Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

kimi házimozi szobája

Vendég

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az álmaim hangfalszettjéről pontos információim vannak, tisztában vagyok a képességeivel, és azzal is hogy irrirreveláns más rendszerben történő vizslatása. 
Maximum a szerkezeti, esztétikai dolgokat vizslatom meg, és a helyszínen nem határozok meg ezek alapján nekem tetsző vételárat se.

Itt inkább a vevő és az XVZ között kialakult egységes véleményformálást tartottam valahol rosszindulatúnak. Sőt nevetségesnek tartom ha valaki ilyen szinten ad és beáll másik ember mögé véleményformálásban.
És ezt teljesen normális dolognak is tartja.

Amúgy egészen biztosan lehettek abban hogy Y és C bizony konkrét vitákat folytat, amik néha csak rájuk tartozik. Vitáznak is keményen néha, próbálnak kézenfekvő tanácsokat adni-kérni egymástól is.
Meghallgatják egymás véleményét is legyen az rossz vagy jó. Van véleményük és van saját orientációjuk. Sőt A-Z -ig bármelyik fórumtársukkal szívesen megteszik ezt értelmes keretek közt.

Lehet rosszul értelmezem de,miért is vagyok rosszindulatú és nevetséges? Leírtam egy sztorit ezzel beálltam a másik mögé?Az nekem bőven elég volt viszonyítási alapnak,hogy az Emotiva hangereje 40-45-re volt tekerve!Még mindig ott tartunk ,hogy nem volt meg a mozi hatás és ezért nem hozta el a hangfalszettet!!Azt látom nem veszed észre amit leírtál pont rád illik!

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Anyagi nem volt gond! Ezért volt meglepő!Rosszindulat?Te rosszindulatból nem vennéd meg álmaid hangfalszettjét?A Barát feleslegesnek tartotta,hogy vele menjek ,mert biztos volt benne,hogy hozza a hangfalakat!

Az álmaim hangfalszettjéről pontos információim vannak, tisztában vagyok a képességeivel, és azzal is hogy irrirreveláns más rendszerben történő vizslatása. 
Maximum a szerkezeti, esztétikai dolgokat vizslatom meg, és a helyszínen nem határozok meg ezek alapján nekem tetsző vételárat se.

Itt inkább a vevő és az XVZ között kialakult egységes véleményformálást tartottam valahol rosszindulatúnak. Sőt nevetségesnek tartom ha valaki ilyen szinten ad és beáll másik ember mögé véleményformálásban.
És ezt teljesen normális dolognak is tartja.

Amúgy egészen biztosan lehettek abban hogy Y és C bizony konkrét vitákat folytat, amik néha csak rájuk tartozik. Vitáznak is keményen néha, próbálnak kézenfekvő tanácsokat adni-kérni egymástól is.
Meghallgatják egymás véleményét is legyen az rossz vagy jó. Van véleményük és van saját orientációjuk. Sőt A-Z -ig bármelyik fórumtársukkal szívesen megteszik ezt értelmes keretek közt.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Vendég

kimi házimozi szobája

Anyagi nem volt gond! Ezért volt meglepő!Rosszindulat?Te rosszindulatból nem vennéd meg álmaid hangfalszettjét?A Barát feleslegesnek tartotta,hogy vele menjek ,mert biztos volt benne,hogy hozza a hangfalakat!

Végre egy normális hangvételű poszt tőled  .

És ennyi erővel mondhatjuk azt is hogy lehet botfülű a vevőjelölt és lehet nem kevés rosszindulat vezérelte?  . Bármi megtörténhet.
Még az is megtörténhetett hogy csak az árral voltak gondok mert a bot hangi mértékegysége bizony erről is szólt .

A probléma igazából ott van Zsolio, hogy a vevőjelölt szerzett saját tapasztalatait X és V és Z is átülteti a valóságba .
Pedig lehet nem kéne ugye, mert ugye akkor elméletileg ugyanolyan "haverságról" és "menőzésről" beszélünk nemde? És mintha sérülne pár más dolog is.

Egy bizonyos tapasztalati szint után átlátja az ember a másik igényeit orientációját, és ahhoz próbál hasznos kritikát tanácsot adni. 
Valaki fakockával is szeret játszani, és valaki átlátja a Lego műfaj lényegét is. A végeredmény sajnos tudjuk nem lehet ugyanaz, de ez nem baj. Csak tisztában kell lenni a különbségekkel.

batman98
Beköltözött
Beköltözött

kimi házimozi szobája

Kimi, nagyon kemény téma az a sub és a mögöttes teszt vélt és valós tartalmának megitélése.

Szerintem az eladó se gondolta, hogy a bizonyos vevő nem viszi el a szettet.
Pedig az a szett komolyabb tudású, mit a koma otthoni MA szettje.
Születnek irományok, hogy milyen kimagasló tudású, nagy tartalékokkal rendelkező rendszert hallott Y személy C személynél. Erre oda megy egy vevő jelölt és kiderül, hogy a kimagasló rendszert csak max 30-35 hangerőn lehet csak demózni(valósabb mozis fillinget nem tud nyújtani a rendszer a vevőnek), mert a szomszéd már dübög, hogy C vegye halkabbra.
Akkor kérdem én, ki hazudik Y személy aki magasztalta C személy rendszerét(haverságból), vagy aki elment vevő jelöltként és csalódva távozott, mert nem azt kapta amit Y beszámolójábol olvasott?
Akkor itt merülhet fel az a kérdés, hogy Y rendszere milyen is lehet valójában, ha a fentebb említett rendszer számára kimagasló tudású.
Ennyi erővel nyugodtan használhatnának egydobozos egybe mozit is (jó tudom azzal nem lehet menősködi, felvágni a haverok előtt)

Végre egy normális hangvételű poszt tőled  .

És ennyi erővel mondhatjuk azt is hogy lehet botfülű a vevőjelölt és lehet nem kevés rosszindulat vezérelte?  . Bármi megtörténhet.
Még az is megtörténhetett hogy csak az árral voltak gondok mert a bot hangi mértékegysége bizony erről is szólt .

A probléma igazából ott van Zsolio, hogy a vevőjelölt szerzett saját tapasztalatait X és V és Z is átülteti a valóságba .
Pedig lehet nem kéne ugye, mert ugye akkor elméletileg ugyanolyan "haverságról" és "menőzésről" beszélünk nemde? És mintha sérülne pár más dolog is.

Egy bizonyos tapasztalati szint után átlátja az ember a másik igényeit orientációját, és ahhoz próbál hasznos kritikát tanácsot adni. 
Valaki fakockával is szeret játszani, és valaki átlátja a Lego műfaj lényegét is. A végeredmény sajnos tudjuk nem lehet ugyanaz, de ez nem baj. Csak tisztában kell lenni a különbségekkel.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

Vendég

kimi házimozi szobája

Kimi, nagyon kemény téma az a sub és a mögöttes teszt vélt és valós tartalmának megitélése.

Szerintem az eladó se gondolta, hogy a bizonyos vevő nem viszi el a szettet.
Pedig az a szett komolyabb tudású, mit a koma otthoni MA szettje.
Születnek irományok, hogy milyen kimagasló tudású, nagy tartalékokkal rendelkező rendszert hallott Y személy C személynél. Erre oda megy egy vevő jelölt és kiderül, hogy a kimagasló rendszert csak max 30-35 hangerőn lehet csak demózni(valósabb mozis fillinget nem tud nyújtani a rendszer a vevőnek), mert a szomszéd már dübög, hogy C vegye halkabbra.
Akkor kérdem én, ki hazudik Y személy aki magasztalta C személy rendszerét(haverságból), vagy aki elment vevő jelöltként és csalódva távozott, mert nem azt kapta amit Y beszámolójábol olvasott?
Akkor itt merülhet fel az a kérdés, hogy Y rendszere milyen is lehet valójában, ha a fentebb említett rendszer számára kimagasló tudású.
Ennyi erővel nyugodtan használhatnának egydobozos egybe mozit is (jó tudom azzal nem lehet menősködi, felvágni a haverok előtt)
Persze eddig se kelett hinni a haveri tesztek tartalmának, de ezután már csak vicc kategóriába valók!

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Pedig annak a gatyaszárnak lobognia kellene ha olyan részlet van a filmben! Miért is lenne téves az irány? MOZIRÓL beszélünk vagy nem?
Régebben Fish írta, ha valaki az avr és a szub potméterét fel merné nála tekerni ( a névleges teljesítményről beszélek amit a gyártó lehetőségként biztosít számunkra ) akkor eltörné a kis kezecskéjét! Tonyka is ékes példája annak, hogy ő sem csendes demókkal kápráztatja el a hozzálátogatókat. Mutassa is meg (mindenki), hogy mire képes a rendszer, hiszen kell egy bizonyos teljesítmény, hogy igazán jól szóljon minden. Később úgy suttogtatja a cuccát ahogy csak akarja ... 
Kiminél a Klipsch jó választás volt.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

kimi házimozi szobája

Szerintem Laci is tudja és egy szubnak is az lenne a dolga, hogy reprodukálja a valódi ütős mélyhangokat, mint az, ahogyan a valóságban is történne. Ha ezt nem tudja, akkor ott valami nem ok. Remélem, nem jössz azzal, hogy a részleteket akarsz hallgatni egy subból, mert ez a csatorna nem arról szól.
Egyetértek(ezzel is meg a többivel is)!

Kimi jól fogalmazta meg a lényeget:

Többet vártam tőle , főleg az árát látva.
Használt árához képest a tudása nagyon nincs rendbe"

Vendég

kimi házimozi szobája

Nem jövők semmivel. Nálatok az úgynevezett " ütőség "  jelenti a minőség szintjét. Ennek az ütőségnek a szintje mindenkinél más, és más. Többször mondtam már, a mélyet lehet tekerni ízlés határig. Ez az ízléshatár nálatok a legmagasabb határban van. Nincs ezzel gond, csak nem minden ládát terveznek arra a határra amit ti kedveltek. Igazából annyit kéne mondanotok. Kevésnek ítéltük meg, de mi nagyon szeretjük a mély hang legfelsőbb határait feszegetni. Sajna ezt nem teszitek mellé magatokról, Így rengeteg embert téves irányba tesztek. Ezt csak arra alapozom, h a fórumozók 90% nem hajtja referencia hangerőn a cuccát. A 90% nem lobog a gatyaszár. Visszafordítva mondhatnám azt is, h ha elmennél a 90%-hoz, azt állapítanád meg, h kevés a mély, és nem  " ütős " valószínűleg ezért kerülőd a hallgatózást másoknál.
 Akkor a fórumozók 90%-nak még nem volt mozi élménye?Abból kiindulva ,hogy a barátom elment egy nem kispályás hangfalszettér amit itt hirdettek a fórumon! Biztos voltam benne elhozza a hangfalszettet már csak azért is ,mert tudtam miért is kell neki! Meglepetésemre nem hozta el az indok az volt ,hogy nem tudta meg mit is tud valójában a hangfal ,mert egyszer sem sikerült mozin azt a szintet hoznia amit otthon kap a Monitor Audio Bronztól!Kérdeztem ez ,hogy lehetséges? Halkan mozizik az eladó így erőtlen,dinamikátlan ,semmilyen volt a hangzás!Akkor a 90%-nak ez a mozi? Pedig annak a gatyaszárnak lobognia kellene ha olyan részlet van a filmben!Miért is lenne téves az irány?MOZIRÓL beszélünk vagy nem?

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Nem jövők semmivel. Nálatok az úgynevezett " ütőség "  jelenti a minőség szintjét. Ennek az ütőségnek a szintje mindenkinél más, és más. Többször mondtam már, a mélyet lehet tekerni ízlés határig. Ez az ízléshatár nálatok a legmagasabb határban van. Nincs ezzel gond, csak nem minden ládát terveznek arra a határra amit ti kedveltek. Igazából annyit kéne mondanotok. Kevésnek ítéltük meg, de mi nagyon szeretjük a mély hang legfelsőbb határait feszegetni. Sajna ezt nem teszitek mellé magatokról, Így rengeteg embert téves irányba tesztek. Ezt csak arra alapozom, h a fórumozók 90% nem hajtja referencia hangerőn a cuccát. A 90% nem lobog a gatyaszár. Visszafordítva mondhatnám azt is, h ha elmennél a 90%-hoz, azt állapítanád meg, h kevés a mély, és nem  " ütős " valószínűleg ezért kerülőd a hallgatózást másoknál.

Honnan tudod, hogy milyenek nálam a mélyek? Voltál már itt az utóbbi két évben mióta végfokkal és procival, na meg két subbal és sub procival mozizok? Vagy csak ránézésből ítélsz? Állítom, hogy az emberek 95% azt az ütős mozit kedveli, mint amilyennek kell is lennie, ha reprodukálni akarjuk a filmbéli valóságot. Legalább is a nálam megfordult látogatókból ezt a következtetést vonom le. Olyan, mint ha 2.0-ban moziznánk, és nem kellene a térhangzás, az is minek, ha nem a valóság közeli térélményt akarnánk létrehozni a szobában.
Lehet halkan is hallgatni egy rendszert, ahhoz bizonyára elég is egy kisebb sub, de ha oda akarod tekerni a cuccnak, mert valaki úgy is szeretné hallgatni néha-néha, vagy egy demó alkalmával mikor megakarja mutatni a mozista, hogy így is tud szépen és torzítás mentesen is szólni a cucc, akkor ott egy kisebb sub elhasal és lefekszik.
Persze, hogy ízlés kérdése a sub hangerő, de ha valami szar az kis hangerőn is szar, fentebb meg nem is tekeri az ember, mert nincs kedve hozzá, hogy még jobban kijöjjön a gyengesége. Sajnos az említett sub az nem mutatott semmit a nevéhez képest, de ne is várjuk sokat egy belépő subtól, amit inkább azért adott ki a gyár, hogy a nagy minőségi subok mellett a belépő kategóriában is tudjon eladni subokat. Érthető a gyár részéről az üzletpolitika, csak sajnos egy pár ember meghall valami olyan nevet, ami a felsőkategóriában referencia minőséget produkál, és rögtön hasra esik, ha valami kisebb cuccra is ugyan azt a nevet vésik. Na, ez itt a probléma, hogy sokan ránézésre ítélnek.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Nem is tudom, mit mondjak, emlegetnek engem, mint valami hülyét, aki nem tudja mi az a minőség. Szerintem Laci is tudja és egy szubnak is az lenne a dolga, hogy reprodukálja a valódi ütős mélyhangokat, mint az, ahogyan a valóságban is történne. Ha ezt nem tudja, akkor ott valami nem ok. Remélem, nem jössz azzal, hogy a részleteket akarsz hallgatni egy subból, mert ez a csatorna nem arról szól.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

Elnezest a nyers fogalmazasert,de ugy gondolom en akkor nagyon korrekt voltam meg amikor az autoba rakta be akkor is mondtam neki ,hogy ne vidd el mert nem lesz jo,lattam rajta. Nem ertettem miert veszi meg. Kimi valoban sosem volt banto,de valahogy mindig amikor leirja neki miert nem tetszett utana jon a lavina mint ahogy most is elkezdodott. Na mindegy tovabbi jo eszmecseret!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Azt gondolom nem kell bemutatnom a nagyérdeműnek sem téged, sem szepit. De ha már, akkor te vagy az ember aki papírral a kezében csutka hangerőn szárítja a haját a subbal. Te vagy aki az életben sosem fogja felismerni a minőséget. A világ legjobb ládája sem lenne neked jó, ha a hangnyomás nem lenne elég. H mi az elég, hát nálad a szélsőséges határ legszéle kb. az elég. Na ha ezt nem ugorja meg valami akkor az lehúzható a wc-n. Nem véletlen a vonzódásod a diszkós dobozok, és erősítők irányába.
Nem is tudom, mit mondjak, emlegetnek engem, mint valami hülyét, aki nem tudja mi az a minőség. Szerintem Laci is tudja és egy szubnak is az lenne a dolga, hogy reprodukálja a valódi ütős mélyhangokat, mint az, ahogyan a valóságban is történne. Ha ezt nem tudja, akkor ott valami nem ok. Remélem, nem jössz azzal, hogy a részleteket akarsz hallgatni egy subból, mert ez a csatorna nem arról szól.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

batman98
Beköltözött
Beköltözött

kimi házimozi szobája

kimi: ezt már 100x leírtam:
mikor itt voltál és megvetted én láttam ,hogy neked nem tetszik, kb 10x kértelek ne vidd el mert látom ,hogy nem jön be.. mondtam nem kell megvenni 10 en állnak sorba érte, sőt olyna is volt aki többet akar érte adni.. nem te elviszed mert majd nálad biztosan jobb lesz,, azt is mondtam ,hogy hozzád lehet még 2 is kevés lenne.. ennek ellenére elvitted.. saját magadnak köszönheted,,  tényleg nem bántásból de hülyeség ellen nincs orvosság.. ha tudom magamról .hogy nem ezt a hangot keresem akkor nem veszem meg még akkor sem ha 1-200km-ert utazok érte..

de azt elértük evvel , évek óta megy a fosozás felőletek, hogy ez milyen szar.. laci meg ezt egyenesen élvezi is.. amúgy meg pont ő a legnagyobb hangadó ,hogy milyen nagy hype ment a velo val kapcsolatban csak hogy drágáért el lehessen adni, pont ő amikor évekig csak az onkyo istenítése ment az írásai 99% ból.. hagyjuk ezt srácok, élvezzétek amitek van és örüljetek ,hogy nem kell ilyen szar eszközökkel filmet néznetek.. 

nekem nem szívügyem a velo, de ez azért érint szarul mert én tőlem vetted , és ez úgy jöhet le ,hogy én átvertelek, pedig szinte könyörögtem, hogy ne vidd el, nem neked való volt ennyi, az első percben látszott rajtad..  na mindegy.. kicsit még szarozzátok aztán lépjetek tovább, unalmas ezt már 500x -ra végig olvasni...

Fodesz,Tony,jómagam és még sok más fórumtárs is biztosan idióta ,hogy ilyen ládával filmeztek jó ideig anno és sokáig megelégedve használtuk.

Én ezt azért nem értem. Teljesen normális hangvételű vélemények születtek megint. Akárhányszor olvasom át, egy kivételével. De azon nehogy már meglepődjünk .
Nem lehetne az ilyen stílusú irományt neki intézni elsősorban? Megint meg kapja mindenki más is akinek normális véleménye van, és keresem Kimitől ezeket a szavakat amiket a fejéhez vágsz de nem találom őket  .

batman98
Beköltözött
Beköltözött

kimi házimozi szobája

Én a magyarországi tesztekben már abszolút nem hiszek ! Elfogultak vagy megvannak vesztegetve.
Valahogy valamilyen formában mindegyik cucc jó ( mernék azt írni ,hogy ne vedd meg)
Marad a fórum de ott aztán elletmondás hegyek vannak.
Kutya legyek ha értem.
Aztán van amikor miden nyilhegy egy irányba mutat .
Na azt kell megvenni ha van pénzed.

Ez sajnos a netes "szak" teszteknél így megy. A gyakorlott szakoldal maximum bemutat és javasol, hiszen bízik benne hogy vannak a vevőnek igényei és tud dönteni is,
időt nem spórolva személyes tapasztalatok begyűjtésére a versenyző termékekről és rábízza döntést.

Ha ez nem így van akkor ugye vakon vettél 5 csillagot, hudejó lesz nekem - vagy nem .

Nálunk ugye könnyen kideríthető melyik bolt melyik portál mögött sorakozik , bármit tesztelnek az spitzenkalasse és beszt báj .

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

már megint a régi nóta..

kimi: ezt már 100x leírtam:
mikor itt voltál és megvetted én láttam ,hogy neked nem tetszik, kb 10x kértelek ne vidd el mert látom ,hogy nem jön be.. mondtam nem kell megvenni 10 en állnak sorba érte, sőt olyna is volt aki többet akar érte adni.. nem te elviszed mert majd nálad biztosan jobb lesz,, azt is mondtam ,hogy hozzád lehet még 2 is kevés lenne.. ennek ellenére elvitted.. saját magadnak köszönheted,,  tényleg nem bántásból de hülyeség ellen nincs orvosság.. ha tudom magamról .hogy nem ezt a hangot keresem akkor nem veszem meg még akkor sem ha 1-200km-ert utazok érte..

de azt elértük evvel , évek óta megy a fosozás felőletek, hogy ez milyen szar.. laci meg ezt egyenesen élvezi is.. amúgy meg pont ő a legnagyobb hangadó ,hogy milyen nagy hype ment a velo val kapcsolatban csak hogy drágáért el lehessen adni, pont ő amikor évekig csak az onkyo istenítése ment az írásai 99% ból.. hagyjuk ezt srácok, élvezzétek amitek van és örüljetek ,hogy nem kell ilyen szar eszközökkel filmet néznetek.. 

nekem nem szívügyem a velo, de ez azért érint szarul mert én tőlem vetted , és ez úgy jöhet le ,hogy én átvertelek, pedig szinte könyörögtem, hogy ne vidd el, nem neked való volt ennyi, az első percben látszott rajtad..  na mindegy.. kicsit még szarozzátok aztán lépjetek tovább, unalmas ezt már 500x -ra végig olvasni...

Fodesz,Tony,jómagam és még sok más fórumtárs is biztosan idióta ,hogy ilyen ládával filmeztek jó ideig anno és sokáig megelégedve használtuk.

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Ez így van,  az SVS fiatalabb.

Ezek meg nem olvasták laci verdiktjét, ha olvasták volna, biztos csak 2 csillagot kapott volna. : http://www.whathifi.com/velodyne/cht-12q/review
Én a magyarországi tesztekben már abszolút nem hiszek ! Elfogultak vagy megvannak vesztegetve. Valahogy valamilyen formában mindegyik cucc jó ( mernék azt írni ,hogy ne vedd meg)
Marad a fórum de ott aztán elletmondás hegyek vannak.
Kutya legyek ha értem.
Aztán van amikor miden nyilhegy egy irányba mutat .
Na azt kell megvenni ha van pénzed.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

kimi házimozi szobája

A CHT-12Q ára ha jól tudom olyan 240k körül mozgott újonnan , az SVS PB-12NSD is 240k körül volt.
Szerintem a két subot össze se lehet hasonlítani , teljesítményét és tudását tekintve se.

Ez így van,  az SVS fiatalabb.

Ezek meg nem olvasták laci verdiktjét, ha olvasták volna, biztos csak 2 csillagot kapott volna. : http://www.whathifi.com/velodyne/cht-12q/review
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

kimi házimozi szobája

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Aztán közbe érkezett hozzám egy GE 4-es sub is tesztelésre Bubu jóvoltából , amit ezúton is nagyon megköszönök neki :smile53:

Ez is egy jó kis sub. Zárt létére nem is nyújtott rossz produkciót nálam ebbe a nagy térbe.
Elég mélyre is ment meg kakaó is volt benne. De azért nálam nem tudta azt hozni amit a Klipsch , de nem nagyon maradt el tőle.
Méretét meghazudtoló modon szólalt meg. Elég vicces a mérete a Klipsch sub mellett , de a hangja egyáltalán nem volt az

Végül maradt az RW-12D.
A GE 5-ös már szerintem zárt létére is tudta volna azt hozni amit a Klipsch reflexesen erőbe és mélybe is.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

kimi házimozi szobája

Szóval sajnos nagyon túl vannak árazva szerintem is a teljesítményükhöz képest, amúgy magának a "márkának" az elit osztályba való sorolásába senki nem köt bele, csak a CHT sorozat rossz ár érték arányába.
Azért ennyiért kevés ez a produkció, van produkció de kevés.

A CHT-12Q ára ha jól tudom olyan 240k körül mozgott újonnan , az SVS PB-12NSD is 240k körül volt.
Szerintem a két subot össze se lehet hasonlítani , teljesítményét és tudását tekintve se.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

kimi házimozi szobája

Ez a Klipsch RW-12D egy nagyon jó sub árához képest , amennyiért hozzá lehet jutni.
Szerintem ennyiért (80k) nincs ellenfele a piacon.
Elég mélyre megy és erő is van benne bőven. Egyáltalán nincs bántó mélye , de érezni a mélységet.
Mozira tökéletes választás , zenére meg amúgy se használtam.
Nálam nagyon bevált , de megint hangsúlyozom az én rendszerembe és környezetembe.
Nem azért történt a csere mert ne lett volna jó , hanem sajnos meghibásodott az erősítő része.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

kimi házimozi szobája

Látom, hogy egy  velo fan azonnal lájkolt  ...
Nem akarom felidézni itt a múltat, ezért megpróbálom rövidre fogni. Az av-n két ember az egekig emelte a Velo nevet, de pechetekre pont hozzám került a nagyratartott szubocska. A szerencsétlenség azzal fokozódott, hogy Szepi is befutott hozzám akinek a véleményét korábban leírta. Szepi véleménye tökéletesen egyezett az én véleményemmel, de ami a meglepő(számomra egyáltalán nem), hogy konkrétan ez a szub igen gyorsan cserélt gazdákat, majd ha jól emléxem Bubu valahová "elsűlyesztette". Amiről szerintem te nem tudsz, hogy az egyik tulajnak(akitől elhoztam egy hét időtartamra) volt egy 10"-os verziója. A ti reklám tevékenységeteknek köszönhetően valaki 190 e-ért akarta elvinni a 10"-os verziót.   Ha a 12"-os verzió nem volt megfelelő (többek között Kiminek se) akkor a 10"-os mégúgy sem felelne meg, de a reklám ereje felbecsülhetetlen a velo fanok között ...  Az svs-ed és ez a velo is 180-ért cserélt gazdát. Ha most meghallgatnád egyből tudnád, hogy miről beszélek. Biztosan van olyan masszív Veló imádó(volt aki jelezte ...) akinek ez nem is lenne baj, ha 180-ért kap egy gyenge szubot, de úgy gondolom, hogy a nullázás sem segített volna rajta. Ez elég gyenge védelem ez a velo szub irányában.
Igazad van nem emeltem ki a dd18-at! Nemrégen leírtad, hogy mennyiért szerezted meg, amiről én is azt mondom, hogy jóárasítva vetted meg és "láttatlanban" hiszek neked, hogy jobb mint az svs volt. Visszatérve a szubocskához. Továbbra is azt ÁLLÍTOM, hogy a tudása és az eladási ára(180e) köszönő viszonyban nem voltak, de ha az én szavam valakinek nem ér semmit(mert láthatólag van ilyen), akkor azoknak kellene hinni akik gyakorlatilag hihetetlen sebességgel szabadultak meg tőle ... Egy régi JAMO 3015 szubot amit kb. 120e környékén adnak, ha mellé teszem, lezabálta volna a veló szubot főleg minőségben, ami (ismétlem) 180ért cserélt gazdát. Maximálisan megértem, hogy egy tulajdonos nem akar nagy veszteséget, ebben nincs vita köztünk. Ha 100ért kelt volna el egy szót nem szóltam volna mert annyit kb. megért, de a 180e-et, csak a velo fanoknak ért meg, akik elsősorban a nevet akarták tulajdonolni ... 

Azt gondolom nem kell bemutatnom a nagyérdeműnek sem téged, sem szepit. De ha már, akkor te vagy az ember aki papírral a kezében csutka hangerőn szárítja a haját a subbal. Te vagy aki az életben sosem fogja felismerni a minőséget. A világ legjobb ládája sem lenne neked jó, ha a hangnyomás nem lenne elég. H mi az elég, hát nálad a szélsőséges határ legszéle kb. az elég. Na ha ezt nem ugorja meg valami akkor az lehúzható a wc-n. Nem véletlen a vonzódásod a diszkós dobozok, és erősítők irányába.

batman98
Beköltözött
Beköltözött

kimi házimozi szobája

Felkerült a régi klasszikus lemez megint . 

Sajnos megint keveredik a használt és az új ár értelmezése. Kicsit olyan vizslatni szegény CHT szubokat a listaárukon (mert ez a mérvadó), mintha görcsösen keresnénk valamire válaszokat. 
Az a furcsa helyzet adódik az összes ex CHT tulajjal is, hogy szinte azonos listaáron simán találtak ők is jobbat, csak valami függöny lemegy eléjük amikor a memoárjukat írják róluk. És csak megy a sértődés.

Szóval sajnos nagyon túl vannak árazva szerintem is a teljesítményükhöz képest, amúgy magának a "márkának" az elit osztályba való sorolásába senki nem köt bele, csak a CHT sorozat rossz ár érték arányába.
Azért ennyiért kevés ez a produkció, van produkció de kevés.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.

kimi házimozi szobája

Aztán egy rövid ideig sub nélkül voltam.
Vártam hátha lesz valami ajánlat.
Lett is.

Vendég

kimi házimozi szobája

Látom, hogy egy  velo fan azonnal lájkolt

Ha ez nekem szól akkor csak jelezném, hogy a lájk Tonyka utolsó mondatának szól...

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

kimi házimozi szobája

12Q, lett-e nullázva, illetve a bemérő rendszere annyira azért nem komoly, érdemes nullázni és simán meghallgatni. Nálam pl az SPL  hangja jobban tetszett mikrofonos kalibra nélkül. Kiminél simán elvérezhetett, hisz nagy térben van, mondhatni óriásiban. Aztán meg ott a tologatás, illetve a megfelelő hely megtalálása. Ahogy valaki írta, minden doboz másképp viselkedik adott környezetben.  Laci, és Szepi meglátása meg szó szó, náluk elvárt, h lobogjon a gatyaszár. Sztem ezt minden náluk járt fórumtárs tanúsíthatja. Azt gondolom ezek után is lesz olyan akinek tetszeni, illetve megfelel a 12Q hangja. Kategorikusan kijelenteni, h egy modell senkinél sem lehet jó, mert náluk nem ment át a vizsgán, sztem balgaság.
Látom, hogy egy  velo fan azonnal lájkolt  ...
Nem akarom felidézni itt a múltat, ezért megpróbálom rövidre fogni. Az av-n két ember az egekig emelte a Velo nevet, de pechetekre pont hozzám került a nagyratartott szubocska. A szerencsétlenség azzal fokozódott, hogy Szepi is befutott hozzám akinek a véleményét korábban leírta. Szepi véleménye tökéletesen egyezett az én véleményemmel, de ami a meglepő(számomra egyáltalán nem), hogy konkrétan ez a szub igen gyorsan cserélt gazdákat, majd ha jól emléxem Bubu valahová "elsűlyesztette". Amiről szerintem te nem tudsz, hogy az egyik tulajnak(akitől elhoztam egy hét időtartamra) volt egy 10"-os verziója. A ti reklám tevékenységeteknek köszönhetően valaki 190 e-ért akarta elvinni a 10"-os verziót.   Ha a 12"-os verzió nem volt megfelelő (többek között Kiminek se) akkor a 10"-os mégúgy sem felelne meg, de a reklám ereje felbecsülhetetlen a velo fanok között ...  Az svs-ed és ez a velo is 180-ért cserélt gazdát. Ha most meghallgatnád egyből tudnád, hogy miről beszélek. Biztosan van olyan masszív Veló imádó(volt aki jelezte ...) akinek ez nem is lenne baj, ha 180-ért kap egy gyenge szubot, de úgy gondolom, hogy a nullázás sem segített volna rajta. Ez elég gyenge védelem ez a velo szub irányában.
Igazad van nem emeltem ki a dd18-at! Nemrégen leírtad, hogy mennyiért szerezted meg, amiről én is azt mondom, hogy jóárasítva vetted meg és "láttatlanban" hiszek neked, hogy jobb mint az svs volt. Visszatérve a szubocskához. Továbbra is azt ÁLLÍTOM, hogy a tudása és az eladási ára(180e) köszönő viszonyban nem voltak, de ha az én szavam valakinek nem ér semmit(mert láthatólag van ilyen), akkor azoknak kellene hinni akik gyakorlatilag hihetetlen sebességgel szabadultak meg tőle ... Egy régi JAMO 3015 szubot amit kb. 120e környékén adnak, ha mellé teszem, lezabálta volna a veló szubot főleg minőségben, ami (ismétlem) 180ért cserélt gazdát. Maximálisan megértem, hogy egy tulajdonos nem akar nagy veszteséget, ebben nincs vita köztünk. Ha 100ért kelt volna el egy szót nem szóltam volna mert annyit kb. megért, de a 180e-et, csak a velo fanoknak ért meg, akik elsősorban a nevet akarták tulajdonolni ... 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”