Az Anthem külön mér/késleltet/korrekcióz több szubot?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Itt egy acoustic frontiers írás a több szubos felállásról:
http://www.acousticfrontiers.com/201310 ... demo-room/
http://www.acousticfrontiers.com/201310 ... demo-room/
- -KP-
- V.I.P.
Tudom. De akkor is.

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
- -KP-
- V.I.P.
Két szub a csúcs minimum akkora szobába. És nagyon nem mindegy hogy helyezed el őket. De 4 szubos felállás sem elvetendő. Sőt ez igazából nem is feltétlen szobaméret függő. Ha egyenletes mélyeket akarsz nagyobb területen, nem tudod megcsinálni egy darab szubbal.Xtras5 írta: ↑2020.06.16., kedd 11:00Az egyik ismerősömnek kb 16-18nm-es a szobája, nagyon szépen megcsinálta, és imádja, a napokban megyek hozzá hallgatózni, nem minden a méret, ekkora helye volt, azt mondja nem is kéne neki nagyobb, lehet igaza van.
A nappalihoz igazítottam, már belelátom amit kell.
Nekem nagyon tetszenek a 2 sub-os megoldások, hajlok feléjük, de ha egy nagyobb kerül be, gondolom azzal is be lehet tölteni szépen a teret. Igen, sajna költséges hobbi tud lenni, de legalább van miért dolgozni reggeltől estig :)
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 831
De az enyém 4x4,6-os lesz amiből kiindulok.
Az enyém 12nm és momentán nem is vágyom nagyobbra-szebbre-jobbra.

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Az egyik ismerősömnek kb 16-18nm-es a szobája, nagyon szépen megcsinálta, és imádja, a napokban megyek hozzá hallgatózni, nem minden a méret, ekkora helye volt, azt mondja nem is kéne neki nagyobb, lehet igaza van.
Nekem nagyon tetszenek a 2 sub-os megoldások, hajlok feléjük, de ha egy nagyobb kerül be, gondolom azzal is be lehet tölteni szépen a teret. Igen, sajna költséges hobbi tud lenni, de legalább van miért dolgozni reggeltől estig :)
TSanyi írta: ↑2020.06.16., kedd 08:08Nekem most semmilyen sincs! Sajnos!
De az enyém 4x4,6-os lesz amiből kiindulok. Nálad kezelt felületekkel, akár hátsó gépészeti helyiséggel együtt ( ahogy Quetz írta) is nagyobb lesz!
Az én mozim legfeljebb egy dologban lesz a leg-leg itt a fórumon az a legkisebb!!!![]()
Most is laksz valahol, az ottan szoba mérethez képest azértvlehet viszonyítani...
Basszust most már ezekkel a PA subokkal elérhető áron és jó minőségben tudsz csinálni. Az akusztika része az más kérdés, meg az érthető, jó hang is zsebbe nyúlósabb!
Sajnos ilyen ez a malter biznisz!
Egy építési területen álltam, és ott ácsorogva nem tudtam valósan felmérni a méretet, nagyon picinek tűnt. Itthon, ahol is a nappalit vettem alapul, már mutatta a méretet számomra.
Nekem most semmilyen sincs! Sajnos!
De az enyém 4x4,6-os lesz amiből kiindulok. Nálad kezelt felületekkel, akár hátsó gépészeti helyiséggel együtt ( ahogy Quetz írta) is nagyobb lesz!
Az én mozim legfeljebb egy dologban lesz a leg-leg itt a fórumon az a legkisebb!!!

Most is laksz valahol, az ottan szoba mérethez képest azértvlehet viszonyítani...
Basszust most már ezekkel a PA subokkal elérhető áron és jó minőségben tudsz csinálni. Az akusztika része az más kérdés, meg az érthető, jó hang is zsebbe nyúlósabb!
Sajnos ilyen ez a malter biznisz!
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ekkora térbe már befér egy első/hátsó előtétfal, vagy egy kis gépterem is hátra.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
[quote=Xtras5 post_id=2507033 time=1592253754 user_id=32683]
Lehet igazad van, az is igaz, hogy nem egyformák az igények, annyit szeretnék, hogy a mély rázza meg egy picit a beleim ha nagyobb eksön van, erőlködés nélkül legyen hangos, érthetők legyen a dialógusok, stb.
Ennyivel nem szabad beérni hogy a mély csak egy picit rázza meg a beleim,ha kell fésüljön is meg az a mély és cibálja meg a bordáidat is.
"Erőlködés nélkül legyen hangos" ahhoz érdemes előtte pár helyen hallgatózni és felmérni neked mi a hangos....és elcsevegni a teljesítmény-adatokról.
"Érthetőek legyenek a dialógusok" Minden csak pénz és választás kérdése,mert sok esetben,ahogy a mondás is tartja kicsi a center de gyenge.
Lehet igazad van, az is igaz, hogy nem egyformák az igények, annyit szeretnék, hogy a mély rázza meg egy picit a beleim ha nagyobb eksön van, erőlködés nélkül legyen hangos, érthetők legyen a dialógusok, stb.
Ennyivel nem szabad beérni hogy a mély csak egy picit rázza meg a beleim,ha kell fésüljön is meg az a mély és cibálja meg a bordáidat is.
"Erőlködés nélkül legyen hangos" ahhoz érdemes előtte pár helyen hallgatózni és felmérni neked mi a hangos....és elcsevegni a teljesítmény-adatokról.
"Érthetőek legyenek a dialógusok" Minden csak pénz és választás kérdése,mert sok esetben,ahogy a mondás is tartja kicsi a center de gyenge.
egészen máshogy adja ki magát a terület mikor falakkal és még plafonnal is határolt, remélem sikerül majd valami hasonló szentélyt összehozni, mint ami nektek van
Lehet igazad van, az is igaz, hogy nem egyformák az igények, annyit szeretnék, hogy a mély rázza meg egy picit a beleim ha nagyobb eksön van, erőlködés nélkül legyen hangos, érthetők legyen a dialógusok, stb. Biztos, hogy sokba lesz a jó hang sajna, vagy nem sajna, de a beszámolóitok alapján úgy gondolom, ez miatt még senkit sem ért csalódás, már ami a mozizás élményét illeti.
Vukkeinstein írta: ↑2020.06.15., hétf. 22:29Xtras5 írta: ↑2020.06.15., hétf. 20:30bruttó 7*5
Akkor nem a méretek miatt aggódnék a helyedben,azok szerintem simán ideálisak főleg az átlaghoz képest.
A helyedben én jobban aggódnék a helyiséget elegendő hangnyomással betölteni képes rendszer és azok elemeinek az összeválogatása miatti procedúrától.
Persze nem tudom,hogy mik az igényeid és az elvárásaid "A mozis hang" terén és a számodra elegendő hangnyomás mértékének az igényét illetően. Plusz a csatornánkénti tartalékok elégséges megléte sem elhanyagolandó tényező.
Annak a milyenségéről(szándékosan nem a minőség jelzőt írtam,mert az nagyon egyén és manitu függő) már nem is beszélve.
Mindenesetre szerintem egy ekkora helyiséget kiszolgálni nem annyira költségha/hetékeny. és ezt a hüvelyk és mutató ujjam surrogását,egy csörgőkígyó tudná a legjobban szemléltetni.
Viszont ez a szerencsésebb verzió,mert ha az alapterület lenne "túl kicsi",akkor a térérzet se lenne nagy és vele együtt az élmény sem lenne mouzikális.Persze csak szerintem.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
[quote=Xtras5 post_id=2506990 time=1592245805 user_id=32683]
bruttó 7*5
Akkor nem a méretek miatt aggódnék a helyedben,azok szerintem simán ideálisak főleg az átlaghoz képest.
A helyedben én jobban aggódnék a helyiséget elegendő hangnyomással betölteni képes rendszer és azok elemeinek az összeválogatása miatti procedúrától.
Persze nem tudom,hogy mik az igényeid és az elvárásaid "A mozis hang" terén és a számodra elegendő hangnyomás mértékének az igényét illetően. Plusz a csatornánkénti tartalékok elégséges megléte sem elhanyagolandó tényező.
Annak a milyenségéről(szándékosan nem a minőség jelzőt írtam,mert az nagyon egyén és manitu függő) már nem is beszélve.
Mindenesetre szerintem egy ekkora helyiséget kiszolgálni nem annyira költségha/hetékeny. és ezt a hüvelyk és mutató ujjam surrogását,egy csörgőkígyó tudná a legjobban szemléltetni.
Viszont ez a szerencsésebb verzió,mert ha az alapterület lenne "túl kicsi",akkor a térérzet se lenne nagy és vele együtt az élmény sem lenne mouzikális.Persze csak szerintem.
bruttó 7*5

bruttó 7*5
Vukkeinstein írta: ↑2020.06.15., hétf. 18:23Xtras5 írta: ↑2020.06.15., hétf. 07:26Őszinte leszek: álltam az épülő moziszobám közepén (alap még most lett szigetelve, és csak a vasak állnak fel, a körvonala látszódik) és annyira kicsinek tűnt a rendelkezésre álló tér, hogy egy picit elkeseredtem. Nyilván mást mutat majd ha lesznek falak, stb, meg szerintem nehezen is látom a teret így, és az bátorított volna egy kicsit, hogy hasonló vagy kisebb méretű szobákból is lehet jó mozit csinálni.
Most akkor,mekkora lesz az akkora?
Pusztán csak kíváncsiságból.![]()
igen, valami hasonló itt is az elképzelés, kiszeretném maxolni a szélességet, így hangáteresztősben gondolkodom
-KP- írta: ↑2020.06.15., hétf. 08:02Én a leendő szobámmal úgy vagyok, hogy amekkora a csövön kifér. Nagy kép nagy élvezet.Xtras5 írta: ↑2020.06.15., hétf. 07:31Van egy elképzelésem a vásznam méretére amit szeretnék, viszont ezt egy következő körben szeretném majd tőletek megkérdezni, hogy mik a tapasztalatok. Most is mozizok vásznon, de szeretnék fentebb lépni.
Lesz majd több kérdésem is a későbbiekben, köszönöm a türelmetek.![]()
![]()
- Vukkeinstein
- V.I.P.
[quote=Xtras5 post_id=2506757 time=1592198765 user_id=32683]
Őszinte leszek: álltam az épülő moziszobám közepén (alap még most lett szigetelve, és csak a vasak állnak fel, a körvonala látszódik) és annyira kicsinek tűnt a rendelkezésre álló tér, hogy egy picit elkeseredtem. Nyilván mást mutat majd ha lesznek falak, stb, meg szerintem nehezen is látom a teret így, és az bátorított volna egy kicsit, hogy hasonló vagy kisebb méretű szobákból is lehet jó mozit csinálni.
Pusztán csak kíváncsiságból.
Őszinte leszek: álltam az épülő moziszobám közepén (alap még most lett szigetelve, és csak a vasak állnak fel, a körvonala látszódik) és annyira kicsinek tűnt a rendelkezésre álló tér, hogy egy picit elkeseredtem. Nyilván mást mutat majd ha lesznek falak, stb, meg szerintem nehezen is látom a teret így, és az bátorított volna egy kicsit, hogy hasonló vagy kisebb méretű szobákból is lehet jó mozit csinálni.
Pusztán csak kíváncsiságból.