Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Kis írta:
2021.06.01., kedd 19:54
Quetz írta:
2021.05.30., vas. 16:41

Másrészt olcsóbb jó Class AB-t gyártani, mint Class D-t.
Ennek pont az ellenkezője igaz.
Olcsóbb Class D-t gyártani, mint jó Class AB-t. Éppen ezért jóval olcsóbbak a Class D erősítők.
Jó Class D-t gyártani sokkal nehezebb és sokkal többe kerül. Ez az egyszerű oka, hogy a mai napig a legtöbb neves gyártó Class AB-t gyárt.
Állításod szerint nem fedi a valóságot, majd Te magad írod le ugyan azt amit Quetz idézett. :nonononono:

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: Kis »

Quetz írta:
2021.05.30., vas. 16:41

Másrészt olcsóbb jó Class AB-t gyártani, mint Class D-t.
Ennek pont az ellenkezője igaz.
Olcsóbb Class D-t gyártani, mint jó Class AB-t. Éppen ezért jóval olcsóbbak a Class D erősítők.
Jó Class D-t gyártani sokkal nehezebb és sokkal többe kerül. Ez az egyszerű oka, hogy a mai napig a legtöbb neves gyártó Class AB-t gyárt.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

What Specs Really Matter in Audio Amplifiers?

youtu.be/vw1SG9tGun0

Az egyik érdekes komment: miért nem Class D minden erősítő? A gáyrtók válasza: mert az Audiophile vásárlók berögződése, hogy a Class D nem lehet jó. Másrészt olcsóbb jó Class AB-t gyártani, mint Class D-t.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Trinnov Altitude 16 Review

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
"Trinnov has figured out the cause of this and is working on a fix. It was not important enough for me to hold up the review."
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

juti1
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: juti1 »

cisco írta:
2021.05.22., szomb. 08:02
juti1 írta:
2021.05.21., pén. 19:08
Tisztelt fórum társak!
Segítséget szeretnék kérni egy Onkyo Tx-Nr676e erősítő firmware frissítésével kapcsolatban.
Usb-vel szeretném frissíteni és nem tudom hogy szabad-e egyből a legfrissebbel frissíteni, vagy attól a firmware verzíótól kezdve kell elkezdeni a frissítést egyesével felfelé ami jelenleg van rajta ?
Most kerűlt hozzám az erősítő és még a legelső firmware van rajta és azóta kiadtak legalább 10 frissítést hozzá.
Válaszokat előre is köszönöm ! :smile53:
Halozatrol miert nem jo a frissites? Sokkal kisebb a hibalehetoseg.
Köszi a választ!

A hálózati netem nem a legjobb t-home-os az utolsóak vagyunk a hálózaton 50mb/s ennél többet nem is tud adni a t-home és sokszor megszakad laggol.
Megoldottam mobilnettel és USB helyett Net-es update-t csináltam.
Ahogy néztem nem lett volna jó ha egyböl lefrissítem a leg utolsóval mert elöbb feltett sorba egy párat és csak aztán pár újra indulás után volt az a firmware szám ami a leg utóljára lett kiadva a gyártó által. Ezzel remélem nem csak magamon hanem másoknak is sgithettem :) .

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2020.12.21., hétf. 19:50
Ha valakit mégis érdekel egy kis friss méricske, 6 csatornás budget Hypex:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.18579/
Most láttam, hogy van már manufacturer topicja, ahol árak és kontakt info is van: Buckeye Amps: New US based Hypex multichannel amplifier builder, line-up announcement!

Az árak 1200-1700USD körül mozognak, az import miatt nyilván drágább lesz. A belső felépítésük:

Kép

Kép

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

juti1 írta:
2021.05.21., pén. 19:08
Tisztelt fórum társak!
Segítséget szeretnék kérni egy Onkyo Tx-Nr676e erősítő firmware frissítésével kapcsolatban.
Usb-vel szeretném frissíteni és nem tudom hogy szabad-e egyből a legfrissebbel frissíteni, vagy attól a firmware verzíótól kezdve kell elkezdeni a frissítést egyesével felfelé ami jelenleg van rajta ?
Most kerűlt hozzám az erősítő és még a legelső firmware van rajta és azóta kiadtak legalább 10 frissítést hozzá.
Halozatrol miert nem jo a frissites? Sokkal kisebb a hibalehetoseg.

juti1
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: juti1 »

Tisztelt fórum társak!

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Persze, mindenre van példa és annak az ellenkezőjére is.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11024
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tamoo írta:
2021.05.17., hétf. 16:11
Én egyetértek ezzel. Azt is megértem akinek nem tetszik az eredmény. De milyen eredmény? Milyen DSP? Néha már alig érteni, hogy miről szól egyik-másik hozzászólás, csak dobálúzunk vele hogy DSP így vagy úgy.
DSP = Digital Signal Processing. A kifejezést egyaránt használják hardverre és szoftverre, mindenféle beavatkozás és eszköz ide sorolható, ami digitálisan módosít a jel valamelyik paraméterén, vagy új jeleket állít elő. Audio DSP-ket bőségesen találunk a digitális hangszerekben, stúdió berendezésekben, hangmixerekben, aktív hangsugárzó rendszerekben, kommersz digitális audio készülékekben, de még sok hordozható eszközben is. Szóval elég nagy kalapról van szó. Házimozi területen leginkább a digitális korrekciót (EQ, mixdown, Bass Management, szintkorrekció, keresztváltás, időzítés, stb.) végző processzorokban találkozunk vele. Bátran kijelenthetjük, hogy manapság nem létezik olyan mozi, vagy zenei kiadvány, ami nem látott DSP-t. De létezik analóg jelprocesszálás is, már a 60-as években használtak ilyesmit, szóval nem a digitális világ kiváltsága.
Visszatérve a digitális korrekcióra. Átlag lakószobában az általában szükséges 2-3 filter a mélytartományban szinte mindig csak pozitív hatással van a végeredményre. Aki ezt előítéletek stb. miatt ki sem próbálja, az meg is érdemli. Egy ilyennél még a hifistáknak sem kell ördögűzőt hívni, mert nem lesz elcsavargatva vele semmi, megmarad a doboz "saját keraktere" is.
"Az 5centis gyapot a falon majd rendbeteszi a mélytartományt." Olvashattunk már hasonlókat bőven.
A hülyeségnek nincs határa, független a témától, bárhol előfordulhat. Esküdt ellensége a logika, az objektivitás és a méréstechnika.

Egy korrekt EQ, vagy audio konvolúciós csomag előrelépést jelenthet, ezzel nekem és talán másoknak sincs problémájuk. Ami kiveri a biztosítékot, az az elvakult hozzáállás, meg amikor a tudatlanságból próbál valaki erényt kovácsolni és "majd ráengedem a Dirac-ot", vagy "berakok egy miniDSP-t és kész". A tudatlanságot persze alaposan kihasználják a gyártók és a kereskedők, hintve az ábrándot, hogy a DSP majd mindent rendbe rak. Itt sem - ahogy általában máshol sem - az eszköz a hibás, hanem a használata problémás. Helyszíni méréseim során sokkal gyakrabban találkozom elcseszett beállításokkal, mint korrekt módon beállított korrekcióval, ez pedig szerintem elhanyagolható jelenség, az én véleményem is ezen alapul. A csirkefarhátat fűszerezhetjük bármilyen fifikásan, akkor sem lesz belőle töltött pulyka, viszont néhány bio-gurman varázsigével rá lehet sózni a gyanútlan és éhes vevőkre.

u.i.: Van az az eset, amikor 5 cm vastag panel rendbe tesz basszus problémákat.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Tamoo írta:
2021.05.17., hétf. 17:54
t97eat írta:
2021.05.17., hétf. 17:08
Szerintem itt nem volt semmilyen előítélet, a fórumtárs kipróbálta, és megosztotta tapasztalatait, arról az eredményről beszéltünk. Nemcsak ő tapasztalta ezt, más is.
Senki sem beszélt a mélytartományról, hanem általánosságban a hangminőséget negatív irányban befolyásoló beállításokról, nevezetesen a bekapcsolt korrekcióval neki pár dolog nem tetszik, ennyi.
Én is csak általánosságban írtam. phyton71 "kálváriáját" ismerem. :D

Sokan idegenkednek, meg igazából sokan egyáltalán nincsenek képben, de a mélytartomány megzabolázására egy jó lehetőség, de nevezhetjük szükséges rossznak is. Kevesen élnek vele.

Aki a teljes frekvenciatartományra használja az megint más dolog, ott azért már véleményes a végeredmény. De itt is van többféle elven működő. Nagyon nem mindegy, hogy biquad PEQ vagy konvolúció. Nem jó mindent egy kalap alá venni.
És még nincs is vége. :D
Szubhoz valószínű, hogy használnom kell, de a teljes tartományban még nagyon óvatosan kell bánnom vele, ráadásul 1-2 dolog nem teszik DSP-zés után, nem a frekvencia tartományra gondolok, azt tényleg példásan helyreteszi a CAVERN. Mondom, nem rossz a végeredmény általánosságban, de amit jelenleg nyújt dinamikaátfogásban, vagyis mikrodinamikában vagy úgy általánosságban, az elveszik .
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

t97eat írta:
2021.05.17., hétf. 17:08
Szerintem itt nem volt semmilyen előítélet, a fórumtárs kipróbálta, és megosztotta tapasztalatait, arról az eredményről beszéltünk. Nemcsak ő tapasztalta ezt, más is.
Senki sem beszélt a mélytartományról, hanem általánosságban a hangminőséget negatív irányban befolyásoló beállításokról, nevezetesen a bekapcsolt korrekcióval neki pár dolog nem tetszik, ennyi.
Én is csak általánosságban írtam. phyton71 "kálváriáját" ismerem. :D

Sokan idegenkednek, meg igazából sokan egyáltalán nincsenek képben, de a mélytartomány megzabolázására egy jó lehetőség, de nevezhetjük szükséges rossznak is. Kevesen élnek vele.

Aki a teljes frekvenciatartományra használja az megint más dolog, ott azért már véleményes a végeredmény. De itt is van többféle elven működő. Nagyon nem mindegy, hogy biquad PEQ vagy konvolúció. Nem jó mindent egy kalap alá venni.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Tamoo írta:
2021.05.17., hétf. 16:11
fapaci írta:
2021.05.17., hétf. 13:57
Néhányan haragszanak rám miatta, pedig nem véletlenül, pláne nem rossz szándékból mondogatom, hogy a DSP nem csodaszer. Néhány dologban segítségünkre lehet, de sok hátránya is van. Talán most Te is megtapasztaltad ezt. Sokkal célravezetőbb a szoba akusztikáját és a hangsugárzók átvitelét rendbe rakni, mint mindent rábízni valami képletre és folyamatosan tekergetni a hasznos jelet. A logika is azt diktálja, hogy a hibákat ott kezeljük, ahol keletkeznek. Ha töklapos a bal hátsó gumi, nem célszerű a jobb hátsót is leengedni hozzá, hanem a hibás gumit kell megvizsgálni, javítani, cserélni.
Én egyetértek ezzel. Azt is megértem akinek nem tetszik az eredmény. De milyen eredmény? Milyen DSP? Néha már alig érteni, hogy miről szól egyik-másik hozzászólás, csak dobálúzunk vele hogy DSP így vagy úgy.

Visszatérve a digitális korrekcióra. Átlag lakószobában az általában szükséges 2-3 filter a mélytartományban szinte mindig csak pozitív hatással van a végeredményre. Aki ezt előítéletek stb. miatt ki sem próbálja, az meg is érdemli. Egy ilyennél még a hifistáknak sem kell ördögűzőt hívni, mert nem lesz elcsavargatva vele semmi, megmarad a doboz "saját keraktere" is.
"Az 5centis gyapot a falon majd rendbeteszi a mélytartományt." Olvashattunk már hasonlókat bőven.

3…5 EQ filter pontosan 3…5 fázistolàst is eredményez, ami el is ronthat mindent, nem biztos hogy javít.
Egyébként nem véletlen, hogy a legtöbb korrekciós rendszeren be lehet alsó és felső határfrekvenciát állítani, SZVSZ, hangsúlyozom, SZVSZ bőven elég csak a legproblémásabb tartományra fókuszálni (ami legtöbbször az alsó tartományt jelenti) de ez sem mindig van így.

Nagyon sok kolléga nagy megelégedéssel használ MiniDSP-t a szubokhoz, és örülnek neki, mert nekik javulást hozott, vagy inkább úgy mondom, az eredmény jobban közelíti az elvártat, és ez a lényeg…

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

A történetem egyszerű.
Eddig "szokványos" hangsugárzókat használtam AVR végfokolással, vagy csak simán AVR, processzor is bejátszott néha a képletbe. Ugye hiányoltam a rendszerből mindig valamit, ha a szoba adottságai voltak rosszak, akkor az csapta agyon a hangképet, ha a hangsugárzó volt gyenge, akkor meg az.
Most, hogy foglalkoztam kicsit a mozira szánt helyiséggel a korábbi állapothoz képest jobb lett az akusztika, még minidig a gyári nem annyira minőségi hangsugárzókkal DSP segítségével, a létező összes beállítást végig próbálva elment kategória, még jobbnak is hallottam. Aztán jöttek a DIY hangsugárzók PA-s végfokok, egy egészen más hangzásba csöppentem bele, megjött a dinamika, nem is akármilyen, a hangsugárzók átvitele jobb lett a centersugárzó vászon mögé helyezése, akkora változást hozott, hogy egyszerűen okafogyottá vált bármi beavatkozás az LCR vonalon, természetesen az akusztikát valamennyire még alakítanom kell.
Az biztos, hogy korábban ekkora változást semmilyen eszközzel nem értem el, mint a teljes átalakulása a helyiségnek, és a teljesen más úton való elindulás a mozi irányában.
Viszont az biztos, hogy jelenleg nálam, ha nem lenne semmilyen beavatkozás LCR vonalon, akkor sem lenne semmi gond, nem szeretném régebbi szintre avanzsálni azt az eredményt, amint amit a mostani rendszer nyújtani tud jelenleg.
Egyébként Cutlernél tett látogatásom alkalmával, nagyjából el is dőlt, hogy merre kell indulnom. :smile32:

A tévedés jogát fenntartom, és bármikor megváltoztatom a véleményem, ha indokolt. :D
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
Néhányan haragszanak rám miatta, pedig nem véletlenül, pláne nem rossz szándékból mondogatom, hogy a DSP nem csodaszer. Néhány dologban segítségünkre lehet, de sok hátránya is van. Talán most Te is megtapasztaltad ezt. Sokkal célravezetőbb a szoba akusztikáját és a hangsugárzók átvitelét rendbe rakni, mint mindent rábízni valami képletre és folyamatosan tekergetni a hasznos jelet. A logika is azt diktálja, hogy a hibákat ott kezeljük, ahol keletkeznek. Ha töklapos a bal hátsó gumi, nem célszerű a jobb hátsót is leengedni hozzá, hanem a hibás gumit kell megvizsgálni, javítani, cserélni.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fapaci írta:
phyton71 írta:
2021.05.17., hétf. 13:09
Jelenlegi rendszerem ahogyan előbb jellemeztem, nagyon dinamikus és nagy energiával rendelkezik, saját passzív váltásával, viszont valami nagyon zavar. Ha csak "standard" módban, korrekció nélkül használom rengeteg dinamikával rendelkezik, viszont ha bármilyen Dsp korrekciózás használok, eltűnik a varázs, hangerő így is van, és nem hallgathatatlan, de valahogy eltűnik a mikrodinamika. Tulajdonképpen jobban tetszik korrekciózás nélkül.Mi lehet az ok? Mindegy, hogy mekkora mértékű a beavatkozás..Lehet szoktatni kell az agyamat hozzá?
Néhányan haragszanak rám miatta, pedig nem véletlenül, pláne nem rossz szándékból mondogatom, hogy a DSP nem csodaszer. Néhány dologban segítségünkre lehet, de sok hátránya is van. Talán most Te is megtapasztaltad ezt. Sokkal célravezetőbb a szoba akusztikáját és a hangsugárzók átvitelét rendbe rakni, mint mindent rábízni valami képletre és folyamatosan tekergetni a hasznos jelet.
Valóban nem csodaszer mindenre a DSP, könnyen lehet vele kárt okozni, ha nem a megfelelő célra használjuk, mint ahogy a szoba akusztikai kezelését is el lehet szabni, ha nem azt változtatjuk vele amit kellene.
Illetve sok helyen olvasom, hogy többek értelmezésében a DSP=szobai átvitel buherálása. A DSP távolról sem csak ennyiből áll, illetve a szobai átvitel DSP-vel való mókolását is lehet jól, kevésbé jól és akár kártékonyan is végezni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11024
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

phyton71 írta:
Jelenlegi rendszerem ahogyan előbb jellemeztem, nagyon dinamikus és nagy energiával rendelkezik, saját passzív váltásával, viszont valami nagyon zavar. Ha csak "standard" módban, korrekció nélkül használom rengeteg dinamikával rendelkezik, viszont ha bármilyen Dsp korrekciózás használok, eltűnik a varázs, hangerő így is van, és nem hallgathatatlan, de valahogy eltűnik a mikrodinamika. Tulajdonképpen jobban tetszik korrekciózás nélkül.Mi lehet az ok? Mindegy, hogy mekkora mértékű a beavatkozás..Lehet szoktatni kell az agyamat hozzá?

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

phyton71 írta:
A korrekciót végző DSP ennyire képes. Korrekció nélkül nincsenek EQ filterek, jelkonverziók, és még ki tudja, milyen csűrés csavarás…
Hát sajnos ez van… Ezzel szerintem nem vagy egyedül. Egy jó processzor ezt az effektust minimálisra tudja csökkenteni, de azoknak általában az árcéduláján ez látszik is…

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 776

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ha jobban tetszik így, akkor miért vársz önigazoláskommentre, hogy neked márpedig görbézni kell a csordával?
Nem kell.
Szerintem!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Tamoo írta:
2021.05.17., hétf. 07:06
phyton71 írta:
2021.05.16., vas. 20:34
Nem SINAD alapján választottam, de fent van a listán 100dB körüli értékkel, a "közös kedvencünk" is szerepel. Érdekes, mérve nem volt rossz, de valamiért zajosnak titulálta Amir, persze hallani nem lehet. :D
Ha a HDAV-ra gondolsz, azt én nem láttam a listában. STXII van, de az nem ugyanaz.
Az stxll-es teszt kommentjeobe volt róla mérés, de ettől függetlenül máshol jobban boncolgatták a kártyánkat, több mérést készítettek vele, különböző mintavételig bezárólag, érdekes magasabb mintavételen, kevesebb torzítás és 110db körüli értékkel. Te tudod a legjobban, mennyi eszköz ment miatta.Ha találok jobb Processzort ennyiért ,
vagy akár a duplájáért, azonnal lecserélem. :D

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

phyton71 írta:
2021.05.16., vas. 20:34
Nem SINAD alapján választottam, de fent van a listán 100dB körüli értékkel, a "közös kedvencünk" is szerepel. Érdekes, mérve nem volt rossz, de valamiért zajosnak titulálta Amir, persze hallani nem lehet. :D
Ha a HDAV-ra gondolsz, azt én nem láttam a listában. STXII van, de az nem ugyanaz.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Tamoo írta:
2021.05.16., vas. 20:25
phyton71 írta:
2021.05.16., vas. 19:57

Szerintem engedd el ezt a SINAD témát, neked összejött SINAD- mentesen is. :smile32:
(Viccnek szántam, mielőtt sértődés lenne belőle.) :D

Nekem már csak azzal megy, de azzal nagyon!
Most nem azért, de Neked melyik az az eszközöd amit SINAD alapján választottál vagy egyáltalán van róla SINAD-os teszt? :D Csak mert én egyikről sem láttam ilyet, tekintve hogy ugyanazt a "meghajtást" használjuk. :D De hogy őszinte legyek talán jobb is, hogy nincs róla.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

phyton71 írta:
2021.05.16., vas. 19:57

Szerintem engedd el ezt a SINAD témát, neked összejött SINAD- mentesen is. :smile32:
(Viccnek szántam, mielőtt sértődés lenne belőle.) :D

Nekem már csak azzal megy, de azzal nagyon!
Most nem azért, de Neked melyik az az eszközöd amit SINAD alapján választottál vagy egyáltalán van róla SINAD-os teszt? :D Csak mert én egyikről sem láttam ilyet, tekintve hogy ugyanazt a "meghajtást" használjuk. :D De hogy őszinte legyek talán jobb is, hogy nincs róla.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”