Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Még annyit, hogy ez még a régebbi kor szellemében készült, (az AX10) , nincs HDMI, s nincs a blu-ray korszakhoz kellő
új dekóderek, milyen lejátszó lesz hozzá?
blu-ray lenne, de jo hogy felhitad a figyelmem rá akkor mit javasoltok? esetleg még harmankardon?
Még annyit, hogy ez még a régebbi kor szellemében készült, (az AX10) , nincs HDMI, s nincs a blu-ray korszakhoz kellő
új dekóderek, milyen lejátszó lesz hozzá?
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
"""A THX minősítésről meg csak annyit hogy mára eléggé szerény kategóriák megkapnak THX select minősítést ,ami szerintem nem jó.Igaz a specifikációk mást írtak elő korábban és mást manapság...."""
Bocsánat félreértés ne essék,úgy értettem hogy pl korábban egy középkategóriás receiver ami nem volt THX select minősített ma már a többlet tudás miatt megkaphatja,függetlenül attól hogy erőben kevesebb is lehet.A THX specifikációk és követelések változatlanok..
- fodesz
- V.I.P.
Pioneer VSX-AX5i-S PIONEER VSA - AX10 Na akkor ugy kérdezem,hogy melyiket a ketö közül ezen vacilálok.Elöre is köszönöm a segtséget
Egy Ax5 és egy AX10 között elég nagy árok van.Nemcsak a THX select és ultra minsősítés,hanem főleg a megépítés és a felhasznált túlméretezett alkatrészek miatt!!
Még 4×××-es Denonokat sem szabad vele közel sem egy kalap alá venni,nemhogy egy 2809-et...
A THX minősítésről meg csak annyit hogy mára eléggé szerény kategóriák megkapnak THX select minősítést ,ami szerintem nem jó.Igaz a specifikációk mást írtak elő korábban és mást manapság....
Akkor az ax10 nél maragyak,és még anyi hogy jbl studió 190 es 5.0 ásat venék rá a sub meg
JBL SUB150P ez jó párositás az erösitöhöz.még annyi mivel most lesz elsöre 7.1 em igy milyen 2 hangsugárzot tegyek rá a 6,7 csatornára az is jbl lenne,vagy más javalt esetleg?
Surround back-nak tökéletesek a surroundhoz használt tipus, .
Akkor az ax10 nél maragyak,és még anyi hogy jbl studió 190 es 5.0 ásat venék rá a sub meg JBL SUB150P ez jó párositás az erösitöhöz.még annyi mivel most lesz elsöre 7.1 em igy milyen 2 hangsugárzot tegyek rá a 6,7 csatornára az is jbl lenne,vagy más javalt esetleg?
Nem tökölne vele annyit. Bekapná és lenyelné!
Nálam az AX10Ai jobban szólt koax kábellel összekötve HD mentesen, mint a HK760 HDMI-vel.
Együtt teszteltem a kettőt.
Nekem meg a 333ES Sony tetszett jobban mint a 807-es Onkyo.Zenén egyértelműen jobb,de mozin is győzött.
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Pioneer VSX-AX5i-S PIONEER VSA - AX10 Na akkor ugy kérdezem,hogy melyiket a ketö közül ezen vacilálok.Elöre is köszönöm a segtséget
Ha a pénz nem számít akkor,egyértelmű,hogy a 10-es.Viszont AX5 helyett lehet hogy inkább néznék AX2-t,vagy AX4-et.
Nálam volt 2-es,és jobban tetszett az AX5-nél.Pedig az sem rossz(volt az is).
Az AX-10 THX Ultra minősitésü, gondolom ez mond valamit a javára....
( ha nem pénz kérdése)
na ez kezd alakukni,nem vagyok nagy szakértö,ezért kéne némi segitség
Jbl studio 190 evel szeretném használni ,házimozira az érdekelne hogy melyikell lenne jó párositás,
Az AX-10 THX Ultra minősitésü, gondolom ez mond valamit a javára....
( ha nem pénz kérdése)
Pioneer VSX-AX5i-S
PIONEER VSA - AX10 Na akkor ugy kérdezem,hogy melyiket a ketö közül ezen vacilálok.Elöre is köszönöm a segtséget
Azért szerintem a 2809-et ami Neked van kenyérre kenné,és megenné reggelire...
Jó...persze nem is egy árkategória sem újonnan,sem használtan.
Ezek a régi vasak meg tudják mutatni a fiatalságnak,hogy mi a "japánok istene"...
Nem tökölne vele annyit. Bekapná és lenyelné!
Nálam az AX10Ai jobban szólt koax kábellel összekötve HD mentesen, mint a HK760 HDMI-vel.
Együtt teszteltem a kettőt.
200-at biztos, hogy nem ér, max a felét.
Azért szerintem a 2809-et ami Neked van kenyérre kenné,és megenné reggelire...
Jó...persze nem is egy árkategória sem újonnan,sem használtan.
Ezek a régi vasak meg tudják mutatni a fiatalságnak,hogy mi a "japánok istene"...
- fodesz
- V.I.P.
Érdekes hozzáállás.Persze nem éppen mai gép,nincs felszerelve a mai HD kodekekkel és 3D-vel,de mégiscsak egy legendás színizom vasról beszélünk.30 éves retro sztereó készülékeket kapsz még most is drágán.Arra kivi lennék hogy akkor is így látnád ha éppen a tiéd volna és el szeretnéd adni?
Azért annál többet ér, de mindenképpen legalább az AX10i változatot, vagy még inkább a 34 kilós AX10Ai változatot érdemes megvenni.
Szerintem ennyit érnek: AX10 - 160 ezer; AX10i - 200 ezer; AX10Ai - 250 ezer
Az AX10Ai-t a valaha készített legjobb integrált HM erősítőnek tartom. Fantasztikus gép!!
PIONEER VSA - AX10 házimozi erősítő vennék szerintetek jo döntés
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
PIONEER VSA - AX10 házimozi erősítő vennék szerintetek jo döntés
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Sziasztok!
Adott egy Denon AVR - Wharfedale Vardus összeállítás. Az erősítő pár hónapja rendszeresen levágja a rendszert, lekapcsol az erősítő. kb másfél évig semmi baja nem volt,a rendszer, kábelek nem lettek mozgatva. van amikor pár perc után, van amikor 1-2 óra elteltévelkapcsol ki. amikor lekapcsol az erősítőn a led párat villog.
A segítségeteket kérném mi okozhatja a bajt, az erősítőn a led villogása jelent e hibaüzenetet?
Köszönettel:
Gábor
Szia !
Ez még mindíg nem a "HM szakértők" hozzászólása.Csupán tipp és lehetséges hibaforrások keresése,leszűkítése.Amióta ezeket a rejtélyes leállásokat produkálja jobban melegszik? Esetleg kiad valami halk zúgást vagy a hangfalakból hallatszik valami szokatlan zaj kis hangerőn amikor nem szól éppen zene vagy bármi más ? "Normál" használatnál kapcsol le vagy ha egy kicsit jobban feltekered a kakaót ?Zárt helyen szekrényben van az erősítő vagy jól áttud szellőzni? A tápkábelét megvizsgálva nem látható tapintható rajta sérülés ?HDMI kábellel van összekötve próbáld ki más csatlakoztatva is azonos a hibajelenség?Lehet az erősítő beállításait törölni,reset gomb esetleg?Nincs túlterhelve az adott áramkör amiről az erősítő is megy?( bár ekkor meg a kismegszakító szólna közbe)
Bocs ha valamelyik felvetésem bagatelnek tűnik.
Próbáld meg például hogy az erőlködő hátuljából a hangfalkábeleket kihúzva is produkálja a hibajelenséget két három óra elteltével.Milyen elosztóba van esetleg a tápkábele bedugva (nem-e az a ludas?) próbálj ki egy másikat,lehetőleg egy másik áramkörre,akár egy másik szobából is hosszabbítóval,vagy fixen egy másik aljzatba bedugva ha van a közelében.Esetleg ha villás csatikkal vannak bekötve a hangfalak és nincs a száruk leszigetelve nem-e meglazult vagy valaki rálépett a kábelre és elfordult úgy hogy összeérhetett a pozitív és a negatív (bár ez esetben pikk pakk letiltana az erősítő ) Áramingadozás is okozhatja szélsőséges esetben .......esetleg egy zárlatos háztartási kisgép és még pár dolog amire nem is gondolnánk.Persze az is lehet hogy az erősítőben érett meg valami kis bizti cserére,vagy a táp közelgő haláltusáját vetíti előre.Reméljük nem ez utóbbi áll a háttérben.
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Ez csak tipp! Lehet hogy hülyeség amit írok.
Lehet valami túlfeszültség ellenni dolog.
valamiért zárlat áll fent,és túlterhelést érzékel az erősítő,és emiatt tilt le.
De majd jönnek a HM szakértők, ők biztos tudni fogják.
kábelre tippelünk, majd ha lesz időm kimegyek megnézem.
Remélem nem én gyártottam béna kábeleket...
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1140
Sziasztok!
Adott egy Denon AVR - Wharfedale Vardus összeállítás. Az erősítő pár hónapja rendszeresen levágja a rendszert, lekapcsol az erősítő. kb másfél évig semmi baja nem volt,a rendszer, kábelek nem lettek mozgatva. van amikor pár perc után, van amikor 1-2 óra elteltévelkapcsol ki. amikor lekapcsol az erősítőn a led párat villog.
A segítségeteket kérném mi okozhatja a bajt, az erősítőn a led villogása jelent e hibaüzenetet?
Köszönettel:
Gábor
Ez csak tipp! Lehet hogy hülyeség amit írok.
Lehet valami túlfeszültség ellenni dolog.
valamiért zárlat áll fent,és túlterhelést érzékel az erősítő,és emiatt tilt le.
De majd jönnek a HM szakértők, ők biztos tudni fogják.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Köszönettel:
Gábor
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
Esetleg arra tud nekem valaki mondani valamit, vagy találkozott már ilyennel:
Denon AVR-2113:
Bemérésnél (Audyessy) nem látja a frontot (Jamo S606) és azt írja: Front L/R => PHASE
- A kábelek szín szerint vannak bekötve: feketét a feketével, és a piros a pirossal. A kábelen is jelölve van, ráadásul ki is mértem, hogy jól kötöttem be.
Viszont ha megfordítom a kábelt akkor meg elfogadja az Audyessy. A többi hangfal rendben van
Én ezt nem értem, vagy most tényleg hülye vagyok???
Esetleg valami megoldást tudna rá valaki, vagy a hangfalban elkötve gyárilag a vezetékezés, de ezt kétlem ....
Üdv
Nekem a 1912-es Denon is ezt írja wharfedale 600-al, az az oka hogy a két oldalsó mély ellentétes fázisban dolgozik mint a közepek és magasak (Hivox tuningnál derült ki)- tudtommal a Jamo-ban is így van, ezért reklamál az erősítő- szerintem nem kell vele foglalkozni, attól még mér rendesen akusztikát a mikrofon...
PZs
Fontos, hogy a lejátszót ne LPCM-re állítsd, hanem bitstream-re.
Oké köszi, világos, csak de gondoltam rákérdezek biztos ami biztos. Mert pl. van Technics SA-DA15 5.1 erősítőm is, és az egyik oka, amiért tartogattam, hogy van 5.1 analóg bemenete, de így viszont el fogom adni.
A bistream-mel kapcsolatban, pl. az SACD bitstream-et konkrétan az én lejétszóm nem tudja kiadni, annál muszáj LPCM-re kapcsolni. Más forrásoknál lehet bistream is.
Igen, előbb utóbb cserélni kell a lejátszót, de az Oppo High end BluRay lejátszói megfizethetetlenek számomra.
Lehet hogy egyszer majd benevezek egy Pioneer-ra, ami lényegesen olcsóbb, de most még biztosan nem.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Sziasztok!
Kicsit összezavarodtam, lenne egy kérdésem, ha esetleg majd később többcsatornás erősítőt vennék HDMI bemenettel.
Oppo DVD lejátszóm van, DVD-A, SACD lemezeket lejátszik. Ugye az SACD hang az SPDIF kimeneten nem megy ki, az analóg 5.1 csatornán értelemszerűen kimegy. A lejátszó HDMI kimenetén kimegy ugye a DVD-A/SACD hang? (Mivel HDMI 1.1-es, ezért PCM-ben.)
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy kell nekem analóg 5.1-es bemenet az erősítőn, ha HDMI-vel is átmegy a hang?
Mert eddig úgy gondoltam, hogy kell az analóg MCH bemenet az erősítőn, de most jutott eszembe hogy akkor mégsem szükséges.
Persze az más kérdés, hogy a lejátszó vagy az erősítő DAC-ját használjuk, de most tegyük föl hogy elég az erősítő beépített DAC-ja.
Kösz
Gyakorlatilag leírtad, nem tudom mi nem világos!
Elég lesz neked a HDMI szerintem. Gondolom előbb-utóbb lejátszó csere is szükséges lesz a HD hangok miatt!
Ezt az OPPO-t esetleg megtarthatod 2 csatornás analóg CD lejátszásra.
Megoszlanak a vélemények az analóg és a HDMi összeköttetés között, de a többség a HDMI-t javasolja.
Ha esetleg egy nagyon drága és jó DAC-kal rendelkező lejátszót veszel és drága kábeleket, akkor az analóg MCH jobb lehet.
Fontos, hogy a lejátszót ne LPCM-re állítsd, hanem bitstream-re.