Szepinél adottak a feltételek úgy tudom ennek kapcsán, nem jött még el csalódottan senki szerintem!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Emotiva írta:
2019.02.14., csüt. 20:13
....Azért elmentünk az Arénába hogy megnézzük az új atmos teremben a ragadozó városok című mesterművet.
A film egy szar volt,a hangja még szarabb.
Akkor eldöntöttem hogy nekem személy szerint ennyit nem ér.....
Szerintem elég nagy hiba volt ez alapján megítélned az atmost!

A szobádhoz gratulálok, szuper lett. Külön elismerés, hogy sok mindent saját kezűleg csináltál leborulok.gif

Csutka

dhcodoki írta:
2019.02.15., pén. 04:46
Jelenleg nekem 5.1.2-es rendszerem van. Úgy véltem kis térben elég. Inkább legyen minőségi, kevesebb hangsugárzós, mint sokcsatornás "gagyi" rendszer. Ez igaz is, de hosszú távon azért előjött a sántaság. Érdekes de nálam legjobban a +2 mennyezeti hiányzik. Anthem ide, Anthem oda, képtelen egyes effekteket helyesen elhelyezni. Mondjuk ez érthető, ha nincs mivel... Nem azt mondom, hogy minden atmos filmnél előjön, de vannak esetek, s épp elég ahhoz, hogy időnként belém tegye a tüskét.
Ezt már sokszor leírtam, szerintem neked is, de sokan maradnak a +2 felállásnál.

Egyszerűsítve az atmos-ban kétféle objektum van. Álló és mozgó.
Az álló mondjuk az eső. Ehhez elég két sugárzó is.
A mozgó objektumoknál viszont nem tudja helyesen "megjeleníteni" és a hiányzó részt rákeveri a surround-ra mondjuk.
Így egy egyszerű madár demo jelenetnél is a madár fönt elkezd repülni, majd szépen "leesik" a hátsó hangfalakra.

De másrészről az atmos-t még nem használják ki rendesen.
Hosszú csönd, kis zene, megint csönd és egy kis effekt, aminek jelentős részét elrontják.
Mondjuk labdapattogást tesznek a felsőkre, aminek meg mindenképpen lentről kellene szólni...

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dhcodoki írta:
2019.02.15., pén. 04:46
Emotiva írta:
mert ugye itt van az Atmos! Tudtam volna jó áron venni egy Marantz 7705-öt de sokan lebeszéltek róla.Ami minőségben tudja azt amit az Emotiva az a 8805,Vagy az Anthem proci.Az sokkal többe kerül mint az Emo.
Plusz kell még két atmos sugárzó meg egy kétcsatornás végfok.Ha csinálnék atmost akkor csak 2 hangsugárzós rendszer menne.Csak az fér el.
Szerintem egy 18-20 nm-es szobába pont elég a 7.1.Sok helyen még mindig 5.1-el demóznak.
Egy kis megjegyzés...

Jelenleg nekem 5.1.2-es rendszerem van. Úgy véltem kis térben elég. Inkább legyen minőségi, kevesebb hangsugárzós, mint sokcsatornás "gagyi" rendszer. Ez igaz is, de hosszú távon azért előjött a sántaság. Érdekes de nálam legjobban a +2 mennyezeti hiányzik. Anthem ide, Anthem oda, képtelen egyes effekteket helyesen elhelyezni. Mondjuk ez érthető, ha nincs mivel... Nem azt mondom, hogy minden atmos filmnél előjön, de vannak esetek, s épp elég ahhoz, hogy időnként belém tegye a tüskét.
Az, hogy te 7.1-et építettél ki, talán szerencsésebb, mert egyszerűen nem kever fel semmit, s így nem is téveszt. Viszont nincs... ha ezzel megbékéltél, akkor szuper! Lényeg, hogy kettő atmos-al sztem ne tervezz.
Pontosan így gondoltam.
Behúztam a mennyezetre a két atmosnak a hangszóró kábelt.Viszont elfogadtam hogy egyelőre nem kell atmos.Lehet hogy majd egyszer kiépítem de ha a 7.1.2 rosz konstrukció akkor nemsok értelme van.
Köszönöm az információt. leborulok.gif

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Emotiva írta:
mert ugye itt van az Atmos! Tudtam volna jó áron venni egy Marantz 7705-öt de sokan lebeszéltek róla.Ami minőségben tudja azt amit az Emotiva az a 8805,Vagy az Anthem proci.Az sokkal többe kerül mint az Emo.
Plusz kell még két atmos sugárzó meg egy kétcsatornás végfok.Ha csinálnék atmost akkor csak 2 hangsugárzós rendszer menne.Csak az fér el.
Szerintem egy 18-20 nm-es szobába pont elég a 7.1.Sok helyen még mindig 5.1-el demóznak.
Egy kis megjegyzés...

Az, hogy te 7.1-et építettél ki, talán szerencsésebb, mert egyszerűen nem kever fel semmit, s így nem is téveszt. Viszont nincs... ha ezzel megbékéltél, akkor szuper! Lényeg, hogy kettő atmos-al sztem ne tervezz.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Emotiva írta:
2019.02.14., csüt. 22:15
Nálunk ilyen az orvosiban van.Le kéne nyúlni? 31_1_21.gif
.........úgy olcsóbb.........

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nálunk ilyen az orvosiban van.Le kéne nyúlni? 31_1_21.gif

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

org_luxinfo_kft._sorszam_nyomtato_ugyfelhivo.png
AAttila írta:
2019.02.14., csüt. 21:17
Szerintem ezek után sorban fognak állni a szobád előtt egy kis demo lehetőségért. :smile32: (persze megértem :tutiok: )

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3515

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Szerintem ezek után sorban fognak állni a szobád előtt egy kis demo lehetőségért. :smile32: (persze megértem :tutiok: )

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Avglas írta:
2019.02.14., csüt. 20:18
Gratulálok a szobához!
Nagyon köszönöm a demo lehetőséget! Kiemelkedően színvonalas lett a végeredmény, és legfőképpen roppant élvezetes az élmény amit nyújt!
Az AT vászon pedig :tutiok:
Köszönöm hogy itt voltál!

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Gratulálok a szobához!
Nagyon köszönöm a demo lehetőséget! Kiemelkedően színvonalas lett a végeredmény, és legfőképpen roppant élvezetes az élmény amit nyújt!
Az AT vászon pedig :tutiok:
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

dhcodoki írta:
2019.02.14., csüt. 19:38
Ügyes, gratulálok én is. Szépen megoldottad!
Köszönöm.

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mindenkinek köszönöm a bíztató hozzászólásokat.
Van egy kis időm így hát folytatom.
Ugye ma Valentín nap van és hív a kötelesség! 31_1_21.gif
Gabesz felrakta az eladó Xmc-1-et.Sokat vaciláltam mert ugye itt van az Atmos! Tudtam volna jó áron venni egy Marantz 7705-öt de sokan lebeszéltek róla.Ami minőségben tudja azt amit az Emotiva az a 8805,Vagy az Anthem proci.Az sokkal többe kerül mint az Emo.
Azért elmentünk az Arénába hogy megnézzük az új atmos teremben a ragadozó városok című mesterművet. 31_1_21.gif 31_1_21.gif
A film egy szar volt,a hangja még szarabb.
Akkor eldöntöttem hogy nekem személy szerint ennyit nem ér.
Igy hát elmentem az Xmc-1-ért.Gabesz nagyon rendes volt.A kisfia megtanította a feleségem porszívózni 31_1_21.gif
Rohantam haza és be is kötöttem a rendszerbe.Miután sikerült aktiválnom a dirac live-ot bekalibráltam vele a szobát.Valamennyire sikerült a mélysugárzót is beállítanom az én kezdetleges hangnyomás mérőmmel.
Ami először feltünt hogy a kisebb proci is nagyon jó teret produkált de ez...
Olyan lett a párbeszéd a centerből hogy teljesen új szintre emelte a Jamok produkcióját.Amikor valami leesik azt tényleg úgy hallod mintha lentről szolna a vászon aljától.A tér túlnyúlik jóval a szoban es az efektek simán az oldalfalkból érkeznek.
Néha olyan az egész mintha a fejembe szólna.
Felhívtam Zsoltot a Homemovienál hogy szeretnék egy komolyabb végfokot és szeretném hogy segítsenek beállítani a rendszert!
A kolega először megijedt egy kicsit amikor kijött és meghalgatta a saját beállításommal a rendszert.Nagyon jól szolt.Nem csak szerintem hanem szerinte is.
A mérések alapján 100 hz körül volt egy kis anomália meg 30hz nel.
Újra bemérettük a dirac-kal de most már mikrofon álvánnyal,kicentizve,stb.
Az eredmény szinte tökéletes lett.Rájöttünk hogy lehet a diracban elhejezni pontokat hogy lehet húzni fel ,hogy lehet csökkenteni a frekvenciákat.Nagyon profi a rendszer.Megetettük az új mérést az Xmc -vel és csak ültünk és hallgattuk.Egy teljesen új dimenzió.Részletgazdag ,dinamikus,nekem nagyon tetszik.Nem bántam meg hogy megvettem!
20190214_193327.jpg
20190214_193327.jpg (1.96 MiB) Megtekintve 1712 alkalommal
20190214_193351.jpg
20190214_193351.jpg (2.26 MiB) Megtekintve 1712 alkalommal
20190214_193259.jpg
20190214_193259.jpg (2.44 MiB) Megtekintve 1712 alkalommal
A D500as szett pedig nagyon korrekt előadást produkál.Simán veri a sokkal drágább rendszereket.
Gondolom ebben sok szerepe van a szoba akusztikájának.
Március elejére igérték az új végfokot ami szintén az Emotiva családból való.Xpa 7 gen3.
Addig felrakok néhány képet a technikárol.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Ügyes, gratulálok én is. Szépen megoldottad!

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Emotiva írta:
2019.02.14., csüt. 09:04
Meg lett.Arról majd később tudok irni mert dolgoznom kell.
grat akkor ehhez is ,jó választás! :smile32:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9 írta:
2019.02.14., csüt. 11:18
Publikus kb. mennyibe áll meg egy ilyen komolyabb moziszoba? Elektronika nélkül.
sztem ezt inkább privibe.. :D

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Csutka írta:
2019.02.14., csüt. 12:51
Én is csatlakozok - le a kalappal! Szép és igényes moziszoba!

Gondolom majd jönnek az Emotiva képek is!
A proci és majd az új végfok egészen új dimenziót fog jelenteni!
Köszönöm!
Este megpróbálom folytatni,és feltölteni a többi képet.

Csutka

Én is csatlakozok - le a kalappal! Szép és igényes moziszoba!

Gondolom majd jönnek az Emotiva képek is!
A proci és majd az új végfok egészen új dimenziót fog jelenteni!

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hiccusz írta:
2019.02.14., csüt. 10:59
Emotiva írta:
2019.02.14., csüt. 08:54
Hiccusz írta:
2019.02.14., csüt. 08:27
Hangulatos lett, ügyes vagy, gratulálok! A vászon méretéről és a mélynyomódról is lehet valamit tudni?
Szia.

A vászon Screenline Amleto At vászon 300 cm széles.
A mélysugárzó Svs Ultra 13.
:tutiok: Milyen távol ülsz a vászontól?
4 méter a hátsó sor az első 2,5 méter.
Az első sor inkább akusztikai csillapítás.
Álltalában egyedül nézek filmet.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3515

Hozzászólás Szerző: AAttila »

leborulok.gif Ez igazán HÁZIMOZI leborulok.gif

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Gratulálok a moziszobádhoz nagyon király lett a csillagos égboltot nem volt semmi megcsinálni.. 36_1_11.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”