Pink Floyd vagy Black Floyd?

Pink Floyd vagy Black Floyd?
Szerintem a Floyd féle szub felállás az egyik lehetséges mód.
Lehet, persze, csak nem egyszerű. Minél kisebb ugyanis egy helyiség, annál magasabb frekvencián következnek be a problémák (kiioltások). Egy 2,5 x 4,5 m-es szobában ez 70 Hz környéke, ami nagyon nem vicces. Jómagam voltam már 12 m2-esben is. Átgondolt nézési geometriával, akusztikai tervezéssel, célzottan hangolt, membrános (fali, dobogós vagy sarok) basszuscsapdák vagy több (legalább 2 mélynyomó) alkalmazásával orvosolható a kérdés.Xtras5 írta: ↑2020.06.15., hétf. 07:26Őszinte leszek: álltam az épülő moziszobám közepén (alap még most lett szigetelve, és csak a vasak állnak fel, a körvonala látszódik) és annyira kicsinek tűnt a rendelkezésre álló tér, hogy egy picit elkeseredtem. Nyilván mást mutat majd ha lesznek falak, stb, meg szerintem nehezen is látom a teret így, és az bátorított volna egy kicsit, hogy hasonló vagy kisebb méretű szobákból is lehet jó mozit csinálni.
Vukkeinstein írta: ↑2020.06.15., hétf. 01:05Kérdésre kérdéssel nem illik válaszolni de....
Pusztán csak a négyzetméterre vagy kíváncsi ?
Csak egy tipp:
Mert ha az oldalarányok is és a belmagasság mérete is érdekes lehet számodra valamilyen okból,akkor tedd fel úgy a kérdésedet.
Esetleg azzal kiegészítve hogy a pusztán kíváncsiságon kívül van-e valami konkrétabb oka a kérdésednek.
Szerintem,akkor motiválóbb lesz a feltett kérdésre a válaszadás.
Az előtétfal kb 50cm mély, kitöltve gyapottal, a kanapé mögötti dobogó szintúgy. plusz a dupla gipszkarton falak is elnyelnek.
Hogyan lehet ekkora méretekben megfékezni a dühöngő mélyeket?
A legkisebb moziszoba, amit saját szememmel láttam, kb 7 m2 volt. Most ettől bátrabb lettél?Xtras5 írta: ↑2020.06.15., hétf. 07:26Őszinte leszek: álltam az épülő moziszobám közepén (alap még most lett szigetelve, és csak a vasak állnak fel, a körvonala látszódik) és annyira kicsinek tűnt a rendelkezésre álló tér, hogy egy picit elkeseredtem. Nyilván mást mutat majd ha lesznek falak, stb, meg szerintem nehezen is látom a teret így, és az bátorított volna egy kicsit, hogy hasonló vagy kisebb méretű szobákból is lehet jó mozit csinálni.
Én a leendő szobámmal úgy vagyok, hogy amekkora a csövön kifér. Nagy kép nagy élvezet.Xtras5 írta: ↑2020.06.15., hétf. 07:31Van egy elképzelésem a vásznam méretére amit szeretnék, viszont ezt egy következő körben szeretném majd tőletek megkérdezni, hogy mik a tapasztalatok. Most is mozizok vásznon, de szeretnék fentebb lépni.
Lesz majd több kérdésem is a későbbiekben, köszönöm a türelmetek.
Vukkeinstein írta: ↑2020.06.15., hétf. 01:05Kérdésre kérdéssel nem illik válaszolni de....
Pusztán csak a négyzetméterre vagy kíváncsi ?
Csak egy tipp:
Mert ha az oldalarányok is és a belmagasság mérete is érdekes lehet számodra valamilyen okból,akkor tedd fel úgy a kérdésedet.
Esetleg azzal kiegészítve hogy a pusztán kíváncsiságon kívül van-e valami konkrétabb oka a kérdésednek.
Szerintem,akkor motiválóbb lesz a feltett kérdésre a válaszadás.
Kérdésre kérdéssel nem illik válaszolni de....
Kb 16 nm. 490x360x208cm.
Nem is kell! Addig is nézz Chuck Norris filmeket!
Hát szerintem ebben semmi elérhetetlen nincs.Quetz írta: ↑2020.06.03., szer. 19:23"Linacoustic of duct liner" néven fut a termék. Amerikában sokaknak fém légcsatornájuk van, ami viszi a hangot a a szobák között. Bélésként helyezik el belül, hő és hang szigetelést biztosít. Moziszobában pedig a baffle wallra rakják fel, szivacs/gyapot helyett.
Itt találhatók akusztikai értékek: http://www.bobgolds.com/AbsorptionCoefficients.htm
"Linacoustic of duct liner" néven fut a termék. Amerikában sokaknak fém légcsatornájuk van, ami viszi a hangot a a szobák között. Bélésként helyezik el belül, hő és hang szigetelést biztosít. Moziszobában pedig a baffle wallra rakják fel, szivacs/gyapot helyett.
A hős hülye volt hogy egyáltalán felrakta ide a méréseket. Majd máshol keres tanácsokat...