Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Re: Általában a moziról, házimoziról

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Hiccusz írta:
2018.07.27., pén. 08:17
Változnak az idők..
Gyenge az angolom... ez annyit tesz hogy vége a mozikban (jövőben) a tényleges vetítésnek és bazi nagy 4k-s LCD monitorok leszenek? Ezzel kilőve az ideális hangsugárzó elhelyezés is???

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Változnak az idők..
DCI specifikációk a születőben lévő kereskedelmi mozik direkt képmegjelenítői számára.
http://www.dcimovies.com/announcements/ ... 8-0627.pdf

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

thxfan írta:
2018.07.18., szer. 16:50
Hiccusz írta:
2018.07.17., kedd 22:51
zsivjot
Nekem is gyanús volt, de innen másoltam https://ras2.blog.hu/2013/04/24/lenyin_ ... gyet_zsity , ahol egy orosz nyelvben tőlem jártasabb meglehetősen szerény :D emberke ezt írta ott valakinek:
"Úgy látszik, elfelejtetted, hogy én orosztanár (is) vagyok. :))
Nyelvtanilag precíz, amit mondasz, az egyes szám 3. személyű igealak valóban "zsivjot", Majakovszkijnál viszont a rím és a ritmus kedvéért egy rövid melléknévi alak áll, tulajdonképpeni jelentése: "élő"."

Nem erősségem a páruszkij jizik, ezért engem meggyőzött :D.
[/quote]
:tutiok: leborulok.gif

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Cutler írta:
2018.07.18., szer. 00:20

Ez a mennyire volt szar az Atmos hangsáv, azért nem egyre gyakrabban előkerülő téma. Kizárólag a Disney cég, három legutóbbi nagy filmjét érinti. Thor3, Fekete Párduc, SW8. Ezeknek nemcsak az UHD Atmosa, hanem a BD DTSHD Master sávja is gyenge. Más gyártók filmjeinél nagyon is rendben van az Atmos.
Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy nálad az Auro3D mit hoz ki ezekből az említett filmekből. Mert, ha ezen három film is ugyanolyan frankón szól mint bármelyik más, akkor megemelem a kalapom.
A Dolby meg véleményem szerint nem foglalkozik erőteljesen a felkeverős résszel, pont azért mert nagyon sok filmet, egyre többet, Atmossal adnak ki, akkor meg a felkeverés nem elsődleges.
Mellékesen megjegyzem, hogy én a Dolby felkeverős verzióját jobbnak hallom, mint a DTS-ét. Utóbbinál dinamikacsökkenést hallok a hangfakból, az eredetihez képest, míg a Dolbynál nem. Ezért a proci nálam minden hangot, ami nem Atmos vagy DTS-X, erre állít.
Jó, néha szándékosan kicsit túltolom, csak Auro3D ügyben tudok objektív maradni :rolleyes: . Valami kis életszerűség is kell a fórumba, nem lehet mindig mindent tudományosan megközelíteni. Mi lesz így a fórummal, ha az itt és az erősítős topicban is felmerült panelhibás, maradhattál volna az Onkyonál hívószavakra pl. már feherlaci sem köszön be egy frappáns hasonlattal?
De viccet félretéve, egy SW hangját nem jól keverni még nagyobb bűn, mint az Auro3D elleni szankciók, még akkor is, ha maga a film :smile33:. A három közül csak a SW-t láttam, azt is szinkronosan, az Auroban kb. olyan lehetett, mint az eredeti Atmos :D.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Hiccusz írta:
2018.07.17., kedd 22:51
zsivjot :D ;peace;
[/quote]

Nekem is gyanús volt, de innen másoltam https://ras2.blog.hu/2013/04/24/lenyin_ ... gyet_zsity , ahol egy orosz nyelvben tőlem jártasabb meglehetősen szerény :D emberke ezt írta ott valakinek:
"Úgy látszik, elfelejtetted, hogy én orosztanár (is) vagyok. :))
Nyelvtanilag precíz, amit mondasz, az egyes szám 3. személyű igealak valóban "zsivjot", Majakovszkijnál viszont a rím és a ritmus kedvéért egy rövid melléknévi alak áll, tulajdonképpeni jelentése: "élő"."

Nem erősségem a páruszkij jizik, ezért engem meggyőzött :D.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Cutler írta:
2018.07.18., szer. 00:20
Ez a mennyire volt szar az Atmos hangsáv, azért nem egyre gyakrabban előkerülő téma...
Az említett 3 filmnél én leginkább dinamikahiányt véltem felfedezni. A hangsugárzókra való keverés nagyjából megvolt. Meg kellene vizsgálni, hogy a DTSHD és Dolby Atmos keverésnek (filmkészítéskor) hol van közös nevezője. Mert akkor egyértelműen megtalálnánk a gyenge láncszemet. Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy sztem nem feltétlen az Atmos keverés a bűnös.
Tudtok olyan filmet, ahol az objektumalapú kódolás dinamikailag eltér a csatornakiosztású kódoláshoz képest?? Az újrakevert anyagokat természetesen most hagyjuk ki ebből.

Keksz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Keksz »

Rákattantam egy német házimozis cégnek a videóira. Nagyon súlyos dolgokat építenek, vagy látogatnak (amit partnereik építenek) meg és vesznek fel:

https://youtu.be/rNkhayHWmMI?t=1382
Itt pl. egy 6 méter széles vászonról és egy 17.4.11 hangfalrendszerről mutatnak mozit.
;peace;
Ami durva még ennél a háznál hogy ipad előtti időkből indultak, és a touch screen monitorok még "bénán" beépítve ott figyelnek a házban :-D

vagy ez is egy elég érdekes szoba:
https://www.youtube.com/watch?v=OxJWacuZyr0

vagy egy másik videóban amikor a fickó mondja hogy a pincénél elfelejtették hogy hogyan is vigyék majd le a 3 méteres fix vásznat :-D majd már majdnem elsírta magát, amikor ott álltak vele, és eszébe jutott hogy volt vmikor egy pinceablak. :-)

Kicsit újból elkapott a láz hogy kellene 1 frankó moziszoba. :-)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

[quote=Cutler post_id=2277292
[/quote]
Thor3, Fekete Párduc, SW8. Ezeknek nemcsak az UHD Atmosa, hanem a BD DTSHD Master sávja is gyenge.
Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy nálad az Auro3D mit hoz ki ezekből az említett filmekből.
[/quote]

Ha az alap gyenge akkor azért ez sem tud több dinamikát belevinni, legfeljebb nem rontja tovább és csak fizikailag szólaltatja meg több helyről. Mégsem egy remasterelő program... vagy rosszul gondolom???
Sz@rból nem lehet várat építeni.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

thxfan írta:
2018.07.17., kedd 21:55
Náluk szerintem más a filozófia és sohasem a mennyiség volt a cél, ellenben a konkurenciával, a filmajánlóban is egyre gyakrabban lehet olvasni, hogy mennyire szar volt a film Atmos hangja is ;) , ami azért érdekes, mert a régiek újrakeverése -ahogy Te is írod- kiváló.
Nagyon jó tud lenni az Atmos is, sohasem írtam, hogy rossz, de nem jelenik meg minden film ilyen hangsávval, így nyugodtan rámehetne a felkeverőjük minőségének javítására.
Ez a mennyire volt szar az Atmos hangsáv, azért nem egyre gyakrabban előkerülő téma. Kizárólag a Disney cég, három legutóbbi nagy filmjét érinti. Thor3, Fekete Párduc, SW8. Ezeknek nemcsak az UHD Atmosa, hanem a BD DTSHD Master sávja is gyenge. Más gyártók filmjeinél nagyon is rendben van az Atmos.
Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy nálad az Auro3D mit hoz ki ezekből az említett filmekből. Mert, ha ezen három film is ugyanolyan frankón szól mint bármelyik más, akkor megemelem a kalapom.
A Dolby meg véleményem szerint nem foglalkozik erőteljesen a felkeverős résszel, pont azért mert nagyon sok filmet, egyre többet, Atmossal adnak ki, akkor meg a felkeverés nem elsődleges.
Mellékesen megjegyzem, hogy én a Dolby felkeverős verzióját jobbnak hallom, mint a DTS-ét. Utóbbinál dinamikacsökkenést hallok a hangfakból, az eredetihez képest, míg a Dolbynál nem. Ezért a proci nálam minden hangot, ami nem Atmos vagy DTS-X, erre állít.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Hiccusz írta:
2018.07.17., kedd 22:55
TSanyi írta:
2018.07.17., kedd 22:16
Jaaa már értem! Most esett le Lenin kapcsán hogy miért Auro3D . Az Aurora cirkáló nevéből... 31_1_21.gif
...és ismét jót kacagtunk vidéki pajtásunk legújabb tréfáján. ;peace;
Ez nem tréfa volt hanem oknyomozó riport! :)

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TSanyi írta:
2018.07.17., kedd 22:16
Jaaa már értem! Most esett le Lenin kapcsán hogy miért Auro3D . Az Aurora cirkáló nevéből... 31_1_21.gif
...és ismét jót kacagtunk vidéki pajtásunk legújabb tréfáján. ;peace;

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

thxfan írta:
2018.07.17., kedd 21:55
Cutler írta:
2018.07.17., kedd 19:16

Részben igazat adok neked, van amiben nem teljesen.
“Auro3D zsiv,..." ;peace;
zsivjot :D ;peace;

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Cutler írta:

Az objektum alapúaknál megértem én is a Dolby álláspontját, a régi formátumainál már nem annyira, de ahogy én olvastam és értelmeztem, azoknál talán nem lesz annyira szigorú.

Aszpirin már leírta, csak ismételni tudom, az Auro3D eredetileg csak nagymozis formátum volt, utána kezdett el terjeszkedni az otthoni mozis vonalon a magasabb kategóriákban, most meg megjelent a kommersz vonalon is. Azért egy európai cégnek sokkal nehezebb labdába rúgni a tengeren túlon, vélhetően ez is az oka a jóval kevesebb filmnek, de talán kapacitásban és erőforrásban sem akkorák, mint a Dolby. Náluk szerintem más a filozófia és sohasem a mennyiség volt a cél, ellenben a konkurenciával, a filmajánlóban is egyre gyakrabban lehet olvasni, hogy mennyire szar volt a film Atmos hangja is ;) , ami azért érdekes, mert a régiek újrakeverése -ahogy Te is írod- kiváló.
Nagyon jó tud lenni az Atmos is, sohasem írtam, hogy rossz, de nem jelenik meg minden film ilyen hangsávval, így nyugodtan rámehetne a felkeverőjük minőségének javítására.
Jó néhány kérdés nyitva marad a Dolby ügyben, de majd úgy is kiderül, hogy mi lesz a vége.

Nagyon nincs kedvem kutakodni a témában, így aki jártas ebben az leírhatná, hogy a filmek hangformátumát ki dönti el, mennek házalni a stúdiókhoz az új technikákkal? Amennyiben nem fogadják el az ajánlatot itt is levágják a kedvenc lovuk fejét :D stb.?

Nem vagyok én elkeseredve, inkább csak dühít a Dolby üzletpolitikája. Ne legyek már lesajnálva, túl nagy befektetés nem volt nekem ez az Auro3D buli, más két mennyezetire többet költött itt a fórumon, mint én az egészre. Bármikor átépíthető ez Atmosra, max a VOG helyére berakok egy mennyezeti klímát :D. Én bizakodom azért, ha be is következik a tiltás remélem, hogy valamelyik orosz hekker majd "megoldja" a dolgot, felsejlenek neki a régi idők szavai és átértelmezi a házimozira: Auro3D zsil, Auro3D zsiv, Auro3D bugyet zsity..." ;peace;
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2018.07.17., kedd 16:30

Juhééé, lehet majd új vasakat venni új formátumnak. :D
Ja, ha ebbe az irányba haladnak a dolgok, lehet visszajön a hifitorony mánia :D , mert különböző vasakat kell majd egymáshoz csatlakoztatni, hogy minden aktuális hangformátumot tudjon a rendszer. Beszáll még néhány versenyző a hangformátum bizniszbe és a periódusos rendszer méretű formátumerdőt a készülékeken a régi egybediszkófényes, több ezer wattos, másolós magnós mjuzikcenterekhez hasonlóan kell felmatricázni a marketing miatt ;peace; .
10.1 Auro3D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Cutler írta:
2018.07.17., kedd 20:19
Aszpirin írta:
2018.07.17., kedd 20:03
Itt egy lista az amazon.de-n rendelhető, natív DTS:X eredeti (angol) hangsávval rendelkező kiadványokról:
https://surround-sound.info/dtsx/titel/
Egy részük még a német szinkront is DTS:X-ben tartalmazza.
A lista azert nem nagyon rövid... bár persze lehetne hosszabb is.
Persze van igazságod, vannak DTS-X kiadványok is szep számmal. Engem az aggaszt, hogy nagyrészük régi filmek újrakeverése, mostani film ritka, mint a fehér holló.
Itt egy link, ahol szintén listába vannak szedve a 2 formátum filmjei.
A várható megjelenéseknél Atmos esetén jópár film fel van sorolva, DTS-X-nél egy sem.
https://www.nextgenhometheater.com/dolb ... ay-movies/
Bizony, ezért is írtam korábban, hogy a Dolby megnyerni látszik az objektumalapú formátumok versenyét.

Ami pedig az Auro3D-t illeti, a honlapjuk alapján úgy tűnik, ők a mozikra (nem házimozira) koncentrálnak. A saját honlapjukon az Auro3D - In cinemas szekcióban rengeteg filmet felsorolnak, míg a házimozira szánt kiadványokról mélyen hallgatnak... vagy legalábbis nagyon elrejtették valahová.
Viszont ha kicsit keresgélsz, akkor ráakadsz egy olyan hírre, hogy a Sony a jövőben (?) Auro3D hangot pakol a házimozi-kiadványaira Atmos helyett - Európában (ez érdekes... valami jogi alapja lehet, hogy csak Európában??). Ha viszont konkrétumokra keresnél ra, akkor hirtelen csak a Pixels-ig jutsz el... Ja, és maga a hír még 2016-os, szóval azóta is hol vannak az Auro3D-s blurayek??? Az amazon.de-n az Auro-3D lista alatt pontosan 0 darab van listázva, ami nem sok :D
Ez a hír még 2016-ban jelent meg, itt a magyar változata, de a Google lehoz egy halom cikket idegennyelven is ugyanebben a témában: http://www.hazi-mozi.hu/auro-3d-hangfor ... eg-a-sony/
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2018.07.17., kedd 20:03
Itt egy lista az amazon.de-n rendelhető, natív DTS:X eredeti (angol) hangsávval rendelkező kiadványokról:
A lista azert nem nagyon rövid... bár persze lehetne hosszabb is.
Persze van igazságod, vannak DTS-X kiadványok is szep számmal. Engem az aggaszt, hogy nagyrészük régi filmek újrakeverése, mostani film ritka, mint a fehér holló.
Itt egy link, ahol szintén listába vannak szedve a 2 formátum filmjei.
A várható megjelenéseknél Atmos esetén jópár film fel van sorolva, DTS-X-nél egy sem.
https://www.nextgenhometheater.com/dolb ... ay-movies/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Cutler írta:
Viszont azt látni kell, hogy egyedül a Dolby tolja az UHD szekerét és adja ki rendszeresen az új filmeket, valamint a régi klasszikusokat is egyre sűrűbben. DTS-X is eléggé passzív, elenyésző az ilyen hangú filmek száma.
Az Auro3D meg aztán tényleg a 0-val vetekszik amit filmeknél letett eddig az asztalra. Itt szerintem a vezetőségnél van valami defekt.
A lista azert nem nagyon rövid... bár persze lehetne hosszabb is. Es persze csak azoknak érdekes, akiknek nem baj, hogy nagy-nagy eséllyel a magyar nyelv még felirat formában sem található meg a lemezen.

Auro3D formátumot tartalmazó kiadványt nagyítóval lehet keresni... Nemrég tuti láttam egyet a budaörsi MediaMarkt-ban, de sajnos nem tudom, hogy melyik volt az, csak azt, hogy emlékeim szerint egy 3D bluray volt, és engem nem érdekelt...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

thxfan írta:
2018.07.16., hétf. 22:33
Szomorú, hogy egy ilyen múltú brand, mint a Dolby nem felvenni akarja a versenyt a vetélytársaival, hanem ilyen aljas módszerekkel kiütni. Ezzel gyakorlatilag be is ismerte, hogy képtelen igazán minőségi felskálázó algoritmust kreálni, de nem is célja ahogy látom. A DTS elleni hadjárat érthető, mert csúnyán elverte a BD korszakban a Dolbyt, vissza akar vágni az UHD-nál Atmossal. Az Auro 3D esetében is valamilyen szinten érthető a dolog, mert korábban csak a legkomolyabb gépekben elérhető csúcstechnika került butítva kommersz gépekbe, ami nagyon jól tejesít.

Az én olvasatomban az Atmos anyagot szeretné védeni a legjobban, a csatorna alapúnál az Auro 3D-re nem vonatkozik a dolog (legalábbis az erdeti angol és magyar cikk is hasonlóan írja, bár szerintem nem teljesen pontos a fordítás)
Szerintem nem ördögtől való, ha egy cég megvédi a saját termékét. Ha meg egy új formátumról van szó, mint az Atmos, akkor meg főleg.
Miért lenne az magától érthetődő, hogy a Dolbynak meg kellene engednie, hogy mondjuk az Auro3D-nek lehetősege legyen belenyúlni az ő objektum alapú hangkeverésébe és így átalakíthatja csatornakiosztásúvá?
Miért nem csinál az Auro3D natív Auro3D hangsávokat? Nem 5-10-et, hanem többszázat.
Szerintem nem természetes, ha a másik farvizén akar elhajókázni, még akkor sem, ha jó, amit csinálnak.
Én elhiszem, hogy jobb a natív Auro3D (azért az Atmos is tud igen jó lenni ám, tegnap a régi A védelmező filmet néztem újrakevert Atmos hanggal és nem panaszkodtam ;) ). Azt is elhiszem, hogy a felkeverő Auromatic is jobb a többiekénél.
Viszont azt látni kell, hogy egyedül a Dolby tolja az UHD szekerét és adja ki rendszeresen az új filmeket, valamint a régi klasszikusokat is egyre sűrűbben. DTS-X is eléggé passzív, elenyésző az ilyen hangú filmek száma.
Az Auro3D meg aztán tényleg a 0-val vetekszik amit filmeknél letett eddig az asztalra. Itt szerintem a vezetőségnél van valami defekt.
Így én nem tudom elítélni a Dolby döntését( mindenki a saját f....val verje a csalánt)
A te elkeseredésedet, mint szinkronpárti és Auro3D-re berendezkedő viszont átérzem. Én se lennék boldog a helyedben. Vagy hagyod a régi erősítődet és élvezed a jelenlegit vagy ha frissítesz vagy később szeretnél egy még jobb újat venni, akkor meg buksz mindent. Szívás sad.gif

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Cutler írta:
2018.07.17., kedd 18:45
Tonyka írta:
Hiccusz írta:
2018.07.17., kedd 09:27

A DTS jelezte, a CEDIA-án tesz majd bejelentést arra vonatkozóan, "merre halad" a DTS-X-szel tovább, miután tudvalévő, a Dolby natív 9.1.6 kódolást tud már, míg ők jelenleg a 9.1.2-nél tartanak. Szerintem lesz arról is hír, miként reagálnak majd a Dolby lépésére. Szerencsétlen AURO 3D meg csak ül, karba tett kézzel, s rágja a körmét, hisz natív keverésű anyag nem lévén az eddigi sikerük és elterjedésük 99%-a az Auromatic szuper képességéből eredt. Ezt elégelte meg a Dolby, s törekszik arra, hogy miután a BD-n elvesztette a harcot a DTS-sel szemben, az UHD BD-n, a jelenlegi 90%-os Atmos dominanciát még feljebb tornássza. Hamarosan meglátjuk. Közben pedig egyes gyártók elkezdtek dolgozni a saját hangformátumukon...
Nem kötelező, eddig sem volt az. Lehetne akár most is Onkyo-d. ;)
Ironikus volt, eszemben sincs, részemről a fáklyásmenet.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
Hiccusz írta:
thxfan írta:
2018.07.16., hétf. 22:41
Ezt én nem így látom, pont azok nyertek :D . Kipróbálhattak és használhattak valamit, aminek a minőségét a Dolby talán csak évek múlva fogja tudni megugrani. A Dolby felkeverőjét már hallottam több rendszerben, nem ér az Auromatic nyomába, a DTS -ét nem ismerem, az akár lehet jobb is.
Gondolom a DTS is lépni fog, ha a Dolby tényleg ebbe az irányba megy el. Mire érdemes akkor kiépíteni a rendszert? Bár közel áll egymáshoz az Atmos és a DTS X hangfalkiosztása, de mégsem teljesen megegyező, így bármelyiket is valósítjuk meg az egyik teljesen jó lesz, a másik csak majdnem jó. gondolkodik.gif
A DTS jelezte, a CEDIA-án tesz majd bejelentést arra vonatkozóan, "merre halad" a DTS-X-szel tovább, miután tudvalévő, a Dolby natív 9.1.6 kódolást tud már, míg ők jelenleg a 9.1.2-nél tartanak. Szerintem lesz arról is hír, miként reagálnak majd a Dolby lépésére. Szerencsétlen AURO 3D meg csak ül, karba tett kézzel, s rágja a körmét, hisz natív keverésű anyag nem lévén az eddigi sikerük és elterjedésük 99%-a az Auromatic szuper képességéből eredt. Ezt elégelte meg a Dolby, s törekszik arra, hogy miután a BD-n elvesztette a harcot a DTS-sel szemben, az UHD BD-n, a jelenlegi 90%-os Atmos dominanciát még feljebb tornássza. Hamarosan meglátjuk. Közben pedig egyes gyártók elkezdtek dolgozni a saját hangformátumukon...
Nem kötelező, eddig sem volt az. Lehetne akár most is Onkyo-d. ;)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Hiccusz írta:
thxfan írta:
Ezt én nem így látom, pont azok nyertek :D . Kipróbálhattak és használhattak valamit, aminek a minőségét a Dolby talán csak évek múlva fogja tudni megugrani. A Dolby felkeverőjét már hallottam több rendszerben, nem ér az Auromatic nyomába, a DTS -ét nem ismerem, az akár lehet jobb is.
Gondolom a DTS is lépni fog, ha a Dolby tényleg ebbe az irányba megy el. Mire érdemes akkor kiépíteni a rendszert? Bár közel áll egymáshoz az Atmos és a DTS X hangfalkiosztása, de mégsem teljesen megegyező, így bármelyiket is valósítjuk meg az egyik teljesen jó lesz, a másik csak majdnem jó. gondolkodik.gif
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Hiccusz írta:
A DTS jelezte, a CEDIA-án tesz majd bejelentést arra vonatkozóan, "merre halad" a DTS-X-szel tovább, miután tudvalévő, a Dolby natív 9.1.6 kódolást tud már, míg ők jelenleg a 9.1.2-nél tartanak.
Azt hiszem, én valamit nagyon nem értek itt. Vagy csak azt hittem, hogy valamit értettem, de tévedtem.
Szóval: mi is az, hogy natív 9.1.6 kódolás? Az objektumalapú hangformátumban nem pont az a pláne, hogy nincs konkrét csatornára kódolva? A formátumban a hordozón csak az van megadva, hogy egy adott hangcsomag hol kell megszólaljon a térben, és az már a processzor dolga eldönteni, hogyan képezi le a csatornákra, ismerve a konkrét kiépítésben a hangsugárzók számát és elhelyezkedését...
Szóval az én felfogásomban 9.1.6 kódolásról nem, inkább 9.1.6 dekódolásról beszélhetünk, de marhára nem mindegy, hogy pl. az a 6 magassági sugárzó éppen hogyan van elhelyezve (mondjuk FH-TF-TM vagy TF-TM-RH elhelyezés, stb, ezeket a konkrét processzornak figyelembe kell vennie).
De bocs, ha valami nagyon lámaságot kérdezek...

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

thxfan írta:

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

[/quote]

A legfőbb vesztesek azok lesznek, akik auro 3d-re építettek ki rendszert.
[/quote]

10.1 Auro3D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”