Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Epson TW3200, 3500, 5000, 5900, 6000WBenQ W6000
A megmaradt kettőnek van csak számomra értékelhető képe. Mindkettő másban jobb, az Epsonnak gyengébb az Ansi kontrasztja, viszont jobb a natívja. A Benq élesebb, viszont zavarhat a szivárványa, ha érzékeny vagy rá.
Pü.
Rendben, köszönöm a segitseges, alszom rá egyet.
Nem fér bele, persze kérdés kinek mi a szép kép. A DeepBlack fontos ha szeretnél feketét látni, és nem szürkét. Persze itt már bejön a képbe a vetítési környezet. Mert hiába a DeepBlack ha hófehér minden a környezetben.
A falak sötét színűek lesznek, meg mint említettem a sotetitessel sem lesz baj.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Ilyen projektorokat találtam hasznaltan:
Epson TW3200, 3500, 5000, 5900, 6000W
BenQ W6000
Tapasztalat útján rangsor felállítása lehetséges?
BenQ W6000
A megmaradt kettőnek van csak számomra értékelhető képe. Mindkettő másban jobb, az Epsonnak gyengébb az Ansi kontrasztja, viszont jobb a natívja. A Benq élesebb, viszont zavarhat a szivárványa, ha érzékeny vagy rá.
Pü.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
"A képminőség a lényeg. Ha hasznaltan 200-250k-ba nem fér bele szép képű 3D projektor, akkor maradjon a 2D."
Nem fér bele, persze kérdés kinek mi a szép kép. A DeepBlack fontos ha szeretnél feketét látni, és nem szürkét. Persze itt már bejön a képbe a vetítési környezet. Mert hiába a DeepBlack ha hófehér minden a környezetben.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Van egy kedves fórumtárs, mindig azt mondta, h nincs ingyen ebéd............. Ha lenne szuper 2D-s, és egyben remek 3D-s proji 250e.-ért, akkor ki venné meg az 1-4-8 millás gépeket? Az 5900 és hasonló Epsonok tudnak 3D-t, de képminőség miatt inkább az 5000-5500 venném meg. Ha szeretnél megfelelő 2-3D-s gépet akkor kicsit még gyűjtened kell, pl. a fent lévő Pana 5000-re.
"A képminőség a lényeg. Ha hasznaltan 200-250k-ba nem fér bele szép képű 3D projektor, akkor maradjon a 2D."
Ilyen projektorokat találtam hasznaltan:
BenQ W6000
Tapasztalat útján rangsor felállítása lehetséges?
Ertem!
Ha van olyan példány, aminek a szép képen kívül jóvá 3D-je es ebbe az arsavba sorolható, azt sem vetem meg.
Van egy kedves fórumtárs, mindig azt mondta, h nincs ingyen ebéd............. Ha lenne szuper 2D-s, és egyben remek 3D-s proji 250e.-ért, akkor ki venné meg az 1-4-8 millás gépeket? Az 5900 és hasonló Epsonok tudnak 3D-t, de képminőség miatt inkább az 5000-5500 venném meg. Ha szeretnél megfelelő 2-3D-s gépet akkor kicsit még gyűjtened kell, pl. a fent lévő Pana 5000-re.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Ertem!
Ha van olyan példány, aminek a szép képen kívül jóvá 3D-je es ebbe az arsavba sorolható, azt sem vetem meg.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
A képminőség a lényeg. Ha hasznaltan 200-250k-ba nem fér bele szép képű 3D projektor, akkor maradjon a 2D.
Ilyen arsávban melyik projektorok mozognak, amik igazán kiemelkedőek?
A TW5000 nagyon tetszik, de a 3200 is nagyszerű. Ebben az arsávban segítenének kiválasztani a lehető legjobb projektort 2D képpel?
A 3200 es az 5000 között sok a különbség?
Köszönöm előre is!
Pedig a W1070 3D-jét nagyon dicsérik.
Az, hogy "nagyszerű" volna a 3200, az erős túlzás. Volt ilyenem, soha többé. Az 5000-es modell legalább DeepBlack-es. Egyébként 200-250 között már szoktak lenni az apróban jó vételek. Esetleg batyo varázsszekrényében biztosan van megfelelő példány.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Tw 5000-et tudom ajánlani,illetve ha a 3D nem fontos akkor a tw3200-at...A képminőség a lényeg. Ha hasznaltan 200-250k-ba nem fér bele szép képű 3D projektor, akkor maradjon a 2D.Ilyen arsávban melyik projektorok mozognak, amik igazán kiemelkedőek?
A TW5000 nagyon tetszik, de a 3200 is nagyszerű. Ebben az arsávban segítenének kiválasztani a lehető legjobb projektort 2D képpel?
A 3200 es az 5000 között sok a különbség?
Köszönöm előre is!
Nem ismerem rendszered elemeit de a vodka már elég jó szint és ki kellett volna jönni a különbségnek .....
Ki kellett volna? Tehát ebből következik, hogy ha nem jött ki, akkor nincs.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Feldobtad a labdát rendesen. Két különböző technológia, DLP vs LCD. LCD esetén a legjobb választás ebből a listából az 5500, aztán az 5000, és végszükség esetén az 5200 de ez inkább felejtős. Számozás szerint olyan " mintha " ebbe a csapatba tartozna, de nincs köztük helye. Az 5000-5500 a gyártó csúcs készüléke volt az adott modellévben. A mai megfelelője a 9000 sorozat komoly árcédulával. A Benq-ról nem tudok mit mit mondani, ha teheted nézd meg. Ha nem vagy szivárványérzékeny akár jó választás lehet.Akkor 5000 vagy 5500, a másik távozzon a csoportból.Ha a 3D is lényeg lenne, akkor az 5900 választása eseten nem kaphatnék olyan szép mint az 5000 vagy az 5500-tel? Ahhoz a mai 9000 sorozat kellene? De olyan nem lesz egy darabig.
A BenQ-t nem láttam még. A szivárvány effektus engem nem zavar.
Akkor a mezőny álljon ezekből a tagokból, akik tapasztaltak bármit velük kapcsolatban, kérem osszák mar meg velem.
Köszönöm előre is megtisztelő válaszotokat!
Sziasztok!
Ki szeretnem kérni a véleményeteket, hogy az alábbi projektorok közül melyik tud szebb képet vetíteni:
Epson TW-5000
Epson TW-5200
Epson TW-5500
BenQ W6000
A TW-5200-at újonnan, míg a többit hasznaltan néztem ki.
Ha kérhetnek egy rangsort, esetleg egy rövid indoklással nagyon halas lennék.
Köszönöm szépen!
Feldobtad a labdát rendesen. Két különböző technológia, DLP vs LCD. LCD esetén a legjobb választás ebből a listából az 5500, aztán az 5000, és végszükség esetén az 5200 de ez inkább felejtős. Számozás szerint olyan " mintha " ebbe a csapatba tartozna, de nincs köztük helye. Az 5000-5500 a gyártó csúcs készüléke volt az adott modellévben. A mai megfelelője a 9000 sorozat komoly árcédulával. A Benq-ról nem tudok mit mit mondani, ha teheted nézd meg. Ha nem vagy szivárványérzékeny akár jó választás lehet.
-
Vendég
Gyermekdalokat énekeltem neki, és olajos masszázst is kapott, de semmi. Lehet, hogy kevés volt a törődés?
Más lehet a probléma.
A VODKA felirat nem egy üvegen volt véletlenül, amikor a két kábelt összehasonlítottad?
Kb 4, 4.5m távolságból szeretnek vetíteni egy 4x3m-es falra.
A sötétítés teljesen megoldható, jobb lenne fix vászonra vetíteni.
Az elején a W6000-rel nincs senkinek sem tapasztalata?
Ezek alapján, ha tudnatok ajanlani egyet, megköszönném.
A TW3200 vagy a TW5000 lenne jobb választás?
A TW5000-nek gyárilag eleg magas kontraszt van megadva, míg a 3200-nak alacsonyabb. Valóságában látta mar valaki mind a kettőt es tudna véleményt mondani?
Nem zárkózom el a DLP-tol es az LCD-tol sem, bár inkább az LCD tetszik jobban.
Sziasztok!
Ki szeretnem kérni a véleményeteket, hogy az alábbi projektorok közül melyik tud szebb képet vetíteni:
Epson TW-5000
Epson TW-5200
Epson TW-5500
BenQ W6000
Köszönöm szépen!
Tw 5000-et tudom ajánlani,illetve ha a 3D nem fontos akkor a tw3200-at...
- Roberto11
- V.I.P.

- Értékelés: 352
Sziasztok!
Epson TW-5000
Epson TW-5200
Epson TW-5500
BenQ W6000
Köszönöm szépen!
Tw 5000-et tudom ajánlani,illetve ha a 3D nem fontos akkor a tw3200-at...
LG 77C5,Marantz Cinema 40,Parasound Halo A51,DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII
HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII
HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Az epson LCD proji, a benq dlp. Teljesen más képi világuk van. Először azt lenne jó tudni, hogy neked melyik jön be jobban. Illetve, hogy milyen vetítési körülményeket tudsz biztosítani.
Sziasztok!
Epson TW-5000
Epson TW-5200
Epson TW-5500
BenQ W6000
Köszönöm szépen!
Igen, egy AQ Vodkát rádugtam a Oppo-ra palzma tv-vel, és projval is.Majd vissza a Kácsás kábel, de semmi látható. Csak képről tudok nyilatkozni.
Az USB-t nem hallottam, de azzal nem vitatkoztam, csak poénkodtam. Ismétlem, képi változást nem láttam.
Egy rövid kérdésem volna mennyi ideig tesztelted le a két kábelt? Mármint 5 perc 1 óra netán esetleg 1 nap? Netán egy hét? Esetleg be volt járatva az AQ vodka vagy nyers kábelt teszteltél a bejáratot Kácsás kábellel szemben? Egyforma hosszú volt nagyjából a két kábel?
Nem ismerem rendszered elemeit de a vodka már elég jó szint és ki kellett volna jönni a különbségnek .....
"Az igazi barát szemből támad."
-
Vendég
A drága árkategóriájú HDMI kábel jobb színei, élesebb képe, ragyogó kontrasztja a vitatott. Már messze járunk.
Akkor én visszatérek!
Te próbáltad egyébként, vagy csak egy kétezer forintos kábelt cseréltél ki egy ötezer forintosra és ott nem volt változás?
Ha elolvastad mondjuk, amit Alto írt - azzal egyetértesz?
Arra sem kaptam választ, hogy a Hifi Show USB tesztjét te láttad/hallottad? Ha igen, volt változás hangban?
Na ,hogy mondjak én is valamit!A kábelt külön egységnek kell tekinteni de van egy alap kiindulási pont amit figyelembe kell venni.Bocsánat a kifejezésért "szarból nem lehet várat épiten" ami leforditva annyit tesz hogy egy érzékeny jó rendszerben minden azaz MINDEN változtatás hallható igy a tápkábelé is.Persze sajnos itt az nem biztos hogy hallható lesz ha x áru kábelt lecserélünk 2x árura de sajna a 10x az már ha illik a rendszerbe drasztikus változást okozhat.És ez vonatkozik az IC-re és a többi drótra is.
"erősítő - hangfalak - kábelek: 40% - 50% - 10%
Igaz, ez stereo-ra vonatkozott,"
És a lejátszó?
Az én véleményem, hogy nem kell egy rendszer árának a felét kábelre költeni,de a 10%, az kevés. Én inkább 20-25% körülre tenném, ha mindent (táp,IC,hangsugárzók) beleveszünk.
Végre egy értelmes felfogású ember!
egy jó kábelt egyszer kell szinte megvenni, abba most nem mennék bele hogy egy olcsó hdmi kábel és egy drága között van e kép vagy hangbéli differencia ezt a vitát meghagyom a hívőknek illetve a hitetleneknek
egy jó és "drága" kábel sok sok évig meghálálja azt , hogy megvetted. míg ezek az olcsó fos kábelek hullanak mint a legyek.. a hálónkban van egy 51" samu tv-nk ehhez ,csatlakozik ,hdmi beltéri, pc stb.. tévézünk ,meg néha sorozatozunk semmi extra, a mozizást meghagyom a nagy rendszerre.. szóval ide "gagyi hdmi kábeleket raktam mert hát minek, még is fél évente dobálom őket mert elhullanak( hol hang hol képhiba) és nincsenek mozgatva vagy fizikai behatásnak téve. ha ide vettem volna 3-4db normális árértékű minőségi hdmi kábelt ,nem kellene ezekkel foglalkoznom.. a lenti nagy rendszerbe évek óta hibátlan az összeköttetés, pedig a proji erősítő között 15m-es hdmi van húzva.. én ezt használom lentre: Nordost Wyrewizard ( pro series) ez nem drága sztem ,de sokan még erre is azt mondaná ,hogy értelmetlen..
ebből az egészből csak azt akarom kihozni ,hogy igen is érdemes venni minőségi kábelt ,mert megéri.. a sok milliós kábelek létjogosultságát ( pláne hdmi) én is megkérdőjelezném ,de ha van rá pénz akkor meg úgy is mindegy
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
"erősítő - hangfalak - kábelek: 40% - 50% - 10%
Igaz, ez stereo-ra vonatkozott,"
És a lejátszó?
Az én véleményem, hogy nem kell egy rendszer árának a felét kábelre költeni,de a 10%, az kevés. Én inkább 20-25% körülre tenném, ha mindent (táp,IC,hangsugárzók) beleveszünk.
Még mindig nem horror árú hdmi kábelről volt szó,hanem egy kb 15.000 ft-os cinnamon kábelről.
Egyébként alto és bubu fogalmazta meg a legjobban.
Részéről ennyi.
Kinek mi a horror ár. Részemről 1,5m HDMI kábel lélektani felső határa 5k. De nyilván nem is fél millás erősítőm van. Szóval...
Olvastam valahol, hogy az ideális ár-arány:
erősítő - hangfalak - kábelek: 40% - 50% - 10%
Igaz, ez stereo-ra vonatkozott, házimozinál nyilván más az arány. De tegyük fel, hogy ott is él a 10%-os kábel-ár arány, akkor egy alap rendszernél, ami legyen a példának okáért 350k, Ennek a 10%-a 35k. Ebbe a keretbe bele kell férjen minden kábel. Szóval Aki nem gondolkodik fél millás rendszerben, fölösleges 15k-ért csak HDMI kábelt vennie. Szerény véleményem szerint.
Itt most az én példámmal álltam elő, hisz az én esetemben: TV 200k, erősítő+nas+lejátszó: 70k, HDMI kábel 1,8k és 100k (max 130k) körül keresek 5.1 hangkeltő dobozkákat kábelekkel.