Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 353

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Sziasztok!!

Lenne egy olyan kérdésem,hogy mennyit érhet itthon egy Parasound A51-es végfok??
a kinti árakkal tisztában vagyok.

válaszokat előre is köszi!!

LG 77C5,Marantz Cinema 40,Parasound Halo A51,DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII

HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Sziasztok, segítségeteket kérem eldönteni, az én elképzeléseimmel van-e értelme AV receivert vadásznom. Jelezném, hogy a tudni vélt felvetések, kérdések mögött nem a HM vonal leszólni akarása vagy flame keltésének szándéka áll, sokkal inkább nem értek hozzá, meg kevés a tapasztalat e téren és vezérel a kíváncsisággal nyakonöntött tisztánlátás igénye.

Azt gondolom ezek nem olyan óriási elvárások. Felső kategóriás zeneibb hangú AVR-ekkel -régebbiekkel is- simán teljesülnek ezek a dolgok, pl. Denon 3808 140e-ért, egyel feljebb Denon4308 200-ért, esetleg  Arcam 400. 300-ért. Front pre outra esetleg rá lehet dugni egy passzoló végfokot is. Nyilván szükséges hozzá minőségi 5.0 szett és egy jó szub. Sok ismerősömnek -meg nekem- van mostanában a MA Gold szériával igen jó tapasztalata, Sub-ból meg mondjuk egy zárt ugyanakkor izmos példány, pl. Dyna T12 vagy SVS SB-2000 (normálisabb subkábellel)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Sziasztok, segítségeteket kérem eldönteni, az én elképzeléseimmel van-e értelme AV receivert vadásznom. Jelezném, hogy a tudni vélt felvetések, kérdések mögött nem a HM vonal leszólni akarása vagy flame keltésének szándéka áll, sokkal inkább nem értek hozzá, meg kevés a tapasztalat e téren és vezérel a kíváncsisággal nyakonöntött tisztánlátás igénye. De nem izgulok, mesterek között vagyok.

Van-e értelme, amikor:
- milliós tétel alatt kétes kimenetelű upscale eredményt kapunk a képi jelátvezetés során
- áramfelvátele nagy (itt jöhetnének pontos értékek, átlagértékek olyan hangerőkön és terheléseken, amivel egy egész filmet végig lehet nézni, tehát nem egy kiragadott, hajzatot lesodró teljesítmény-pillanat értékei)
- plusz jitterek jelennek meg minden csatornán, így az össz (hang)képben is
- az ára, fogyasztása és súlya tükrében alapvetően többet rondít bele a jelátvitelbe, mint ...amennyit kellene

Alábbi elvárások ésszerű keretek között értendők és nem extra szinteken való elvárásokat jelölnek, tehát ne irányítsatok vissza a 2.0 felé, hanem az irányvonalat, a filozófiát hivatottak körülírni:

- lehetőség szerint analógos irányba mutató hang, de minimum..
- ..pőre direkt jelútválasztási lehetőség
- pontos, részletgazdag, jól körülhatárolt kontúrok, jó térábrázolás és mélység úgy képben, mint hangban
- alapvetően egy jó zeneiség a filmzenékhez..
- ..ugyanakkor legyen házimozi a talpán: jelenítse meg az effekteket is (zeneiség a lényegesebb)
- szép és nagy és gazdagon telepakolt, szép színű (nem röhög, fontos!) kijelző, az sem baj, ha VFD vagy pontmátrix (bár ez nem tudom mennyire divat ma)
- internetrádió nem árt
- küllemében legyen házimozis, legyen "állat", semmi visszafogottság
- kéttenyérnyi, batár nagy, szexi rendszertáv
- tartson 2 teljes hétig kiismerni az állítgatási lehetőségeit, szolgáltatásait
- ...és még amit nem tudhatok, de jó nekem

Ami nem kell:
- hangképet szétziláló, részleteket, intonációkat legyilkoló basszuskiemelés
- nagy teljesítmény
- 4K, 3D
- a fentiek alapján, amiket még kerülni kellene

Használtak játszanak csak, jó esztétikával. Lépcsők:
- 100 ezerig
- 250 ezer alatt (szerintem nálam ez a plafon, de mit tudhatjuk a jövőt)
- 1 millió alatt
- végtelen (rövid, teoretikus értekezés a nagyágyúkról, melyeket jó eséllyel sosem birtoklunk majd)

Összefoglalva: nem feltétlenül kell mai gyártás, a múltból is jöhet, ha az jobban illeszkedik a felsoroltakba. Alapvetően egy "A osztályú", nem teljesítményre kihegyezett összállításra gondoltam. Az ajánlott gépekhez dobozokat is írhatnátok. Nem költenék sokat, hanem egy kis lépés, egy apró falat lenne ez a többcsatornás világ irányába.

Köszönöm az elolvasást.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Pioneer »

ok, köszönöm, mindenképp kipróbálom. Örülnék ha össze jönne:)

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Mert a Marantzon van ilyen hogy EXT in?
De megpróbálom ha haza érek:)

Megnéztem 7.1 ch input van. A régi Denonon volt Ext in a neve. Bocs.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mert a Marantzon van ilyen hogy EXT in?
De megpróbálom ha haza érek:)

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

nem, dehogy, a Marantz front prekimenetét, az Audia 6channel front in bemenetére kötöttem.
Lehet hogy állítani kellene valamit at Audián?
A Musical Fidelityt is így kötöttem rá. Csak ott dedikált bemenet volt a mozira.

Az Audiára kell kötni az  (6ch in-re) a forrást mondjuk a BD lejátszót. Az Audia Out-járól megy a kábel a Marantz EXT in-re (ami szintén 6 csatornás). Elvileg így működnie kell.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

nem, dehogy, a Marantz front prekimenetét, az Audia 6channel front in bemenetére kötöttem.
Lehet hogy állítani kellene valamit at Audián?
A Musical Fidelityt is így kötöttem rá. Csak ott dedikált bemenet volt a mozira.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Mozihangban nem baj ha bele szól a Marantz, csak zenénél ne szóljon:))
Ha van a Marantz-on MCH in akkor próbáld oda kötni. Ha jól gondolom két kimenetet kötöttél össze ezért nem lehet hang.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mozihangban nem baj ha bele szól a Marantz, csak zenénél ne szóljon:))

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

igen, az Audiára kötöttem a frontokat, a Marantzra pedig a többit.
Hűű akkor most mi lesz a megoldás? (

Még ha sikerül is a Marantz bele fog szólni a hangba. Ha nem akarsz vesződni vele odaadod nekem én meg adok egy jó kis processzort. Viccet félreéve valami biztos el van még állítva, de majd mások megmondják a tutit.

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

igen, az Audiára kötöttem a frontokat, a Marantzra pedig a többit.
Hűű akkor most mi lesz a megoldás?(

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Kérem ha valaki tud segítsen!
Annyit tudok hogy van rajta 6 channel input, illetve ugyan ennyi output. Rákötöttem az inputra a Marantz preoutját, de sajnos nem szól így sem az Audia.
Mi lehet a probléma?

Ez egy analóg 6 csatornás erősítő ami sztereó végfokot tartalmaz. Amit az MF-el meg tudtál csinálni szerintem itt nem működik. Ha megveszed hozzá a 3.100 3 csatornás végfokot kész az 5.1. A saját hangsugárzó kimenetet használtad?

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kérem ha valaki tud segítsen!
Annyit tudok hogy van rajta 6 channel input, illetve ugyan ennyi output. Rákötöttem az inputra a Marantz preoutját, de sajnos nem szól így sem az Audia.
Mi lehet a probléma?

Pioneer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. Tegnap vásároltam egy Audia Flight One integrált erősítőt, és szeretném bekötni valahogy a Marantz sr7005-ös házimozi erősítőmhöz, úgy hogy az audia csak mint végfok, a front hangfalakat hajtsa meg. Eddig könnyen voltam mert a Musical Fidelity a308-on volt külön HT bemenet. Itt viszont nem találok semmi ilyet.Kérem ha valaki tud segítsen.
Üdv: Pioneer

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: redbulova »

érdekel a project küldök üzenetet

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 828

Hozzászólás Szerző: lacy »

Az ötlet elvetve, sajnos az átkapcsolásnál az előfokban valami meghibásodott, javítani kell.
A megoldás, marad a négy hangfal a nappaliban, ami helyigényes, vagy hangfal átkapcsoló. Az átkapcsolóról olvastam hogy nem befolyásolja a hangzást, de fenntartásom van mivel a drága hangfalkábel nem ér semmit ha közbe teszek egy relét meg egyéb, olcsóbb kábeleket. Új vitát nem akarok erről nyitni mivel van irodalma az interneten de ez most problémát jelent.
Esetleg (most akarok magyar gyártónál csináltatni hangfalkábelt) megvenni az anyagát és azt beépíteni normális csatlaskozókkal.... De mi van a relével?

khm...  meg lettem szólítva

1. a HFK-ba rendelhetsz- tetethetsz saját hangfalkábelt, így nem lehet kétséges a minősége
2. ha gondolod, akkor szívesen biztosítok lehetőseget a demóra vagy tesztre vagy meghallgatásra nevezzük akárhogy, még úgy is, hogy az általam (jónak ítélt ) használatú kábellel készült HFK-t tesszük be a rendszeredbe sőt biztosítok hozzá ugyanabból a kábelből készült összekötőket is az erősítők felé.
elvi síkon persze akkor működik jól a dolog ha pesti avgy környék ivagy, csinálhatjuk közösen is, vagy akár oda is adhatom (pici letét ellenében) és próbálhatod akár 1 hétig is.

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Az ötlet elvetve, sajnos az átkapcsolásnál az előfokban valami meghibásodott, javítani kell.
A megoldás, marad a négy hangfal a nappaliban, ami helyigényes, vagy hangfal átkapcsoló. Az átkapcsolóról olvastam hogy nem befolyásolja a hangzást, de fenntartásom van mivel a drága hangfalkábel nem ér semmit ha közbe teszek egy relét meg egyéb, olcsóbb kábeleket. Új vitát nem akarok erről nyitni mivel van irodalma az interneten de ez most problémát jelent.
Esetleg (most akarok magyar gyártónál csináltatni hangfalkábelt) megvenni az anyagát és azt beépíteni normális csatlaskozókkal.... De mi van a relével?

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Lenne egy kérdésem. Onkyo 809 AVR-t szeretném összekötni a végfokaimmal a következő képpen. Onkyo pre out LR összekötve RCA kábelekkel a monoblokkok RCA bemenetére. A monoblokkoknak van XLR bemenete is a hi-fi részhez és ez manuálisan kapcsolható a szerint mit akarok hallgatni. Ez igy menni fog? Onkyo egyrészt előfok lenne a frontokra és fő erősítő a többi 5 csatornára. A beállítások működnek mint a teljes AVR módban?
amúgy ez működik csak a hangerő szintekre kell figyelni-vigyázni
illetve a be ki kapcsolásra főleg, ha nincs védelem a végfokban meg némítás
és persze hogy mitől fog egyszerre kapcsolódni.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Az RCA-RCA igen. De vigyázz mert az XLR-RCA kötés okozhat gondokat! Nekem legalábbis azt tanácsolták, hogy kell egy galvanikus leválasztó trafó. Azért mert az XLR bekötésnél a hidegpontot tulképp letföldeled, és ezt nem minden készülék tolerálja.
1. biztos hogy elolvastad a kérdését?
2. biztosan arra válaszoltál?

Onkyo pre out LR összekötve RCA kábelekkel a monoblokkok RCA bemenetére.

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lenne egy kérdésem. Onkyo 809 AVR-t szeretném összekötni a végfokaimmal a következő képpen. Onkyo pre out LR összekötve RCA kábelekkel a monoblokkok RCA bemenetére. A monoblokkoknak van XLR bemenete is a hi-fi részhez és ez manuálisan kapcsolható a szerint mit akarok hallgatni. Ez igy menni fog? Onkyo egyrészt előfok lenne a frontokra és fő erősítő a többi 5 csatornára. A beállítások működnek mint a teljes AVR módban?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Persze ehhez szeretni kell a dögös Onkyo-s hangzást, van akinek ez nem jön be. Azt viszont imádom, mikor ilyen kijelentések mennek: 'de szar a Dynamic EQ', 'de szar a Multi XT'. Akkor minek használod? Erről megítélni egy vas hangzását ostobaság, ráadásul soha nem tudod meg, hogyan is szól valójában. És sosem kapcsolok be egy ilyen hókusz-pókuszt sem egyik erősítőn sem.

Volt nálam is pár nagyvas az onkyo-tól de pl beleestem én is abba csapdába, hogy a 876nál használtam a d eq amihez nagyon könnyen hozzá lehet szokni a dögös mozi hangja miatt. Ma már minden ilyen ficsőrt kikapcsolok mert nagyon beleszól a hangba és elnyom minden részletet a moziban.
Visszatérve a kérdésre inkább vennék 876/906-ost mint 805/806-ost a video része sokkal jobb és a erősebb a teljesítménye is mint a kisebb 805/806.
Ráadásul használtban nincs árban akkora különbség, hogy ne érné meg a jobbat megvenni....:-)

Nekem a 806 volt az első Onkyo-m.
Most is emlékszem rá, hogy a Stealth - Lopakodó film nyitó jelenete volt az első, amit kipróbáltam vele és majdnem leesett az állam, annyira tetszett.
A következő, ami nyomot hagyott bennem az 5007-es volt.

Viszont minden Onkyo "beültet a moziba" és a térábrázolásuk szuper. 
A hiányosságokat most nem említem. 

A használt áruk pedig sokszor nevetséges szinten mozog.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Persze ehhez szeretni kell a dögös Onkyo-s hangzást, van akinek ez nem jön be. Azt viszont imádom, mikor ilyen kijelentések mennek: 'de szar a Dynamic EQ', 'de szar a Multi XT'. Akkor minek használod? Erről megítélni egy vas hangzását ostobaság, ráadásul soha nem tudod meg, hogyan is szól valójában. És sosem kapcsolok be egy ilyen hókusz-pókuszt sem egyik erősítőn sem.

Volt nálam is pár nagyvas az onkyo-tól de pl beleestem én is abba csapdába, hogy a 876nál használtam a d eq amihez nagyon könnyen hozzá lehet szokni a dögös mozi hangja miatt. Ma már minden ilyen ficsőrt kikapcsolok mert nagyon beleszól a hangba és elnyom minden részletet a moziban.
Visszatérve a kérdésre inkább vennék 876/906-ost mint 805/806-ost a video része sokkal jobb és a erősebb a teljesítménye is mint a kisebb 805/806.
Ráadásul használtban nincs árban akkora különbség, hogy ne érné meg a jobbat megvenni....:-)
"Az igazi barát szemből támad."

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

A xx6-os végűek minden téren sokkal jobban teljesítenek. A 806 viszont kakukktojás, nincs velük egy ligában, teljesen lebutították. Nálam az össze nagygép megfordult, a 876-os fej-fej melletti teszten csúnyán elverte a 905-öst. A 906-os ezek közül a legkifinomultabb. Persze ehhez szeretni kell a dögös Onkyo-s hangzást, van akinek ez nem jön be. Azt viszont imádom, mikor ilyen kijelentések mennek: 'de szar a Dynamic EQ', 'de szar a Multi XT'. Akkor minek használod? Erről megítélni egy vas hangzását ostobaság, ráadásul soha nem tudod meg, hogyan is szól valójában. És sosem kapcsolok be egy ilyen hókusz-pókuszt sem egyik erősítőn sem.
Nem használom mit ahogyan, a márkát sem. A lényege a mondandómnak az volt, hogy nekem SZVSZ jobban bejött a 805 hangzása mint a 876-é. Ennyi! Nem írtam, hogy szar! 

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Akkor nem kell használni

Nekem is volt 876 , én szerettem. Mozira szerintem nagyon jó !!

Nem is fogom 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”