Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tibidzsí mozija

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Ne dumálj !! Szavazzzz'!!!!!!
Rendben,legyen.
3 Legyen úgy ahogy a mozitulaj jónak látja.
Persze ez sem kötelező

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Ez mindig a tulajdonos privilégiuma, hogy mit,hol,miért, megmondja mindezt a Piért vagyis Tibi gazda.
Ettől még szavazni lehet.
Ne dumálj !! Szavazzzz'!!!!!!

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Tibidzsí mozija

Szerintem. Szavaztuk meg mi legyen.
Ki van az mellet ,hogy legyen kisebb a kiszögelés .
1 legyen kisebb és kényelmesen elférjenek a hangfalak?? ,2 maradjon.
Vote 1 igen 2 nem !!!
Részemről 1
Persze ez szigorúan nem kötelező !!!

Ez mindig a tulajdonos privilégiuma, hogy mit,hol,miért, megmondja mindezt a Piért vagyis Tibi gazda.
Ettől még szavazni lehet.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tibidzsí mozija

Szerintem. Szavaztuk meg mi legyen.
Ki van az mellet ,hogy legyen kisebb a kiszögelés .
1 legyen kisebb és kényelmesen elférjenek a hangfalak?? ,2 maradjon.
Vote 1 igen 2 nem !!!
Részemről 1
Persze ez szigorúan nem kötelező !!!

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Tibidzsí mozija

a tartály az a hátsó falnál van...ne csak nézz...láss,bár egy vukitól mit várok...
Ott a. az a mögött,viszont ne szójjá be...

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Red75 »

a tartály az a hátsó falnál van...ne csak nézz...láss,bár egy vukitól mit várok...
Ezt én is néztem. Elég lehetett volna mindkét oldalon kisebb kiszögelés. 
Egyébként B.Ú.É.K.!
Tibidzsí sok sikert és jó mozizást!

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Vendég

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gondolom hogy a tágulási tartály az oka,ami a bal oldalon figyel pár képpel lejjebb a jobb oldalon meg Lech Walesa, vagyis a szolidaritás jegyében és a szimmetria miatt.com

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tibidzsí mozija

Gondolom hogy a tágulási tartály az oka,ami a bal oldalon figyel pár képpel lejjebb a jobb oldalon meg Lech Walesa, vagyis a szolidaritás jegyében és a szimmetria miatt.com

Hu vazzze de szépen fogalmaztál !!!
Tartályt nem éri el masz a kémény lyukat de az is csak fent .
Szerintem azt a 2-3 óra munkát megéri pluszba hisz jó pár évet nézegeti majd.
De az is jó lenne ha az alsó szekcíót vékonyabra venné mert akkor elférne a hangfal ,az ajtó és az oszlop közé .
Ezt csak az én elképzelésem .

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Tibidzsí mozija

Én még mindig nem értem miért van a sarokban az a 2 db oszlop???
Én abba süllyeszteném be a frontokat

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tibidzsí mozija

Jobban átnézve a terveket jobb falat máshova raktad mint ahova tervezted.
Ha ennyire hely szűkében vagy akkor próbáld meg vissza vágni az oszlopokat és csak a felső szekcióban lennének oszlopok . A hangfalak meg elférnének kényelmesen.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tibidzsí mozija

Én még mindig nem értem miért van a sarokban az a 2 db oszlop???
Én abba süllyeszteném be a frontokat

Vendég

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Éppen, hogy álló frontok lesznek, sub nélkül. Nem a vászon melletti sarokba tolva, hanem a negatív sarokhoz kihúzva. Azt hiszem, az a lényege ennek, hogy az oldalról, és a hátulról visszaverődő mélyhangok így fél fázissal elcsúsznak, és gyengítik egymást. Mert amúgy sok lenne belőlük. Lapos hangfalkábelek lesznek, elférnek a szőnyeg alatt a fal szélénél.
Sub nélkül?moziszoba?És az LFE hangsávval mi lesz??????

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Kiszellőzik a vászon előbb,utóbb:-)

Szőnyeg alatt viszed a lapos kábelt akkor picit puklis lehet,ami zavaró,viszont úgy látom,hogy a betonra lehet kell aljzatkiegyenlítö?,a kábel helyére ragasztasz vastag(a kábellel megeggyező vastagságú) szivacsot beöntöd a padlopont,száradása után felszeded a szivacsot és a nútba mehet a lapos hangfalkábel,így szintben lesz és nem zavaró,szőnyegszegő helyett kábelcsatornás szegőt rakj.

Tibidzsí
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Tibidzsí »

Éppen, hogy álló frontok lesznek, sub nélkül. Nem a vászon melletti sarokba tolva, hanem a negatív sarokhoz kihúzva. Azt hiszem, az a lényege ennek, hogy az oldalról, és a hátulról visszaverődő mélyhangok így fél fázissal elcsúsznak, és gyengítik egymást. Mert amúgy sok lenne belőlük. Lapos hangfalkábelek lesznek, elférnek a szőnyeg alatt a fal szélénél.

grat jól haladsz!

Ha jól látom nem lesznek álló frontok, a vászon két szélére nem is férnének be..későbbi bővítés végett , jó lett volna lejjebb is becsövezni mert ha kinövöd a fali hangfalakat akkor ,nem tudom hogyan tudsz oda varázsolni kábelt bontás nélkül.. toldani+ csatornázni utólagosan meg nem túl elegáns ... kíváncsi leszek a végkifejletre! A falak a vászon körül minél sötétebbek annál jobb,persze ahogy jól esik ,de nagyon sokat ronthatsz a képen ha így hagyod ,ezt már páran megírták előttem..a centert is érdemes magasabbra rakni amennyire csak tudod.. már amennyit a vászon enged! 
Sok kitartást a végéhez és sok örömet hozzá ha készen lesz!   

Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE -  AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon

Tibidzsí
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tibidzsí mozija

most már késő, a hdmi kívül fog futni, bár talán még bele tudom erőszakolni a fal alján futó résbe, a szőnyeg még eltakarja. Viszont ahogy lemegy a földig az látszani fog. Valószínűleg kellenek majd akusztikai elemek, majd oda rakom, ahol eltakarja.
Amúgy a jóból is megárt a sok
Szia Tibidzsí!

Jól haladnak a dolgok nálad!
A hdmi kábel mellett mehet az elektromos kábel,ha árnyékolt(vezérlőkábel),hálózati dugó felőli oldalon az árnyékolást a földhöz kötve a készülékfelől pedig visszavágva nem kötve sehova,én is így csináltam és semmi zavart nem szed össze a hdmi,ez a kábel egy egyszerű vill.boltban kapható 3x1.5es sodrott réz onozott rézháló árnyékolással(545ft/m).

Szerintem ne vidd külső csatornába,ha még megoldható,és csatornába vitt kábel általában hosszabb kell,hdmi-nél ez is számíthat $.

Bocsi,ez az észrevételem.
Nagyon jó moziszoba lesz ez!
Új vászon illatnál nincs jobb:-)

Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE -  AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon

Tibidzsí
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tibidzsí mozija

nem is tudtam, hogy szét lehet szedni, eddig még nem próbáltam. Bár az még több hét, mire ez bekerül a legfontosabb prioritású feladatok közé. Köszönöm a felajánlást, ha aktuális lesz, keresni foglak.
A falak a glettelés miatt fehérek, a vászon környékét matt feketére fogom festeni, a többit meg majd amilyen színű festék marad
A lejátszó egy Popcorn C200, amikor időpontot és helyszínt egyeztettünk az eladóval, akkor derült ki, hogy melóhelyem egy ügyfele az eladó, kicsi a világ.

ha minden jól megy, holnap, vagyis ma újabb fontos komponenssel épül tovább a lánc. 

egyenlőre csak lefestem a beugró sarkot, de nekem is tetszenek az ilyen (mű)kő burkolatok, lehet, hogy majd beújítok valami hasonlót. A dobogó is fel tudja dobni az összhatást, olyan, mintha egy kis színpadon állna az egész.

Jó lesz,gratulálok!
Ahogy nézem az ajtólap ugyanolyan mint az enyém.Ezek elég papír vékony ajtók.Annak belsejét érdemes szigetelni vastag szivaccsal,melyet szilikonnal felragasztassz,és bevonod valamilyen szép anyaggal melyet méterárú boltban megvehetsz.Az egész projekt 10000-ből kijön és sokat szigetel!Ha érdekel keress meg szívesen elmondom hogyan csináltam.Még képeim is vannak róla..

A falak maradnak fehérek?   Gondolom nem.Elég sokat olvashatsz róla hogy mennyire nem jók a fehér falak olyan helyiségben ahol vetíteni kell.
Ha mégis így akarod hagyni még a berendezkedés előtt gondolkodj el róla mert biztosan nem lesz elég jó és ezzel nem csak én vagyok így
Egyébként jól haladsz már nem sok van hátra

A mozi rendszerről ami majd "beköltözik"  lehet tudni valamit?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Sztem elfér ott az álló front. Elég nagy helynek tűnik. De nagyon meggondolnám, hogy milyen dobozt raknék. Zárt, vagy első reflex nyílásosban gondolkodnék.

Összességében nagyon jó alap ez a szoba. Gratula!

(Fodesz, az ajtószigeteléses infók jöhetnének a topicomba, vagy ide is, ha Tibidzsí is érintett. Nálam pont ez lesz a következő projekt. Nemsoká ötletelek odaát)

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Hát ha nem akarja beszorítani a két állódobozt a vászon mellé akkor előrébb lehet hozni csak akkor a jobb front az ajtóban lesz szinte.
Kár érte hogy a szobában a bejárat így ennyire közel kerül a frontoldalhoz.
Nálam is hasonlóan van, de szerencsére nem ennyire közel.

Falakat és a mennyezetet mindenképp érdemes sötétre festeni. Ezt nem kellene így hagyni.Csakis a vetítés miatt elsősorban, de szerintem a hangulatot is jobban fokozza egy sötétebb színes fal mint a fehér alap szín.Itt nem kell kompromisszumokat kötni nincs asszony beleszólása sem és nem egy nappali ahol nem lehet annyira mozisra hangolni mindent.
Fekete mennyezettel lehetne indítani, simán belefér ,az oldalfalakat (és az ajtót is belülről) egy színre körbe,,,

Remélem Tibidzsí jó néven veszi a pozitív kritikákat,mert abszolút segítő szándékkal írunk ide,hisz ezért is jó egy mozis topik

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Fish »

grat jól haladsz!

Ha jól látom nem lesznek álló frontok, a vászon két szélére nem is férnének be..későbbi bővítés végett , jó lett volna lejjebb is becsövezni mert ha kinövöd a fali hangfalakat akkor ,nem tudom hogyan tudsz oda varázsolni kábelt bontás nélkül.. toldani+ csatornázni utólagosan meg nem túl elegáns ... kíváncsi leszek a végkifejletre! A falak a vászon körül minél sötétebbek annál jobb,persze ahogy jól esik ,de nagyon sokat ronthatsz a képen ha így hagyod ,ezt már páran megírták előttem..a centert is érdemes magasabbra rakni amennyire csak tudod.. már amennyit a vászon enged! 
Sok kitartást a végéhez és sok örömet hozzá ha készen lesz!   
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Szia Tibidzsí!

Jól haladnak a dolgok nálad!
A hdmi kábel mellett mehet az elektromos kábel,ha árnyékolt(vezérlőkábel),hálózati dugó felőli oldalon az árnyékolást a földhöz kötve a készülékfelől pedig visszavágva nem kötve sehova,én is így csináltam és semmi zavart nem szed össze a hdmi,ez a kábel egy egyszerű vill.boltban kapható 3x1.5es sodrott réz onozott rézháló árnyékolással(545ft/m).

Szerintem ne vidd külső csatornába,ha még megoldható,és csatornába vitt kábel általában hosszabb kell,hdmi-nél ez is számíthat $.

Bocsi,ez az észrevételem.
Nagyon jó moziszoba lesz ez!
Új vászon illatnál nincs jobb:-)

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Tibidzsí mozija

Érdekesség és szerintem jó ötlet az alsó képen a két sarokban lévő "pillér" Burkolásához.
A vászon alatt pedig még talán egy alacsonyabb dobogó is összerakható
Persze ez csak szigorúan ötlet vagy jótanács.

Egy kép ahol hasonló két pillér van (Nyílván ezekben a pillérekben hangszórók rejtőzködnek) és alul egy íves  dobogó :

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Tibidzsí mozija

Jó lesz,gratulálok!
Ahogy nézem az ajtólap ugyanolyan mint az enyém.Ezek elég papír vékony ajtók.Annak belsejét érdemes szigetelni vastag szivaccsal,melyet szilikonnal felragasztassz,és bevonod valamilyen szép anyaggal melyet méterárú boltban megvehetsz.Az egész projekt 10000-ből kijön és sokat szigetel!Ha érdekel keress meg szívesen elmondom hogyan csináltam.Még képeim is vannak róla..

A falak maradnak fehérek?   Gondolom nem.Elég sokat olvashatsz róla hogy mennyire nem jók a fehér falak olyan helyiségben ahol vetíteni kell.
Ha mégis így akarod hagyni még a berendezkedés előtt gondolkodj el róla mert biztosan nem lesz elég jó és ezzel nem csak én vagyok így
Egyébként jól haladsz már nem sok van hátra

A mozi rendszerről ami majd "beköltözik"  lehet tudni valamit?

Tibidzsí
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tibidzsí mozija

Közben azért alakulnak a dolgok, a falak már készen, ajtó a helyén, ablakcsere projekt átcsúszik január közepére. Ha megfordítottam volna az elrendezést, akkor lehetett volna a kút takaróeleme egyben az akusztikai panel, viszont akkor le kellett volna mondanom az ablakról. Az pedig mégiscsak hasznos dolog egy helységben. Még építés közben sikerült jó áron vennem egy 100" vásznat, így a fal építéskor rögtön megcsináltattam a tartóját is. Original új, kiraktam szellőzni, k. büdös.
Vízcső bekerült a plafonba, projinak is behúzattam a tápot a plafonba, a vászon alatt jön ki a vége, kap egy dugvillát, és jó is lesz. Hdmi-t nem akartam az áram mellé tenni, mivel úgy általában sehol nem ajánlott adatkábelt áramkábel mellett vinni. Az majd a falon kívül megy. Gégecsővel nem akartam vacakolni, nem tartom olyan fontosnak. 

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Tibidzsí mozija

Hozzászólás Szerző: robert99 »

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! karácsony 2  karácsony 2  karácsony 2

Tibidzsí
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tibidzsí mozija

Kacsában jártam, kábelek a leendő projihoz, és hangfalakhoz:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”