Bölcs döntés, hogy nem írtál neveket, az illetékesek úgyis magukra ismernek. De nyilvánosan felesleges lenne a feszültséget szítani, itt mindig pattanásig feszült a helyzet, amúgy is. A lényeg, hogy te tapasztalásból írtad azt amit. Ez is csak egy vélemény a sok közül, ami arra jó, hogy a bizonytalanokat, kevésbé tapasztaltakat egy jó irányba terelje, mert ez a Pro irány, ha tetszik, ha nem, egy jó irány és ár-értékben nagyszerű lehetőség, hogy viszonylag kis pénzért, a legkevésbé kompromisszumos mozit lehessen összehozni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pro Cinema az otthonunkban
Re: Pro Cinema az otthonunkban
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Én elsőre is értettem.
- Farkinca71
- Fórumlakó

- Értékelés: 274
Na akkor mégegyszer, hátha most már megérti mindenki ,aki akarja, hogy mit akarok írni.
Nem azt mondtam hogy a régi avrem jobban szól végfok nélkül mint a procik végfokokkal. Arra a tényre szerettem volna felhívni a tisztelt nagyérdemű figyelmét, hogy a hangkarakterisztika változás (vékony, magas vs. öblös,húsos) már egy egyszerű avren is megfigyelhető volt , csupán a hsz szett cseréjével, ez az én esetemben klipschről KCS-re. Ennyi. Semmi több. Szly01 kollega is szerintem erre gondolt.
Az esetleges végfokozása és proci beillesztése a rendszerbe még jobban ki fogja domborítani a különbséget természetesen a proci + végfok javára ! SZVSZ
Nem azt mondtam hogy a régi avrem jobban szól végfok nélkül mint a procik végfokokkal. Arra a tényre szerettem volna felhívni a tisztelt nagyérdemű figyelmét, hogy a hangkarakterisztika változás (vékony, magas vs. öblös,húsos) már egy egyszerű avren is megfigyelhető volt , csupán a hsz szett cseréjével, ez az én esetemben klipschről KCS-re. Ennyi. Semmi több. Szly01 kollega is szerintem erre gondolt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Farkinca71 2019.12.16., hétf. 15:27-kor.
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
Cinema Pro hansugárzószettet használók, ahogy olvasom végfok vonalon is a pro irányába léptek.Kérdezném, hogy volt valakinél összevetve ugyanazon hangsugárzószett pro végfokkal hajtva illetve hifi végfokkal?Ha igen mi a tapasztalat?
Egyetlen AVR sem fog felülkerekedni egy normális proci-végfok kombón.Deadpool írta: ↑2019.12.16., hétf. 10:40Ezt én is kiemelném. Nagyon-nagyon kevés avr tud felülkerekedni egy normális proci-végfok kombón. Sokan azért nem akarják kipróbálni mert " az avr elég, nem mozizok hangosan" - Szerintem pedig pont ebben is jobb a proci-végfok. Kis hangerőn is tisztességes dinamika és tiszta hang az eredmény. Érdemes legalább egyszer kipróbálni otthon és utána azt mondani, hogy nekem ez nem kell. (Ha tényleg nem)
- -KP-
- V.I.P.

Nekem 2016-os hozzászólásokat nyit meg.Farkinca71 írta: ↑2019.12.16., hétf. 12:55Nekem jó volt az első ...-KP- írta: ↑2019.12.16., hétf. 12:36Valami nem klappol a linkkel. Ezzel jónak tűnik:
viewtopic.php?f=104&t=83086&p=2435248&h ... 1#p2435088![]()
- Farkinca71
- Fórumlakó

Nekem jó volt az első ...-KP- írta: ↑2019.12.16., hétf. 12:36Valami nem klappol a linkkel. Ezzel jónak tűnik:
viewtopic.php?f=104&t=83086&p=2435248&h ... 1#p2435088
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
- -KP-
- V.I.P.

Valami nem klappol a linkkel. Ezzel jónak tűnik:
pedig így hirtelen ez sem tűnik "kis" rendszernek, szerintem ez átlag feletti azért, nem egy sima AVR kombo. lehet egy végfok cserével jobban szólna... ez csak egy gondolot, de egy próbát megérne :)
Amúgy melyik sub van a Daytontól? hátha mást is érdekelne ez az infó
[/quote]
viewtopic.php?f=104&t=83086&start=75#p2435088
[/quote]
viewtopic.php?f=104&t=83086&start=75#p2435088
- -KP-
- V.I.P.

- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
A régi avr-ek meg tudnak lepni. Tamás barátomnál egy yamaha dsp-a2 volt amit legutóbb hallottam. Piszok jó.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 298
pedig így hirtelen ez sem tűnik "kis" rendszernek, szerintem ez átlag feletti azért, nem egy sima AVR kombo. lehet egy végfok cserével jobban szólna... ez csak egy gondolot, de egy próbát megérne :)szly01 írta: ↑2019.12.16., hétf. 08:54A sajátomat leírom, de senkit sem akarok megbántani, maradjon a magánvéleményem, így csak azért, hogy legyen min csámcsogni, nem írok neveket.
Legyen elég, hogy csak a hangfal szettek 5m Ft körül voltak.
A sajátom: Marantz AV7703, MM 8003, Jamo D 500 LCR 5 db, Dayton Audio 15" DIY sub Crown XLS 1002-vel, + 2 Atmos.
A hangos volt, de... után az jön, hogy nincs benne erő, testesség, energia. Szerintem nem csak a SUB-nak kell nagynak lenni, hanem az alsó frekiken is kell "húsának" lenni a hangnak. A hosszan hallgathatóságon azt értem, hogy a sok vékony, magas freki egy idő után bántja a fülemet. Ezt sokan részletezettségnek nevezik, nekem nem az.![]()
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
- Farkinca71
- Fórumlakó

Nem azt mondtam hogy jobban szól mint végfokokkal, hanem azt akartam mondani hogy még így is lejött végfokok nélkül, egy régi avr-en is, hogy húsosabb lett a hangja. Természetesen végfokokkal még jobb lesz !Deadpool írta: ↑2019.12.16., hétf. 10:40Ezt én is kiemelném. Nagyon-nagyon kevés avr tud felülkerekedni egy normális proci-végfok kombón. Sokan azért nem akarják kipróbálni mert " az avr elég, nem mozizok hangosan" - Szerintem pedig pont ebben is jobb a proci-végfok. Kis hangerőn is tisztességes dinamika és tiszta hang az eredmény. Érdemes legalább egyszer kipróbálni otthon és utána azt mondani, hogy nekem ez nem kell. (Ha tényleg nem)
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Ezt én is kiemelném. Nagyon-nagyon kevés avr tud felülkerekedni egy normális proci-végfok kombón. Sokan azért nem akarják kipróbálni mert " az avr elég, nem mozizok hangosan" - Szerintem pedig pont ebben is jobb a proci-végfok. Kis hangerőn is tisztességes dinamika és tiszta hang az eredmény. Érdemes legalább egyszer kipróbálni otthon és utána azt mondani, hogy nekem ez nem kell. (Ha tényleg nem)
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
- -KP-
- V.I.P.

Mondod ezt addig, amíg ki nem próbálod egy jó végfokkal. Persze az kérdéses, hogy a pio mennyire tud kihajtani normálisan egy végfokot. Nem minden avr remekel ebből a szempontból.Farkinca71 írta: ↑2019.12.16., hétf. 09:19Ehhez nem kell végfok erdő én a sima pioneer vsx923 avren tapasztaltam mindezt csupán a hsz-ók cseréjével !Itt vagy a topikomban ez már ki lett vesézve, de szerintem ezt csak hallani lehet nem leírni. Te már meghallottad.
![]()
- Farkinca71
- Fórumlakó

Na most indítottál el szerintem egy cunamit vagy flame-et, amit nem akartál !szly01 írta: ↑2019.12.16., hétf. 08:54A sajátomat leírom, de senkit sem akarok megbántani, maradjon a magánvéleményem, így csak azért, hogy legyen min csámcsogni, nem írok neveket.
A sajátom: Marantz AV7703, MM 8003, Jamo D 500 LCR 5 db, Dayton Audio 15" DIY sub Crown XLS 1002-vel, + 2 Atmos.
A hangos volt, de... után az jön, hogy nincs benne erő, testesség, energia. Szerintem nem csak a SUB-nak kell nagynak lenni, hanem az alsó frekiken is kell "húsának" lenni a hangnak. A hosszan hallgathatóságon azt értem, hogy a sok vékony, magas freki egy idő után bántja a fülemet. Ezt sokan részletezettségnek nevezik, nekem nem az.![]()
Ugyan ezt éreztem én is, mikor a saját Klipsch rendszeremet és hasonló hangkarakterisztikájú konfigokat hallgattam. Akkor én úgy fogalmaztam hogy a hang vékony. A prostól pedig megkapod a öblösebb és dinamikában gazdagabb hangot. Ehhez nem kell végfok erdő én a sima pioneer vsx923 avren tapasztaltam mindezt csupán a hsz-ók cseréjével !
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Farkinca71 2019.12.16., hétf. 09:29-kor.
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
A sajátomat leírom, de senkit sem akarok megbántani, maradjon a magánvéleményem, így csak azért, hogy legyen min csámcsogni, nem írok neveket.
A hangos volt, de... után az jön, hogy nincs benne erő, testesség, energia. Szerintem nem csak a SUB-nak kell nagynak lenni, hanem az alsó frekiken is kell "húsának" lenni a hangnak. A hosszan hallgathatóságon azt értem, hogy a sok vékony, magas freki egy idő után bántja a fülemet. Ezt sokan részletezettségnek nevezik, nekem nem az.
A hangos volt, de... után az jön, hogy nincs benne erő, testesség, energia. Szerintem nem csak a SUB-nak kell nagynak lenni, hanem az alsó frekiken is kell "húsának" lenni a hangnak. A hosszan hallgathatóságon azt értem, hogy a sok vékony, magas freki egy idő után bántja a fülemet. Ezt sokan részletezettségnek nevezik, nekem nem az.
A komoly rendszerre, rendszerekre sztem többen kíváncsiak lennénk itt a fórumon nagyon jó lenne ha megosztanád a tapasztaltakat előre is kösziDeLorean írta: ↑2019.12.15., vas. 20:12Milyen komoly rendszerek és mi következik a "de" után? Talán érdemes lenne ezt kifejteni.
(azzal nem kell foglalkozni, hogy páran esetleg besértődnek!)
Plusz miben jobb, mint a jelenlegi otthoni rendszered? (akár azt is leírhatnád, hogy az mikből épül fel)
Gondolom nem csak a referencia hangerő a lényeg.
Köszi!
![]()
"Az igazi barát szemből támad."
Sziasztok!
Múlt héten nekünk is sikerült meglátogatnunk Cutlert, akinél kellemes bő órát töltöttünk el a nejemmel együtt demózással.
A saját mozink nappaliban van, csak zárt rendszerű hangfalakkal és "hifis" elektronikákkal, így nagy várakozással álltunk a PRO vonal elé.
Előre bocsátom, hogy szigorúan a saját és persze a nejem véleményét írom le, kérem ezt figyelembe venni, nem akarok flame-t indítani!
Az már az elején nagy megelégedéssel töltött el, hogy Tibi ugyanazt az olcsó IC kábeleket használja, mint én és saját bevallása szerint alapszintű a rendszere kábelezése. Ezt vallom én is, hogy nem a kábel váltja meg a világot.
A képről csak annyit, hogy rég szerettem volna látni egy GYP által propagált vetítőt a felső kategóriából, mondanom sem kell, nem csalódtam.
A 21/9 képarány és az 1-1 nézési távolság szuper, a vászon pedig jó alacsonyan van, így nagyon kényelmes nézni.
A hangáteresztő vászon minket megvett kilóra, felkerült a bakancslistára. Az, hogy milyen vele és nélküle nem tudom megítélni, semmiféle problémát nem fedeztünk fel a hangban, sokkal többet ér, hogy a kép mögül érkező hangok jól pozicionáltak, a térérzet hibátlan.
A szokásos demo jeleneteket pörgettük végig, az eddig ismertek új dimenziókban szólaltak meg.
Meg is beszéltük Tibivel, hogy annak ellenére, hogy full reflexes a rendszere, semmiféle jele nincs a lassúságnak, elkenésnek, amit várna az ember fia.
Rögtön az elején kértem, hogy a sokat emlegetett referencia hangerőn hallgassuk, hogy tisztában legyek, mi is az.
Azt kell mondjam, lehengerlő! Ilyet a hozzánk hasonlóan nappaliban mozizó csak ritkán és rövid ideig élvezhet a szomszédok miatt.
Azok az "olcsó" sub-ok olyat ütnek, hogy csak na!
Ja és az Anthem proci fenomenális, szintén bakancslistás.
Végül, hogy ne csak pozitívum legyen, két apróság:
Nekem a surroundok mérete óriási és itt közel is voltak, rám nyomasztóan hatottak. Ez persze helyi adottság, ez van.
Illetve az egyik demo jelenetnél (JW2") amikor a diszkóban játszódó jelenetnél felerősödik a zene és elkezdenek lövöldözni a zene és a lövések nem különültek úgy el, mint nálam itthon. Ezt persze felülírta a brutális hangerő és dinamika!
Ha nem társasházban laknék, már ásnám az alapot a moziszobának!
Az eddig hallott komoly rendszerek után mindig az volt a véleményünk a nejemmel, hogy hangos volt, de...
Itt a bő óra brutális hangerő után sem volt semmiféle gondunk, egyöntetűen az a véleményünk, hogy hosszan hallgatható, igazi mozi!!!
Köszönöm Tibinek a szíves vendéglátást, további sok sikert!
Múlt héten nekünk is sikerült meglátogatnunk Cutlert, akinél kellemes bő órát töltöttünk el a nejemmel együtt demózással.
A saját mozink nappaliban van, csak zárt rendszerű hangfalakkal és "hifis" elektronikákkal, így nagy várakozással álltunk a PRO vonal elé.
Előre bocsátom, hogy szigorúan a saját és persze a nejem véleményét írom le, kérem ezt figyelembe venni, nem akarok flame-t indítani!
Az már az elején nagy megelégedéssel töltött el, hogy Tibi ugyanazt az olcsó IC kábeleket használja, mint én és saját bevallása szerint alapszintű a rendszere kábelezése. Ezt vallom én is, hogy nem a kábel váltja meg a világot.
A képről csak annyit, hogy rég szerettem volna látni egy GYP által propagált vetítőt a felső kategóriából, mondanom sem kell, nem csalódtam.
A 21/9 képarány és az 1-1 nézési távolság szuper, a vászon pedig jó alacsonyan van, így nagyon kényelmes nézni.
A hangáteresztő vászon minket megvett kilóra, felkerült a bakancslistára. Az, hogy milyen vele és nélküle nem tudom megítélni, semmiféle problémát nem fedeztünk fel a hangban, sokkal többet ér, hogy a kép mögül érkező hangok jól pozicionáltak, a térérzet hibátlan.
A szokásos demo jeleneteket pörgettük végig, az eddig ismertek új dimenziókban szólaltak meg.
Meg is beszéltük Tibivel, hogy annak ellenére, hogy full reflexes a rendszere, semmiféle jele nincs a lassúságnak, elkenésnek, amit várna az ember fia.
Rögtön az elején kértem, hogy a sokat emlegetett referencia hangerőn hallgassuk, hogy tisztában legyek, mi is az.
Azt kell mondjam, lehengerlő! Ilyet a hozzánk hasonlóan nappaliban mozizó csak ritkán és rövid ideig élvezhet a szomszédok miatt.
Azok az "olcsó" sub-ok olyat ütnek, hogy csak na!
Ja és az Anthem proci fenomenális, szintén bakancslistás.
Végül, hogy ne csak pozitívum legyen, két apróság:
Nekem a surroundok mérete óriási és itt közel is voltak, rám nyomasztóan hatottak. Ez persze helyi adottság, ez van.
Illetve az egyik demo jelenetnél (JW2") amikor a diszkóban játszódó jelenetnél felerősödik a zene és elkezdenek lövöldözni a zene és a lövések nem különültek úgy el, mint nálam itthon. Ezt persze felülírta a brutális hangerő és dinamika!
Ha nem társasházban laknék, már ásnám az alapot a moziszobának!
Az eddig hallott komoly rendszerek után mindig az volt a véleményünk a nejemmel, hogy hangos volt, de...
Itt a bő óra brutális hangerő után sem volt semmiféle gondunk, egyöntetűen az a véleményünk, hogy hosszan hallgatható, igazi mozi!!!
Köszönöm Tibinek a szíves vendéglátást, további sok sikert!
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1209
A hangszórót kicserélték a nagyobb - a JBL Synthesisben is használt - típusokhoz hasonlóra (neten kutakodva 2241g amit beleraktak, a mostaniakban 2241h van, azonosnak tűnnek), ami érdemben 25 Hz környékén is dolgozik és árban ez a hangszóró drágább, mint ami a 3635-ben van eredetileg: https://www.thomann.de/hu/jbl_2241_hpl_tieftoener.htm
Kérdés, hogy az eredeti hangszóróra tervezett doboz mennyire illik az új hangszóróhoz, literben mindkettő 300 körüli.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Köszi mindenkinek az infót. Így, hogy elég karcsú az alja ennek, hagyom ezt.
- Farkinca71
- Fórumlakó

Komolyra fordítva a szót, voltam én is ebben a cipőben ! Az osztrák és a szlovák forgalmazókat keresetem meg, az új listaárak ugyanazok voltak mint itthon, plussz a szállítási költség !Colonel66 írta: ↑2019.12.14., szomb. 07:48Srácok, gondolom nem vagyok egyedül vele , de már hetek óta bogarászom a hirdetéseket az EU-ban, de sajna nem bírok beszerezni egy pro sub ládát. KCS 118a v. jbl 4641 után kajtatok. Ha estleg rászánom magam egy újra , akkor tudtok olyan céget aki szállít az országba és kedvezőbb áron jön ki mint az itteni forgalmazói ár?![]()
Maradt a használt. A willhaben-en és a https://www.ebay-kleinanzeigen.de/ lehet nézelődni. Az osztrákoknál lényegesen kevesebb van, de közelebb van, a németeknél több, de sokkal messzeb. Amiket én is néztem anno, hátha segít.
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 2-172-3037
Ez Bréma mellett van !
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 15-172-660
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 47-172-660
Általános szabály ha közelben jelenik meg a hírdetés, jó az ár és minden smukkol, akkor menni kell érte azonnal vagy utalod a pénzt, mert nem sokáig lesz meg, mert viszik a magyarok !
Én pl a két subomat Debrecen magasságában Romániából a határ mellől vettem !
Remélem segítettem !
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
- -KP-
- V.I.P.

https://www.jblpro.com/www/products/cin ... fSWOmRKiUk
28hz -10dB, 38 hz -3dB, nekem annyira nem tűnik fantasztikusnak.
28hz -10dB, 38 hz -3dB, nekem annyira nem tűnik fantasztikusnak.
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1209
DARTHdick írta: ↑2019.12.14., szomb. 08:41írja a hírdetésben hogy,változott:
Zum Verkauf steht ein THX zertifizierter Kino Subwoofer aus der JBL Professional Serie, Modell 3635.
Statt des originalen 300W 2042er Chassis wurde das allseits bekannt und bewährte 600W 2241g Chassis verbaut. Kenner wissen, was das heißt.
2042-es helyett a 2241-es
10.1 Auro3D
- Farkinca71
- Fórumlakó

Bocsi, de ahogy valaki már mondta itt a fórumon, én már felvásároltam minden KCS hangfalat a környező országokból !Colonel66 írta: ↑2019.12.14., szomb. 07:48Srácok, gondolom nem vagyok egyedül vele , de már hetek óta bogarászom a hirdetéseket az EU-ban, de sajna nem bírok beszerezni egy pro sub ládát. KCS 118a v. jbl 4641 után kajtatok. Ha estleg rászánom magam egy újra , akkor tudtok olyan céget aki szállít az országba és kedvezőbb áron jön ki mint az itteni forgalmazói ár?![]()
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA