Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: tamasgal »

Köszönöm a távírányítós hozzászólásaitokat! Ez biztos hibás széria mert majdhogynem le esik róla a gombok körüli fehér keret
Más téma:
Szokott nektek olyat produkálni az UMC-1 hogy ha a film lejátszást pause gombal megálítom majd újra indítom nem mindig van hang és csak úgy jön vissza ha forrást váltok majd vissza (pl.: elkapcsolok rádióra és onnan visza arra amit néztem)?
Szerintetek mi lelte ezt?

JaSSeR
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: JaSSeR »

de így ágyból nehéz kikapcsolni amikor elálmosodom

"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem is volt így összekötve UMC-1 végfokkal.Azaz trigger mini jack kábellel.
Egy gombbal kevesebbet kell bekapcsolnod más értelme nincs.
A guruk szerint érdemes kihagyni ezt a kábelt,nem fontos a rendszerben még egy kolonc,hisz így is elég "kóc" tud összeállni a készülékek mögött.Ráadásul ezek mind bóvli "mellékelt" kábelek.
Szerintem hagyd ki és kapcsold be sorban.Én így tennék

Jól mondja mester!

Sorrend : forrás - umc-1 - végfok! Nagyon fontos, így nem lesz véletlenül se baj!!!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

kis segítséget szeretnék kérni pőrocesszor és végfok összekötéshez.

Processzor: Emotiva UMC-1
Végfok: Sherwood AM-9080

a végfokot lehet standby állapotba tenni, és a saját processzorával egy digi.link nevü csatlakozóval (sima rca) lehetet vezérelni.  Az emotiván van több trigger csatlakozó, esetleg ezekkel lehetne valahogy vezérelni a végfokot egy jcak-rca kábellel?

Nekem is volt így összekötve UMC-1 végfokkal.Azaz trigger mini jack kábellel.
Egy gombbal kevesebbet kell bekapcsolnod más értelme nincs.
A guruk szerint érdemes kihagyni ezt a kábelt,nem fontos a rendszerben még egy kolonc,hisz így is elég "kóc" tud összeállni a készülékek mögött.Ráadásul ezek mind bóvli "mellékelt" kábelek.
Szerintem hagyd ki és kapcsold be sorban.Én így tennék

JaSSeR
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: JaSSeR »

kis segítséget szeretnék kérni pőrocesszor és végfok összekötéshez.

Processzor: Emotiva UMC-1
Végfok: Sherwood AM-9080

a végfokot lehet standby állapotba tenni, és a saját processzorával egy digi.link nevü csatlakozóval (sima rca) lehetet vezérelni.  Az emotiván van több trigger csatlakozó, esetleg ezekkel lehetne valahogy vezérelni a végfokot egy jcak-rca kábellel?

"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."

Atléta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: Atléta »

Emotiva tulajok, három gomb nyomás után nektek is kopik a távírányító felíratozás? Vicc, hogy egy hete használom és úgy néz ki mintha 15 éves lenne.
Szia

Nekem ugyan nincs ilyen vasam,de az összes távirányítóm betekertem folpackkal.Szerintem kinézetre egyik sem gáz,és a feliratok sem kopnak le.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv Atléta

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Üdv Urak!

Ajánlást kérnék Onkyo HDMI kontakt hiba javításra.Hova érdemes vinni ,ahol értenek hozzá és nem vágnak le rengeteg pénzre.Bp -ről(és vonzáskörzete) lenne szó illetve egy 509 példányról.Egy jó cimborámnak segítenék.Köszi!

Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Tamás,nekem három umc-1 procim is volt vagyis háromszor birtokoltam eddig,(most is az van) de csak az egyiken volt kopott kicsit a jelölés.A mostani táv OK.
Nem érdemes fogdosni "játszani" vele pl film közben és talán nem kopik annyira.
De elképzelhető amit alattam írtak hogy más lehet a festés minősége egy-egy távnak.

Vendég

Emotiva tulajok, három gomb nyomás után nektek is kopik a távírányító felíratozás? Vicc, hogy egy hete használom és úgy néz ki mintha 15 éves lenne.
Nekem is van ilyen távom, amin ha a fehér feliraton elhúzod az ujjad máris kopik a festék!
De van olyan emotiva távom is, amin ha az ujjaddal dörzsölöd se kopik!

Szerintem széria hibás (sajnos)

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

alapból a többségének nem, sajnos van olyan széria amelyiknek rosszul készült szerintem a lakkozása, de keresd zsoliot ő részletesebben tud erről beszámolni neked

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: tamasgal »

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Na úgy látom ez a fórum se az igazi már....    Mindegy megyek a hülye kérdésemmel máshová  Drága barátunk!Mi honnan tudjuk hogy számodra mi a fontos és mi mennyit érne meg?
Esetleg ha a kerdés "világosabb"... akkor lehet hogy valaszokat ill segítséget is kaptál volna!

Ha nem kelll a HDMI akkor régebbi H/K!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Lassan elérkeztem egy erősítő cseréhez. Szerintetek a pio 922 vagy az onkyo 607 lenne jobb választás?? A pio elvileg még garis, de drágább is... 

(Esetleg még nézegettem a HDMI cserés denon 2113at is) Megérheti vagy inkább felejtős??

mire kell csak mozira?,  --> akkor onkyo ebben a kategóriában
...ha zene is fontos akkor pio vagy denon.

djwinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: djwinyo »

Na úgy látom ez a fórum se az igazi már....    Mindegy megyek a hülye kérdésemmel máshová 

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

nyilván és igazad is van én is egyetértek veled, de mint tudjuk sok ilyen termék van nem csak a HIFI világában

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Ok, csak ilyenkor eszembe jut Márkus László fotelos története, hogy mi került azon 7200 Ft-ba...   

értettem, mire gondoltál! 
Osu no seishin!

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Azt lenne jó tudni, ma mennyibe kerülne egy Pio AX10, mert az Accuphase 2 Miska, a Pio akkori ára 1 körül volt és azt írtad, hogy a kondi mennyiség azonos bennük (persze tudom, az Accu sztereó, a Pio pedig hm...), de érdekes lehet, hogy milyen egyéb prémium cuccok kerültek beléjük.
nyilván nem jó ár /érték arányú erősítő itt most nem is azon votl a hangsúly hanem azon hogy 12-13 kilás gép és 7x100W az vicc tudjuk.
Ez 23 kilás és 2x180W 8ohmon az meg hihetőbb sokkal.

a pio ax10i sem érte az újkori árát mint ahogy az accuphase sem valszeg.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Azt lenne jó tudni, ma mennyibe kerülne egy Pio AX10, mert az Accuphase 2 Miska, a Pio akkori ára 1 körül volt és azt írtad, hogy a kondi mennyiség azonos bennük (persze tudom, az Accu sztereó, a Pio pedig hm...), de érdekes lehet, hogy milyen egyéb prémium cuccok kerültek beléjük.
Osu no seishin!

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

az biztos sokan együtt tudnánk vele élni, vagy úgy is mondhatnám kevés ember van a világon aki persze szereti a HIFI-t hogy ne tudna vele együttélni

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mindig ugye van az a téma hogy már analóg technikában sem számít a súly attól még lehet nagy teljesítményű egy gép, és nem számítanak a kilók attól lehet erős egy gép.

Akkor az alábbi belinkelt integrált erősítő gondolom ezt cáfolja.

Csak 2x180W 8ohmon, de ahhoz hogy ezt tudja attól hogy rendesen meg van építve bizony nem a készülék házának súlya teszi ki a tetemes tömeget hanem igenis a toroid táp.

Igaz csak 460W ad meg max teljesítményfelvételnek, de ettől biztosan több.

csak a pufferkondi annyi mint a pio AX10i-ben.

az természetesen már más téma hogy ez nem magyar embernek megfizethető kategória sajnos, de gondolom itt nemcsak a teljesítmény hajhászásra mentek hanem a hangra is.

http://www.accuphase.com/historys/pdf/e-408_e.pdf

Nem vitaindítónak szántam, csak olyan tájékoztatás félének

cseles3
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: cseles3 »

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem mi a véleményetek NAD T-763 házimozi erősítőkről. Azt olvasgattam német fórumokon hogy sok a meghibásodás. De nagyon szépen szólnak moziban, és sztereó zenére is jó. Magyarországon tudják ezeket javítani? 
Válaszokat előre is köszönöm Péter.

djwinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: djwinyo »

Sziasztok!

Lassan elérkeztem egy erősítő cseréhez. Szerintetek a pio 922 vagy az onkyo 607 lenne jobb választás?? A pio elvileg még garis, de drágább is... 

(Esetleg még nézegettem a HDMI cserés denon 2113at is) Megérheti vagy inkább felejtős??

BBalu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 69

Hozzászólás Szerző: BBalu »

Köszönöm az infót! A firmware frissítős dolog nem lenne mókás, külön köszönetem a figyelem felhívásra!
Reméltem, hogy továbbra sem kell csalódnom az Oppoban, jó kis készülék. 

Vendég

Én így használom. A 105 beépített DAC-jai messze verik a legtöbb házimozi erősítő digitális részét. Ismeri a ma használatos többcsatornás formátumok szinte mindegyikét, megfelelő a hangszóró és basszus menedzsment. Semmilyen szempontból sincs olyan hiányérzetem, ami miatt házimozi erősítőn kellene gondolkodnom.
Egy dologra érdemes figyelni, az Oppo firmware frissítés után néha magától visszavált fix hangerőre a változtatható helyett, ilyenkor ha a végfokok megkapják a teljes kivezérlést, csúnya dolgok történhetnek.

Csatlakozom!
Nagyon tudom ajánlani!
A SABRE Reference DAC kiváló! Teljes értékű processzor, van fejhallgató kimenet, 2 HDMI bemenet és koax+optikai bemenet. 
EQ nincs, de nem hiányzik.

Az említett dologra tényleg figyelni kell, de a hangerő szabályozása teljesen stabil szerencsére.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok, 

Oppo 105 / 105D -vel milyen tapasztalatok vannak házimozi előfokként? Gondolkozom, hogy a jövőben lecserélném a jelenlegi Oppo 103D-t és a Marantz SR6006 házimozi erősítőt egy 5 csatornás végfokra, és előfokként pedig a nagyobbik Oppora gondoltam. Nagyon hasznos lenne minden tapasztalat, vajon megérné-e a befektetett összeget a várható fejlődés, illetve, hogy az Oppo egyátalán milyen minőséget képvisel előfokként. Minden más tulajdonságával elégedett vagyok a 105-nek, mint DAC, hálózati lejátszó, CD-SACD... lejátszó, az igényeimet kielégíti. Előfokként még nem volt alkalmam meghallgatni...

Én így használom. A 105 beépített DAC-jai messze verik a legtöbb házimozi erősítő digitális részét. Ismeri a ma használatos többcsatornás formátumok szinte mindegyikét, megfelelő a hangszóró és basszus menedzsment. Semmilyen szempontból sincs olyan hiányérzetem, ami miatt házimozi erősítőn kellene gondolkodnom.
Egy dologra érdemes figyelni, az Oppo firmware frissítés után néha magától visszavált fix hangerőre a változtatható helyett, ilyenkor ha a végfokok megkapják a teljes kivezérlést, csúnya dolgok történhetnek.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”