Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wittao mozi- és zeneszobája
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10962
- Kapcsolat:
Van valami hatar ami felett osszeomlik a ter? Ha tul messze van a faltol?
Miért omlana össze? A sztereó térhatáshoz 2 hangforrás kell és egy hallgató a hallgatási háromszög sarkain. Ideális esetben, azaz reflexióktól mentes környezetben azt a hangzó teret fogod hallani, amit a felvétel készítői elképzeltek. Zárt zengő térben ez nem jön össze, mert sok virtuális hangforrás jön létre a visszaverődések miatt. A hangforrás, vagy a hallgató minél közelebb van a visszaverő felületekhez, ezek a virtuális hangforrások annál inkább instabillá teszik a térhatást.
Amikor a minimális szobaméret kerül szóba, azt is érdemes figyelembe venni, mekkora a hallgatási háromszög és a csúcsait mennyire tudjuk távol tartani a visszaverő felületektől (falaktól). A kis méretű zenehallgató és moziszobák pont ott véreznek el, hogy a hangdobozokat (a nézőtér és a vetítő vászon mérete miatt) kénytelenek vagyunk teljesen rátolni a falakra, amivel nehezen elviselhető fésűs szűrőket hozunk létre az átvitelben. A másik probléma a kicsi membránméret. A most divatos állódobozokban csak apró hangszórók férnek el, amik basszus átvitele jellemzően gyengécske, ezért szükségük van a falak rásegítő hatására. Ezek segítségével nagyjából egyensúlyba kerül az oktávok energiája, de közben a sok visszaverődés miatt reszelnek a térhatásnak és az impulzus tisztaságnak.
Mire gondolsz pontosan?
Többször (de talán nem elégszer ) volt már erről szó. Arra, hogy ügyelni kell rá, mennyire húz el az ember a faltól egy (front)sugárzót, hiszen minél jobban, annál alacsonyabb keletkezik egy éles beesés a frekvencia válaszban, amelyet (2 módszer kivételével) nem lehet kiküszöbölni. Kiváltképp, amennyiben az ember hallgat 2.0 sztereót is a frontsugárzóin, hiszen ebben az esetben, nincs bassz menedzsment, tehát nincs subwoofer, amire ráirányítódnának a frontok HPF alatti frekvenciái. El lehet húzni (akár jócskán is) a faltól egy sugárzót, amennyiben 2.1-ben hallgat valaki zenét, s tudatosan, meghatározott pontra teszi le a mélynyomót, s el azt le hallgatni. Ebben az esetben ugyanis a közelségi hatás (SBIR) okozta beszakadás a keresztváltási pont alá kerül, eliminálva a problémát. Az a frekvencia ugyanis, amely nagy dB csökkenéssel szólalna ugyanis meg a frontról, már nem a frontból fog szólni, hanem a szubból, ami jó helyen van (feltéve, hogy te magad is jó helyen ülsz hozzá képest ) Vagy, amennyiben nagyon elhúzza az ember a frontot, könnyen előfordulhat, hogy olyan mély frekvenciára esik a közelségi hatás okozta beesés, amilyet már maga a hangsugárzó sem képes kiadni (alatta van a -3dB-s pontjának). Ebben az esetben sem lesz ebből gond. Azzal viszont igen, hogy ehhez tényleg nagyon el kell húzni, ami egy átlagos méretű helyiségben nem szokványos, s nehezen kivitelezhető. Egy átlag szobában inkább az jelenti a gondot, hogy az emberek többsége 30-50 cm-re húzzák el, s ha ehhez hozzávesszük a frontok mélységét (30-50 cm), komoly kioltások keletkezhetnek, amelyeket egy hétköznapi felhasználó úgy érzékel, hogy ".....a bemutatóteremben megvoltak a mélyek, itthon meg egyszerűen eltűntek". S nem érti, miért.
Ezzel azért csak óvatosan!Mire gondolsz pontosan?
A szobán eszközöltem még néhány változást, sokkal jobban elhúztam a faltól...Ezzel azért csak óvatosan!
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Ügyes vagy, szép munka!
Jó masszív állvány lett.
A hangfalak faltól való távolsága tényleg nagyon fontos.
A frontok mögött nálam is van kb 50cm.
Többet nem engedne, mert az ajtónál a jobb oldali hangfal belógna a bejárásnál.
Ezért is van az,hogy sok helyen nem megoldható nagyobb hely kialakítása a dobozok mögött.
Az egyertelmuen latszik, hogy neki a kis Pointe nem baratja. A JBL lelepi a Pointe-vel (de erre szamitottam is, a Pianot nem 2x15W EL84-re terveztek).
Mar kb. ket hete a hozza valo, illo vasat keresem, holnap hozok el egy csoves elofokot, tranyos vegfokot hozza.
Most egy Exposure-rel jatszadozunk, egyertelmuen jobb mint a Pointe-vel (megkockaztatom, hogy most mar a Pointe + JBL parost is otthagyta bizonyos zenei felbontason, elsosorban a melyebb hangoknal egyertelmubb) + ahogy rakotottem a MF X10v3 jelkondicionalot meg jobb lett.
Amikor legeloszor hallottam, akkor egy regi Accuphase pakolt ala ugy, hogy az allam a padlon volt. Ha a holnapi paros ezt nem hozza, akkor egy Accuphase integralt utan fogok keresgelni, mert azzal nagyon komoly parost alkottak.
Holnap este, hetfon remelem mar tudok irni elso elmenyeket
(a jovoben ugy lesz, hogy ha zuzosabb zenere vagyom, rock irany, rap, egyebek, abban a JBL egyertelmuen jobb most csovessel, ugyhogy azt fogom hallgatni. Ha meg jazz, finomabb muzsikak, akkor a Sonusokat... mind a ketto tetszik, mashogy jok).
A Sonus nem zúzós zenére való az biztos,.Várom a beszámolót.
Még majd tolok fel képeket, meg alaprajzot, amíg nem bombázom szét az egészet barátokkal zenélgettünk egy kicsit. Jónéhány doboz és erősítő megfordult most nálam. Egyrészt én is keresgéltem a megfelelő hangot, meg az új szerzeményeket jó kipróbálni más kábelekkel stb. és esetleg mások elfogulatlan tanácsaival az ember mindig könnyebben halad előre.
A rajzon gondolkodtam, nem lesz egyszerű, de este megpróbálom azt is összehozni. Holnap érkezik két keménylegény a Sonusokhoz, mert a Pointe kicsit gyengyusznak minősült, majd róluk is tolok fel képeket.
HA minden igaz, jövőhétre elkészül végre az audio állványom teljes mivoltában.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
És hogy tetszik a nagy zongora?
Igen, 603 S2 vagy S3 hirtelen nem tudom, barátomé. Nálam vannak most kicsit csöves összehallgatáson. Számomra meglepően jók Nem nagyon hallottam még B&W hangfalakat és meglepett a részletezésük, tisztaságuk. Pedig nem a felsőbb régióból való darabok.
S3 az, a BW-k nagyon szerethetők, igazi mindenes dobozok, az egyik legkelendőbb brand a használtak közt.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Még majd tolok fel képeket, meg alaprajzot, amíg nem bombázom szét az egészet barátokkal zenélgettünk egy kicsit. Jónéhány doboz és erősítő megfordult most nálam. Egyrészt én is keresgéltem a megfelelő hangot, meg az új szerzeményeket jó kipróbálni más kábelekkel stb. és esetleg mások elfogulatlan tanácsaival az ember mindig könnyebben halad előre.
A rajzon gondolkodtam, nem lesz egyszerű, de este megpróbálom azt is összehozni. Holnap érkezik két keménylegény a Sonusokhoz, mert a Pointe kicsit gyengyusznak minősült, majd róluk is tolok fel képeket.
HA minden igaz, jövőhétre elkészül végre az audio állványom teljes mivoltában.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Az B&W 603 esetleg? Nekem a 604 S3-asok vannak frontnak.
Szerintem meg ne bánd a dolgot, nem kell letargiába esni!
Ha később mégis "rádjönne", bármikor rittyenthetsz még jobbat. Már van kiindulási alap + a technika is fejlődik...stb.
"évente nyomok egy pár maratont külföldön is, azt sem osztogatják ám ingyen" - lassan itthon több a nevezési díj, mint külföldön és a kinti(pl. osztrák) versenyek színvonala az itthonihoz képest + nem a nyomi 600-900méteres dombokat látod.
Sajnálom, hogy így alakult nálad a helyzet, de mindenkinek a saját útját kell járnia...
Nálunk szerencsére 95%-ban ketten mozizunk a feleségemmel, így nem kell elszakadni egymástól. A 19 éves fiunk nem nagyon mozizik velünk, talán ha 3 filmet megnézünk együtt évente.
Én kb. 1,5 éve kezdtem komolyan foglalkozni a HM-val (bár már vagy 8 éve használok projektort) így még hullámvölgyekről sem beszélhetek, mert ez túl rövid időszak ehhez.
Én úgy gondolom, szükségünk van valami hobby-ra, mert ez/ezek éltetik az embert, ezek zökkentik ki a mindennapi darálóból.
Telejesn mindegy, hogy az egy drága autó, vagy hm rendszer, vagy az ejtőernyőzés, stb. csak legyen valami amiben kiteljesedhetünk, kikapcsol, örömet okoz.....
Nálunk a nappali lett átalakítva moziszobának, de én pl. szeretnék egy kifejezetten erre a célra épített zene és moziszobát, majd az új házunkban (ahová 90%-ban a jelenlegi rendszerem fog bekerülni, kivéve talán a projektort).
Nálunk jelenleg legtöbbször az a vita forrása, hogy hangos a családnak (=feleségemnek) ha zenét hallgatok, ezért is jobb lesz egy jobban elszeparált mozi es zeneszoba. További érv az, hogy ahol eddig nagyobb szobában hallottam a mozit sokkal jobb volt a térérzet, mint pl. nálunk (mondjuk ez azért is lehetett, mert a kanapé szinte teljesen a hátsó falra van tolva).
Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az igénye, lehetősége, szempontja és ezt el kell fogadni, nem kell a másikat a saját igazunkról meggyőzni.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Laci, 20 milláért négykerekűt? Ami A-ból B-be visz? Ne már. Én ezt nem értem, miért fontos az embereknek az autó annyira, hogy egy lakás ára legyen benne. Fura világ ez
Nem az egó miatt, hanem az üzembiztonság miatt (hitettem el magunkkal, hogy) kell az új autó. Láttad, nem presztizs gépek kellenek, hanem, hogy kb. 6-8 évig (lehetőleg) hiba mentesen elvigyenek A-ból B-be. Valszeg a következők is újak lesznek, de, hogy milyen márkájú, típusú, jellegű azt még most nem tudom. Majd ami akkoriban jó vételnek tűnik NEKÜNK! Az uncsi öcsémék már csak BMW-t tudnak elképzelni maguknak. Jelenleg egy db 20 éves E46 van a birtokukban, ezzel azonnal BMW-ssé váltak.
Laci ha tehetné a kocsit is bevinné a nappalijába,és együtt mozizhatna a család.
Csak vicc volt.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Emléxel? Nemrégen feltettem a kérdést Tonykának, hogy ő miért nem csinál egy különálló szobát vagy építmény a hobbijának? Te is alátámasztottad azt a gondolatmenetemet, miszerint azért sem mer bele vágni mert nagy az esély arra, hogy nem fog úgy szólni neki az új szobában a cucc,
Imádom ahogy kombinálsz, aztán megállapítasz, aztán ténykén tálalsz. Tök jó megtudnom tőled, mit is gondolok. A valóság az, h sosem gondolkodtam komolyabban egy külön szobán, esküszöm soha eszembe sem jutott, h ott más lehet a hang, mint a nappaliba. Ennyire mélyen sosem ástam magam bele ahogy említettem. Nincs rá motivációm, talán kicsit pont azért amit pedzegetsz. Ha külön lenne, bármikor elvonulnék a családtól, így viszont sosem. Ahogy említettem csak akkor mozizok ha nincs itthon a feleségem. Erre van heti 3 alkalmam, ami bőven elég, ha nagyon akarom 4 is, ha reggel korán felkelek. Ha meg nincs otthon miért ne moziznék egyedül olyan hangerővel ahogy én szeretném, azt a filmet nézve amit én szeretnék. Új kocsim sosem volt, számomra az az ökör aki erre komolyabb pénzt ad, én a minimumot próbálom rááldozni. Az Autó nekem nem több, mint A-B eljutást garantáló eszköz. A fél életem az autóba töltőm, ez alatt meggyűlöltem. Évi 30e. van akinek nem sok, nekem igen, és mondhatom rohadtul utálom, haszontalan minden egyes perc amit autóban töltök. Ezen az érzésen nem segít semmilyen luxus márka, tök mind1 milyen autó, 2 óra múlva ugyanúgy unom benne a kilométereket, mint bármilyen puruttya kocsiban. Igazából sosem értettem miért r...k erre férfitársaim. Nekem kötelező ketrec amibe nap, mint nap be kell ülni kényszerből muszájból. Ha privát megyek valahová ha tehetem mással vezetettek, egyszerűen gyűlölők vezetni. Soha nem is volt új autóm, a legfiatalabb 4 éves volt, az sem mostanság. Szívesebben költök utazásra, vagy fényképező cuccokra, és a hobbira, mint autóra, nekem utóbbi ablakon kiszórt pénz. A hiúságomat meg az egomat nem legyezgeti, h a szomszéd előtt törölgetem az új autót. Sosem voltam a külsőségek embere, sem ruha, sem egyéb mutogatós dolgokkal.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Robi akusztika
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 57
Koszi Sracok a megertest.
Biztos hianyozni fog a nagy vaszon es a duborgo mozi (bar en nem moziztam soha hangosan). Egyelore megnezem magamnak a sztereo vonalat, a szobat akkusztikailag amiatt is kezelni kell majd, ezt nem fogom meguszni. De most ennel nem is vagyom tobbre.
Ha mar a csalad, en 4 eve vagyok tul a valason, uh lehet ez amolyan kompenzalas fele gondolat volt, tenyleg nem tudom, vagy megalomania. Sok dologba belefogtam az utobbi idoben, lehet ez volt a felismeres h tisztuljon a kep.
Ha a feltetelek adottak lesznek, es lesz hozza kedvem, ettol fuggetlenul meg fogom csinalni. Jo volt tanulasnak is ez az egermozi, sokat tanultam a gyakorlatban es a forumon is. Hogy mikor lesz, azt meg nem tudom. Az biztos, hogy ha valaki ezt komolyan akarja csinalni nagy szaktudas, kitartas es jo penzmag szuksegeltetik hozza.
Legjobb mozizni a nappaliban
De tényleg. Csináld meg ott.
- Robi akusztika
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 57
Szerintem sem.
Emléxel? Nemrégen feltettem a kérdést Tonykának, hogy ő miért nem csinál egy különálló szobát vagy építmény a hobbijának? Te is alátámasztottad azt a gondolatmenetemet, miszerint azért sem mer bele vágni mert nagy az esély arra, hogy nem fog úgy szólni neki az új szobában a cucc, mint ahogyan megszokta. A jelenlegi cucca, a nappalijában szól, ahogy szól, ha külön költözne, semmilyen biztosíték nincs arra, hogy jobban fog szólni. Még arra sem, hogy ugyan úgy fog szólni. Sajnos 50 % arányban, benne van a pakliban, hogy sokkal rosszabbul is szólhat, így kezdhetné elölről az egészet ... A hang nem olyan mint egy súlyzó, hogy leviheted a pincébe, beviheted a wc-be a fürdőszobába, kiviheted a kert végébe a folyópartra vagy a szántóföldre! A 10 kilós súlyzó mindenhol 10 kiló lesz! A hang nem ilyen! Ezért is tartom becsapósnak azt a tényt, hogy a fórum elhitette bizonyos emberekkel, hogy az akusztikázás megold mindent, az akusztikázás egyfajta hangi etalont biztosít. Lehet vele korrigálni, de sajnos nem jelent megoldást az alap problémákra. Erre jöhettél rá amikor átvitted a jelenlegi felszerelésedet, telekhatáron belül egy tök más építménybe. Jól látod, a másik helyiségbe, más hangrendszert kell beszerezned. Nem ismerem a jelenedet- jövődet, de ha most nem ment valószínűleg később sem fog menni. Főleg olyan szinten, amilyen szinten, amilyenen már érdemes külön helyiségbe filmeket nézni. Nemrégen beszélgettem Krisszel a házimozikról és azt számolgattam, hogy amióta a fórumon vagyok, kocsikra közel 20 milliót költöttünk. Ebből azért jó kis mozicskát lehetne összekalapálni, de én többre tartok egy új kocsit mint egy külön házimozit. Erre jó ellenpélda Szepi, akit nem érdekelnek az új kocsik, vagy nagyobb fiatalabb ingatlan.
Arról is írtam nemrégen, hogy a külön helyiséges, egyedül házimozizás, kéz a kézben jár az egoizmussal. Ezt is jól felismerted! Én imádom a speed motorokat, meg tehetném, hogy vegyek egyet, de kinőttem már az egyszemélyes szórakozásformából. Rájöttem, hogy ha külön vonulnék motorozni, vagy külön építménybe filmezni, különszakítanám magam a családomtól. Nagyon nem vagyok szent ember, de nem akarok külön magán életet élni a többiektől, nem akarom mesterségesen kirekeszteni őket az életemből. Másoknak (szerintem tudod kikre gondolok) ez tök jól megy, én ezt nem akarom. Szerintem azt is jól felmérted, hogy a befektetett összeg és a kihasználtsági ráta nálad milyen hányadoson áll. Nem mindenki képes erre. A fórum nagyon erős mágnes, sokan csak utólag jönnek rá, hogy nem is azt a lovat akarta. Dehát másoknál olyan szépen működik ... Igen. Mások másképp állnak anyagilag és másképp is gondolkodnak, nem esik nehezükre külön vonulni, ha épp szórakozni akarnak.
A 4K-t szerintem ne erőltesd. Még Pali is leírt, hogy bizonyos távolságon túl, nincs igazán értelme a nagyobb felbontásnak. Nálam 720p-s tv van amin a filmek nagy többségét nézzük. Nem azért mert nem tudnék nagyobb felbontásút a helyére tenni, hanem azért mert ahonnan nézzük, és amiket nézünk, tök mindegy, hogy 720-1080-4K a felbontás. Nyilván a fórum folyamatosan nyomja mindenki tudatát, hogy már a 1080 is kevés, nem trendi, ezért irány a 4K! A négy ká legyen a legkisebb problémád a jövőben!
Egyelőre ennyi.
Nehéz elképzelni ,de régebben belekényszerültem a moziszobába (én szegény ).3 gyerek mellett nem tudsz komolyabb filmet nézni, főleg ha mindenkinek csöndbe kell maradnia korom sötétben.
Az autó hobbi sokkal drágább. Átlag évi 500e esik az áruk. Plusz ha cserélgeted ,még hozzá jönnek a költségek.
De tényleg nem jó mindig külön vonulni. Néha lelkiismeretfurdalásból kikapcsolok mindent és lemegyek a családhoz.
Biztos hianyozni fog a nagy vaszon es a duborgo mozi (bar en nem moziztam soha hangosan). Egyelore megnezem magamnak a sztereo vonalat, a szobat akkusztikailag amiatt is kezelni kell majd, ezt nem fogom meguszni. De most ennel nem is vagyom tobbre.
Ha mar a csalad, en 4 eve vagyok tul a valason, uh lehet ez amolyan kompenzalas fele gondolat volt, tenyleg nem tudom, vagy megalomania. Sok dologba belefogtam az utobbi idoben, lehet ez volt a felismeres h tisztuljon a kep.
Ha a feltetelek adottak lesznek, es lesz hozza kedvem, ettol fuggetlenul meg fogom csinalni. Jo volt tanulasnak is ez az egermozi, sokat tanultam a gyakorlatban es a forumon is. Hogy mikor lesz, azt meg nem tudom. Az biztos, hogy ha valaki ezt komolyan akarja csinalni nagy szaktudas, kitartas es jo penzmag szuksegeltetik hozza.
Szerintem csak annyi van, hogy túl hirtelen nagyon sokat akartál egyszerre.
Tudod a Kontroll-ban Béla bá a metróban mit ajánlott a lányának...? Ne kapkodj!
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7495
Szerintem csak annyi van, hogy túl hirtelen nagyon sokat akartál egyszerre.
Tudod a Kontroll-ban Béla bá a metróban mit ajánlott a lányának...? Ne kapkodj!
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Szerintem sem.
Emléxel? Nemrégen feltettem a kérdést Tonykának, hogy ő miért nem csinál egy különálló szobát vagy építmény a hobbijának? Te is alátámasztottad azt a gondolatmenetemet, miszerint azért sem mer bele vágni mert nagy az esély arra, hogy nem fog úgy szólni neki az új szobában a cucc, mint ahogyan megszokta. A jelenlegi cucca, a nappalijában szól, ahogy szól, ha külön költözne, semmilyen biztosíték nincs arra, hogy jobban fog szólni. Még arra sem, hogy ugyan úgy fog szólni. Sajnos 50 % arányban, benne van a pakliban, hogy sokkal rosszabbul is szólhat, így kezdhetné elölről az egészet ... A hang nem olyan mint egy súlyzó, hogy leviheted a pincébe, beviheted a wc-be a fürdőszobába, kiviheted a kert végébe a folyópartra vagy a szántóföldre! A 10 kilós súlyzó mindenhol 10 kiló lesz! A hang nem ilyen! Ezért is tartom becsapósnak azt a tényt, hogy a fórum elhitette bizonyos emberekkel, hogy az akusztikázás megold mindent, az akusztikázás egyfajta hangi etalont biztosít. Lehet vele korrigálni, de sajnos nem jelent megoldást az alap problémákra. Erre jöhettél rá amikor átvitted a jelenlegi felszerelésedet, telekhatáron belül egy tök más építménybe. Jól látod, a másik helyiségbe, más hangrendszert kell beszerezned. Nem ismerem a jelenedet- jövődet, de ha most nem ment valószínűleg később sem fog menni. Főleg olyan szinten, amilyen szinten, amilyenen már érdemes külön helyiségbe filmeket nézni. Nemrégen beszélgettem Krisszel a házimozikról és azt számolgattam, hogy amióta a fórumon vagyok, kocsikra közel 20 milliót költöttünk. Ebből azért jó kis mozicskát lehetne összekalapálni, de én többre tartok egy új kocsit mint egy külön házimozit. Erre jó ellenpélda Szepi, akit nem érdekelnek az új kocsik, vagy nagyobb fiatalabb ingatlan.
Arról is írtam nemrégen, hogy a külön helyiséges, egyedül házimozizás, kéz a kézben jár az egoizmussal. Ezt is jól felismerted! Én imádom a speed motorokat, meg tehetném, hogy vegyek egyet, de kinőttem már az egyszemélyes szórakozásformából. Rájöttem, hogy ha külön vonulnék motorozni, vagy külön építménybe filmezni, különszakítanám magam a családomtól. Nagyon nem vagyok szent ember, de nem akarok külön magán életet élni a többiektől, nem akarom mesterségesen kirekeszteni őket az életemből. Másoknak (szerintem tudod kikre gondolok) ez tök jól megy, én ezt nem akarom. Szerintem azt is jól felmérted, hogy a befektetett összeg és a kihasználtsági ráta nálad milyen hányadoson áll. Nem mindenki képes erre. A fórum nagyon erős mágnes, sokan csak utólag jönnek rá, hogy nem is azt a lovat akarta. Dehát másoknál olyan szépen működik ... Igen. Mások másképp állnak anyagilag és másképp is gondolkodnak, nem esik nehezükre külön vonulni, ha épp szórakozni akarnak.
A 4K-t szerintem ne erőltesd. Még Pali is leírt, hogy bizonyos távolságon túl, nincs igazán értelme a nagyobb felbontásnak. Nálam 720p-s tv van amin a filmek nagy többségét nézzük. Nem azért mert nem tudnék nagyobb felbontásút a helyére tenni, hanem azért mert ahonnan nézzük, és amiket nézünk, tök mindegy, hogy 720-1080-4K a felbontás. Nyilván a fórum folyamatosan nyomja mindenki tudatát, hogy már a 1080 is kevés, nem trendi, ezért irány a 4K! A négy ká legyen a legkisebb problémád a jövőben!
Egyelőre ennyi.
Fene sem tudja,hogy mi lenne ha másként alakulnának a dolgaink,de nem zárja ki ha valakinek van egy külön helyisége félrevonulni,hogy a szeretteivel ne foglalkozzon annyit,vagy együtt.Én néha sok órára félrevonulok a magam dolgait bütykölgetni,de a párom is szeret félrevonulni órákra olvasni.Kell néha mindenkinek a magánszféra,ki mit választ ennek az idő eltöltésére az egyéni,tisztelni kell.Természetesen az anyagiak is számítanak ebben,de nem ennek kell a mérvadónak lenni,hanem inkább az,hogy mennyire tudjuk azt megélni,mennyire érezzük jól magunkat abban amit szeretünk csinálni.Ez nem egy kényszer hobbi,nem kell mások után menni,mert aki a csorda után megy,az szaros füvet fog legelni.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
.....másképp is gondolkodnak, nem esik nehezükre külön vonulni, ha épp szórakozni akarnak....Hogy te ezt miért nem tudod elfogadni?Sokat megélt ember vagy, de nem nagyon tudod megérteni, ha valaki más felfogásban éli az életét. Nem bizos, hogy mindenki attól lenne a boldog, ha úgy élné az életét, ahogy te.
Nekem kicsit se fáj, ha te új kocsikba pumpálod a pénzed, az sem, ha csak nagy ritkán vetítőzől. Nem próbállak győzködni az ellenkezőjéről, hiszen a te életed, ha neked így jó, akkor éld így. Neked is el kellene fogadnod, ha másnak, más a fontos. Sokkal könnyebb és kellemesebb lenne az életed
Sajnálom hogy így érzed, hogy "feladod". Bár szerintem ez mindenivel megesik hogy az álmába belevágva elbizonytalanodik, hogy nem ilyen lovat akar. De túl kell lendülni ezen!
Ha eladod a cuccod, sebaj, vehetsz másikat ami a vágyad. Mire eladod, letisztul hogy hiányzik-e a mozi.
Időnként amúgy sem árt megállni, 3 lépést hátralépni és úgy szemlélni a dolgokat...
Laci írására meg annyit hogy az embereket az emoció mozgatja nem a racionalizmus. Lersze hogy anyagilag nem éri meg moziszobát építeni, mert nem hozza be az árát, nem is azért akar az ember. De egy luxus autó sem hozza be, csak az érzés más. Kinek mi a fontos. A hobbi sosem nyereséges (akinek igen, annak bejött az élet).
talán ennek a topiknak meg sem kellett volna születnie
Szerintem sem.
Egyelőre ennyi.
Az,hogy egyszer hallottam valamit,ami tetszett és vágytam rá.Most megpróbálok lépésről lépésre haladni.
Ez így jó megközelítés,talán Wittao is kizökken,de lehet pill zavar lépett fel.
Mi zökkentett ki mégis a mélypontról? Egyébként nálam is volt 4-éve,mikor váltam,és otthagytam mindent,0-ról kezdtem mindent.Az,hogy egyszer hallottam valamit,ami tetszett és vágytam rá.Most megpróbálok lépésről lépésre haladni.
Teljesen meg tudlak érteni.Nekem is volt olyan pont,amikor eladam mindent,mert a felénél sem tartottam és magamhoz mérten nagyon sok pénz állt benne.Ha a zenei rész megmarad és az tetszik,akkor azzal is lehet mozizni kellemesen és élvezetes lesz,mégha nem is sokpontegy.
Mi zökkentett ki mégis a mélypontról? Egyébként nálam is volt 4-éve,mikor váltam,és otthagytam mindent,0-ról kezdtem mindent.
Teljesen meg tudlak érteni.Nekem is volt olyan pont,amikor eladam mindent,mert a felénél sem tartottam és magamhoz mérten nagyon sok pénz állt benne.Ha a zenei rész megmarad és az tetszik,akkor azzal is lehet mozizni kellemesen és élvezetes lesz,mégha nem is sokpontegy.