Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Sziasztok, olyan problémám merült fel van egy YAMAHA 730 as erősítőm, a napokba vettem hozzá egy clarus io sub-ot és nem adja ki a mélyet, holott a sub OKÉ és müködik, biztos hogy menüs beálítási problémája van mivel délután bebírtuk állítani és müködött. Sajnos én se és a szakim se ért nagyon a yamahákhoz és nem tudjuk hogy mit állítotunk át. Kikapcsoltam az erősítőt mert elkellet mennem itthonról haza jöttem és akartam filmezni erre DURR ujra elment a mélyhang és nem is emlékszek rá hogy mit állítottunk át. A menüjét nem értjük.
Valakinek valami ötlet?
A 2012-2013-as DENON prospektus, az uj erősitők kinézete ? nem rossz...
Érdekes, visszatértek a Marantz régebbi szériájához. Totál úgy néznek ki.
Sok ötlet nincs benne.
Mondjuk ugyanaz a cég.
De nekem is ez jön be, semmi csicsa!
A 2012-2013-as DENON prospektus, az uj erősitők kinézete ? nem rossz...
mert a szomszédba villám csapott
Igen, ha vihar van a HDMI-t is húzzátok ki! Érzékeny rá..
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Valami stabilabb dolgot kellett volna kitalálni HDMI-nek.
Így van! A legkritikusabb és a legérzékenyebb csatlakoztatási lehetőség.Nem értem ennyi idő után senkinek nem tűnt fel?a gyártóknak. Az is baj,hogy a HDMI kábel vége (érintkező)rövid ami becsatlakozik az aljzatban és egy vaskosabb kábel egyszerűen nem áll stabilan az aljzatban,mintha kissé "lefelé lógna" Ez volt az Onkyo-806-nál.Lehetett volna az érintkező koncentrikus,vagy más forma is.
Olyat hallottam már, hogy a készülékek nem voltak kikapcsolva és úgy dugdosták a HDMI kábelt, aminek következtében a HDMI aljzat tönkrement.
Rendeltetésszerű használatnál kizárt, hogy a jel vmit is tönkre tegyen. Szerintem.
Amióta itt egy srác úgy hirdetett itt egy erősítőt (plusz a projektorával is ez történt), hogy tönkrement volt a HDMI rész, mert a szomszédba villám csapott mindent el tudok képzelni. A működés közbeni ki-be dugdosást sem szereti a HDMI. Valami stabilabb dolgot kellett volna kitalálni HDMI-nek.
Ez akkora baromság szerintem...
Olyat hallottam már, hogy a készülékek nem voltak kikapcsolva és úgy dugdosták a HDMI kábelt, aminek következtében a HDMI aljzat tönkrement.
Rendeltetésszerű használatnál kizárt, hogy a jel vmit is tönkre tegyen. Szerintem.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Ez akkora baromság szerintem...
- fodesz
- V.I.P.
Nekem is HDMI-ről megy a 809, egy Radeon VGA kimenetéről, hónapok óta igy filmezek...Nem volt még gondom vele.
Kizárt hogy a Dune-s használat miatt ment volna tönkre. Ez akkora baromság szerintem...
Onkyo tx-nr809-esem halt meg pár óra Dunes használat után. A szerviz véleményezése (kicserélik garanciában de nem akarok megint így járni ,3 hónapos buli volt).
Nekem is HDMI-ről megy a 809, egy Radeon VGA kimenetéről, hónapok óta igy filmezek...Nem volt még gondom vele.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Lehet valahol letölteni magyar használtai utasítást az Onkyo TX-NR906-hez?
Köszi a segítséget!
Angolt tudok adni..
Lehet valahol letölteni magyar használtai utasítást az Onkyo TX-NR906-hez?
Köszi a segítséget!
- fodesz
- V.I.P.
Onkyo tx-nr809-esem halt meg pár óra Dunes használat után. A szerviz véleményezése (kicserélik garanciában de nem akarok megint így járni ,3 hónapos buli volt).
Ajaj. Nem lettem volna a helyedben.
- fodesz
- V.I.P.
Valószinű nálad is az van mint 99%-ban mindenkinél, nincs meg a 230V a hálózaton
Igen erre 99%-ban nem is gondolnak. Jól látod. Biztosan ez is idézhet elő ilyen problémákat. Pedig egy toroid trafónak sokkal jobb a hatásfoka és csendesebb is egy hagyományos vasmagos transzformátorhoz képest.
Szia!
Legalább 4-éve használok média lejátszó/PC-t mint lejátszót,én még ilyet nem tapasztaltam,hallottam.Egyáltalán mi az,hogy nem "megfelelő/szabványtól eltérő szinttel"?
Digitális adatfolyam bandukol a HDMI kábelen,egyszerűen nem teheti tönkre.Olyat hallottam már,hogy villám vagy nagyobb áramingadozás miatt a panel sérülhet.
De ha rendeltetésszerűen használod a készülékeket,nem fordulhat elő.
Szia!
Legalább 4-éve használok média lejátszó/PC-t mint lejátszót,én még ilyet nem tapasztaltam,hallottam.Egyáltalán mi az,hogy nem "megfelelő/szabványtól eltérő szinttel"?
Digitális adatfolyam bandukol a HDMI kábelen,egyszerűen nem teheti tönkre.Olyat hallottam már,hogy villám vagy nagyobb áramingadozás miatt a panel sérülhet.
De ha rendeltetésszerűen használod a készülékeket,nem fordulhat elő.
Sziasztok. Lehet hogy furcsa a kérdés! Hallottatok olyat "A pc és a média lejátszó teszi tönkre a hdmi panelt/processzort a nem megfelelő/szabványtól eltérő szinttel" A szerviz és a kereskedők véleménye szerint. Esetleg kinek volt mostanában (1-3év) processzor hibás gépe? (Főleg Made in China esetén).
Valószinű nálad is az van mint 99%-ban mindenkinél, nincs meg a 230V a hálózaton
És ez hogyan idézi elő a zümmögést?
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Üdv!
Lehet valamit kezdeni azzal hogy kicsit zümmög az erősítőm transzformátora? Hatalmas toroid van benne, lehetséges-e beönteni valami zajszigetelő anyagba, valami fém 'kupak' alá s úgy visszaszerelni az erősítőbe? Közel van hozzám a készülék s éjjel, -50dB körüli zenehallgatásnál halkabb részek alatt behallom
Próbáld meg a hálózati dugóforgatást,vagy másik olyan ágba,aljzatba dugni amin más készülék nincs csatlakoztatva,talán segít.
Megpróbáltam, sajnos nem volt eredményes
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
Próbáld meg a hálózati dugóforgatást,vagy másik olyan ágba,aljzatba dugni amin más készülék nincs csatlakoztatva,talán segít.
Üdv!
Lehet valamit kezdeni azzal hogy kicsit zümmög az erősítőm transzformátora? Hatalmas toroid van benne, lehetséges-e beönteni valami zajszigetelő anyagba, valami fém 'kupak' alá s úgy visszaszerelni az erősítőbe? Közel van hozzám a készülék s éjjel, -50dB körüli zenehallgatásnál halkabb részek alatt behallom
Először is köszönöm a választ! A külön mély torzítása megoldódott, passzív a láda és két hangszoró van benne, az egyik a kettőből elszállt:-)) így most megy javításra.
A többi hangfalból viszont még mindig nem jön mély a kiemelések mind 0db-en vannak az erősítő menüjén belül..
Small beállításon voltak a menüben, átállítottam de még nem jó. Ha stereo-ra állítom akkor a frontokon van mély, viszont sorrund módban nem szólnak az álló hangfalakban a mélyek..
Esetleg további ötlet?
Ennek az erősítőnek nincs automata beállító mikrofonja?
Állítsd be azzal!
Mivel most nincsen subod, tedd a subot off-ra és a frontokat LARGE-ra! Így az összes mély oda megy.
Nincs véletlenül a night mód, vagy hasonló bekapcsolva?
Ha mélyeket is akarsz a hangszórókra, akkor"large"-ra kell állítani őket. A mély kimeneten meg állítani kell, lejjebb kell venni a dB értéket. Használati útmutatóban benne van gondolom, melyiket hogy kell.
Először is köszönöm a választ! A külön mély torzítása megoldódott, passzív a láda és két hangszoró van benne, az egyik a kettőből elszállt:-)) így most megy javításra.
A többi hangfalból viszont még mindig nem jön mély a kiemelések mind 0db-en vannak az erősítő menüjén belül..
Small beállításon voltak a menüben, átállítottam de még nem jó. Ha stereo-ra állítom akkor a frontokon van mély, viszont sorrund módban nem szólnak az álló hangfalakban a mélyek..
Esetleg további ötlet?
Sziasztok!
Én egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy Pioneer VSX420-as házimozi erősítőm, wharfedale hangszórókkal és egy apukám álltal épített külön végfokkal a mély számára. Az első kérdésem az lenne, hogy a frontoknak illetve a mélyen kívüli hangszóróknak is kell mélyeket kapnia? Sajnos az én esetemben hiába vannak jó hangfalaim nem szólnak úgy ahogy kéne nekik, nem jön semmi mély belölük olyan hangjuk van mintha egy alap valami gagyi műanyag hangszórós rendszert hallgatnék..
Illetve a második kérdésem, külön csak a szintén wharfedale sub-ot érinti, valamiért sajnos letorzít a nyomó, olyan mintha túlvezérlést kapna, lehetséges ez?
Miként hogyan fogjak neki a problémák orvoslásának?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Ha mélyeket is akarsz a hangszórókra, akkor"large"-ra kell állítani őket. A mély kimeneten meg állítani kell, lejjebb kell venni a dB értéket. Használati útmutatóban benne van gondolom, melyiket hogy kell.