Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

STEXES

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: STEXES »

És akkor egy külön AV csatornát le fog foglalni?

Vagy film nézés közben is megjeleníthető?

-Igen (nálam a TV-n két scart és egy RCA aljzat van...,de az egyik scart nem működik egyszerre az RCA-kal, mivel csak két video csatorna van a TV-n ezért csak akkor dugom be a monitor out kábelét amikor szükség van rá (ritkán).
Tanuld meg az erősítő kijelzőjét használni! Az utóbbi időben már csak azt használom.

-Igen (ha egy külön bemenetet pazarolsz rá)

Köszönöm!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

-Igen (nálam a TV-n két scart és egy RCA aljzat van...,de az egyik scart nem működik egyszerre az RCA-kal, mivel csak két video csatorna van a TV-n ezért csak akkor dugom be a monitor out kábelét amikor szükség van rá (ritkán).
Tanuld meg az erősítő kijelzőjét használni! Az utóbbi időben már csak azt használom.

-Igen (ha egy külön bemenetet pazarolsz rá)

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

diccsy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: diccsy »

de amikor megneztem egy filmet nem igazan tetszett hogy zavaro szellem kepek futkaroztak a kepen.
Húzd ki az antannakábelt a TV-ből és nézd meg úgy is! Mit tapasztalsz?

Az lenne a zavaro tenyezo? Amig nem volt scart eloszto ezt a jelenseget nem tapasztaltam

Én is tapasztaltam már ilyet. Egy jó minőségű scart orvosolta. Nem tudom, hogy pont ez lenne a Te problémád is, de egy próbát meér. Nem tudom, hogy csak maga az elosztó okozhat ilyen problémát, de el tudom képzelni.

Na erre gondoltam en is, tudnatok segiteni hol lehet jo minosegu kabeleket vasarolni?

STEXES

Csatlakoztatás

Kérdésem az, hogy az erösítő OSD menüje hogy jelenik meg?

Nálam: "monitor out" az erőlködőn és sima kompozit kábellel a TV-be.

Jó!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

de amikor megneztem egy filmet nem igazan tetszett hogy zavaro szellem kepek futkaroztak a kepen.

Az lenne a zavaro tenyezo? Amig nem volt scart eloszto ezt a jelenseget nem tapasztaltam

Én is tapasztaltam már ilyet. Egy jó minőségű scart orvosolta. Nem tudom, hogy pont ez lenne a Te problémád is, de egy próbát meér. Nem tudom, hogy csak maga az elosztó okozhat ilyen problémát, de el tudom képzelni.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

Nálam: "monitor out" az erőlködőn és sima kompozit kábellel a TV-be.

diccsy

Csatlakoztatás

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Csatlakoztatás

diccsy

Csatlakoztatás

Sziasztok,
kovetkezo a problema van egy dvd es egy divx lejatszom, vettem egy scart elosztot ( http://www.premium-cable.de/product_inf ... ts_id=2575 ) es ezt csatlakoztattam a tvhez ehhez pedig a fent emlitett cuccokat, de amikor megneztem egy filmet nem igazan tetszett hogy zavaro szellem kepek futkaroztak a kepen. Nagyon nem volt tiszta. Kerdem en ez teljesen normalis mert gondolom jelminoseg romlas fellep a beiktatott scart oszto miatt vagy a scart oszto gagyi?
Neztem egy masikat is ezzel talan jobb lenne a cucc?
http://www.premium-cable.de/product_inf ... ts_id=2581.
Elore is koszi

STEXES

Csatlakoztatás

Uraim! Kérdés

Meg van a mozim. Még nem raktam össze.

DVD>>>TV SCART

DVD>>>ERŐSÍTŐ COAX

Hangfalak a megfelelő kábellel.

SUB a megfelelő kábellel.

Kell-e még valamit kötni?

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A falban nem kábeleket szoktak vinni, hanem kábelcsatornát. Így utólag is tudod könnyen változtatni a kábeleket.

Az optikai kábelt én is átalakítanám és koax kábelben vinném a digitális hangot az erősítőig.

A képnél már fontos lenne tudni, hogy milyen megjelenítőd van. Hagyományos TV esetén az S-Videot vezetném a csatornában. Amennyiben projektor vagy LCD vagy plazma van aminek van aminek van DVI-HDMI bemenete akkor a DVI-t de ennek két akadálya is van. Az egyik, hogy ha a PC-nél is van monitor akkor állandóan ki/be kell dugogatni a két DVI csatit (monitor-TV) a VGA kártyába. A másik, hogy a DVI nagy feje miatt nem tudod behúzni a csatornába.

Az erősítőknek az alsó kategóriában nincs DVI/HDMI bemenete, tehát azt közvetlenül a projektorhoz/LCD-hez kell vezetni.

pfl

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: pfl »

Üdvözlet mindenkinek! 
téma: lakásfelújítás, új rendszer, falban vezetett kábelek?, kb. 8m áthidalása...

in medias res.
Van egy 25m2-es (4 méteres belmagasságú) nappali, mellette egy kisebb dologzó szoba.
Dolgozóban bazi nagy számítógép, melynek néha képét és soxor a hangját át kéne applikálni a nappaliban lévő "házimozi egységbe".
A mostani lakásban a két eszköz egymástól 1,5 méterre van, azaz mindenhol ócsó kábelek rca -> scart, kisdzsekk -> rca,  stb. Na ennek véget szeretnék vetni.

Az "újban" a rendszerek egymástól 8 méterre lesznek és talán teljes rendszercsere is lesz, mert eddig a számítógép volt a multimédiás központ.
Terv egy belépőszintű erősítő (a felkapott Denon, Yamaha valamelyike)
egy hozzá illő hangfalszett (a szintén sláger Cat 5-tel) és egy játékos.

..de mindezek elött a villanyosoknak tudniuk kéne, hogy  hol véssenek, meg milyen kábeleket húzzanak.

Hmm? Tényleg milyenkeket? Hogy lesz a legkevesebb a zaj, és az ár? :-)

Számítógép video out (Radeon 9800): svideo, rca, DVI
Számítógép hang out (Terratec 5.1 Sky): Digital optical (Toslink) ,  rca (Front, Rear, Center/LFE Back, Surround)

Előre is kösz mindenkinek!
k

ui: Sokat hallgatunk zenét, amihez megtartjuk a 2 megszokott JBL-t.
Ezt is rákötnénk az új erölködőre. Ezek a minimál erősítők meg tudják külön is hajtani az analog outot 2 stereo hangfallal? Mint régen A-B.

Szerva!

Senkinek nincs tippje?
Hétvégén jönnek a villanyászok, úgyhogy egyre forróbb a helyzet.
Nagyjából így képzelem a hangot:
Toslink -> Digital Coax átalakító -> majd digital coaxból 6-8 méter -> erősítő digital bemement
vagy
Toslink kábel 8 méteres (létezik egyáltalán?) egyből az erősítőbe

a video out:
svideo kábel 8 méter -> erősítő svideo bemenetére
vagy
DVI kábelből 8 méter -> erősítő DVI bemenetére (esetleg egy DVI-> HDMI konverzó)

jól gondolom?

kösz
- pfl -

up

pfl

Csatlakoztatás

Vennék egy 5m körüli DVI/D-HDMI kábelt, ha van egy a fiók mélyén!-ha nem, marad a Kácsa.

Kösz a választ. Megelőztél...

DVI -> HDMI a videóra. (/sze ha van HDMI bemenete ezeknek a belépőszintű erölködőknek)
Ez mehet a telefonvonal mellett egy csőben a falban? Vagy zavarják egymást?

...és hangra?

kösz!
ProjectFreeLife

pfl

Csatlakoztatás

Üdvözlet mindenkinek! 
téma: lakásfelújítás, új rendszer, falban vezetett kábelek?, kb. 8m áthidalása...

in medias res.
Van egy 25m2-es (4 méteres belmagasságú) nappali, mellette egy kisebb dologzó szoba.
Dolgozóban bazi nagy számítógép, melynek néha képét és soxor a hangját át kéne applikálni a nappaliban lévő "házimozi egységbe".
A mostani lakásban a két eszköz egymástól 1,5 méterre van, azaz mindenhol ócsó kábelek rca -> scart, kisdzsekk -> rca, stb. Na ennek véget szeretnék vetni.

Az "újban" a rendszerek egymástól 8 méterre lesznek és talán teljes rendszercsere is lesz, mert eddig a számítógép volt a multimédiás központ.

..de mindezek elött a villanyosoknak tudniuk kéne, hogy hol véssenek, meg milyen kábeleket húzzanak.

Számítógép hang out (Terratec 5.1 Sky): Digital optical (Toslink) , rca (Front, Rear, Center/LFE Back, Surround)

k

Ezt is rákötnénk az új erölködőre. Ezek a minimál erősítők meg tudják külön is hajtani az analog outot 2 stereo hangfallal? Mint régen A-B.

Szerva!

Senkinek nincs tippje?
Hétvégén jönnek a villanyászok, úgyhogy egyre forróbb a helyzet.
Nagyjából így képzelem a hangot:
Toslink -> Digital Coax átalakító -> majd digital coaxból 6-8 méter -> erősítő digital bemement
vagy
Toslink kábel 8 méteres (létezik egyáltalán?) egyből az erősítőbe

a video out:
svideo kábel 8 méter -> erősítő svideo bemenetére
vagy
DVI kábelből 8 méter -> erősítő DVI bemenetére (esetleg egy DVI-> HDMI konverzó)

jól gondolom?

kösz
- pfl -

KGB1
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: KGB1 »

Vennék egy 5m körüli DVI/D-HDMI kábelt, ha van egy a fiók mélyén!-ha nem, marad a
Kácsa.
Projektor: Panasonic PT-AE700,- DVD író: Philips DVDR730,- Audió:Technics szett,- Hangfalak:Marantz LS-15A,- Videó: 6fejes Panasonic,-Fujitsu Siemens Amilo A1667G EX

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: voivod »

Nem azt állítottam, hogy "aktív" átalakítóval nem lehetséges, hanem hogy közvetlenül nem... "CONVERTER"
Van olyan játékos, ami az RGB pinekre YUV-t is ki tud rakni.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Posza »

vagyez?
Az első kép akár RGB kimenet is lehetne, de a második egyértelmű. A tápbemenet mihez kell? Erősítő is van benne, vagy kifejezetten az átalakításhoz?

Nem azt állítottam, hogy "aktív" átalakítóval nem lehetséges, hanem hogy közvetlenül nem... "CONVERTER"
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

vagyez?
Az első kép akár RGB kimenet is lehetne, de a második egyértelmű. A tápbemenet mihez kell? Erősítő is van benne, vagy kifejezetten az átalakításhoz?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

vagyez?

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Létezik hát.
Rosszul tudod.

ezakkor?

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Posza »

Létezik hát.
Rosszul tudod.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: voivod »

Sziasztok, azt szeretnem kerdezni hogy letezik olyan kabel aminek az egyik vege scart a masik pedig YUV csatlakozos?

Létezik hát. A google kb. 5000 találatot ad.

pfl

Csatlakoztatás

Üdvözlet mindenkinek!

in medias res.
A mostani lakásban a két eszköz egymástól 1,5 méterre van, azaz mindenhol ócsó kábelek rca -> scart, kisdzsekk -> rca, stb. Na ennek véget szeretnék vetni.

..de mindezek elött a villanyosoknak tudniuk kéne, hogy hol véssenek, meg milyen kábeleket húzzanak.

Számítógép hang out (Terratec 5.1 Sky): Digital optical (Toslink) , rca (Front, Rear, Center/LFE Back, Surround)

k

diccsy

Csatlakoztatás

Sziasztok,
azt szeretnem kerdezni hogy letezik olyan kabel aminek az egyik vege scart a masik pedig YUV csatlakozos?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

"Ha javasolhatom, kerüld el a T. gazdaságos, stb. noname cérnavékony optikai kábeleket, mert nulla a mélyátvitelük. Inkább szánj rá 3-5 ezret, ennyit megér egy hosszútávú befektetés még egy DivX lejátszó és egy egybemozi között is." 
????????????

Csak érdeklődöm, hogy egy digitális jelfolyamból (a hozzászólásod alapján az esetleges, feltételezett hibás adatátvitel során) hogyan tudnak kiszűrődni/eltűnni/stb. pont a mélyhang információt hordozó adatok?

????????????

Én tapasztalatból írtam, amit írtam. Már néhányszor kibeleztük a kérdést.
Az optikai kábel anyagának ugyanúgy van ellenállása a rajta átfolyó fotonokkal szemben, mint a fém kábelnek az elektronokkal szemben. Minél kisebb a frekvencia és minél kisebb a vezető keresztmetszete (azonos hossz és anyagminőség mellett), annál erősebb ez a hatás.
Érdekes módon a digi koax kábel is digitális jeleket továbít, ott valahogy elfogadottabb, hogy van különbség a kábelek között.
De nem kell elhinni, vegyél gagyi kábelt és szidjad a felvételt, a lejátszót, az erősítőt, a dobozokat, vagy amit akarsz a basszushiányért. Én már egyszer lokalizáltam egy ilyen hibát és sikeresen orvosolni is tudtam egyszerű kábelcserével.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”