Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Köszi a választ  Belépő szinthez legalább van egy usb csatlakozó.Ellenben mohó lettem és kérdeznék még egy utolsót:
http://www.deltateccshop.de/Quadral-Qui ... am=quadral ebból rendeltem egy szettet,vajon elég lesz ez önmagában vagy a későbbiekben kéne venni hozzá centert vagy sub ot is?

köszönettel:

Szia!

A Quadralok mindíg jó dobozoknak számítottak. Ahogy nézem a front párból a hangszórókat sem sajnálták ki.Szóval ahhoz a Yamahához bőven elegendőek lesznek.Ha mozit akarsz kiépíteni feltétlen kell a center a surround és a subwoofer is,nem kérdés.De ez anyagi oldala a dolgoknak.

szunya
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: szunya »

Lejátsza őket: mp3, wma, wav, aac fájlokat olvassa, flac -okat viszont nem.

Sajnos minőségre nem egetrengető, de legalább van .

Köszi a választ  Belépő szinthez legalább van egy usb csatlakozó.Ellenben mohó lettem és kérdeznék még egy utolsót:
http://www.deltateccshop.de/Quadral-Qui ... am=quadral ebból rendeltem egy szettet,vajon elég lesz ez önmagában vagy a későbbiekben kéne venni hozzá centert vagy sub ot is?

köszönettel:

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Sziasztok!

A napokban hozzájutok egy  YAMAHA RX-V373 hez. Van ez előlapján egy usb csatlakozó,a leírása szerint ipod/iphone dedikált bemenet.
Kérdés,hogy sima pendriveról vinni fogja e az mp3 as fájlokat?

köszönettel.

Lejátsza őket: mp3, wma, wav, aac fájlokat olvassa, flac -okat viszont nem.

Sajnos minőségre nem egetrengető, de legalább van .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

szunya

Hozzászólás Szerző: szunya »

Sziasztok!

A napokban hozzájutok egy  YAMAHA RX-V373 hez. Van ez előlapján egy usb csatlakozó,a leírása szerint ipod/iphone dedikált bemenet.
Kérdés,hogy sima pendriveról vinni fogja e az mp3 as fájlokat?

köszönettel.

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Ez a 1065-ös csak 400 wattot vesz fel de sokkal dinamikusabban szól, mint az onkyo...

Hát igen, yamaháéknál ez régóta másképp működik, gondolom hogy zöldek maradjanak papíron . 

A manualban azért jegyzik: 

Power consumption: 400W
Maximum power consumption: 590W

Nálunk sajnos hajlamosak a felhasználók túlhypeolni bizonyos márkákat és közben néha sehol semmi.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megfogadtam a tanácsokat, és megtettem a lépest. A hétvégén elcseréltem az Onkyot egy Yamaha RX-V1065-re. Össze se lehet hasonlitani a kettőt, Nagyon tetszik a hangzás világa. A Wharfedale 9.6-ost sokkal jobban meghajtja. A Volt a tulaj is megjegyezte h "sokkal bikábbul szól mint az enyémen"! :-) Ugy hogy tényleg nem mindegy mit kötünk mihez. Nem sokat lehet olvasni a neten a yamahákról, de sztem egy nagyon kiegyensulyózott erősitők, mint zenén mint mozin! Ez a 1065-ös csak 400 wattot vesz fel de sokkal dinamikusabban szól, mint az onkyo, ja es nem esik atomjaira nagy hangerőn sem!  És itt merül fel bennem az a kérdés h az Onkyo 608, 609 és a 616 hogy kaphatták meg a THX minősitést? És itt szeretném Bubunak megköszönni, a hozzám való állását ill. h segitet a döntésbe h menjek bele a cserébe.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Volna egy kérdésem:

Denon 2312, kb. melyik típusnak felelhet meg ? Onkyo, Marantz
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

És itt merül fel bennem az a kérdés h az Onkyo 608, 609 és a 616 hogy kaphatták meg a THX minősitést?

THX minősítés? Ugyanmár, azt tán még egy Géniusz egybeszett is megkapja, ha perkálja  a lóvét. Szerintem ez a felirat csak egy rövidítés:
Thanks for purchasing

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Zerge83 »

Megfogadtam a tanácsokat, és megtettem a lépest. A hétvégén elcseréltem az Onkyot egy Yamaha RX-V1065-re. Össze se lehet hasonlitani a kettőt, Nagyon tetszik a hangzás világa. A Wharfedale 9.6-ost sokkal jobban meghajtja. A Volt a tulaj is megjegyezte h "sokkal bikábbul szól mint az enyémen"! :-) Ugy hogy tényleg nem mindegy mit kötünk mihez. Nem sokat lehet olvasni a neten a yamahákról, de sztem egy nagyon kiegyensulyózott erősitők, mint zenén mint mozin! Ez a 1065-ös csak 400 wattot vesz fel de sokkal dinamikusabban szól, mint az onkyo, ja es nem esik atomjaira nagy hangerőn sem!  És itt merül fel bennem az a kérdés h az Onkyo 608, 609 és a 616 hogy kaphatták meg a THX minősitést? És itt szeretném Bubunak megköszönni, a hozzám való állását ill. h segitet a döntésbe h menjek bele a cserébe.

Közben azt látom, hogy neked pont egy kis Yamahával volt jobb, de a probléma már "azonos" azzal ami nekem volt Nem passzolhat minden mindennel.. próba, nincs mese

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 84

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Sziasztok!

Sok töprengés fórum olvasás és némi számolgatás után, megléptem azt amit minden olyan ember vágyálma aki imád filmet nézni. Elkezdtem egy viszonylagosan normális mozi rendszer kiépítését. Sajnos mozii szobára nem lesz lehetőség, egy viszonylagosan nagy légterű amerikai konyhás nappaliban lesz beüzemelve a rendszer. Ami készen áll most, az hangfalak terén B&W-t szerettem volna kb 15 éve, mikor megfertőződtem ezzel a dologgal, sajnos az akkori stereo rendszer építése megállt egy NAD c340es erősítőnél. Most elérhetővé vált a nagy álom és került mellé 2 B&W 602,5.es háttér egy szintén B&W center és egy pár 603-as front. Sok tépelődés tanács kikérés ( és hozzá teszem nem meghallgatás) után egy fórumtárs Arcam 350 es erősítője lett az ami a hangfalak mögött fog teljesíteni. E hosszú bevezető után most érkeztem el a lényeghez. adott a bikábelezésre alkalmas front, illetbe a bi-ampra alkalmas Arcam. Ezt megpróbálom kihasználni. Viszont egyenlőre még ott fityeg a zsinór végén a NAD 340es. Érdemes-e biAmpra kihasználni a stereot, és megtámogatni vele a nagytestvért  vagy az Arcam DACja és lényegesen nagyobb teljesítménye jobb-e vajon az öregebb angolnál? Ha érdemes próbát tenni vele, mire kell ügyelni, vannak-e bukatatói a dolognak? Illetve amiért úgy döntöttem, hogy nem újabb HD-s vasat veszek, hanem az Arcamot, hogy a meghajtó HTPC-ről, egy megfelelő hangkártyán keresztül analógon csatornánként adjam át a jelet az erősítőnek, ami "elviekben" így minimális veszteséggel játsza le a TrueHD. Ha vannak tapasztalatok ( és Bubunak tudom, hogy vannak ) kérném, hogy osszátok meg azokat.

Köszönöm

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Ahogy komorfamily írta, nincs baj a kis Onkyo-val. Elsősorban mozi erősítő. Egy kis Denon, vagy akár Yamaha is jobban teljesíthet sztereón, de mozin nem rossz.
Ha elégedetlen vagy vele, cseréld le másra, de ne az alap kategóriából válassz erősítőt! Ha tetszett a kis Yamaha, akkor abból keress egy számmíl nagyobbat!

A high level sztereóhoz kell, moziban nem tudod használni! (sztereó erősítőhöz) A mozi erősítő a freki-vágást elvégzi - ha beállítottad.

nekem 765 yamahám van szépenszol  de eröben és 2.0ban a régi jvc rx5022r mintha jobb volt de én szerintem ha feljebb lépek hangfal kategoriában pl mission m34 m35 set akkor sokkal job lesz
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Nem tuti, de szerintem nem jó hozzá.
Ezekhez a Denon erősítőkhöz kis lapos Denon kalibráló mikrofon a tartozék.

Ha jól tudom, a dm-s305 való az A1XV-hez.
Ez talán ugyanaz, mint amit a 3805-ös Denon használ.

Egyébként ez az Audyssey mikrofon kompatibilis a Marantz, Denon , Onkyo erősítőkkel, de nem ezzel a régebbi szériával.

Nem 100%...

Köszike a segítséget! leborulok.gif

Sziasztok!

Most vettem használtan egy Onkyo PR SC886 procit, használat közben mikorra már jól bemelegedett ( jobb hátsó részén, ahol a HDMI ki-és bemenetek vannak szinte forró)  gondol egyet és eldobja a HDMI jelet... Nem tudom mi lehet a baja. Nézessem meg szervizbe vagy tudtok valami megoldást rá. Utánaolvasva olyasmiket írtak, hogy az RIHD funkciót kapcsoljam ki ami valami HDMI kontrollt jelent és akkor nem fog melegedni a HQV chip...
Ha esetleg tudtok valami más megoldást vagy beállítást szívesen kipróbálnám.
A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv!

Szia!

A sokak által kipróbált és bevált  külön hűtést kellene megpróbálnod valamilyen módon. A videoproci nekem is melegszik a vas jobb hátsó részén egyébként.Bár volt hogy egyszerre ment 6-7 órát de nem kapcsolt le vagy nem vettem észre zavaró viselkedést sem. Ha tudsz egy kis ventilátort beszerezni és az erősítő mögé valahogy betenni az lehet egy jó megoldás hosszabb távon.Nem értem az Onkyo mérnökeit hogy ezeket a problémákat évek óta miért nem képesek orvosolni?  

vik82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: vik82 »

Sziasztok!

Most vettem használtan egy Onkyo PR SC886 procit, használat közben mikorra már jól bemelegedett ( jobb hátsó részén, ahol a HDMI ki-és bemenetek vannak szinte forró)  gondol egyet és eldobja a HDMI jelet... Nem tudom mi lehet a baja. Nézessem meg szervizbe vagy tudtok valami megoldást rá. Utánaolvasva olyasmiket írtak, hogy az RIHD funkciót kapcsoljam ki ami valami HDMI kontrollt jelent és akkor nem fog melegedni a HQV chip...
Ha esetleg tudtok valami más megoldást vagy beállítást szívesen kipróbálnám.
A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv!

Vendég

Nem tuti, de szerintem nem jó hozzá.
Ezekhez a Denon erősítőkhöz kis lapos Denon kalibráló mikrofon a tartozék.

Ha jól tudom, a dm-s305 való az A1XV-hez.
Ez talán ugyanaz, mint amit a 3805-ös Denon használ.

Egyébként ez az Audyssey mikrofon kompatibilis a Marantz, Denon , Onkyo erősítőkkel, de nem ezzel a régebbi szériával.

Nem 100%...

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek Audyssey mérőmikrofon alkalmas-e egy Denon AVC-A1 XV nagyvas kalibrálásához?A képen látható miki egy Onkyo 876 tartozáka volt. Válaszotokat előre is köszönöm!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek Audyssey mérőmikrofon alkalmas-e egy Denon AVC-A1 XV nagyvas kalibrálásához?A képen látható miki egy Onkyo 876 tartozáka volt. Válaszotokat előre is köszönöm!

Vendég

Közben azt látom, hogy neked pont egy kis Yamahával volt jobb, de a probléma már "azonos" azzal ami nekem volt Nem passzolhat minden mindennel.. próba, nincs mese

Vendég

Elösször is köszönöm a hozzá szólásotokat!
Nemtudok szakszerűen irni, igy megprobálom körbe irní.Leginkább a dinamikát hiányolom belöle, tud hangosan zenélni, de nincs benne erő, a hangokat erőtlenűl szollaltatja meg! Példul ha hangszeres zenét hallgatok a dobok hangja alig hallható, az alsó mélyekkel nincs nagy gond. az ének hang elnyomja a hangszereket, valahogy nincs egységbe az egész. Gondoltam az akusztikára, már átrendeztem az egész helységet, sőt már mindenhol kipróbáltam, de ugyan az maradt.
Legelösször egy Wharfedale Obsidant hajtottam, amit megtuningoltattam a hivoxal. Nagyon jók lettek a dobozok. De a közp mélyeket még mindig nem hallottam. Beszéltem egy szakival, Azt mondta cseréljem le a dobozokat, mert az oldalába lévő mély az oka. Hát meghirdettem, jött is az ember hozta akis Yamháját, És akkor jött  a hanyat esés, Minden a helyén volt, telt mélyek, dinamika, egységbe volt az egész. nagyon nagy energival szolt, ez persze köszönhető a tuningnak is.  Ha nem 300km-t utaztak vna a dobozokért haza zavartam vna. Na az árából vettem vettem Wharfedale Diamond 9.6-os rendszer,( majd ezt is megcsináltatom a Zolival, és majd jobb lesz mint az Obsidian). De minden a régi. Hivom a szakit,aki ajánlotta a dobozokat,  azt mondja, h elne adjam ezt az erősitőt, mert kategoriában még mindig nagyon jó. Tul nagy a dobozok, vgyek hozzá mélynyomót h levegyem a terhet, a trafórol. Vettem is, változás semmi.
Hivom a Szervizt, elmondom neki mi a bajom, kérdezem h ez utalhat-e bármi féle meghibásodásra? Vigyembe  átvizsgálják, szinte minden kérdésemre ez a válaszuk.
Ja vettem, már egy Alcest is, ettől kis sárkánnyá vált az erősitő. Sokkal jobb lett, mint volt.
Hát most itt járok, És ti is azt mondjátok h jó ezaz erősitő. Sajnálnám eladni, mert már nagyon sokba van minden, már nincs pénzem másik erősítőbe beruházni!
Szerintetek mit csinálok rosszul??

Ha lenne pre-out az Onkyo-don, mondanám, hogy tegyél mögé egy olcsóbb sztereó erősítőt és megoldódna a gondod. Sejtem mi a baj, nekem is volt egy kisebb (de azért nem a legkisebb) HM Yamahám, azzal is erőtlen, mély hiányos volt a két front (önmagában). Próbáld ki másik erősítővel mindenképp, aztán ha lesz ami tetszik, jöhet a vakarózás, hogy csere, vagy adás-vétel.

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Elösször is köszönöm a hozzá szólásotokat!
Nemtudok szakszerűen irni, igy megprobálom körbe irní.Leginkább a dinamikát hiányolom belöle, tud hangosan zenélni, de nincs benne erő, a hangokat erőtlenűl szollaltatja meg! Példul ha hangszeres zenét hallgatok a dobok hangja alig hallható, az alsó mélyekkel nincs nagy gond. az ének hang elnyomja a hangszereket, valahogy nincs egységbe az egész. Gondoltam az akusztikára, már átrendeztem az egész helységet, sőt már mindenhol kipróbáltam, de ugyan az maradt.
Legelösször egy Wharfedale Obsidant hajtottam, amit megtuningoltattam a hivoxal. Nagyon jók lettek a dobozok. De a közp mélyeket még mindig nem hallottam. Beszéltem egy szakival, Azt mondta cseréljem le a dobozokat, mert az oldalába lévő mély az oka. Hát meghirdettem, jött is az ember hozta akis Yamháját, És akkor jött  a hanyat esés, Minden a helyén volt, telt mélyek, dinamika, egységbe volt az egész. nagyon nagy energival szolt, ez persze köszönhető a tuningnak is.  Ha nem 300km-t utaztak vna a dobozokért haza zavartam vna. Na az árából vettem vettem Wharfedale Diamond 9.6-os rendszer,( majd ezt is megcsináltatom a Zolival, és majd jobb lesz mint az Obsidian). De minden a régi. Hivom a szakit,aki ajánlotta a dobozokat,  azt mondja, h elne adjam ezt az erősitőt, mert kategoriában még mindig nagyon jó. Tul nagy a dobozok, vgyek hozzá mélynyomót h levegyem a terhet, a trafórol. Vettem is, változás semmi.
Hivom a Szervizt, elmondom neki mi a bajom, kérdezem h ez utalhat-e bármi féle meghibásodásra? Vigyembe  átvizsgálják, szinte minden kérdésemre ez a válaszuk.
Ja vettem, már egy Alcest is, ettől kis sárkánnyá vált az erősitő. Sokkal jobb lett, mint volt.
Hát most itt járok, És ti is azt mondjátok h jó ezaz erősitő. Sajnálnám eladni, mert már nagyon sokba van minden, már nincs pénzem másik erősítőbe beruházni!
Szerintetek mit csinálok rosszul??

Laca0

Hozzászólás Szerző: Laca0 »

Sziasztok!

Használ valaki LG tévét Onkyo erősítővel ARC-t alkalmazva?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Az sem elképzelhetetlen, hogy a hangfalaidhoz, jobban passzol a Yamaha, mint az Onkyo.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Halihó!

Egy olyan kérdésem lenne h akinek van vagy volt Onkyo tx-nr609-es erősitője, annak mindenkinek gyengén szerepelt Zenén? Egy 60.000ft-os Yamaha Rxv-371 ugy lenyomta mint a sz@r. Ami csak 250watt-ot vesz fel. Vagy az én készülékemben van valami hiba. Moziban nagyon erős, de ha a film alatt is van zene ott is elvérzik. Vettem hozzá egy Proson r12 mélynyomót, h levegyem a terhet a kétfrontról, de igy sem igazi. Mozin vmi brutális energiával szól, zenén miért nem? Vagy ebbe a kategóriába ennyi fért bele?
A másik kérdésem hogy Prosonon van" High level" lehetőség, Ezt kihasznlva jobb lenne a hangja a dobozoknak?
Már az örület szélén vagyok kb. 500.000ft-ba van az egész rendszer és egy kis erősitő sokkal jobban teljesitett.
Akinek van tapasztalata az ne tartsa magába!

Érdekes ez az egész. A Yamaha RXV 371 elég alap kategória nem hinném hogy jobb egy 609-től. Ott valóban más oka lehetett a dolognak ahogy előttem is írták a többiek.Egyrészt sokkal komplikáltabb és a beállítási lehetőségek tárháza is bőséges így szerintem nem találtad el igazán hogyan is lenne jó.

Vendég

Halihó!

Egy olyan kérdésem lenne h akinek van vagy volt Onkyo tx-nr609-es erősitője, annak mindenkinek gyengén szerepelt Zenén? Egy 60.000ft-os Yamaha Rxv-371 ugy lenyomta mint a sz@r. Ami csak 250watt-ot vesz fel. Vagy az én készülékemben van valami hiba. Moziban nagyon erős, de ha a film alatt is van zene ott is elvérzik. Vettem hozzá egy Proson r12 mélynyomót, h levegyem a terhet a kétfrontról, de igy sem igazi. Mozin vmi brutális energiával szól, zenén miért nem? Vagy ebbe a kategóriába ennyi fért bele?
A másik kérdésem hogy Prosonon van" High level" lehetőség, Ezt kihasznlva jobb lenne a hangja a dobozoknak?
Már az örület szélén vagyok kb. 500.000ft-ba van az egész rendszer és egy kis erősitő sokkal jobban teljesitett.

Ahogy komorfamily írta, nincs baj a kis Onkyo-val. Elsősorban mozi erősítő. Egy kis Denon, vagy akár Yamaha is jobban teljesíthet sztereón, de mozin nem rossz.
Ha elégedetlen vagy vele, cseréld le másra, de ne az alap kategóriából válassz erősítőt! Ha tetszett a kis Yamaha, akkor abból keress egy számmíl nagyobbat!

A high level sztereóhoz kell, moziban nem tudod használni! (sztereó erősítőhöz) A mozi erősítő a freki-vágást elvégzi - ha beállítottad.

Vendég

Halihó!

Szia,

én is 609-l kezdtem de nekem nem tűnt annyira erőtlennek zenén, bár nem igazán derül ki az írásodból, hogy pontosan mit hiányolsz a zenéből. Gondolom a mélyeket azért vettél subot. Nos nekem még túl sok is volt a mélyből, szóval ez lehet, hogy inkább szobaakusztika. Milyen közel ülsz a falhoz? A hangfalak milyen távol vannak a faltól?
Azt a yamahát nem ismerem, de ha stereo erősítő akkor ne csodálkozz, hogy jobb mint a 609, ha pedig HM akkor passz
üdv
Laci

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Halihó!

Laca0

Hozzászólás Szerző: Laca0 »

Sziasztok!

Onkyo SR508-as erősítőm van. Egy 1.4-es hdmi kábellel kötöttem össze az LG LM620-as tévével abban a reményben, hogy nem kell több kábel.
A tévében bekapcsolom az ARC funkciót és az erősítőben a HDMI Ctrl funkciót, ARC auto állásban. 
A kézikönyv szerint ennek elégnek kellene lennie, de így nem megy át a hang az erősítőbe.
Be kell hozzá kapcsolnom a Power ctrl-t és a TV controlt is. Ekkor szól rendesen az erősítő.

A problémám az, hogy így viszont kikapcsolva nem standby állapotba kerül az erősítő, hanem hdmi passtrough-ba, és erőteljesen melegszik.
Visszaolvastam párszáz oldalt és láttam, hogy másnak is volt ilyen gondja.

A kérdésem az, hogy van-e megoldás arra, hogy az ARC működjön és az erősítő kikapcsolt állapotban standby legyen?
Nagyon zavar ez a melegedés... nem tűz forró, de éppen csak állja a kezem...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”