Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Projectort sosem kötöttem még rá a gépre, de simán lejátsz az a konfig amit írtam. Nem tudtam, hogy egy projektor jobban leterheli a gépet mint egy tv...és ha jól értelmeztem csak sima dvd nézésről volt szó. Szal mindenkinek igaza lehet

Ha visszaolvasol akkor kiderülhet, hogy pont a post-processing a lényege a HTPC-nek. Azzal, hogy erről lemondasz -bár valóban elfut egy C700-on- az egész értelmét veszed el.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gemini »

Projectort sosem kötöttem még rá a gépre, de simán lejátsz az a konfig amit írtam. Nem tudtam, hogy egy projektor jobban leterheli a gépet mint egy tv...
és ha jól értelmeztem csak sima dvd nézésről volt szó. Szal mindenkinek igaza lehet

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: balagee »

Ja a Scott playere es a PCje kb azonos kepet csinalt mivel eleg jo kepe van a
DVD lejatszojanak, es a DCDi 2:2 modban gyonyoruen rakta ossze a progressziv kepet a komponenes interlaced jelbol.

Viszont pl amit nem lehetett megcsianli a DVD+DCDI kombinacioval, az egyik film amit neztunk nem ert ki oldalt a kep szeleig (ez sokszor elofordul). PC-vel pillanatok alatt oda lehetett igazitani hogy kitoltse a vasznat a kep.

Egyebkent alap szinten eleg az a 700as celeron dvd/divx-re, de pl ha video anyag kerul lejatszasra es valami komolyabb mozgaskompenzacios deinterlacer fut a PC-n akkor vege van az egesznek. A plusz filterek meg valoban jokora cpu powert igenyelnek...
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

gemini !

" ..Erre már egy celeron 700 is bőven elég+ 5.1 hangkártya, ami már szionte minden alaplapon megtalálható, és egy min 64 mb-os videokártya megfelelő kimenettel. .. "

Ez azért így sajnos nem igaz. Pont , hogy bika erős proci szükséges, ha mindenféle filtert szeretne az ember használni, ami a HTPC előnye szemben egy asztali lejátszóval.

balagee-val pont nálunk teszteltük az én gépemet, egy 1.2 TBird-el és 512 SDram-mal ( Gef4Ti4200-es VGA) szerelve és ha jól emlékszem kb 3 filtert kapcsoltunk be az ffdshow-ban és máris kifekütt a proci ( 100 % usage ), gyakorlatilag lejátszhatatlan volt a film.
Egy összehasonlító tesztet végeztünk, hogy a HTPC-vel jobb képet lehet-e nyerni , mint az én asztali lejátszómmal ( Sony NS900 ) az SP5700-et hajtva.
balagee legnagyobb meglepetésére gyakorlatilag azonos képet produkált ez az asztali.
Egy szó, mit száz valóban csak akkor éri meg a HTPC , ha eleve erős configja van és olyan proj. , aminek gyenge a deinterlace-re és scaler-e. Az SP5700 ebben erős ( + DCDi ) , tehát ilyen projt bőven elég egy igényesebb lejátszóval meghajtani.
Egyébként tényleg jó téma, mert az alacsonyabb árkategóriájú proj.-okat egyértelműen így érdemes hajtani .

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

"Home Theater Personal Computer. Olyan PC-s konfiguráció amely elsődleges célja, hogy projektorra kötve házimozi-egységként funkcionáljon."

Nagyjabol errol van szo de kiegeszitenem azzal hogy nem projektorra, hanem vegulis barmilyen kijelzore ami fogad VGA/DVI DIGITAL jelet. A lenyeg itt az hogy megsporoljuk egy draga deinterlacer/scaler es DVD lejatszo egyiuttes megvasarlasat, valamint olyan beleszolast kapunk a videokepbe ami maskeppen nem kepzelheto el. Pozitivuma a kivalo kepminoseg, a szeles koru interaktivitas. Negativuma a pc-kkel jaro mizeria es a praktikussag hianya.

Szerintem azoknak idealis akik mar rendelkeznek egy jo PC-vel, es el tudjak viselni a pc-rol videolejatszasnal esetleges felmerulo problemakat.
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1

Slash
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Slash »

Jajaja, és szoftveres tökéletesen tudod dekódolni a dd és dts hangot is (PowerDVD, WinDVD), szóval ha van valamilyen géped, akkor nem kell hatalmas átalakítás (az 5.1-es hangrendszer lesz a legdrágább)

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gemini »

Mi az a minimum konfiguráció ami teljesítményben ki tudja szolgálni az alábbi igényeket? 
-film nézés dvd-ről
-film nézés divx-ről

-optikai digitális hang kimenet dd & prologic

-dvi-d csatlakozás vetítőhöz

(dekódolt hang / dts / hdtv kép nem szükséges)

A gyakorlati tapasztalatok azért érdekesek számomra mert ha a jelenlegi gépem fő elemei megütik a minimum szintet akkor nekifogok egy megfontolt (árhatékony) átalakításnak a cél, mármint a jobb képminőség érdekében.

Erre már egy celeron 700 is bőven elég+ 5.1 hangkártya, ami már szionte minden alaplapon megtalálható, és egy min 64 mb-os videokártya megfelelő kimenettel.

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Mi az a minimum konfiguráció ami teljesítményben ki tudja szolgálni az alábbi igényeket?

-film nézés dvd-ről
-film nézés divx-ről

-optikai digitális hang kimenet dd & prologic

-dvi-d csatlakozás vetítőhöz

(dekódolt hang / dts / hdtv kép nem szükséges)

A gyakorlati tapasztalatok azért érdekesek számomra mert ha a jelenlegi gépem fő elemei megütik a minimum szintet akkor nekifogok egy megfontolt (árhatékony) átalakításnak a cél, mármint a jobb képminőség érdekében.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

HTPC: szamitogep alapu hazimozis megoldas
o v e r p o w e r e d

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

- akkor még az elején   
Mi az a HTPC?

Home Theater Personal Computer. Olyan PC-s konfiguráció amely elsődleges célja, hogy projektorra kötve házimozi-egységként funkcionáljon. Mivel a PC-nek DVI kimenete és komoly post processing beállításai vannak ezért projektor használata esetén jobb képminőség érhető el vele, mint egy asztali DVD lejátszóval.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- akkor még az elején

Mi az a HTPC?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

balagee
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Na gondoltam elinditom ezt a topikot mert talan van ra igeny.

Akkor bele a kozepebe.

Fabris ide nyomassad a VMR9 cuccost.
Szoval mikor lehetne tesztelni a filtereidet?
MEgbizhatoan mukodnek egyebkent?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”