Az állóhangfal alatt konkrétan Bowers and wilking 603-ra gondoltam egyébként. A 600 szériából van eddig 2db 606 (álvánnyal) és HTM6.-KP- írta: ↑2020.05.15., pén. 17:201. Akármekkora hangfalat betehetsz az 5*4méteres szobádba. Aki ilyeneket kezd el mondogatni, hogy ekkora szobába elég a 25 centis mélynyomó, meg polcsugárzó 13 centi méllyel, azt ott felejtsd el.lakasjohn írta: ↑2020.05.15., pén. 16:39Sziasztok!
Moziszoba építésben kérném a tanácsotokat. Lenne pár kérdésem, ezeket leírom pontokban.
1. 5x4 méteres szobába van értelme álóhangfalnak? Konkrétan 5.1-et éptek, frontnak lennének. 2,7 méteres belmagasság.
2. Szakembert aki felméri a hangokat mikor kell hívni? Ha már kész a szoba vagy már az elején jó lenne egyeztetni vele, hogy mi hol legyen? Úgy értem, festés, talaj, világítás, kábelek előtt vagy elég, ha bent van a hangrendszer?
3. Jelenleg a mélynyomón összeszedi az 50hz-es zajt. Ezt hogyan kell az új szobában kiküszöbölni?
4. Házimozi vászonból milyet éri meg venni és milyen képaránnyal? Mindenképp rögzítettet szeretnék.
5. A szoba áramellátásánál kell valamire külön figyelni?
6. Van valami olyan amire nagyon kell figyelni?
(erősítő, center, mélynyomó és 2 pocsugárzóm van)
2. Szerintem nem akarsz utólag bontogatni, ha valami nem jó. Én mindenképp az építkezés előtt konzultálnék.
3. valószínű a tipikus földhurok probléma.
4. Szerintem dedikált szobába ha még nem vetted még, és nincsenek meg a dolgok, a szőtt hangáteresztő vászon a legjobb megoldás. Xyscreen, alphaluxx, Luméné, Diy Seymour és társai. Már korántsem olyan drágák mint nem rég voltak. De egy jó szőtt hangáteresztő vászon drágább, mint egy sima értelemszerűen.
5. érdemes fejleszteni több fázisú hálózatra és adni egy dedikált fázist a mozinak.
6. Van olyan, amire nem kell?A megfelelő install, setup fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.
A hangátereszt vászon akkor is jobb, ha csak a hangfalak között lesz és nem előttük? Szerintem a centert se tenném mögé csak alá. És még régebben olvastam olyat, hogy van valamilyen szükre vászon. Az volt írva, hogy az jobb filmre, szebbek lesznke a feketék. Vagy valami hasonló volt írva.
Köszönöm az eddigi segítséget.