Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
A DIY vonal szerintem felejtős, de te tudod...
Egyet kell értsek!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
100 ezer Ft-ért talán régebbi Rotel végfokok vannak még, amik megépítettségre komolyabbak (szerintem), mint az UPA500, hangra nem ismerem az Emo végfokokat. DIY-t is érdemes lenne meghallgatnod, ugyanannyiért jobb hangot kaphatsz (szerintem).
És ki is kell fogni olyat amiben a pufferek még jól teljesítenek!
Csak a DIY nem értéktartó sajnos és leginkább a brand-ek után nézelődnek az emberek..Ez a jellemző.Persze lehet jobb is mint egy gyári azt nem cáfolom csak számít az értékállóság minden esetben és egy végfok elavulása közel sem olyan mint az AV erősítőké pl..
Te is átesel a ló túloldalára?!
Sok a seftes emberke a fórumon, akik már igen csak üzleti szempontok alapján nézegetik a fórumokat és a környező ilyen-olyan beszerzésből származó termékeket!
Majd előbb utóbb lesz olyan személy aki felfigyel ezekre a "kimagasló elméleti szakmai tudással rendelkező emberkékre" és egy kicsit a körmükre néz!
Azóta növekedett meg ezen emberkék száma mióta Béla tojik a HIFI részlegre!
Csak a DIY nem értéktartó sajnos és leginkább a brand-ek után nézelődnek az emberek..Ez a jellemző.Persze lehet jobb is mint egy gyári azt nem cáfolom csak számít az értékállóság minden esetben és egy végfok elavulása közel sem olyan mint az AV erősítőké pl..
A fórumosok közül nem sok helyen van DIY házimozi végfok! Használ valaki egyáltalán ilyet?
HIFI-re még elmegy vmi jó kis csöves végfok, de kétlem, hogy bárki bevállalna egy ismeretlen által épített 5/7 csatornás végfokot!
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
100 ezer Ft-ért talán régebbi Rotel végfokok vannak még, amik megépítettségre komolyabbak (szerintem), mint az UPA500, hangra nem ismerem az Emo végfokokat. DIY-t is érdemes lenne meghallgatnod, ugyanannyiért jobb hangot kaphatsz (szerintem).
- Denonavr
- Fórumlakó
- Értékelés: 277
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,
Köszönöm válaszaitok, leveleitek! Azt hiszem leülök még töprengeni. Semmi képen sem szeretném elkapkodni. Elsőre azt hittem könnyű váltás lesz, de úgy látom nem. Sebaj, az idő nem sürget.
(A DIY témában is vannak ígéretes építmények Kicsit puhatolózom ezen téren is.)
Ha komolyan végiggondolod - nagyon nincs lehetőség.
HD-s proci csak az UMC1 van elérhető áron.
Végfokból a saját végfoka azért ideális választás és 100 ezer forintért nem igazán lehet venni mást, csak az UPA500-at.
Ha az XPA5-öt céloznád meg árkategóriában vannak jobb vételek.
Dunkelseite nem véletlenül elégedett a csúcs Onkyo után.
A DIY vonal szerintem felejtős, de te tudod...
Köszönöm válaszaitok, leveleitek! Azt hiszem leülök még töprengeni. Semmi képen sem szeretném elkapkodni. Elsőre azt hittem könnyű váltás lesz, de úgy látom nem. Sebaj, az idő nem sürget.
(A DIY témában is vannak ígéretes építmények Kicsit puhatolózom ezen téren is.)
906 után hozott,jelzem nem erőben,abban nincs differencia,de életszerűbb,realisztikusabb,egységesebb lett a hang,front részről részleteiben sokkal! gazdagabb,de az onkyo háttere "jobban érezhető".Az onkyo túlszínezett effektjei után meg kell szokni az emot,először mintha hiányzott volna valami,de minél többet hallgatod úgy érzel rá,a realisztikusabb effektekre.A végén meg egyértelműen állíthatod,jobban tetszik a mozihang,minden tekintetben!
Szóval,előrelépsz...
"Az igazi barát szemből támad."
Kicsit olyasmi választ vártam, hogy "hooo simán megéri egy pio lx fejlesztés". Így annyira nem vagyok bàtor. De mit is beszélek, a két erősítő között olyan nagy árbéli különbség nincs is, ha a mindenkori új árakat nézzük. Viszont találtam a fórumon egy másik lehetőséget.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1701490
Ez hozhat a konyhára a 876 után???
906 után hozott,jelzem nem erőben,abban nincs differencia,de életszerűbb,realisztikusabb,egységesebb lett a hang,front részről részleteiben sokkal! gazdagabb,de az onkyo háttere "jobban érezhető".Az onkyo túlszínezett effektjei után meg kell szokni az emot,először mintha hiányzott volna valami,de minél többet hallgatod úgy érzel rá,a realisztikusabb effektekre.A végén meg egyértelműen állíthatod,jobban tetszik a mozihang,minden tekintetben!
Szóval,előrelépsz...
Kicsit olyasmi választ vártam, hogy "hooo simán megéri egy pio lx fejlesztés". Így annyira nem vagyok bàtor. De mit is beszélek, a két erősítő között olyan nagy árbéli különbség nincs is, ha a mindenkori új árakat nézzük. Viszont találtam a fórumon egy másik lehetőséget.
Ez jó választás lehet!
A végfok teljesítménye ne zavarjon, mert azért van benne erő.
Kell hozzá jó RCA kábeleket is venni.
Talán terminátor váltott ilyenre 876 után, pontosabban előtte CA 650R erősítője volt és azelőtt Onkyo.
Ha jól tudom igen elégedett!
Jók az LX-ek, mégis sztereóban valamit hiányolok belőlük, amit nehéz megfogalmazni.
Én is inkább valami jó kis végfokot javasolnék...
Kép: Panasonic TX-P50GW20
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
Jó páros,jó áron,de később egy combosabb végfokra érdemes lehet cserélni.
Valószínűleg térben,részletezőképességben előrébb lennél,dinamikában nem tudom.Nem hallottam még 876-ot.
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
A clarusok még hosszú évekig maradnak. Nagyon megvagyok velük elégedve. Végül is a 876-al is elégedett vagyok még, csak szívesen kipróbálnék mást is. Lehet jó ötlet lenne egy végerősítő beszerzése, mert közelebb hozna a célhoz.
Csak nem tudom, hogy ezt mennyire lehetne összehozni egy AV erősítővel. Nem látni ilyen felállást még ideiglenesen sem, pedig a lehetőség az megvan az összekötésre.
Végfok mellett rakok egy voksot,én így tennék a helyedben(nekem is ez a tervem),ugyan tapasztalatom nincs benne,de kézenfekvő döntés lenne.
És ha klaruszt cserélnél inkább?
A clarusok még hosszú évekig maradnak. Nagyon megvagyok velük elégedve. Végül is a 876-al is elégedett vagyok még, csak szívesen kipróbálnék mást is. Lehet jó ötlet lenne egy végerősítő beszerzése, mert közelebb hozna a célhoz.
Csak nem tudom, hogy ezt mennyire lehetne összehozni egy AV erősítővel. Nem látni ilyen felállást még ideiglenesen sem, pedig a lehetőség az megvan az összekötésre.
Nem szoktam Onkyo erősítőt ajánlani, de az 5007/5008 igen kiváló választás lenne neked a továbblépéshez!
Csak legyen ilyen használtban, mert semmivel sem gyakoribb, mint az LX.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Még nem döntöttem 100%-osan, de lehet váltanék Onkyo 876-ról. Egyelőre még maradnék az AV erősítőknél. Keret kb. 200-220ezer HUF. Kicsit olvasgattam/kutakodtam a témában és nagyon szimpatikus a Pio LX sorozat. Sajna most nincs piacon egy sem. Legalábbis én nem találtam. Mi a véleményetek egy ilyen lépésről, hozna az a plusz pár tízezer forint érdemben a konyhára?? Esetleg mást tudtok ajánlani??
Clarus Titánokkal párosítanám továbbra is. Többségben movie, de mostanság pár koncert is lecsúszott. Szóval nem ártana, ha egyben zeneiségét is csillogtatná.
Nem szoktam Onkyo erősítőt ajánlani, de az 5007/5008 igen kiváló választás lenne neked a továbblépéshez!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Még nem döntöttem 100%-osan, de lehet váltanék Onkyo 876-ról. Egyelőre még maradnék az AV erősítőknél. Keret kb. 200-220ezer HUF. Kicsit olvasgattam/kutakodtam a témában és nagyon szimpatikus a Pio LX sorozat. Sajna most nincs piacon egy sem. Legalábbis én nem találtam. Mi a véleményetek egy ilyen lépésről, hozna az a plusz pár tízezer forint érdemben a konyhára?? Esetleg mást tudtok ajánlani??
Clarus Titánokkal párosítanám továbbra is. Többségben movie, de mostanság pár koncert is lecsúszott. Szóval nem ártana, ha egyben zeneiségét is csillogtatná.
Az említett Pioneer vasakat nem ismerem... de a Titan ill Titan Pro-t igen!Cambridge Audio nem játszik?
Adatok alapján nem, de tapasztalatom alapján meghálálja a tartalékokkal rendelkező stabil vasat!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Ilyen árkategóriában más nem nagyon van ilyen szolgáltatással és amit hallottam (hk avr-355) az nagyon megtetszett. Most Marantz lesz, ami lehet, hogy idővel kicsi lesz, de azt majd meglátom. Egyelőre szerintem jó lesz! Ha mégsem, írok, hogy igazatok volt
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Én ezt nem értem a 355 tetszik,de marantzot veszel,mikor a marantz árából már 370 is kijönne , a 360 meg kb félárban van hozzá képest mondjuk egy évesen
Szerintem egyik sem Nem is tudom miért ragaszkodsz az említett 2 típushoz,de ezt már priviben leírtam neked.A HKTS 5-höz mindkettő jó,de ha hangsugárzó csere lesz, én más típusok között keresgélnék.
Ilyen árkategóriában más nem nagyon van ilyen szolgáltatással és amit hallottam (hk avr-355) az nagyon megtetszett. Most Marantz lesz, ami lehet, hogy idővel kicsi lesz, de azt majd meglátom. Egyelőre szerintem jó lesz! Ha mégsem, írok, hogy igazatok volt
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
- Deadpool
- V.I.P.
- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Helló!
Swans m1 mellé keresek olyan sztereó erősítőt ami kb 50k környékén van, és szebben zenél mint a cav a8m. Jelenleg ezzel zenélgetek, de így ha zenélek át kell kábelezni a frontokról, a kis swans megérdemelné a saját erősítőt.
1) jungson hedo wg-amp 80-at láttam 60 körül.
2) nivs v3 csöves
3) valami más csöves?
Gőzöm sincs mit fogjak be elé. Egyelőre nem is sietek vele de nem hagy nyugodni a téma
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Használt fülesben gondolkodom ezért a 10.000 ft körüli keret. Nekem eddig a HD 201 -es is megfelelt, de a gyerekek szétrágták a kábelét használat közben és a párnája sem az igazi már.
Erre gondoltam első körben, azután majd feljebb lépek:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?hl=%2Bakg
Persze lehet, hogy ez nem felel meg, még nem hallottam.
Ment pm.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)