Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Vendég

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Még annyit, hogy ez még a régebbi kor szellemében készült, (az AX10) , nincs HDMI, s nincs a blu-ray korszakhoz kellő
új dekóderek, milyen lejátszó lesz hozzá?

blu-ray lenne, de jo hogy felhitad a figyelmem rá akkor mit javasoltok? esetleg még harmankardon?

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Még annyit, hogy ez még a régebbi kor szellemében készült, (az AX10) , nincs HDMI, s nincs a blu-ray korszakhoz kellő
új dekóderek, milyen lejátszó lesz hozzá?

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

"""A THX minősítésről meg csak annyit hogy mára eléggé szerény kategóriák megkapnak THX select minősítést ,ami szerintem nem jó.Igaz a specifikációk mást írtak elő korábban és mást manapság...."""

Bocsánat félreértés ne essék,úgy értettem hogy pl korábban egy középkategóriás receiver ami nem volt THX select minősített ma már a többlet tudás miatt megkaphatja,függetlenül attól hogy erőben kevesebb is lehet.A THX specifikációk és követelések változatlanok..

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer VSX-AX5i-S PIONEER VSA - AX10 Na akkor ugy kérdezem,hogy melyiket a ketö közül ezen vacilálok.Elöre is köszönöm a segtséget

Egy Ax5 és egy AX10 között elég nagy árok van.Nemcsak a THX select és ultra minsősítés,hanem főleg a megépítés és a felhasznált túlméretezett alkatrészek miatt!!
Még 4×××-es Denonokat sem szabad vele közel sem egy kalap alá venni,nemhogy egy 2809-et...

A THX minősítésről meg csak annyit hogy mára eléggé szerény kategóriák megkapnak THX select minősítést ,ami szerintem nem jó.Igaz a specifikációk mást írtak elő korábban és mást manapság....

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

Akkor az ax10 nél maragyak,és még anyi hogy jbl studió 190 es 5.0 ásat venék rá a sub meg
JBL SUB150P ez jó párositás az erösitöhöz.még annyi mivel most lesz elsöre 7.1 em igy milyen  2 hangsugárzot tegyek rá  a 6,7 csatornára az is jbl lenne,vagy más javalt esetleg?
Surround back-nak tökéletesek a surroundhoz használt tipus, .

Vendég

Akkor az ax10 nél maragyak,és még anyi hogy jbl studió 190 es 5.0 ásat venék rá a sub meg JBL SUB150P ez jó párositás az erösitöhöz.még annyi mivel most lesz elsöre 7.1 em igy milyen  2 hangsugárzot tegyek rá  a 6,7 csatornára az is jbl lenne,vagy más javalt esetleg?

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Nem tökölne vele annyit. Bekapná és lenyelné!

Nálam az AX10Ai jobban szólt koax kábellel összekötve HD mentesen, mint a HK760 HDMI-vel.
Együtt teszteltem a kettőt.

Nekem meg a 333ES Sony tetszett jobban mint a 807-es Onkyo.Zenén egyértelműen jobb,de mozin is győzött.
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

csöpi
V.I.P.
V.I.P.

Pioneer VSX-AX5i-S PIONEER VSA - AX10 Na akkor ugy kérdezem,hogy melyiket a ketö közül ezen vacilálok.Elöre is köszönöm a segtséget
Ha a pénz nem számít akkor,egyértelmű,hogy a 10-es.Viszont AX5 helyett lehet hogy inkább néznék  AX2-t,vagy AX4-et.
Nálam volt 2-es,és jobban tetszett az AX5-nél.Pedig az sem rossz(volt az is).

Vendég

Az AX-10 THX Ultra minősitésü, gondolom ez mond valamit a javára....
( ha nem pénz kérdése)

na ez kezd alakukni,nem vagyok nagy szakértö,ezért kéne némi segitség

Vendég

Jbl studio 190  evel szeretném használni ,házimozira az érdekelne hogy melyikell lenne jó párositás,

pégyé
V.I.P.
V.I.P.

Az AX-10 THX Ultra minősitésü, gondolom ez mond valamit a javára....
( ha nem pénz kérdése)

Vendég

Pioneer VSX-AX5i-S

PIONEER VSA - AX10 Na akkor ugy kérdezem,hogy melyiket a ketö közül ezen vacilálok.Elöre is köszönöm a segtséget

Vendég

Azért szerintem a 2809-et ami Neked van kenyérre kenné,és megenné reggelire...
Jó...persze nem is egy árkategória sem újonnan,sem használtan.
Ezek a régi vasak meg tudják mutatni a fiatalságnak,hogy mi a "japánok istene"...

Nem tökölne vele annyit. Bekapná és lenyelné!

Nálam az AX10Ai jobban szólt koax kábellel összekötve HD mentesen, mint a HK760 HDMI-vel.
Együtt teszteltem a kettőt.

csöpi
V.I.P.
V.I.P.

200-at biztos, hogy nem ér, max a felét.
Azért szerintem a 2809-et ami Neked van kenyérre kenné,és megenné reggelire...
Jó...persze nem is egy árkategória sem újonnan,sem használtan.
Ezek a régi vasak meg tudják mutatni a fiatalságnak,hogy mi a "japánok istene"...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Érdekes hozzáállás.Persze nem éppen mai gép,nincs felszerelve a mai HD kodekekkel és 3D-vel,de mégiscsak egy legendás színizom vasról beszélünk.30 éves retro sztereó készülékeket kapsz még most is drágán.Arra kivi lennék hogy akkor is így látnád ha éppen a tiéd volna és el szeretnéd adni?

Vendég

Azért annál többet ér, de mindenképpen legalább az AX10i változatot, vagy még inkább a 34 kilós AX10Ai változatot érdemes megvenni.

Szerintem ennyit érnek: AX10 - 160 ezer; AX10i - 200 ezer; AX10Ai - 250 ezer

Az AX10Ai-t a valaha készített legjobb integrált HM erősítőnek tartom. Fantasztikus gép!! 

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

PIONEER VSA - AX10 házimozi erősítő  vennék szerintetek jo döntés
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

PIONEER VSA - AX10 házimozi erősítő  vennék szerintetek jo döntés

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Sziasztok!

Adott egy Denon AVR - Wharfedale Vardus összeállítás. Az erősítő pár hónapja rendszeresen levágja a rendszert, lekapcsol az erősítő. kb másfél évig semmi baja nem volt,a rendszer, kábelek nem lettek mozgatva. van amikor pár perc után, van amikor 1-2 óra elteltévelkapcsol ki. amikor lekapcsol az erősítőn a led párat villog.

A segítségeteket kérném mi okozhatja a bajt, az erősítőn a led villogása jelent e hibaüzenetet?

Köszönettel:
Gábor

Szia !

Ez még mindíg nem a "HM szakértők" hozzászólása.Csupán tipp és lehetséges hibaforrások keresése,leszűkítése.Amióta ezeket a rejtélyes leállásokat produkálja  jobban melegszik? Esetleg kiad valami halk zúgást vagy  a  hangfalakból hallatszik valami szokatlan zaj kis hangerőn amikor nem szól éppen zene vagy bármi más ? "Normál" használatnál kapcsol le vagy ha egy kicsit jobban feltekered a kakaót ?Zárt helyen szekrényben van az erősítő vagy jól áttud szellőzni? A tápkábelét megvizsgálva nem látható tapintható rajta sérülés ?HDMI kábellel van összekötve próbáld ki más csatlakoztatva is azonos a hibajelenség?Lehet az erősítő beállításait törölni,reset gomb esetleg?Nincs túlterhelve az adott áramkör amiről az erősítő is megy?( bár ekkor meg a kismegszakító szólna közbe)
Bocs ha valamelyik felvetésem bagatelnek tűnik.
Próbáld meg például hogy az erőlködő hátuljából a hangfalkábeleket kihúzva is produkálja a hibajelenséget két három óra elteltével.Milyen elosztóba van esetleg a tápkábele bedugva (nem-e az a ludas?) próbálj ki egy másikat,lehetőleg egy másik áramkörre,akár egy másik szobából is hosszabbítóval,vagy fixen egy másik aljzatba bedugva ha van a közelében.Esetleg ha villás csatikkal vannak bekötve a hangfalak és nincs a száruk  leszigetelve  nem-e meglazult vagy valaki rálépett a kábelre és elfordult  úgy hogy összeérhetett a pozitív és a negatív (bár ez esetben pikk pakk letiltana az erősítő ) Áramingadozás is okozhatja szélsőséges esetben .......esetleg egy zárlatos háztartási kisgép és még pár dolog amire nem is gondolnánk.Persze az is lehet hogy az erősítőben érett meg valami kis bizti cserére,vagy a táp közelgő haláltusáját vetíti előre.Reméljük nem ez utóbbi áll a háttérben.

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Ez csak tipp! Lehet hogy hülyeség amit írok.
Lehet valami túlfeszültség ellenni dolog.
valamiért zárlat áll fent,és túlterhelést érzékel az erősítő,és emiatt tilt le.
De majd jönnek a HM szakértők, ők biztos tudni fogják.

kábelre tippelünk, majd ha lesz időm kimegyek megnézem.
Remélem nem én gyártottam béna kábeleket...  
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

Hozzászólás Szerző: 4you »

Sziasztok!

Adott egy Denon AVR - Wharfedale Vardus összeállítás. Az erősítő pár hónapja rendszeresen levágja a rendszert, lekapcsol az erősítő. kb másfél évig semmi baja nem volt,a rendszer, kábelek nem lettek mozgatva. van amikor pár perc után, van amikor 1-2 óra elteltévelkapcsol ki. amikor lekapcsol az erősítőn a led párat villog.

A segítségeteket kérném mi okozhatja a bajt, az erősítőn a led villogása jelent e hibaüzenetet?

Köszönettel:
Gábor

Ez csak tipp! Lehet hogy hülyeség amit írok.
Lehet valami túlfeszültség ellenni dolog.
valamiért zárlat áll fent,és túlterhelést érzékel az erősítő,és emiatt tilt le.
De majd jönnek a HM szakértők, ők biztos tudni fogják.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Sziasztok!

Köszönettel:
Gábor
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

pzs70
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: pzs70 »

Esetleg arra tud nekem valaki mondani valamit, vagy találkozott már ilyennel:

Denon AVR-2113:

Bemérésnél (Audyessy) nem látja a frontot (Jamo S606) és azt írja: Front L/R => PHASE

- A kábelek szín szerint vannak bekötve: feketét a feketével, és a piros a pirossal. A kábelen is jelölve van, ráadásul ki is mértem, hogy jól kötöttem be.

Viszont ha megfordítom a kábelt akkor meg elfogadja az Audyessy. A többi hangfal rendben van

Én ezt nem értem, vagy most tényleg hülye vagyok???

Esetleg valami megoldást tudna rá valaki, vagy a hangfalban elkötve gyárilag a vezetékezés, de ezt kétlem ....

Üdv

Nekem a 1912-es Denon is ezt írja wharfedale 600-al, az az oka hogy a két oldalsó mély ellentétes fázisban dolgozik mint a közepek és magasak (Hivox tuningnál derült ki)- tudtommal a Jamo-ban is így van, ezért reklamál az erősítő- szerintem nem kell vele foglalkozni, attól még mér rendesen akusztikát a mikrofon...

PZs

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Hozzászólás Szerző: batagy »

Fontos, hogy a lejátszót ne LPCM-re állítsd, hanem bitstream-re.

Oké köszi, világos, csak de gondoltam rákérdezek biztos ami biztos. Mert pl. van Technics SA-DA15 5.1 erősítőm is, és az egyik oka, amiért tartogattam, hogy van 5.1 analóg bemenete, de így viszont el fogom adni.

A bistream-mel kapcsolatban, pl. az SACD bitstream-et konkrétan az én lejétszóm nem tudja kiadni, annál muszáj LPCM-re kapcsolni. Más forrásoknál lehet bistream is.

Igen, előbb utóbb cserélni kell a lejátszót, de az Oppo High end BluRay lejátszói megfizethetetlenek számomra.
Lehet hogy egyszer majd benevezek egy Pioneer-ra, ami lényegesen olcsóbb, de most még biztosan nem.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Vendég

Sziasztok!

Kicsit összezavarodtam, lenne egy kérdésem, ha esetleg majd később többcsatornás erősítőt vennék HDMI bemenettel.
Oppo DVD lejátszóm van, DVD-A, SACD lemezeket lejátszik. Ugye az SACD hang az SPDIF kimeneten nem megy ki, az analóg 5.1 csatornán értelemszerűen kimegy. A lejátszó HDMI kimenetén kimegy ugye a DVD-A/SACD hang? (Mivel HDMI 1.1-es, ezért PCM-ben.)
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy kell nekem analóg 5.1-es bemenet az erősítőn, ha HDMI-vel is átmegy a hang?
Mert eddig úgy gondoltam, hogy kell az analóg MCH bemenet az erősítőn, de most jutott eszembe hogy akkor mégsem szükséges.
Persze az más kérdés, hogy a lejátszó vagy az erősítő DAC-ját használjuk, de most tegyük föl hogy elég az erősítő beépített DAC-ja.

Kösz

Gyakorlatilag leírtad, nem tudom mi nem világos!
Elég lesz neked a HDMI szerintem. Gondolom előbb-utóbb lejátszó csere is szükséges lesz a HD hangok miatt!
Ezt az OPPO-t esetleg megtarthatod 2 csatornás analóg CD lejátszásra.

Megoszlanak a vélemények az analóg és a HDMi összeköttetés között, de a többség a HDMI-t javasolja.
Ha esetleg egy nagyon drága és jó DAC-kal rendelkező lejátszót veszel és drága kábeleket, akkor az analóg MCH jobb lehet.

Fontos, hogy a lejátszót ne LPCM-re állítsd, hanem bitstream-re.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”