Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
OK! A legoptimálisabb persze az lenne, ha saját rendszerében tudná meghallgatni a készülékeket, de ha erre nincs lehetőség és nincsenek nagy távolságra tőle a készülékek, akkor érdemes bekuncsorogni magát a tulajokhoz, és az alapján dönteni. Én pl.mai fejemmel fognám a hangfalaimat és azokkal mennék (sajnos a saját szobámat nem tudnám, pedig ugye az lenne az igazi...).
Azt azonnal hangsúlyoznom kell viszont, hogy a Yamaha 2500 nálam nagyon jól teljesített, gondolom, a 3800 még jobb lehet, úgyhogy ahogy írtam is, nem vagyok elvakult és elfogult, idézvén országunk legnagyobbjától: az Onkyo-n kívül is van élet! :-)
Hát igen az első szakasz jól hangzik, de tulajdonképp a gyakorlatban az sem sokat ér. Ez a hangfallal való házalás nem egyedi (én nem tenném meg, kényelmes vagyok ), de már fogadtam vevőt így. Én ráértem és jó fej voltam, ő meg hálás volt és továbbment .
Ez a Yamaha téma nálam még mindig homály egy kicsit. Fogalmam sincs ez hogy jött így össze nálam, és nem is tudom hogy dolgozhat a népszerűbb hangdobozok alatt.
Bár a márkát rendesen lenullázta a régi forgalmazó idehaza, majd talán az új kezekben elterjedtebb lesz.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
OK! A legoptimálisabb persze az lenne, ha saját rendszerében tudná meghallgatni a készülékeket, de ha erre nincs lehetőség és nincsenek nagy távolságra tőle a készülékek, akkor érdemes bekuncsorogni magát a tulajokhoz, és az alapján dönteni. Én pl.mai fejemmel fognám a hangfalaimat és azokkal mennék (sajnos a saját szobámat nem tudnám, pedig ugye az lenne az igazi...).
Azt azonnal hangsúlyoznom kell viszont, hogy a Yamaha 2500 nálam nagyon jól teljesített, gondolom, a 3800 még jobb lehet, úgyhogy ahogy írtam is, nem vagyok elvakult és elfogult, idézvén országunk legnagyobbjától: az Onkyo-n kívül is van élet! :-)
Osu no seishin!
Nekem 809 van, hallottam 875-öt, 876-ot, 906-ot és 1009-et, számomra nem produkáltak furcsaságot, a 809 másfél éve van meg és csak szuperlatívuszokban beszélhetek róla házimozin illetve koncert videón, sztereón kijön a hiányossága a NAD 372-vel szemben, de nem is erre gyártották. Ugyanakkor többen azért adták el a Marantzot, mert nem volt benne kellő dinamika. Na ez az, ami szerintem az Onkyo-ból nem hiányzik. Pedig nekem előtte Pioneer AX10 volt, de ici-picit sem bánom, hogy upgradeltem...mert ez valóban az volt! Hangfalban volt Conceptem, Polk Rti6-om, AXS8000-em és most Ikonjaim, utóbbi hármat hajtottam az Onkyo-val és hidd el, nem volt problémája egyikkel sem (hozzá kell tennem, hogy az Ikonok az eddigi legjobb hangfalaim) A korrektséghez hozzátartozik, hogy a Marantzot nem hallottam sosem.
Figyelj már ez teljesen rendben van, nekem más a véleményem ebben a kérdésben. Semmi gondom nekem nincs az Onkyo -val és ahogy a többi márkával sem. Sokáig éltem együtt a márkával, figyelem az újdonságokat és a teszteket, és visszajárok a forgalmazóhoz ha van újabb demózható példány. Attól függetlenül nincs, hogy nálam nem szerepelt jól egy NR807-es..., de ettől még messze nincs negatív véleményem róla, találtam jobbat a rendszerhez.
Én az ő rendszerében ezt tartom kézenfekvőnek.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
- leoneottiz
- V.I.P.
Nekem 809 van, hallottam 875-öt, 876-ot, 906-ot és 1009-et, számomra nem produkáltak furcsaságot, a 809 másfél éve van meg és csak szuperlatívuszokban beszélhetek róla házimozin illetve koncert videón, sztereón kijön a hiányossága a NAD 372-vel szemben, de nem is erre gyártották. Ugyanakkor többen azért adták el a Marantzot, mert nem volt benne kellő dinamika. Na ez az, ami szerintem az Onkyo-ból nem hiányzik. Pedig nekem előtte Pioneer AX10 volt, de ici-picit sem bánom, hogy upgradeltem...mert ez valóban az volt! Hangfalban volt Conceptem, Polk Rti6-om, AXS8000-em és most Ikonjaim, utóbbi hármat hajtottam az Onkyo-val és hidd el, nem volt problémája egyikkel sem (hozzá kell tennem, hogy az Ikonok az eddigi legjobb hangfalaim) A korrektséghez hozzátartozik, hogy a Marantzot nem hallottam sosem.
Osu no seishin!
"Onkyo 818 vs. Marantz 7005 kérdésben pedig egyértelműen Marantz."
Nem akarom itt eljátszani fehérlacit, de...miért is egyértelmű???
Jaj ne, odáig még véletlenül se jussunk el, szomorú ami ott folyik.
A véleményem az egyértelmű, a választásom.
De hogy ne beszéljek mellé:
A rendszert figyelembe véve inkább a Marantz ekkora felfelé ugrásnál biztosabb vétel, az Onkyo véleményem szerint tud furcsa dolgokat produkálni "olcsóbb" hangdobozokkal.
- leoneottiz
- V.I.P.
"Onkyo 818 vs. Marantz 7005 kérdésben pedig egyértelműen Marantz."
Nem akarom itt eljátszani fehérlacit, de...miért is egyértelmű???
Osu no seishin!
Tannoyt én is a Marantz mellé tenném, de más dobozzal pld. Jamo már nem volnék meggyőzve...Hallgattam ezt a Marantzot amikor az Onykot vettem, és csak annyit mondok nem bántam meg a döntésem, és itt nem a hangminőséggel, sokkal inkább az erővel, dinamizmussal voltak problémáim, főleg mikor kicsit feljebb szerettem volna emelni a hangerőt, akkor kezdett mutatni valamit mikor már majdnem teljes hangerőn volt ez olyan 90dB körül..Valszeg itt az lehet, h kisebb táp van a Marantzban, és kisebb pufferkondik..Mindezektől eltekintve átlag nappaliban, főleg a hangminőségét figyelembe véve sztem nagyon jó kis erősítő, egy megfelelően érzékeny hangsugárzóval...Sokan örülnének ennek a hangnak otthonukban BÁr megmondom őszintén én használtan vennék valami nagy gépet, olyan eladótól aki megbízható. Másik fórumon is van 7005 Marantz újan, le kell vcsapni rá.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Sziasztok.
Köszönöm a segítséget.Úgy néz ki,hogy hétvégén megyek megnézni a Marantz 7005-ös erősítőt.Már nagyon várom.Ha tetszik és az enyémnek tudhatom,akkor megírom az első benyomásaimat.
Mégegyszer köszi Mindenkinek!Rendesek vagytok!
Üdv Atléta!
Szia!
Biztosan nagyon elégedett leszel vele és nagyon korrekt darabnak tűnik. Bár nekem csak egy 5006 volt és az sem volt rossznak mondható, de egy lapon sem lehet említeni a 7005-l.
Eddigi tapasztalataimból kiindulva biztosan az emo/upa párost választottam volna elsőként és csak 2. lett volna a marantz. Azt nem írtad, hogy mekkora szobában lesz és milyen a lejátszód...szolgáltatásait tekintve biztosan kényelmesebb a marantz, de talán az emo páro értékállóbb lehet (ha ez szempont egyáltalán és nem 10 évre veszed)
Egyébként manapság nagyon jó vételek vannak nagyon nem tudsz egyikkel sem mellé nyúlni.
üdv
Laci
Sziasztok.
Köszönöm a segítséget.Úgy néz ki,hogy hétvégén megyek megnézni a Marantz 7005-ös erősítőt.Már nagyon várom.Ha tetszik és az enyémnek tudhatom,akkor megírom az első benyomásaimat.
Mégegyszer köszi Mindenkinek!Rendesek vagytok!
Üdv Atléta!
Én mondjuk mindig az ellenkezőjét csinálom. Próba és meghallgatás nélkül választok.
Ezzel nem vagy egyedül. Akit érdekel a téma és vannak elképzelései, amik biztosan nem 1-2 modellre korlátozódnak. Annak biztosan ott motoszkál majd a fejében a kisördög hogy mi lenne ha...
És ugye az alapigazság, hogy minden komponens más és máshogy viszonyul egymáshoz, a végső ítéleteket csak saját rendszerben lehet kitapasztalni.
Ki kell próbálni több variációt, és meg kell fizetni érte a tanulópénzt amit az esetleges adok-veszek bizniszekből bukik az ember.
De hogy a kérdésre is válaszoljak :
Emo páros túlzás lenne a rendszerbe szerintem.
Onkyo 818 vs. Marantz 7005 kérdésben pedig egyértelműen Marantz.
Akinek nem volt otthon egy pár erősítője, annak nehéz a dolga.
A konkrét esetre írtam, hogy a legjobb meghallgatni őket és az alapján választani - így nem lesz csalódás akkor sem, ha esetleg otthon rosszabbul szól. Akkor lehet keresni a hibát és javítani a többi komponensen.
Én mondjuk mindig az ellenkezőjét csinálom. Próba és meghallgatás nélkül választok.
Igazából én is "csak szövegelek"
Próbáltam úgy választani a komponenseket, hogy ha kell valamit cserélni, mert esetlegesen nem tetszik annyira a hangja, akkor meg tudjam tenni. Mivel nem volt komplett a rendszer így nem tudtam mivel meghallgatni sem. A helye sincs még készen igazán. Tehát annyi volt a változó, hogy egyszerűen nem volt értelme, meg volt amit nem is tudtam volna saját rendszerben akkor még kipróbálni. Itt egyedül az Arcam 350 amit talán a HDMI hiánya miatt nem tudnék egyszerűen cserélni, de minden ár kérdése. Ha megfelelő áron teszem fel, akkor minden problémát át lehet hidalni. Egyenlőre még nem érzem hiányát a HD-s vasnak. Persze, ha már bejárattam és minden a helyén lesz szivesen kipróbálnék az otthoni rendszerben én is valami "HD-s csodát" milyen különbségek vannal. De ez még a jövő zenéje. Ha minden igaz a pc most kapja meg a H-DaV-ot hamarosan. Aztán meglátjuk én is végig járom-e a Te utadat, vagy esetleg nekem beválik, talán még megfelelően is működik majd.... meglátjuk, ha nem akkor tovább gondoljuk a dolgot. soha nem szabad megállni, ezt talán Fodesz kartárs tudná a legjobban igazolni. Tuti most is fúrja az agyát valami amit változtatni tudna
Én is most léptem meg ezt lépést. Bár én az egész rendszert cseréltem, mit cseréltem kiépítettem, hisz ami előtte volt az egy kompakt Logitech volt. A hallgatózás szerintem ugyan úgy árthat is ahogy használ, hiszen ahogy Bubu is mondta más környezet más rendszer, más kábelek. Nehogy az legyen, hogy ami megtetszik, az nem a kinézett eszköz/erősítő hangja, hanem a kábelezésé, a hangfalé, a lejátszó eszközé esetleg együttesen. Ha van lehetőséged rá, kérd meg az eladót, hogy találkozzatok nálad vagy letét ellenében próbáld meg elvinni egy meghallgatásra saját rendszeredben, ezeket az eszközöket, nehogy úgy járj, hogy valami megtetszik nagyon, de otthon csalódás ér. Bár én nem vagyok szakértő...
Már írt az eladónak.Várja a választ.Nyílván az lenne a legjobb megoldás ha otthon meg tudná hallgatni.
Ha erre valamiért nem lesz lehetősége.Akkor azt tanácsoltam neki,hogy pakolja be a Tannoy-okat és azzal hallgassa meg.
Úgy már jobban képben lesz.
Én is most léptem meg ezt lépést. Bár én az egész rendszert cseréltem, mit cseréltem kiépítettem, hisz ami előtte volt az egy kompakt Logitech volt. A hallgatózás szerintem ugyan úgy árthat is ahogy használ, hiszen ahogy Bubu is mondta más környezet más rendszer, más kábelek. Nehogy az legyen, hogy ami megtetszik, az nem a kinézett eszköz/erősítő hangja, hanem a kábelezésé, a hangfalé, a lejátszó eszközé esetleg együttesen. Ha van lehetőséged rá, kérd meg az eladót, hogy találkozzatok nálad vagy letét ellenében próbáld meg elvinni egy meghallgatásra saját rendszeredben, ezeket az eszközöket, nehogy úgy járj, hogy valami megtetszik nagyon, de otthon csalódás ér. Bár én nem vagyok szakértő...
Már írt az eladónak.Várja a választ.Nyílván az lenne a legjobb megoldás ha otthon meg tudná hallgatni.
Ha erre valamiért nem lesz lehetősége.Akkor azt tanácsoltam neki,hogy pakolja be a Tannoy-okat és azzal hallgassa meg.
Úgy már jobban képben lesz.
Akinek nem volt otthon egy pár erősítője, annak nehéz a dolga.
A konkrét esetre írtam, hogy a legjobb meghallgatni őket és az alapján választani - így nem lesz csalódás akkor sem, ha esetleg otthon rosszabbul szól. Akkor lehet keresni a hibát és javítani a többi komponensen.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Én is a Marantz-ot ajánlottam az első körben.
Igazából már min:15éve van hm rendszere a havernak.Csak a család és az élet egyéb dolgai miatt eddig elmaradt a "fejlesztés".
Mi még anno a ProLogic-al kezdük.Akkor "alapáron" még DD meg DTS sem volt.
Marantz/Tannoy legalább olyan mint a kakaós tej/fonott kalács szisztéma Jól kiegészítik egymást a két gyártó termékei.
Onkyo sokoldalú jó szolgáltatásokkal és fiatal gép is,valamint mozifilmeken ott a DinamiqEQ ami pl átlag hangerőn is jóval teresebb dinamikusabb hangot produkál.
Emo proci/végfok duó pedig már még jobb ha pl olyan anyagokat is néz illletve hallgat a filmek mellett mint koncert BD-k,Jazz,rock stb, Többcsatornás zenéket esetleg.
Ha kezdő vagy, a legjobb megoldás elmenni hallgatózni és kipróbálni "élőben" is az erősítőket.
Persze más környezet, más hangfalak, más forrás stb, de amelyik így tetszik, vedd meg azt!
Ezután örömmel és megelégedettséggel fogod hallgatni, mivel mindent megtettél, hogy kiválaszd a legjobbat!
A Marantz 7005 lenne talán a legjobb választás számodra!
Igazából már min:15éve van hm rendszere a havernak.Csak a család és az élet egyéb dolgai miatt eddig elmaradt a "fejlesztés".
Ha kezdő vagy, a legjobb megoldás elmenni hallgatózni és kipróbálni "élőben" is az erősítőket.
Persze más környezet, más hangfalak, más forrás stb, de amelyik így tetszik, vedd meg azt!
Ezután örömmel és megelégedettséggel fogod hallgatni, mivel mindent megtettél, hogy kiválaszd a legjobbat!
Sziasztok.Kezdő vagyok házi-mozi téren.Eddig egy Sony str-db 840 erősítőm volt és úgy néz ki most sikerülne lecserélnem.A hangfalaim Tannoy mx3,mx1,és mxc,illetve egy kisebb subwoofer.Nekem eddig megfeleltek,de szerintem egy másik erősítővel többet kitudnék hozni belőlük.Szóval a véleményeteket szeretném kérni vásárlás terén.Amiket kinéztem:
Emotiva Umc-1&Upa-500
Onkyo Tx-Nr 808
Marantz Sr 7005
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv Atléta
Sziasztok.Kezdő vagyok házi-mozi téren.Eddig egy Sony str-db 840 erősítőm volt és úgy néz ki most sikerülne lecserélnem.A hangfalaim Tannoy mx3,mx1,és mxc,illetve egy kisebb subwoofer.Nekem eddig megfeleltek,de szerintem egy másik erősítővel többet kitudnék hozni belőlük.Szóval a véleményeteket szeretném kérni vásárlás terén.Amiket kinéztem:
Emotiva Umc-1&Upa-500
Onkyo Tx-Nr 808
Marantz Sr 7005
Üdv Atléta
Helló Cimbi!
A tapasztalt kollégék biztosan segíteni fognak pár jótanácssal.
A gyerekkori jóbarátomnak valami komoly vasat ajánjatok ám!
Valami olyat amivel meg tudja mozgatni a kéglit
Talán még a Pioneer VSX-LX70-re is érdemes ránézni.
Szerintem ebből a 4-ből biztosan találsz számodra megfelelőt.
Emotiva Umc-1&Upa-500
Onkyo Tx-Nr 808
Marantz Sr 7005
Üdv Atléta
Helló Cimbi!
A tapasztalt kollégék biztosan segíteni fognak pár jótanácssal.
A gyerekkori jóbarátomnak valami komoly vasat ajánjatok ám!
Valami olyat amivel meg tudja mozgatni a kéglit
Talán még a Pioneer VSX-LX70-re is érdemes ránézni.
Szerintem ebből a 4-ből biztosan találsz számodra megfelelőt.
Emotiva Umc-1&Upa-500
Onkyo Tx-Nr 808
Marantz Sr 7005
Üdv Atléta
Írhatnál hosszabban is! Milyen a gép?
Volt & eldtam egy Denon AVR-3808 és vettem a helyére ezt az AVR-4311-est. Az egyik szempont az volt, hogy legyen egy 3D átvitel, a másik az, hogy már régen vágytam rá.....Nagyon jól hangzik a B&W hangszorókkal, a beállítási lehetőségek szinte végtelenek, csatlakozási lehetőségek - 7.1, 9.2, 11.2, Bi-Amp (FL + FR), Pre-Amp stb. 2x monitor és egyszerű Audyssey beállítás a GUI-on keresztül. Internet rádio és iPod (dokkolóval) megfelelő restorer bállítással, 7 csatornás stereo módban nagyon élethű. Nem túl kényes, Japánban készült és igazán csúcs technologia, az igazság az, hogy nincs elég időm, türelmem és hozzáértésem, hogy teljesen kihasználjam a részletes beállítási lehetőségeket. Hát ez van, köszönöm az érdeklödésedet és kívánok Neked egy szép napot.
chris44
System1: Denon AVR-4311, Denon DVD-3930, Denon DBP-2012UD
Spkrs: B&W 604 S3, B&W LCR 600 S3, B&W 684, B&W ASW 600 (mély) B&W 602 S3 (háttér), Denon ASD-11R iPod dokk, LG47 LM860V 3D Smart monitor Neo Tech Bi-Wire OFC High Definition Speaker Cable KS-1440
System2: Denon PMA-1500AE, Denon DCD-1500AE
Denon AVR-4311 Rules OK !!
Írhatnál hosszabban is! Milyen a gép?
Denon AVR-4311 Rules OK !!
System1: Denon AVR-4311, Denon DVD-3930, Denon DBP-2012UD
Spkrs: B&W 604 S3, B&W LCR 600 S3, B&W 684, B&W ASW 600 (mély) B&W 602 S3 (háttér), Denon ASD-11R iPod dokk, LG47 LM860V 3D Smart monitor Neo Tech Bi-Wire OFC High Definition Speaker Cable KS-1440
System2: Denon PMA-1500AE, Denon DCD-1500AE
Bubu na marad az Anthem? Megszoktad a hangját, vagy nézel majd valami mást?
Az Anthem nem marad (maradt), de nem azért mert a hangja nem tetszett.
Az egyik fórumtárs két héten belül hoz nekem egy Emotiva UMC1 procit, azt fogom egy NAD végfokkal összekötni.
A processzornak vannak hibái, de a NAD hangot nagyon szeretem és mivel más processzor alternatíva nincs, amit meg tudok fizetni - Emo lesz.
Remélem beválik!
A CA nálam tényleg nagy szerelem volt, a System Audio hangfalakkal is nagyon egymásra találtak, talán nem kellett volna megválnom tőle - kicsit már sajnálom.
A NAD végfok viszont direktben összekötve az OPPO lejátszóval is pont azt nyújtja, amit szerettem volna elérni hangban.
Kíváncsi leszek a végeredményre!
Bubu na marad az Anthem? Megszoktad a hangját, vagy nézel majd valami mást?
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Valóban Tigris most kettesével vettem a lépcsőfokokat!
555bubu fórumtársunktól (aki nagyon korrektül viselkedett az üzlet nyélbeütése során) sikerült megvennem az LX-81-et és óriási a fejlődés állt be a rendszeremben. Amikor a Denon 1912-őt vettem még fontos volt a sztereó hang is és csaj új készülékben gondolkoztam, ezt a fórumot sajnos még nem ismertem. Azóta van külön sztereó vonalam és már egy ideje gondolkoztam és olvasgattam a különböző házimozi készülékekről. Amikor megszületett az elhatározás Fodesz kolléga nyaggatása következet aki nagyon segítőkészen állt hozzám. Neki külön köszönet!
Az LX-81-et nem lehet egy lapon emlegetni a Denonnal, ég és föld a különbség. Újranéztem egy-két filmet amit még a közelmúltban néztem a Denonnal és új részleteket fedeztem fel. Az biztos, hogy a Pio halkan hallgatva is sokkal dinamikusabb. A filmek részletesebb hangot produkálnak. Mostanában szinte minden este filmet nézünk akkora az újdonság:-) Olyan mint amikor 2000 környékén megvettem az első házimozi rendszeremet.
Egy valamit még nem tudtam beállítani: a zone2-őt nem tudom működésre bírni. Esetleg tud ebben segíteni valaki?
Ilyenkor lehet értékelni és megtudni, hogy mi az a dinamika.
A kis Denon-t is lehetett hangosan hallgatni, akár a fájdalomküszöbig (gondolom), de csak hangosabb lett.
A Pio-nál a THX ULTRA2 azért nem csak reklámfogás.
Esetleg Pio fanokat kérdezz meg a beállításokkal és a használattal kapcsolatban. Elég sokat tud az erősítő, nem egyszerű dolog a legjobb hangot megtalálni.
Sok jó filmet kívánok hozzá!