Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
ízlés kérdése a döntő tényező, illetve ,hogy a meglévő rendszer elemei mennyire passzolnak hozzá!
Pont ezt akartam írni, de megelőztél!
Az autóknál mennyivel egyszerűbb nem?
Melyik a gyorsabb, melyik éri el gyorsabban a 100-200-as tempót, melyik fogyaszt kevesebbet, melyikkel lehet gyorsabban bevenni egy kanyart stb-stb. Nem kell mást tenni csak egy stoppert a kézbe venni és pikk-pakk meg van a "győztes" . A hifinél meg ott az ízlés ...
Tényleg: Meg van még az Arcam-od?
Megjegyezzük a dátumot, hogy mikor írtad.
csak nyugodtan!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
A Sony tényleg jó, de a csúcs erősítőik sokba is kerülnek. Annyi pénzért meg már szóljon jól!
Nehéz megmondani, hogy melyik jobb sztereóban - egy Sony 5800, Pioneer LX87, Denon 4520, Onkyo 5010, CA 751R, Anthem 710, Arcam 450, stb.
Mozinál ugyanez a helyzet.
ezek mind jó gépek,nagyjából az ízlés kérdése a döntő tényező, illetve ,hogy a meglévő rendszer elemei mennyire passzolnak hozzá!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
-
Vendég
Sztereóval kapcsolatban örökös felvetés, hogy egy AVR mennyire is lehet jó sztereóban. Nagyából mindig ugyanazok a gyártók márkák kerülnek említésre és soha senki nem említi meg Pl. a Sony nevét, pedig sokan meglepődnének rajta, hogy milyen jó AVR-t is gyárt a Sony. Külföldi oldalakon nagyon sokan dicsérik a sztereó teljesítményüket és véleményem szerint nem alaptalanul. Igen az is igaz mindenki általában azt a lovat dicséri amin éppen ül. De nekem az eddigi erősítőim közül ( azonos kategória ) kimagaslóan jobb a Sony sztereó hangja és összességében nézve is ezzel vagyok a legjobban megelégedve.
Meghibásodás vagy gyengébb széria szerintem minden márkánál előfordult már és elő is fog, pusztán csak ez alapján nem biztos, hogy érdemes általánosítani vagy le írni egy márkát.
A Sony tényleg jó, de a csúcs erősítőik sokba is kerülnek. Annyi pénzért meg már szóljon jól!
Nehéz megmondani, hogy melyik jobb sztereóban - egy Sony 5800, Pioneer LX87, Denon 4520, Onkyo 5010, CA 751R, Anthem 710, Arcam 450, stb.
Mozinál ugyanez a helyzet.
Az uj arcamok hibatlanok,zsenialis hangjuk van,nem tudom ,hogy mar megint honnan jon a remhir. Ja es sosem volt yamaham de meg onkyom sem ,iletve tizeneve 3 napig de gyorsan visszavittem. Aki ketkedik az menjen el meghallgatni a 450 v a 750 et.
Megjegyezzük a dátumot, hogy mikor írtad.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Sztereóval kapcsolatban örökös felvetés, hogy egy AVR mennyire is lehet jó sztereóban. Nagyából mindig ugyanazok a gyártók márkák kerülnek említésre és soha senki nem említi meg Pl. a Sony nevét, pedig sokan meglepődnének rajta, hogy milyen jó AVR-t is gyárt a Sony. Külföldi oldalakon nagyon sokan dicsérik a sztereó teljesítményüket és véleményem szerint nem alaptalanul. Igen az is igaz mindenki általában azt a lovat dicséri amin éppen ül. De nekem az eddigi erősítőim közül ( azonos kategória ) kimagaslóan jobb a Sony sztereó hangja és összességében nézve is ezzel vagyok a legjobban megelégedve.
Meghibásodás vagy gyengébb széria szerintem minden márkánál előfordult már és elő is fog, pusztán csak ez alapján nem biztos, hogy érdemes általánosítani vagy le írni egy márkát.
Sonynál a nagyobb (ES) vasaknak van egy kellemes saját hangjuk, amit sokan szeretnek. Valóban nem megvetendők a Sony ES vasak és talán tényleg alulértékeltek egy kissé.
- Robertó77
- V.I.P.

- Értékelés: 440
Az uj arcamok hibatlanok,zsenialis hangjuk van,nem tudom ,hogy mar megint honnan jon a remhir. Ja es sosem volt yamaham de meg onkyom sem ,iletve tizeneve 3 napig de gyorsan visszavittem. Aki ketkedik az menjen el meghallgatni a 450 v a 750 et.
Az viszont tény, hogy minden cég erősítőin látszik a spórolás és a gyártási költségek csökkentése. Szomorú!
Ne felejtsük el, hogy egyre több új funkciót kell beépíteni a versenyben maradáshoz, cserébe ki kell spórolni valamit, különben elszállnának az árral.
Árkategória ugrás minőségi előrelépés nélkül megint versenyhátrányt jelentene.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Az viszont tény, hogy minden cég erősítőin látszik a spórolás és a gyártási költségek csökkentése. Szomorú!
Durván egyetértek!
Szerinted az összes Arcam elromlik? Nem túlzó ez az állítás?
Én az AVR500-ról hallottam, hogy az bizony hibás volt - a gyártását meg is szüntették.
Fish váltott Pio LX-ről proci-végfok párosra, most meg Arcam AVR450-re.
Akkor nem sokáig tudja szerinted használni?
Ahogy Fish-t ismerem, max.1 év. A Pio előtt Onkyoja vagy Yamija volt talán, aztán a régi LX sem bírta nála 1 évig, majd az elő-végfok páros sem.
Legfeljebb, ha rájön, hogy mindegy, mire vált és lenyugszik, akkor az éppen nála lévő erősítőt tartja meg hosszabb ideig.
-
Vendég
Az Onkyo panelhibája szervizben javítható volt és csak néhány készüléknél jött elő. Az Arcamé meg szinte minden készüléken előjött, amikor a problémás funkciókat használták.
AV erősítőről van szó legalábbis gondolom, hogy nem csak a sztereó részét akarod használni egy milla körüli AV vasnak. Ingyen hallgatni persze lehet, de a készülék hibái ott nem fognak előjönni.
Ugyanilyen diskurzusom volt anno a megboldogult AV fórumon egy Arcam rajongóval, lebeszélésem ellenére megvette a vasat, ömlengett róla hónapokig, majd kb. fél év után eladta. Utána már szidta az Arcamokat.
Ha csak az érdekel, hogy jobb-e az Arcam 450 sztereóban egy hasonló vagy fele árú sztereó vasnál, akkor kérj időpontot s hallgasd meg, erről nem beszélek le senkit. De a 750-es árában már elég jó proci+végfok páros kapható.
Szerinted az összes Arcam elromlik? Nem túlzó ez az állítás?
Én az AVR500-ról hallottam, hogy az bizony hibás volt - a gyártását meg is szüntették.
Fish váltott Pio LX-ről proci-végfok párosra, most meg Arcam AVR450-re.
Akkor nem sokáig tudja szerinted használni?
Az Onkyo 7-es végű szériájára pont a HDMI panel hiba volt jellemző, de nem hallani azt, hogy az Onkyo problémás készülék. Gondolom, hogy egy olyan renoméjú cég, mint az Arcam, nem egy vállrándítással intézi el, ha negatív kritika jelenik meg velük kapcsolatban. Plüsz eddig a sztereó részről beszéltünk, akkor hogyan rakunk ide videós tulajdonságot? Ilyen alapon a sztereó készülék hátrányban van a hm-val, mert utóbbival lehet mozizni, előbbivel meg nem??? Maradjunk szigorúan a zenehallgatásnál és próbáljuk meg elhinni, hogy el kell felejteni azt a régi szólamot, hogy a leggyengébb sztereó erősítő is "lemuzsikálja" a legjobb hm-et. Ez van!
Az Onkyo panelhibája szervizben javítható volt és csak néhány készüléknél jött elő. Az Arcamé meg szinte minden készüléken előjött, amikor a problémás funkciókat használták.
AV erősítőről van szó legalábbis gondolom, hogy nem csak a sztereó részét akarod használni egy milla körüli AV vasnak. Ingyen hallgatni persze lehet, de a készülék hibái ott nem fognak előjönni.
Ugyanilyen diskurzusom volt anno a megboldogult AV fórumon egy Arcam rajongóval, lebeszélésem ellenére megvette a vasat, ömlengett róla hónapokig, majd kb. fél év után eladta. Utána már szidta az Arcamokat.
Ha csak az érdekel, hogy jobb-e az Arcam 450 sztereóban egy hasonló vagy fele árú sztereó vasnál, akkor kérj időpontot s hallgasd meg, erről nem beszélek le senkit. De a 750-es árában már elég jó proci+végfok páros kapható.
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 644
Az Onkyo 7-es végű szériájára pont a HDMI panel hiba volt jellemző, de nem hallani azt, hogy az Onkyo problémás készülék. Gondolom, hogy egy olyan renoméjú cég, mint az Arcam, nem egy vállrándítással intézi el, ha negatív kritika jelenik meg velük kapcsolatban. Plüsz eddig a sztereó részről beszéltünk, akkor hogyan rakunk ide videós tulajdonságot? Ilyen alapon a sztereó készülék hátrányban van a hm-val, mert utóbbival lehet mozizni, előbbivel meg nem??? Maradjunk szigorúan a zenehallgatásnál és próbáljuk meg elhinni, hogy el kell felejteni azt a régi szólamot, hogy a leggyengébb sztereó erősítő is "lemuzsikálja" a legjobb hm-et. Ez van!
Osu no seishin!
Én utoljára a 300-as szériánál hallottam problémát az Arcammal, azt is a kezdetben kibocsátott készülékekkel, de később mind a Házimozi Magazinnál, mind több amerikai online "szaklapnál" referenciaként szerelepltek. A mostaniak meg annyira újak, hogy kétlem azt, hogy két kézzel próbálnának túladni rajtuk. Ezzel együtt ahogy írtam, kinek a pap...
Hang referenciaként jók lehetnek, de egy AV-erősítővel kapcsolatban jóval több az elvárás, mint hogy jól szóljon. Egy nem megfelelő HDMI-kézfogás, nem jó minőségű képátvitel, gyenge felskálázás, működési problémák, stb. bosszantó lehet a felhasználó számára még gyönyörű sztereó hang mellett is.
- leoneottiz
- V.I.P.

Hangra jók az Arcamok, de sok idegeítő problémájuk van a video résszel és a működéssel. Pár hónap ömlengés után a hangminőségről, a tulajok igyekeznek túladni rajtuk.
Én utoljára a 300-as szériánál hallottam problémát az Arcammal, azt is a kezdetben kibocsátott készülékekkel, de később mind a Házimozi Magazinnál, mind több amerikai online "szaklapnál" referenciaként szerelepltek. A mostaniak meg annyira újak, hogy kétlem azt, hogy két kézzel próbálnának túladni rajtuk. Ezzel együtt ahogy írtam, kinek a pap...
Osu no seishin!
-
Vendég
Hangra jók az Arcamok, de sok idegeítő problémájuk van a video résszel és a működéssel. Pár hónap ömlengés után a hangminőségről, a tulajok igyekeznek túladni rajtuk.
Ez érdekes, pedig nem is olcsó !
Már nagyon vadászom a Arcam AVR450 és 750 meghallgatást, de azokról azt írták, hogy a középszintű sztereó erősítőkön is túltesznek... Ne felejtsd el, kinek a pap...
- leoneottiz
- V.I.P.

Már nagyon vadászom a Arcam AVR450 és 750 meghallgatást, de azokról azt írták, hogy a középszintű sztereó erősítőkön is túltesznek... Ne felejtsd el, kinek a pap...
Osu no seishin!
a skála -80 tol +12 ig megy ha elkezdem csavarni kb -50 ig még csend van és utána kezd induli , ezt szintén irták más készülékekkel az angol forumon csak ott pioneer 1022 vagy mi a szösz volt pl az erősitő . A mediamarktba meg én személyesen ott álltam amikor mondta hogy uristen nulla megsüketülsz leég az egész ,mondom jo akkor csavard fel , felcsavarta kérdezem hogy most ez nagyon durva szerinted ? mondja hát ez nem igazán dehát ennyit tudnak a házimozi erősitők vegyél stereot , mondom oké de egy honapja amikor vettem azt mondtátok vegyek házimozi erősitőt mert az mindenre jo
Azért az is kérdés, hogy mivel van összekötve a PC és az erősítő. 5-6 m olcsó rézkábel analóg hangbemeneten bizony hazavágja rendesen a hangerőt, de főleg a mélyeket. A nagy ellenállású, hosszú és vékony vezető gyakorlatilag szűrőként funkcionál analóg jel esetén.
A Youtube-ra felrakott videók hangereje is eléggé változó. USB DAC bemenet nincs a Pio 922-n? A 924-en már van...
Ha van egy 7.1 erősítőd és kevés a hangerő, akkor miért csak sztereóban használod? Már 5.1 csatorna EXT.STEREO üzemmódban is odaverne rendesen.
A Youtube videók MP3 hangja amúgy sem valami audiofil anyag, nem kell hozzá direct stereo üzemmód.
A Pio 922-ben 500 W-os táp van (ez van a készülék hátuljára írva). Ebből vonjunk le kb. 60 W-ot a video szekcióra, dekóderekre és a vezérlésre, a maradék 440 W-ot osszuk el 7 csatornára, ami speckó szerint is 63 W/Ch csúcsra járatva. Ebben benne van a nagy beütések max. dinamikájának a lekövetése is.
vegyél egy denon pma 950 vagy 970 sztereot és meglátod mi lesz, azt jó ha negyedig fogod tekerni és loudness, bass treble is off lesz.
az a 922 nagyon messze van egy lx 7x vagy lx8x től.
nekem lx82 volt és ki tudtam hozni belőle az erőt de bizony "játszani" kellett vele, mindent be volt kapcsolva a bass treble megemelése kivül.
a trimmel is lehet játszani, majdnem ch level. bocs hogy ezt mondom de egy 10 kiló alatt avr nem fogja a világot megváltani.
egy használttal régebbi modellel nagyobb pioval biztosan jobban jársz, de persze nagyon fontos a beállítás is.
ja és persze egy avr soha ne lesz olyan mint egy jó sztereó még egy ax10i sem.
a skála -80 tol +12 ig megy ha elkezdem csavarni kb -50 ig még csend van és utána kezd induli , ezt szintén irták más készülékekkel az angol forumon csak ott pioneer 1022 vagy mi a szösz volt pl az erősitő . A mediamarktba meg én személyesen ott álltam amikor mondta hogy uristen nulla megsüketülsz leég az egész ,mondom jo akkor csavard fel , felcsavarta kérdezem hogy most ez nagyon durva szerinted ? mondja hát ez nem igazán dehát ennyit tudnak a házimozi erősitők vegyél stereot , mondom oké de egy honapja amikor vettem azt mondtátok vegyek házimozi erősitőt mert az mindenre jo
-
Vendég
Elég sok külfödi fórumot végignyálaztam ahol vagy ezzel vagy hasonlo tipusu pioneer erősitővel kapcsolatban ugyanez a hangerő kérdés felmerült . Volt olyan hozzászoló aki már végigcsinálta hogy hdmi kábellel kötötte össze vagy optikaival és a hangerő ugyanúgy nem változott . A skála -80 tól megy + 15 db-ig , a media marktba megkérdeztem hogy nem para hogy 0 db-ig kell felcsavarnom hogy elég hangos legyen pl egy házibulihoz , erre a gyerek ájuldozott hogy uristen az már szétrobbantja a dobhártyát leég a hangfal a nulla oriási érték ! Mondom jo akkor nézzük meg itt , egy 500 000 forintos pioneeron felcsavartattam vele 0-ra ott a boltba élesbe és kérdeztem tőle szerinted ez hangos ? Mondja hát nem ..
és utána jött a dehát dehát ....ezek ennyit tudnak ... Nekem ez a channel level megoldotta a problémát felraktam nullárol +10 dbre és igy már nem kell annyira feltekerni hogy megjöjjön az ereje basszus még igy sem egy nagy durranás de az 500 000 pionál sem volt igy betudtam hogy a házimozi erősitők mélynyomó nélkül enynit tudnak bár szerintem valami equalizer funkcioval még a basszusos is lehetne javitani csak még nem találtam meg az erősitőben. Engem csak az érdekelt hogy a cahennel level feljebb rakásával el tudok e cseszni valamit . Több számitogéppel illetve másik hangfalammal is kiprobáltam mindnehol ugyanez van nagyon fel kell csavarni hogy megjöjjön az ereje ( channel level állitása után már annyira nem ) . Lehet kiprobálom a hdmi vagy egyebet de már a neten leirták sokan angol fórumon hogy nem fog változtatni semmit mert már kiprobálták
Érdekes dolog, amit leírtál.
Én hasonlót tapasztaltam a Pio LX87-es erősítőnél.
A 1122-es is majdnem hasonló, annál is fel kell rendesen tekerni a hangerőt.
Ugyanilyen meglepő dolog volt a CA650R után a CA751R, aminél a hangerő és dinamika egészen másképpen működött.
A 751-be beletették a dynamic EQ-t és dynamic volume-t.
Ez a kettő teljesen kivette és eltüntette a 650R-nél megszokott dögöt.
20-as hangerőig OK volt és használni kellett ( a 650R 20-as szinten már nagyon hangos) és bekapcsolva utána sem volt igazi dinamika. Így a 20-as szint normálnál egy picit hangosabb családi mozihoz volt elég. 20 alatt így alig változott.
Ha viszont kikapcsoltam mindent, 20-ig semmi, de 20 alatt beindultak a gőzgépek és megjelent a "dög".
A lényeg, hogy nem lehet egy régebbi tapasztalatból kiindulni.
A Pio-ban is megvan a teljesítmény, de rá kell jönni, hogy mi gátolja.
Sokszor tényleg a beállító rendszer is akár -8db-t állítanak be. ha kell, akkor növeld nyugodtan és az sem gáz, ha akár a nullás szint alatt kezd el tombolni.
Az EQ is sokszor tompítja a dolgokat.
Igen valamelyik angol fórumon volt valaki aki az fm rádiót említette hogy sokkal hangosab úgy majd ha hazamegyek holnap akkor kipróbálom , még nem rádioztam rajta
a hangfalam jbl e 80 northridge 8 ohm