Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Azt képzeld el, hogy egy kb. 640*480-as felbontású tv-n akarsz megjeleníteni egy -gondolom- olyan 1024*768-as képet, mégsem lehet tűéles betük kontúrja....
A tv nem monitor...
Ha egy rgb kábellel kötötted volna össsze akkor jobb képet kaptál volna, de elsősorban a tv filmnézésre van, nem olvasására...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Htpc (Home Theatre PC)
Ismét lenne egy kérdésem. volt nálam egy gép javítani és egy Connect 3D Radeon 9600 volt benne. Éppen kapóra jött, hogy kipróbáljam milyen lesz a képe a tv-n! Rátettem S-Videon keresztül és nagyon elszomorodtam! Akár hogy próbáltam beállítani homályos, éltlen képe volt, a betűket nem tudtam kiolvasni, stb... A kártyán valami 9.2-es gyári driver volt a tulaj külön kérésére, lehet, hogy a friss Catalystel jobb lett volna vagy csak a tv tud ennyit? Ha össze tudom hozni a komponensen keresztül akkor jobb lehet? Ha csak ennyit tud a tv, akkor leteszek a HTPC-ről egy darabig azt hiszem...
Előre is köszi a segítséget!
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System
Htpc (Home Theatre PC)
Maga a kábel jó, de a jel nem lesz ugyanaz. Ezért kell a VGA->komponens (YPbPr) átalakítóhoz doboz. Persze csak akkor, ha az eszköz (pl videokártya) nem képes csak RGB jel kiadására.
Csak nem biztos, hogy annyival jobb lesz a kép az rgb-hez képest, mint amennyibe egy ilyen átalakító kerül....
Szerintem, ha nem megy az olcsó otthon barkácsolt kábellal, esetleg egy megfizethető gyári elektronikát nem tartalmazó átalakítóval, akkor nem érdemes foglalkozni vele, ha kivetítőre, plazmára, stb-re kötöd, akkor vagy dvi, vagy monitor kimenet, ha tv-re, akkor meg rgb, nem kell ezt túlbonyolítani...
Nincsenek itt akkora minőségi különbségek....
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Htpc (Home Theatre PC)
ASUS-od socket939es, abba pedig az s754 sempron nem megy bele ráadásul árban is majdnem dupla ...
- igaz.. :kiraly:
te amugy "veszel gigabitet otthonra" ?
- kozel allok hozza..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
kodoszlatas vegett: annyiban kulonbozik az rgb jeltol, hogy a szinkronjelek ra vannak keverve a ket szincsatornara, igy nem 4 5) hanem csak 3 koax kell. de mivel a szinkronjelet vekony koax-on is viheted, mert nem hordoz "analog" informaciot igy nem sok ertelme van legfeljebb ha csak olyan bemenet van a tv-den. tehat amelyik kabel jo rgb-hez az jo YPbPr-re is.
Maga a kábel jó, de a jel nem lesz ugyanaz. Ezért kell a VGA->komponens (YPbPr) átalakítóhoz doboz. Persze csak akkor, ha az eszköz (pl videokártya) nem képes csak RGB jel kiadására.
Htpc (Home Theatre PC)
k,gigabitnél a korlát a winyod irási sebessége :kiraly: alaplap: abit kv8 pro lehetne a lapod, azon integrált gigabit van, ami ráadásul jó asuson asszem csak 10/100!
- Asus-omban A8N Gigabit-es van
- de venni kell hozza gigabites switch-et is
ASUS-od socket939es, abba pedig az s754 sempron nem megy bele ráadásul árban is majdnem dupla ...
te amugy "veszel gigabitet otthonra" ?
k,
itt egy teszt a kv8pro-ról:
http://www.prohardver.hu/rios3_content. ... id=439&p=4
Itt kiderül, a gigabites vezérlő a PCI buszon lóg, azaz összesen 125megabájt/s sebességgel áramolhatnak adatok! tehát másik gép winyojárol ide max 125/2=62megabájt/s, ami még a winyo max sebessége felett lesz szvsz .... hacsak nem 10k scsi diszkjeid vanna, raid-ben
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
k,gigabitnél a korlát a winyod irási sebessége :kiraly: alaplap: abit kv8 pro lehetne a lapod, azon integrált gigabit van, ami ráadásul jó asuson asszem csak 10/100!
- Asus-omban A8N Gigabit-es van
- de venni kell hozza gigabites switch-et is
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
ezek a boxok kicsit drágák számomra. A kábeles megoldás mért nem működhet?
miert ne mukodne? ha egyszer tudja a karyta....
kodoszlatas vegett: annyiban kulonbozik az rgb jeltol, hogy a szinkronjelek ra vannak keverve a ket szincsatornara, igy nem 4 5) hanem csak 3 koax kell. de mivel a szinkronjelet vekony koax-on is viheted, mert nem hordoz "analog" informaciot igy nem sok ertelme van legfeljebb ha csak olyan bemenet van a tv-den. tehat amelyik kabel jo rgb-hez az jo YPbPr-re is.
http://www.myhometheater.homestead.com/vgacable.html
Itt le van irva, hogy mi van DSUB-on.
Htpc (Home Theatre PC)
miert ne mukodne? ha egyszer tudja a karyta....
Htpc (Home Theatre PC)
A Scart RGBn tamogatjak a nagyobb felbontast a tvk (ha van hdtv tamogatas csak mondjuk alapbol komponenes bemenetre vontakozik) ??
Csak mert az ati visszakuldott nekem egy infot az egyik kartyajukrol amihez szerintuk van hdtv tamogatas es kulon auropai valtozat de csak SCART RGB csatlakozoval...
elvileg a mai tv-knek a video savszelessege 10..15MHZ a normal kompozit videojel meg 4.5MHZ savszelessegu. ebbol kiszamithatod mekkora felbontas tamogat. nekem eleg a 768x576, de vanak ettol nagyobb felbontasu modeline-k a neten.
Htpc (Home Theatre PC)
ez egy kicsit elszomorító, de hátha lesz valami megoldás....
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System
Htpc (Home Theatre PC)
En esetemben amit csinaltam ahhoz sztem meg kell egy kutyu pont ami a boxban van, scan converter, vagy transcoder neven fut.
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Szinten egy konverter box
Htpc (Home Theatre PC)
VGA to YPbPr box
Htpc (Home Theatre PC)
És mennyibe fáj egy ilyen adapter? Gondolom nem lehet egy ökör összeg! Ebből mindegy milyet veszek, vagy ez is függ attól, hogy ki a gyártója az Ati kártyának?
En eszkabaltam egy VGA to YPbPr atalakitot egy netes leiras alapjan bar nem mukodik vagy cask nem jol allitom be a frekvenciat-felbontast
igy nez ki a kabel persze a cat5 ot en kihagytam de valszeg ezzel se mukodne
http://www.networktechinc.com/hdtv-adapt.html
Htpc (Home Theatre PC)
A Scart RGBn tamogatjak a nagyobb felbontast a tvk (ha van hdtv tamogatas csak mondjuk alapbol komponenes bemenetre vontakozik) ??
Csak mert az ati visszakuldott nekem egy infot az egyik kartyajukrol amihez szerintuk van hdtv tamogatas es kulon auropai valtozat de csak SCART RGB csatlakozoval...
Htpc (Home Theatre PC)
És mennyibe fáj egy ilyen adapter? Gondolom nem lehet egy ökör összeg! Ebből mindegy milyet veszek, vagy ez is függ attól, hogy ki a gyártója az Ati kártyának?
Htpc (Home Theatre PC)
Lenne nekem egy pár kérdésem, ami nem igazán világos számomra! Szóval elkezdtem összeteni egy gépet én is és előreláthatólag egy 9600-os Ati lesz benne. Ezen ugye van vga, dvi és s-videó kimenet. A tv-n van s-videó, YPrPb, scart, stb... Én az YPrPb-n keresztül szeretném összekötni a gépet a tv-vel és itt merült fel bennem az első kérdés. Hogy tudom ezt megoldani? Átalakítóval? Milyen kábellel? Biztos láma kérdés, de hol kérdezzem meg, ha nem itt?
A többi gondomat később...
a 9600-ban van YPrPb kimenet de kulon kabel kell hozza es nem mindegyik gyarto teszi ki. az YPrPb helyett vga-scart adaptert hasznalva sem lesz rosszabb keped, sott elvileg jobban kell lennie.
Htpc (Home Theatre PC)
nincs rajta monitor, de gondolom van, mivel rgb kabellel sem volt jobb kep, mint svideo-val, most meg egesz jo.
Htpc (Home Theatre PC)
Lenne nekem egy pár kérdésem, ami nem igazán világos számomra! Szóval elkezdtem összeteni egy gépet én is és előreláthatólag egy 9600-os Ati lesz benne. Ezen ugye van vga, dvi és s-videó kimenet. A tv-n van s-videó, YPrPb, scart, stb... Én az YPrPb-n keresztül szeretném összekötni a gépet a tv-vel és itt merült fel bennem az első kérdés. Hogy tudom ezt megoldani? Átalakítóval? Milyen kábellel? Biztos láma kérdés, de hol kérdezzem meg, ha nem itt?
A többi gondomat később...
Htpc (Home Theatre PC)
ha direkt rgb kabelt hasznalok akkor megint nem eles a kep, mivel a kabel nem tul jo minosegu, vekony koax-okbol all. szoval ordogi kor...
De ezt megint tv out-ra írtad, azt az rgb kábelt hova dugod? dsub vagy tvout?
a vga dsub kimenetre dugva es a vga van beallitva 768x576@50-csync-re hogy a tv megegye. bar az radeon tud ilyet scaler-al is de meg nem probaltam.
és monitoron is van difi a 2 bios között?
Htpc (Home Theatre PC)
ha direkt rgb kabelt hasznalok akkor megint nem eles a kep, mivel a kabel nem tul jo minosegu, vekony koax-okbol all. szoval ordogi kor...
a vga dsub kimenetre dugva es a vga van beallitva 768x576@50-csync-re hogy a tv megegye. bar az radeon tud ilyet scaler-al is de meg nem probaltam.
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem 9600-as van csak nem merek rárakni másik biost....
Indokolatlan a félelem?
a leirt pci-s modszerrel visszairhato, de ha nincs akkor sincs gond, mert ha a bootfloppy-s flesselot hasznalod akkor vakon 3-ast nyomva az erdeti biost visszairja. felteve persze, ha elso alkalommal elmenetetted a lemezre...
en a 256MB-os kartyamra 128M-es biost flesseltem es jol mukodik vele.
innen tudsz mazsolazni:
ati bios