Ez így egy elég nagy általánosítás, ráadásul a dobozok távolságát a faltól mindig a hangfal frontjához viszonyítjuk nem pedig a hátuljához, legalábbis ha a frontra vannak szerelve a hangszórók. A legjobb az lenne egyébként, ha a fallal egy síkban lennének a hangszórók, de ez persze a legtöbb esetben kivitelezhetetlen. Annyi, hogy a hátsó reflexnyílású dobozoknál ajánlott hagyni némi helyet, hogy ne legyen korlátozva a nyílás légmozgása, ez általában 10-15 cm-t jelent a reflexnyílás felületétől függően. Ha lezárt nyílással használjuk a dobozt, akkor nyugodtan mehet egészen a falig is.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
- Farkinca71
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
Igen, de ezeket direkt vászon mögé, falbaépithetőnek, kis helyre lettek tervezve, általában inkább mozira.
De ha nem magasak a muzikális igényeid akkor zenére is használhatóak. Ez is csak az én személyes véleményem, készpénznek nem kell venni !

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
Időközben meg lett, hogy a left, center, right rövidítése. Szóval ez csak annyit tesz, hogy három egyforma hangfal megy elölre?
Én pont árulok egy komplett felső kategóriás komplett 7.0.
Ez a szett amit aki megvesz nem fogja megbánni.
Ha telik rá érdemes elgondolkoznod rajta.Pláne amennyiért árulom.
viewtopic.php?f=33&t=145284
Ez a szett amit aki megvesz nem fogja megbánni.
Ha telik rá érdemes elgondolkoznod rajta.Pláne amennyiért árulom.
viewtopic.php?f=33&t=145284
Pontosan mi is az a LCR hangfal?
- Farkinca71
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
Szia,lakasjohn írta: ↑2020.05.18., hétf. 10:47Aludtam rá párat és úgy döntöttem eladom a HTM6-ot és megcsinálom úgy, ahogy tanácsoltátok.-KP- írta: ↑2020.05.16., szomb. 11:41Hidd el nem rosszindulatból írjuk azt, amit. Mindig így kezdődik. "Dehát én csak egy egyszerű kis mozit akarok csak". Aztán evés közben jön meg az étvágy. Majd utólag eljutsz oda, hogy "dejó lett volna, ha még ez meg ez meglenne, és még ezt meg ezt megcsináltam volna".
Vászonból is hangetersztő lesz és centernek 603. Visztont a 603-mat a gyártó szerint 50cm-re kell tenni a faltól. Szóval ilyenkor a vásznat kb. 80-re tegyem a faltól, mert 34 cm a mélysége a 603-nak.
Vászonméret mekkora lenne az ideális, a szoba hossza kb 5,5 méter. Vagy ilyeneket a szakember elmond?
És még annyit szeretnék, hogy érdemes szőnyeget rakni talajra?
Én is hasonló cipőben jártam mint te, a meglévő technikámat akartam annó beépiteni az üresen álló pincehelységemben.
Szerencsére elmentem hallgatózni egy pár helyre és változtak a dolgok. A topikomban olvass utána a tapasztalataimnak.
De meg teheted más topokokkal is, ne sajnáld az időt olvasásra és mozilátogatásra mielőtt vásárolnál valamit. Lehet hogy a mostani rendszered bővitése drágább lesz mintha egy kicsit nézelődnél a használt piacon komplett rendszerek után !
Nálam pont igy történt.
A vászon legyen minnél nagyobb, de az függ a szoba szélességétől, az ülési távolságtól és nem utolsó sorban a vetitőd tudásától !

Én a beton padlóra 1 cm gumiszőnyeget és padlószönyeget tettem a diegótól.
Szerintem a hifis állóhangfalakat nem vászon mögé tervezték, ez miatt nagyobb hely kell nekik szerintem. Vászon mögé LCR hangfalak valók, az lehet hifis vagy pro vonalból, az elöbbi az drágább, az utóbbi olcsóbb. Hogy melyik tetszik neked azt meg kell hallgatnod ! Én speciel nem raktam be a klipsch r28-as hangfalaimat a vászon mögé, most a hálószobámban zenét hallgatok rajta. Én a pro vonalat választottam, de Szepinél meghallgathatod a hifis felállást is! Mindenféleképpen menj el hallgatózni, mint a hifist, mint a próst, mielött döntesz és nekiállsz vásárolgatni ! SZVSZ
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
Sok mindenre figyelni kellene. Én úgy szoktam csinálni, hogy ha valaki nálunk vásárolja meg az eszközöket, annak segítek, megtervezem a szobát, így nem kell 17-20 milliót fizetni egyes cégeknek, akik a szobát megépítik. De én már az elején ki lettem lőve, mert nálam "sajnos" 13cm-es mélyközepek vannak és én csak hazudhatoklakasjohn írta: ↑2020.05.18., hétf. 10:47Aludtam rá párat és úgy döntöttem eladom a HTM6-ot és megcsinálom úgy, ahogy tanácsoltátok.-KP- írta: ↑2020.05.16., szomb. 11:41Hidd el nem rosszindulatból írjuk azt, amit. Mindig így kezdődik. "Dehát én csak egy egyszerű kis mozit akarok csak". Aztán evés közben jön meg az étvágy. Majd utólag eljutsz oda, hogy "dejó lett volna, ha még ez meg ez meglenne, és még ezt meg ezt megcsináltam volna".
Vászonból is hangetersztő lesz és centernek 603. Visztont a 603-mat a gyártó szerint 50cm-re kell tenni a faltól. Szóval ilyenkor a vásznat kb. 80-re tegyem a faltól, mert 34 cm a mélysége a 603-nak.
Vászonméret mekkora lenne az ideális, a szoba hossza kb 5,5 méter. Vagy ilyeneket a szakember elmond?

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Aludtam rá párat és úgy döntöttem eladom a HTM6-ot és megcsinálom úgy, ahogy tanácsoltátok.-KP- írta: ↑2020.05.16., szomb. 11:41Hidd el nem rosszindulatból írjuk azt, amit. Mindig így kezdődik. "Dehát én csak egy egyszerű kis mozit akarok csak". Aztán evés közben jön meg az étvágy. Majd utólag eljutsz oda, hogy "dejó lett volna, ha még ez meg ez meglenne, és még ezt meg ezt megcsináltam volna".
Egy érdekes szoba a németektől, az koncepció elég jónak tűnik, itt megvalósul a beforgatott frontok a többcenteres megoldás.Mivel most építem ki a mozimat, és még konkrét elképzelésem nincs, valószínűleg nálam fog lecsapódni ez a megoldás.
Elég hosszú a videó,de érdemes végignézni.
[urlhttps://www.youtube.com/watch?v=LWeoxZ4S0gU][/url]
Elég hosszú a videó,de érdemes végignézni.
[urlhttps://www.youtube.com/watch?v=LWeoxZ4S0gU][/url]
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Azért csak emlékszel még a Clarusra.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tamoo 2020.05.16., szomb. 14:55-kor.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Hidd el nem rosszindulatból írjuk azt, amit. Mindig így kezdődik. "Dehát én csak egy egyszerű kis mozit akarok csak". Aztán evés közben jön meg az étvágy. Majd utólag eljutsz oda, hogy "dejó lett volna, ha még ez meg ez meglenne, és még ezt meg ezt megcsináltam volna".
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsát! Szerintem megcsinálom 603-mal és középre teszem a htm6-ot. Aztán idővel, ha nem tetszene lecserélem 603-ra, ahogy tanácsoltátok. Ha már meg van akkor addig nem veszek újat a helyére. Megcsinálom hangáteresztő vászonnal.
(Én nem akarok önfejűnek tűnni egy olyan témában, amihez nem értek. De itt a HTM6, nem akarom "kidobni". De mondom, ha nem jön be vagy nagyon eltér majd, cserélem úgy, ahogy mondtátok. És meg hallgatok pár szobát is!)
Egyébként kipróbáltam a 606-tal és nem igen van hangbéli különbség. De lehet 603-mal lesz. Végülis egy rendszerbe tervezték őket, de ismétlem nem okoskodok egy olyan témába, amihez nem értek. Csak egy tipp volt.
(Én nem akarok önfejűnek tűnni egy olyan témában, amihez nem értek. De itt a HTM6, nem akarom "kidobni". De mondom, ha nem jön be vagy nagyon eltér majd, cserélem úgy, ahogy mondtátok. És meg hallgatok pár szobát is!)
Egyébként kipróbáltam a 606-tal és nem igen van hangbéli különbség. De lehet 603-mal lesz. Végülis egy rendszerbe tervezték őket, de ismétlem nem okoskodok egy olyan témába, amihez nem értek. Csak egy tipp volt.
lakasjohn!
Evés közben jön meg az étvágy! Ez igaz erre a hobbira is!
A többiek csak a saját tapasztalataik alapján javasolják a dolgokat.
Amennyiben van rá módod és lehetőséged, nézz, halgass meg moziszobákat. Amennyiben ezek után is úgy döntesz hogy jó neked amit elgondoltál akkor hajrá!
Csak amit nem tudunk az nem fáj, és véletlen előzetes tájékozódás nélkül építed meg a szobádat, utána jutsz el más mozisokhoz nehogy akkor értékelődjön át benned hogy mit is szeretnél....
Evés közben jön meg az étvágy! Ez igaz erre a hobbira is!
A többiek csak a saját tapasztalataik alapján javasolják a dolgokat.
Amennyiben van rá módod és lehetőséged, nézz, halgass meg moziszobákat. Amennyiben ezek után is úgy döntesz hogy jó neked amit elgondoltál akkor hajrá!
Csak amit nem tudunk az nem fáj, és véletlen előzetes tájékozódás nélkül építed meg a szobádat, utána jutsz el más mozisokhoz nehogy akkor értékelődjön át benned hogy mit is szeretnél....
DIY hangáteresztő vászon megoldódott, megtaláltam az anyagot. 

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Valószínűleg a HTM6 tök máshogy szól, mint a 603. A vízszintesen áthúzó hangeffekteknek más lesz a hangszíne amikor a szélső és más amikor a középső hangfalból szólnak.lakasjohn írta: ↑2020.05.15., pén. 19:23Én nem akarok gyorsan dönteni. Az az igazság, hogy ez egészen másnak indult. Aztán felszabadult egy szoba, ekkor jött az ötlet. Az igaz, hogy nem nagyon vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal. De a htm6 régről meg van, nem szeretném kidobni.
De kifejtetétek, hogy mi a gond a 2 db 603 + htm6 kombóval? Lehet 2db 606 is elég lenne nekem. Egy belépő szintű moziszoba a cél. Semmi több.
Az első lépés az lenne, hogy felskicceled, mit hova raknál. Ha pl. előre akarod az elektronikát, akkor fölé kell emelned a vásznat, vagy valami felhajtható/kifordítható megoldást kell találnod, hogy hozzá tudj férni. Ha magasan van a vászon, akkor dönthető fotelek kellenek, vagy állandó masszőr. Ha megvan az elektronika helye, akkor tervezheted a kábelezést, akusztikát.
..
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Én nem akarok gyorsan dönteni. Az az igazság, hogy ez egészen másnak indult. Aztán felszabadult egy szoba, ekkor jött az ötlet. Az igaz, hogy nem nagyon vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal. De a htm6 régről meg van, nem szeretném kidobni.Cutler írta: ↑2020.05.15., pén. 19:14Lakasjohn!
Véleményem szerint most kellene kicsit lenyugodnod és nem hirtelen dönteni.
A kérdéseidből ítélve, nagyon nem vagy tisztában még a legalapvetőbb dolgokkal sem. Amivel amúgy semmi baj sincs.
Viszont ilyenkor szokott az előfordulni, hogy a nagy kapkodásban nem igazán jó döntéseket hozol, amit majd hamarosan javítani akarsz. Kapásból azt javasolnám, hogy ne hallgass olyanra aki már megkeresett vagy a közeljövőben megfog keresni és el akar adni cuccokat neked. Úgyis a saját zsebüket akarják megtömni.
Legyél türelmes és olvass utána dolgoknak, akár itt a fórumon is. Ha pesti vagy esetleg bekéreszkedhetsz pár fórumoshoz hallgatózni, nézelődni.
Lehet pár hét után már sokkal konkrétabban tudnád mit is akarsz.
Türelem!
De kifejtetétek, hogy mi a gond a 2 db 603 + htm6 kombóval? Lehet 2db 606 is elég lenne nekem. Egy belépő szintű moziszoba a cél. Semmi több.
- -KP-
- V.I.P.
Nem kerül 3x annyiba. 170k per darab a htm6. 260k per darab a 603. A htm6-ot két darab 13 centis membránnal szerelik, az álló 2*16 mély+1*16 közép, meg minimum dupla a nettó doboztérfogat. Mondom, nem azért van centersugárzó, ami az esetünkben htm6, mert ez a jó megoldás. Egyszerűen ezt lehet berakni a tv alá. Ezek a centersugárzók ezért léteznek, nem másért.
Ne haragudj, de ez hogy "úgy sincs semmiféle összehasonlítási alapom" nekem elég vérszegény indoknak tűnik.
Ne haragudj, de ez hogy "úgy sincs semmiféle összehasonlítási alapom" nekem elég vérszegény indoknak tűnik.
Lakasjohn!
A kérdéseidből ítélve, nagyon nem vagy tisztában még a legalapvetőbb dolgokkal sem. Amivel amúgy semmi baj sincs.
Viszont ilyenkor szokott az előfordulni, hogy a nagy kapkodásban nem igazán jó döntéseket hozol, amit majd hamarosan javítani akarsz. Kapásból azt javasolnám, hogy ne hallgass olyanra aki már megkeresett vagy a közeljövőben megfog keresni és el akar adni cuccokat neked. Úgyis a saját zsebüket akarják megtömni.
Legyél türelmes és olvass utána dolgoknak, akár itt a fórumon is. Ha pesti vagy esetleg bekéreszkedhetsz pár fórumoshoz hallgatózni, nézelődni.
Türelem!
Türelem!
-KP- írta: ↑2020.05.15., pén. 19:04Azt meg lehet csinálni, hogy veszel még két darab 606-ot és 4 darab 606 lesz az oldalsó és a hátsó surroundod. Illetve esetleg használhatsz két centeres felállást. Akik kipróbálták, használják, nagyon esküsznek rá. Egy center a vászon fölé, egy pedig alá. Ez elvileg kiküszöböli azt az effektust, amikor a 3méter*170 centis vásznad közepén van a szereplő, az 1 darab center meg a vászon alatt szólal meg és nagyon érezni, hogy nem onnan szólal meg a hang, ahonnan a vetített képen beszélnek.Így meg lehet úszni egy olcsóbb, normál vászonnal. De árban nem leszel előrébb, mert a 2 centeres felálláshoz kelleni fog plusz egy darab center, és 99%, hogy egy plusz végfok is. Valószínűleg még többe jössz ki.
Még mindig a 3 darab 603 lenne a legjobb megoldás véleményem szerint, hangáteresztő vászon mögé téve. Elvileg lehet darabonként venni. Nem fogod megbánni.
És azzal mi a probléma, ha vászon mögé teszek 2db 603-mat oldalra és egy HTM6-ot középre? Hátulra pedig 606-okat. Szerintem nekem megfelelne mivel úgy sincs semmiféle összehasonlítási alapom. Arról nem beszélve, hogy 1db 603 több,mint 3x annyiba kerül mint egy htm6.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A hangáteresztő vászonnak nincs értelme, ha a hangfalak mellette és alatta vannak. Dedikált szobába viszont nem látom értelmét, hogy kikerüld a vásznat a hangfalakkal, mert mitől is dedikált a szoba: Minden annak az egyetlen funkciónak van alárendelve, hogy mozizunk benne. Ez pedig azért fog megvalósulni, mert:lakasjohn írta: ↑2020.05.15., pén. 18:18Az állóhangfal alatt konkrétan Bowers and wilking 603-ra gondoltam egyébként. A 600 szériából van eddig 2db 606 (álvánnyal) és HTM6.
A hangátereszt vászon akkor is jobb, ha csak a hangfalak között lesz és nem előttük? Szerintem a centert se tenném mögé csak alá. És még régebben olvastam olyat, hogy van valamilyen szükre vászon. Az volt írva, hogy az jobb filmre, szebbek lesznke a feketék. Vagy valami hasonló volt írva.
Köszönöm az eddigi segítséget.
- A lehető legnagyobb vetítési felületet hozzuk létre
- A hangfalak optimálisan vannak elhelyezve. A front szekció esetében ez 3, egy síkban levő hangfalat jelent, aminek akusztikai központja fülmagasságban található, a center középen, a jobb/bal hangfalak meg a vászon két szélén. Az akusztika kialakításának része, hogy a vászon belső vagy külső szélén.
- Az ülő pozíció szintén optimalizált, a szoba méretétől függ és befolyásolja a vászon méretét.
- A dedikált mozi színe a fekete, de legalábbis sötét színárnyalatú. Ebben az esetben nem lesz szükséged szürke vászonra.
- A több mélynyomó nem kivagyiságból kell, hanem mert a fizikát nem lehet megerőszakolni, és sokkal jobb mély hangzást lehet elérni kettő vagy több stratégiailag elhelyezett mélynyomóval, mint EQ alapú szobakorrekcióval.
A vászon mellett/alatt elhelyezett hangfalak - félreértés ne essék - kényszermegoldás. A gyártók aztán gyorsan belátták, hogy a fektetett center jól marketingelhető és eladható.
Én a helyedben igyekeznék meghallgatni pár dedikált moziszobát és így finomítanám az elképzeléseket. Tudom, ez a mostani időszakban sajnos nem egyszerű.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
Azt meg lehet csinálni, hogy veszel még két darab 606-ot és 4 darab 606 lesz az oldalsó és a hátsó surroundod. Illetve esetleg használhatsz két centeres felállást. Akik kipróbálták, használják, nagyon esküsznek rá. Egy center a vászon fölé, egy pedig alá. Ez elvileg kiküszöböli azt az effektust, amikor a 3méter*170 centis vásznad közepén van a szereplő, az 1 darab center meg a vászon alatt szólal meg és nagyon érezni, hogy nem onnan szólal meg a hang, ahonnan a vetített képen beszélnek.Így meg lehet úszni egy olcsóbb, normál vászonnal. De árban nem leszel előrébb, mert a 2 centeres felálláshoz kelleni fog plusz egy darab center, és 99%, hogy egy plusz végfok is. Valószínűleg még többe jössz ki.
Még mindig a 3 darab 603 lenne a legjobb megoldás véleményem szerint, hangáteresztő vászon mögé téve. Elvileg lehet darabonként venni. Nem fogod megbánni.
Már értem. A center meg van még regebbről és a 2db 606 is. Azért néztem a 603-mat, hogy legyen akkor egész sorozat. De mondom ez nem lesz egy high end cucc. Csak ilyen budget. Felszabadult egy szoba és akkor miért is ne alapon készül, de azért nem akarok összecsapott valamit.-KP- írta: ↑2020.05.15., pén. 18:50Szerezz egy harmadik 603-at akkor. Három darab 603 a vászon mögött sokkal jobb megoldás mint alul a pici center és a vászon két felén a két darab álló. De ha még nem vetted meg, akkor van jobb vétel. Pl. Arendal 1723 1961 sorozat, XTZ Spirit és Cinema sorozat stb.
A hangáteresztő vászon lényege, hogy onnan jön a hang, ahonnan a "vászonon" történnek az események. Nem 1 méterrel balról/jobbról és nem bokából beszélnek az emberek.
Lehető legrosszabb megoldás. Bokából fog beszélni kb. mindenki. Tévedés azt hinni, hogy a centersugárzók azért léteznek, mert az a jó megoldás. Nagy fenéket. Csak a praktikum szülte az egészet. Egész egyszerűen ez a forma fér be a tv alá, vagy fölé. De hangilag messze nem a nagy álló front, kicsi center, még kisebb surround a jó megoldás... Csak az emberek nagy része tv mellett lakószobában kompromisszummal mozizik. Egyszerűen ez fér el, ez feleség kompatibilis. De dedikált moziszobában nincs szükség ezekre a kényszer megoldásokra.
Szürke vászon leginkább nappaliba kell, ahol fehér a plafon és világosak a falak ami a kontrasztnak nem tesz jót vetítés esetén. Elvileg a világos vetítési környezet hátrányait hivatott kompenzálni.
- -KP-
- V.I.P.
Szerezz egy harmadik 603-at akkor. Három darab 603 a vászon mögött sokkal jobb megoldás mint alul a pici center és a vászon két felén a két darab álló. De ha még nem vetted meg, akkor van jobb vétel. Pl. Arendal 1723 1961 sorozat, XTZ Spirit és Cinema sorozat stb.
A hangáteresztő vászon lényege, hogy onnan jön a hang, ahonnan a "vászonon" történnek az események. Nem 1 méterrel balról/jobbról és nem bokából beszélnek az emberek.
Lehető legrosszabb megoldás. Bokából fog beszélni kb. mindenki. Tévedés azt hinni, hogy a centersugárzók azért léteznek, mert az a jó megoldás. Nagy fenéket. Csak a praktikum szülte az egészet. Egész egyszerűen ez a forma fér be a tv alá, vagy fölé. De hangilag messze nem a nagy álló front, kicsi center, még kisebb surround a jó megoldás... Csak az emberek nagy része tv mellett lakószobában kompromisszummal mozizik. Egyszerűen ez fér el, ez feleség kompatibilis. De dedikált moziszobában nincs szükség ezekre a kényszer megoldásokra.
Szürke vászon leginkább nappaliba kell, ahol fehér a plafon és világosak a falak ami a kontrasztnak nem tesz jót vetítés esetén. Elvileg a világos vetítési környezet hátrányait hivatott kompenzálni.
Annyira azért most nem nyomom komolyan. De azért kösz a tippeket!Quetz írta: ↑2020.05.15., pén. 18:11Annyival egészíteném ki KP írását, hogy-KP- írta: ↑2020.05.15., pén. 17:201. Akármekkora hangfalat betehetsz az 5*4méteres szobádba. Aki ilyeneket kezd el mondogatni, hogy ekkora szobába elég a 25 centis mélynyomó, meg polcsugárzó 13 centi méllyel, azt ott felejtsd el.
6. Van olyan, amire nem kell?A megfelelő install, setup fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.
- Mindenképp előre konzultálj egy szakival, mert sok fontos kérdést fel sem tettél még: hány mélynyomód lesz a végén?Mekkora hangnyomást akarsz elérni? Mi legyen a hangszigeteléssel, és ha szigetelsz, akkor mi lesz a szellőztetéssel, légkondicionálással?
Aztán pár szösszenet még:
1. Ha hangáteresztő a vászon, akkor 3 azonos hangfal kellene mögé. Ha ütős mozit akarsz, akkor az átlag házimozis hangfalak és egy mezei AVR kevés lesz, mert nem bírják majd létrehozni a kellő hangnyomást.
6. A tervezésre, de arra nagyon. Maga ez a folyamat heteket, hónapokat tud igénybe venni, mire minden a helyére kerül. És akkor majd a kivitelezés során jön elő minden, amire a tervezéskor nem gondoltál. De a harmadik mozid már 99%-os lesz :)